analysis Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα και καλές γιορτές αρχικά, Τα τελευταία 2 καλοκαίρια (καλοκαίρι 2018 και καλοκαίρι 2019) δούλεψα για περίπου ένα μήνα κάθε καλοκαίρι. Το εισοδημα μου φυσικα δεν ξεπερασε τα 3 χιλιαδες ευρω ουτε το 2018 ουτε και το 2019. Ειμαι φοιτητης και προστατευομενο μέλος της μητερας μου. Δυστυχώς, δεν γνώριζα οτι έπρεπε να κανω αυτα τα 2 ετη που εργάστηκα φορολογική δήλωση(ανοησια, το ξέρω). Μιλώντας με εναν γνωστό, μου είπε οτι πιθανόν να έχω θέμα και να πληρώσω αρκετα χρήματα στην εφορία επειδή ακριβώς δεν έκανα φορολογική δήλωση. Διαθέτω ΑΦΜ και username-password στο taxis. Λογω εορτών δεν μπορώ να βρω το λογιστή της οικογένειας , οπότε είπα να ρωτήσω εδω tl:dr : δούλεψα μεσα στο 2018 και το 2019 , έβγαλα λιγότερο απο 3k ευρω κάθε χρόνο ,είμαι φοιτητής και άρα προστατευόμενο μέλος της μήτερας μου , δεν εκανα ωστόσο φορολογική. Την έβαψα?
GREGORYMO Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, analysis είπε Καλησπέρα και καλές γιορτές αρχικά, Τα τελευταία 2 καλοκαίρια (καλοκαίρι 2018 και καλοκαίρι 2019) δούλεψα για περίπου ένα μήνα κάθε καλοκαίρι. Το εισοδημα μου φυσικα δεν ξεπερασε τα 3 χιλιαδες ευρω ουτε το 2018 ουτε και το 2019. Ειμαι φοιτητης και προστατευομενο μέλος της μητερας μου. Δυστυχώς, δεν γνώριζα οτι έπρεπε να κανω αυτα τα 2 ετη που εργάστηκα φορολογική δήλωση(ανοησια, το ξέρω). Μιλώντας με εναν γνωστό, μου είπε οτι πιθανόν να έχω θέμα και να πληρώσω αρκετα χρήματα στην εφορία επειδή ακριβώς δεν έκανα φορολογική δήλωση. Διαθέτω ΑΦΜ και username-password στο taxis. Λογω εορτών δεν μπορώ να βρω το λογιστή της οικογένειας , οπότε είπα να ρωτήσω εδω tl:dr : δούλεψα μεσα στο 2018 και το 2019 , έβγαλα λιγότερο απο 3k ευρω κάθε χρόνο ,είμαι φοιτητής και άρα προστατευόμενο μέλος της μήτερας μου , δεν εκανα ωστόσο φορολογική. Την έβαψα? Πιστεύω ότι είσαι ΟΚ στο θέμα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟ μέλος γιατί το όριο είναι οι 3000€. 1
asdfnikos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, analysis είπε Καλησπέρα και καλές γιορτές αρχικά, Τα τελευταία 2 καλοκαίρια (καλοκαίρι 2018 και καλοκαίρι 2019) δούλεψα για περίπου ένα μήνα κάθε καλοκαίρι. Το εισοδημα μου φυσικα δεν ξεπερασε τα 3 χιλιαδες ευρω ουτε το 2018 ουτε και το 2019. Ειμαι φοιτητης και προστατευομενο μέλος της μητερας μου. Δυστυχώς, δεν γνώριζα οτι έπρεπε να κανω αυτα τα 2 ετη που εργάστηκα φορολογική δήλωση(ανοησια, το ξέρω). Μιλώντας με εναν γνωστό, μου είπε οτι πιθανόν να έχω θέμα και να πληρώσω αρκετα χρήματα στην εφορία επειδή ακριβώς δεν έκανα φορολογική δήλωση. Διαθέτω ΑΦΜ και username-password στο taxis. Λογω εορτών δεν μπορώ να βρω το λογιστή της οικογένειας , οπότε είπα να ρωτήσω εδω tl:dr : δούλεψα μεσα στο 2018 και το 2019 , έβγαλα λιγότερο απο 3k ευρω κάθε χρόνο ,είμαι φοιτητής και άρα προστατευόμενο μέλος της μήτερας μου , δεν εκανα ωστόσο φορολογική. Την έβαψα? Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη: Υποχρέωση να υποβάλλει φορολογική δήλωση (έντυπο Ε1), έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξάρτητα από το αν είναι εξαρτώμενο μέλος ή όχι και αποκτά πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα. Είσαι υποχρεωμένος να κάνεις την δήλωση του 2019 δηλαδή την φετινή που είναι για τα εισοδήματα που έβγαλες το 2018. Τα χρήματά που έβγαλες ήταν κανονικά δηλωμένα (Με ένσημα ασφάλιση κτλπ) η ήταν "Μαύρα" ; Έξοδα/αγορές σε ελληνική τράπεζα με κάρτα στο όνομα σου το 2018 είχες κάνει; Το μόνο που θα πληρώσεις είναι 100 ευρώ το πρόστιμο για εκπρόθεσμη δήλωση (Το οποίο θα βεβαιωθεί δηλαδή θα πρέπει να το πληρώσεις μπορεί και σε 1-2 χρόνια) και ο φόρος του αφορολογήτου άμα δεν έχεις αγορές. 1
fastnq2 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το καλοκαίρι του 2019 την γλίτωσες γιατί για το φορολογικό του 19 θα γίνουν οι αιτήσεις το καλοκαίρι που μας έρχεται. Για το φορολογικό 18 θα σου κάνει εκπρόθεσμη δήλωση ο λογιστής και έχει 100 ευρω πρόστιμο. Βέβαια εφόσον έχεις τους κωδικούς μπορείς και μόνος σου, 99% θα είναι προσυμπληρωμενα τα εισοδήματα και θα βάλεις τόκους, ηλεκτρονικές αγορές και κατοικία. Πως έχεις το μισθωτήριο στο σπίτι που μένεις φοιτητής? Σε εσένα ή στους γονείς σου? Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2019 από fastnq2 1
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, analysis είπε δούλεψα για περίπου ένα μήνα κάθε καλοκαίρι. Σου έκανε πρόσληψη ο εργοδότης για ένα μήνα? σε πλήρωσε μαύρα στο χέρι? βεβαίωση αποδοχών πήρες? ένσημα?
analysis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 1 ώρα πριν, fastnq2 είπε Πως έχεις το μισθωτήριο στο σπίτι που μένεις φοιτητής? Σε εσένα ή στους γονείς σου? το σπίτι που μένω ως φοιτητής είναι στο όνομα της μητέρας μου. 2 ώρες πριν, asdfnikos είπε Είσαι υποχρεωμένος να κάνεις την δήλωση του 2019 δηλαδή την φετινή που είναι για τα εισοδήματα που έβγαλες το 2018. Τα χρήματά που έβγαλες ήταν κανονικά δηλωμένα (Με ένσημα ασφάλιση κτλπ) η ήταν "Μαύρα" ; Έξοδα/αγορές σε ελληνική τράπεζα με κάρτα στο όνομα σου το 2018 είχες κάνει; 11 λεπτά πριν, Xacti είπε Σου έκανε πρόσληψη ο εργοδότης για ένα μήνα? σε πλήρωσε μαύρα στο χέρι? βεβαίωση αποδοχών πήρες? ένσημα? Τα χρήματα που έβγαλα ήταν "νόμιμα", ήταν το ελάχιστο ημερομίσθιο που συνήθως δίνουν οι εργοδότες ανά ημέρα, με ένσημα. Οι πιο πολλές αγορές μου γίνονταν μέσω κάρτας λόγω ευκολίας που προσφέρει. Αυτό είναι καλό ή κακό, βοηθάει δηλαδή στην περίπτωση μου? Βεβαίωση αποδοχών δεν πήρα, μια και δεν ήξερα ούτε ξέρω σε τι χρησιμεύει. Thanks και πάλι ,η βοήθεια σας είναι πολύτιμη! Παθαίνουμε και μαθαίνουμε υποθέτω...
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, analysis είπε Τα χρήματα που έβγαλα ήταν "νόμιμα", ήταν το ελάχιστο ημερομίσθιο που συνήθως δίνουν οι εργοδότες ανά ημέρα, με ένσημα. Αυτό που γράφεις δεν βοηθάει 2 λεπτά πριν, analysis είπε Βεβαίωση αποδοχών δεν πήρα, μια και δεν ήξερα ούτε ξέρω σε τι χρησιμεύει. Ξέρω γω? μήπως στη φορολογική δήλωση? κάνω μια μαντεψιά
SB_1957 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, analysis είπε Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. το σπίτι που μένω ως φοιτητής είναι στο όνομα της μητέρας μου. Τα χρήματα που έβγαλα ήταν "νόμιμα", ήταν το ελάχιστο ημερομίσθιο που συνήθως δίνουν οι εργοδότες ανά ημέρα, με ένσημα. Οι πιο πολλές αγορές μου γίνονταν μέσω κάρτας λόγω ευκολίας που προσφέρει. Αυτό είναι καλό ή κακό, βοηθάει δηλαδή στην περίπτωση μου? Βεβαίωση αποδοχών δεν πήρα, μια και δεν ήξερα ούτε ξέρω σε τι χρησιμεύει. Thanks και πάλι ,η βοήθεια σας είναι πολύτιμη! Παθαίνουμε και μαθαίνουμε υποθέτω... Αφού ήταν νόμιμα σημαίνει ότι θα είναι προσυμπληρωμένα στη δήλωση. Βεβαίωση αποδοχών παίρνουμε για να κάνόυμε διασταύρωση ότι αυτά που πήραμε συμφωνούν με αυτά που είναι προσυμπληρωμένα στη δήλωση. 2
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 34 λεπτά πριν, analysis είπε Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. το σπίτι που μένω ως φοιτητής είναι στο όνομα της μητέρας μου. Τα χρήματα που έβγαλα ήταν "νόμιμα", ήταν το ελάχιστο ημερομίσθιο που συνήθως δίνουν οι εργοδότες ανά ημέρα, με ένσημα. Οι πιο πολλές αγορές μου γίνονταν μέσω κάρτας λόγω ευκολίας που προσφέρει. Αυτό είναι καλό ή κακό, βοηθάει δηλαδή στην περίπτωση μου? Βεβαίωση αποδοχών δεν πήρα, μια και δεν ήξερα ούτε ξέρω σε τι χρησιμεύει. Thanks και πάλι ,η βοήθεια σας είναι πολύτιμη! Παθαίνουμε και μαθαίνουμε υποθέτω... Επειδή δούλευα κι εγώ τα καλοκαίρια όταν ήμουν φοιτητής με εισόδημα κάτω των 3000 ήμουν δηλωμένος σαν προστατευόμενο και δεν έκανα δήλωση (και τα άτομα που δούλευα μαζί τους ήταν στην ίδια φάση δηλ προστατευόμενα τέκνα και δεν έκαναν δήλωση). Δεν είχα ποτέ κανένα θέμα, δεν θα έχεις ούτε κι εσύ. Ούτως ή άλλως τα τρία χιλιάρικα είναι τεκμαρτό εισόδημα μόνο που ζεις. Κάνε φορολογική δήλωση την Άνοιξη του 2020 για τα εισοδήματα του 2019. Μην ασχοληθείς καν με το 2018, τζάμπα θα δώσεις το 100αρι της εκπρόθεσμης. (Ξέρω ότι κάποιοι θα πέσουν τώρα να με φάνε, οπότε δηλώνω ότι ναι ξέρω ότι ο νόμος λέει ότι όλοι κάνουμε φορολογική μόλις κλείσουμε τα 18 αλλά στην πράξη τα προστατευόμενα τέκνα δεν κάνουν ποτέ· όσον αφορά το εισόδημα του παιδιού δεν εμπίπτει σε φόρο εισοδήματος και οτιδήποτε κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές έχουν ήδη γίνει, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κανένα θέμα με πρόστιμα κλπ, αυτό το τελευταίο το λέω για να μην τρομάζεις χωρίς λόγο) 1
analysis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Ευχαριστω για τις τόσο γρήγορες απαντήσεις, όπως γράφει και ο Xacti, "και ο Θεός πριν φτιάξει τον κόσμο, πρώτα στο ινσόμνια ρώτησε"
fastnq2 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, analysis είπε το σπίτι που μένω ως φοιτητής είναι στο όνομα της μητέρας μου. Απο οτι εχω καταλαβει η μητερα σου νοικιαζει το σπιτι στο ονομα της και σε δηλωνει φιλοξενουμενο εκει.Ειναι γνωση ''τακτικη'' για να μην φορτωνεται τεκμηριο το παιδι.Ευτυχως τα παιδια που δηλωνονται προστατευομενα ΔΕΝ χρειαζεται να δηλωθουν οτι φιλοξενουνται,γιατι αλλιως θα επρεπε να κανει και η μητερα σου τροποποιητικη(για λογους που δεν χρειαζεται να αναλυσουμε εδω).Εν πασει περιπτωσει θα την γλιτωσεις λογικα με ενα 100ρι προστιμο,ισως και 22% στο υπολοιπο του 10% του εισοδηματος που δεν εχουν γινει με ηλεκτρονικες συναλλαγες,στην χειροτερη των περιπτωσεων θα παει το ποσο εως τα 170 ευρω.(2999*10% και αυτο επι 22%). Σε οτι αφορα τις αποδοχες μην μπλεξουμε,οτι ειναι προσυμπληρωμενο θα δηλωθει.Μπορει να δηλωνε λιγοτερα ο εργοδοτης,μπορει να τον δηλωνε λιγοτερες ωρες,μπορει χιλια δυο.Εφοσον ηταν δηλωμενος κανονικα θα υπαρχουν προσυμπληρωμενες οι αποδοχες.Ειναι ευκολη η δηλωση του. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2019 από fastnq2
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Φίλε ειλικρινά μην το τρομάζεις το παιδί, είναι και μικρός και πιστεύει ό,τι ακούει/διαβάζει (δεν το λέω υποτιμητικά, όλοι περάσαμε από την ηλικία των 20) Δεν χρειάζεται να κάνεις καμία τροποποιητική και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς καν με το εισόδημα του 2018. Την επόμενη φορά που θα γίνουν δηλώσεις απλά δήλωσε το εισόδημα του 2019 (θα σου πάρει λιγότερο από 1 λεπτό να κάνεις τη δήλωση σου). Το ξαναλέω ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ 500€ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΣΕ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. Ξέρω ότι πολλοί θα με κράξουν γι' αυτό που λέω αλλά δεν θα ασχοληθώ άλλο. Η μόνη συμβουλή που δίνω στο παιδί που έκανε το ποστ είναι να μην πετάξει ενα 100αρι για τροποποιητική και ειλικρινά σου μιλάω αν ποτέ φας πρόστιμο για αδήλωτα εισοδήματα του 2018 θα το πληρώσω εγώ και το γράφω εδώ στο φόρουμ για να είναι μάρτυρες όλοι. Συνέχισε με τη ζωή σου τώρα, μην φας άλλο χρόνο σ' αυτό το θέμα.
fastnq2 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Επειδή δούλευα κι εγώ τα καλοκαίρια όταν ήμουν φοιτητής με εισόδημα κάτω των 3000 ήμουν δηλωμένος σαν προστατευόμενο και δεν έκανα δήλωση (και τα άτομα που δούλευα μαζί τους ήταν στην ίδια φάση δηλ προστατευόμενα τέκνα και δεν έκαναν δήλωση). Δεν είχα ποτέ κανένα θέμα, δεν θα έχεις ούτε κι εσύ. Ούτως ή άλλως τα τρία χιλιάρικα είναι τεκμαρτό εισόδημα μόνο που ζεις. Κάνε φορολογική δήλωση την Άνοιξη του 2020 για τα εισοδήματα του 2019. Μην ασχοληθείς καν με το 2018, τζάμπα θα δώσεις το 100αρι της εκπρόθεσμης. (Ξέρω ότι κάποιοι θα πέσουν τώρα να με φάνε, οπότε δηλώνω ότι ναι ξέρω ότι ο νόμος λέει ότι όλοι κάνουμε φορολογική μόλις κλείσουμε τα 18 αλλά στην πράξη τα προστατευόμενα τέκνα δεν κάνουν ποτέ· όσον αφορά το εισόδημα του παιδιού δεν εμπίπτει σε φόρο εισοδήματος και οτιδήποτε κρατήσεις για ασφαλιστικές εισφορές έχουν ήδη γίνει, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχει κανένα θέμα με πρόστιμα κλπ, αυτό το τελευταίο το λέω για να μην τρομάζεις χωρίς λόγο) Στην εποχη της ελληνικης ηλεκτρονικης(πλεον) γραφειοκρατιας, το να μπορεις με 2 κλικ (ναι και 100 ευρω)να εισαι νομιμος ειναι αρκετα ΄΄τιμιο΄΄.Ειδικα σε οτι αφορα τις φορολογικες δηλωσεις τις βρισκεις μπροστα σου 1000%,βαζω μεχρι και στοιχημα.Φετος για να παρεις το μερισμα πχ επρεπε να εχεις 7 χρονια φορολογικες δηλωσεις,καποιοι πχ το 13-14 δεν εκαναν γιατι ηταν μηδενικη.Τι θα κοστιζε να κανουν μια απλη μηδενικη δηλωση με 2 κλικ?Ακριβως 0 ευρω.Τι θα τους κοστισει σημερα να κανουν τις τροποποιητικες ωστε να παρουν το μερισμα?100 ευρω η δηλωση.ΔΕΝ ειναι ολα ασπρο και μαυρο. 3 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Φίλε ειλικρινά μην το τρομάζεις το παιδί, είναι και μικρός και πιστεύει ό,τι ακούει/διαβάζει (δεν το λέω υποτιμητικά, όλοι περάσαμε από την ηλικία των 20) Δεν χρειάζεται να κάνεις καμία τροποποιητική και δεν χρειάζεται να ασχοληθείς καν με το εισόδημα του 2018. Την επόμενη φορά που θα γίνουν δηλώσεις απλά δήλωσε το εισόδημα του 2019 (θα σου πάρει λιγότερο από 1 λεπτό να κάνεις τη δήλωση σου). Το ξαναλέω ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ 500€ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΣΕ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. Ξέρω ότι πολλοί θα με κράξουν γι' αυτό που λέω αλλά δεν θα ασχοληθώ άλλο. Η μόνη συμβουλή που δίνω στο παιδί που έκανε το ποστ είναι να μην πετάξει ενα 100αρι για τροποποιητική και ειλικρινά σου μιλάω αν ποτέ φας πρόστιμο για αδήλωτα εισοδήματα του 2018 θα το πληρώσω εγώ και το γράφω εδώ στο φόρουμ για να είναι μάρτυρες όλοι. Συνέχισε με τη ζωή σου τώρα, μην φας άλλο χρόνο σ' αυτό το θέμα. Δεν εχει τεκμαρτο εισοδημα το παιδι,τον δηλωνει φιλοξενουμενο η μητερα του στο σπιτι που νοικιαζει αυτη στο ονομα της.ΞΑΝΑ.δεν ειναι θεμα μελλοντικου προστιμου. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2019 από fastnq2
Nikos Chatzoglou Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, fastnq2 είπε Στην εποχη της ελληνικης ηλεκτρονικης(πλεον) γραφειοκρατιας, το να μπορεις με 2 κλικ (ναι και 100 ευρω)να εισαι νομιμος ειναι αρκετα ΄΄τιμιο΄΄.Ειδικα σε οτι αφορα τις φορολογικες δηλωσεις τις βρισκεις μπροστα σου 1000%,βαζω μεχρι και στοιχημα.Φετος για να παρεις το μερισμα πχ επρεπε να εχεις 7 χρονια φορολογικες δηλωσεις,καποιοι πχ το 13-14 δεν εκαναν γιατι ηταν μηδενικη.Τι θα κοστιζε να κανουν μια απλη μηδενικη δηλωση με 2 κλικ?Ακριβως 0 ευρω.Τι θα τους κοστισει σημερα να κανουν τις τροποποιητικες ωστε να παρουν το μερισμα?100 ευρω η δηλωση.ΔΕΝ ειναι ολα ασπρο και μαυρο. Συμφωνώ μ' αυτά που λες απλά η υπόθεση του παιδιού είναι διαφορετική. Πρώτον δεν έχει κάνει κάτι "άτιμο" γτ το εισόδημα του δεν εμπίπτει σε φόρο εισοδήματος και δεύτερον δεν υπάρχει καν ζήτημα από τη στιγμή που το 2018 ήταν προστατευόμενο μέλος. (Αν δεν ήταν το 2018 προστατευόμενο τότε ναι θα άξιζε να κάνει τροποποιητική απλά για να μην έχει κάποιο θέμα στο μέλλον αν πχ, όπως λες, ήθελε να κάνει αίτηση για κάποιο επίδομα, τώρα εφόσον ήταν προστατευόμενο δεν υπάρχει θέμα).
fastnq2 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε Συμφωνώ μ' αυτά που λες απλά η υπόθεση του παιδιού είναι διαφορετική. Πρώτον δεν έχει κάνει κάτι "άτιμο" γτ το εισόδημα του δεν εμπίπτει σε φόρο εισοδήματος και δεύτερον δεν υπάρχει καν ζήτημα από τη στιγμή που το 2018 ήταν προστατευόμενο μέλος. (Αν δεν ήταν το 2018 προστατευόμενο τότε ναι θα άξιζε να κάνει τροποποιητική απλά για να μην έχει κάποιο θέμα στο μέλλον αν πχ, όπως λες, ήθελε να κάνει αίτηση για κάποιο επίδομα, τώρα εφόσον ήταν προστατευόμενο δεν υπάρχει θέμα). Ναι ουτε εσυ λες κατι λαθος,να ψαξουν δεν προκειται,απλα ειναι το νομιμο.Αυτο θα του προτεινει ο λογιστης,τουλαχιστον εχει παρει καποιες γνωμες πριν παει το παιδι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα