Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, fastnq2 είπε

Το καλοκαίρι του 2019 την γλίτωσες γιατί για το φορολογικό του 19 θα γίνουν οι αιτήσεις το καλοκαίρι που μας έρχεται. Για το φορολογικό 18 θα σου κάνει εκπρόθεσμη δήλωση ο λογιστής και έχει 100 ευρω πρόστιμο. Βέβαια εφόσον έχεις τους κωδικούς μπορείς και μόνος σου, 99% θα είναι προσυμπληρωμενα τα εισοδήματα και θα βάλεις τόκους, ηλεκτρονικές αγορές και κατοικία. Πως έχεις το μισθωτήριο στο σπίτι που μένεις φοιτητής? Σε εσένα ή στους γονείς σου?

Για πες του αφού θα την κάνει μόνος του, πού θα βαλει ότι μένει; Και πώς θα το βάλει;

Θυμίζω ότι οι φιλοξενιες είναι κλειδωμένες εκτός αν κάνει τροποποιητική και ο γονιός, άλλα 100€ 

Ή θα περάσει το σπίτι απευθείας επάνω του;

Αν κάνεις δήλωση να μη γράψεις ότι μένεις κάπου δεν παίζει εκτός αν είσαι ιδιαίτερη περίπτωση όπως κάτοικος εξωτερικού

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Για πες του αφού θα την κάνει μόνος του, πού θα βαλει ότι μένει; Και πώς θα το βάλει;

Θυμίζω ότι οι φιλοξενιες είναι κλειδωμένες εκτός αν κάνει τροποποιητική και ο γονιός, άλλα 100€ 

Ή θα περάσει το σπίτι απευθείας επάνω του;

Αν κάνεις δήλωση να μη γράψεις ότι μένεις κάπου δεν παίζει εκτός αν είσαι ιδιαίτερη περίπτωση όπως κάτοικος εξωτερικού

Τα προστατευομενα μέλη δεν απαιτείται να δηλωθούν φιλοξενουμενα από τους γονείς τους. Είχα διαβάσει όλη τη νομοθεσία τον Ιούνιο με τις φορολογικές δηλώσεις. Σε παρόμοια περίπτωση που μιλούσα με έναν λογιστή φίλο μου(εγώ δεν είμαι λογιστής) είπε ότι για δοκιμή έκανε την δική του φορολογική δήλωση όπου δήλωσε την κόρη του προστατευομενη και μόνο αυτό, όχι φιλοξενία. Μετά μπήκε από της κόρης του και δήλωσε στο ε1 της κόρης φιλοξενουμενη στον πατέρα δηλαδή αυτόν, και το σύστημα το δέχτηκε κανονικά χωρίς να υπάρχει συναίνεση, και αυτό γιατί την έβαλε προστατευομενη. 

Επίσης σε περίπτωση παιδιού που δεν είναι προστευτευομενο πρέπει να γίνει κανονικά η διαδικασία με την συναίνεση, το σύστημα ''καταλαβαίνει'' το παιδί που δεν είναι προστατευομενο αλλά φιλοξενείται σαν κάποιον ξένο. Και αυτό τσεκαρισμένο. 

Επεξ/σία από fastnq2
  • Thanks 1
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 30/12/2019 στις 6:01 ΜΜ, analysis είπε

Καλησπέρα και καλές γιορτές αρχικά,

Τα τελευταία 2 καλοκαίρια (καλοκαίρι 2018 και καλοκαίρι 2019) δούλεψα για περίπου ένα μήνα κάθε καλοκαίρι. Το εισοδημα μου φυσικα δεν ξεπερασε τα 3 χιλιαδες ευρω ουτε το 2018 ουτε και το 2019. Ειμαι φοιτητης και προστατευομενο μέλος της μητερας μου. Δυστυχώς, δεν γνώριζα οτι έπρεπε να κανω αυτα τα 2 ετη που εργάστηκα φορολογική δήλωση(ανοησια, το ξέρω). Μιλώντας με  εναν γνωστό, μου είπε οτι πιθανόν να έχω θέμα και να πληρώσω αρκετα χρήματα στην εφορία επειδή ακριβώς δεν έκανα φορολογική δήλωση. 

Διαθέτω ΑΦΜ  και username-password στο taxis.

Λογω εορτών δεν μπορώ να βρω το λογιστή της οικογένειας , οπότε είπα να ρωτήσω εδω :)

tl:dr : δούλεψα μεσα στο 2018 και το 2019 , έβγαλα λιγότερο απο 3k ευρω κάθε χρόνο ,είμαι φοιτητής και άρα προστατευόμενο μέλος της μήτερας μου , δεν εκανα ωστόσο φορολογική. Την έβαψα?

Είμαι ακριβώς στην ίδια θέση τι έκανες τελικά ; Ποια η εξέλιξη ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...