mezzanine Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ επειδή έχω βαρεθεί να κυνηγάω αποδείξεις και τσίχλες να πάρω δίνω κάρτα. 2 1
arsenalgrg Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Παιδιά να χαλαρώσουμε λίγο. Επειδή είχα καφετέρια Μικελ, ξέρω ότι κάθε επιχειρηματίας στην συγκεκριμένη αλυσίδα δουλεύει κατά το δοκούν. Σίγουρα δεν είναι πολιτική της εταιρία πάντως η φοροδιαφυγή. Το αντίθετο, θέλει να χτυπάμε τα πάντα για να γνωρίζει και να παίρνει και αυτή τα royalties (προμήθεια) της.. Όσο για το ποσοστό της τράπεζας που λέτε κάποιοι ότι είναι ευτελές ποσό, φανταστείτε πως θα νιώθαμε αν την κρατούσε η τράπεζα από εμάς.. 1 1
chill Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Υπάρχουν προβλήματα πάντως με την χρήση καρτών τις τελευταίες ημέρες. Εντάξει κλασσικά η Πειραιώς που δεν φτουράει και καθημερινές έχει θέμα, σήμερα όμως είχα θέμα και με την alpha. 1
christakos07 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Τόσο βγαίνει όταν φτιάξεις έναν φθηνό ελληνικό στο σπίτι σου. Στην καφετέρια τα πληρώνεις όλα, μισθούς, ενοίκια, πάγιους λογαριασμούς, συντήρηση του χώρου, προμηθευτές, λογιστικά έξοδα... δάνεια, συν το κέρδος της επιχείρησης. Μιλάω για κόστος πρώτης ύλης. Προφανώς όταν η πρώτη ύλη κοστίζει το 1/7 της τελικής τιμής του προιόντος, τα περιθώρια κέρδους είναι τεράστια. Εξάλλου δε θα ανθίζανε τα πολλαπλά take away, αν δεν υπήρχαν οικονομικά περιθώρια. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2019 από christakos07 4
elpenor Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 32 λεπτά πριν, arsenalgrg είπε Όσο για το ποσοστό της τράπεζας που λέτε κάποιοι ότι είναι ευτελές ποσό, φανταστείτε πως θα νιώθαμε αν την κρατούσε η τράπεζα από εμάς.. Το 1% που κρατάει η τράπεζα είναι λιγότερο από τα λάθη με τα ρέστα και τα πλαστά που είχα στην επιχείρηση μου ιδίως μέρες γιορτών που γινόταν χαμός. Άσε και την ταλαιπωρία να πρέπει να έχεις πάντα ρέστα ή να μετράς τα λεπτά, να τα κάνεις μασούρια και να ψάχνεις να δεις τι θα τα κάνεις. Αν όλοι ήταν με ανέπαφες οι υπάλληλοι θα ήταν πιο χαλαροί και η δουλειά τους πιο εύκολη. Οι τράπεζες πρέπει να ρίξουν την προμήθεια κάτω από 0.5%, πάλι κερδισμένες θα είναι αλλά αυτός δεν είναι λόγος να κλείνεις το POS σε καμία περίπτωση. 4 3
dmantel Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να ενημερώνουν τους πελάτες τους αν έχουν POS ή όχι, δεν υποχρεούνται να έχουν POS. Το οτι δεν έχουν POS δεν σημαίνει πως φοροδιαφεύγουν. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 39 minutes ago, elpenor said: Το 1% που κρατάει η τράπεζα είναι λιγότερο από τα λάθη με τα ρέστα και τα πλαστά που είχα στην επιχείρηση μου ιδίως μέρες γιορτών που γινόταν χαμός. Άσε και την ταλαιπωρία να πρέπει να έχεις πάντα ρέστα ή να μετράς τα λεπτά, να τα κάνεις μασούρια και να ψάχνεις να δεις τι θα τα κάνεις. Αν όλοι ήταν με ανέπαφες οι υπάλληλοι θα ήταν πιο χαλαροί και η δουλειά τους πιο εύκολη. Plus ο κίνδυνος ληστείας...
george1807 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, dmantel είπε Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να ενημερώνουν τους πελάτες τους αν έχουν POS ή όχι, δεν υποχρεούνται να έχουν POS. Το οτι δεν έχουν POS δεν σημαίνει πως φοροδιαφεύγουν. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις όπως οι καφετέριες που υποχρεούνται από το νόμο να έχουν pos
Lumini Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, dmantel είπε Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να ενημερώνουν τους πελάτες τους αν έχουν POS ή όχι, δεν υποχρεούνται να έχουν POS. Το οτι δεν έχουν POS δεν σημαίνει πως φοροδιαφεύγουν. Εχω παει σε κιριλε εστιατοριο με γκομενα, με το που κατσαμε το γκαρσονι πολυ ευγενικα μου ειπε οτι το ΠΟΣ εχει χαλασει και δεν δεχοντε καρτα. Αυτο ειναι το σωστο. 2
arsenalgrg Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, divo είπε 1.5% Στα 2€ ειναι 0,03 λεπτα μη τρελαθουμε τωρα!! Που δεν τους βγαινει ο καφες οταν απο τα 2€ το 1.8 εως 1,5 ειναι κερδος......... Τι να πουν τα βενζιναδικα τοτε? απλα εχουν παρει τα λαμογια pos με λιγα χτυπιματα για να μην τα πληρωσουν και δεν τους βγαινουν τα κουκια τελος του χρονου. οι επιχειρησεις ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ να εχουν pos βαση νομου!! η μονη περιοδος χαριτος που δοθηκε ηταν πέρυσι το καλοκαιρι που αν δεν ειχαν, ειχαν υποχρέωση να το βαλουν σε εμφανες σημειο. Με τον ιδιο τροπο δλδ με pos 'χτίζουμε' κι εμεις το αφορολογιτο μας. Τωρα αν καποιον δεν τον νοιαζει γιατι δεν κανει φορολογικη δηλωση γτ πληρωνει ο μπαμπας αλλο καπελο αυτο. Λοιπόν πάμε απο τα βασικά, σε ένα κατάστημα Mikel το food cost ειναι κοντά στο 40%, δηλαδή κοντά στα 80 λεπτά του ευρώ.. Συνήθως ένα κατάστημα βγάζει κοντά στο 10-15% του τζίρου του καθαρό κέρδος, πράγμα που σημαίνει οτι το 2% που ζητάει η τράπεζα μπορεί να φτάσει και στο 20% των καθαρών εσόδων του καταστήματος.. Αν δε το έχετε δουλέψει και ζήσει, μην γράφεται απλά υπολογίζοντας με το μυαλό.. Τα νούμερα που σας λέω είναι πραγματικά και πέρα για πέρα αληθινά, χωρίς να έχω βάλει μέσα όλα τις εισφορές που ζητάει το κράτος και ρίχνουν ακόμα περισσότερο τα περιθώρια κέρδους.. 3 1 1
dtzgr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, arsenalgrg είπε Όσο για το ποσοστό της τράπεζας που λέτε κάποιοι ότι είναι ευτελές ποσό, φανταστείτε πως θα νιώθαμε αν την κρατούσε η τράπεζα από εμάς.. Δεν είναι το ίδιο. Ο μαγαζάτορας καθορίζει τις τιμές στις οποίες πουλάει. Σε αυτή τη διαδικασία καθορισμού της τιμής εκτός από το κέρδος του έχει λάβει υπόψη του (ή θα έπρεπε) τα κόστη του, τον ανταγωνισμό, κλπ. Ο πελάτης δεν καθορίζει την τιμή που θα πληρώσει. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάει αλλού ή να κόψει εντελώς το έξοδο. 1
arsenalgrg Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, dtzgr είπε Δεν είναι το ίδιο. Ο μαγαζάτορας καθορίζει τις τιμές στις οποίες πουλάει. Σε αυτή τη διαδικασία καθορισμού της τιμής εκτός από το κέρδος του έχει λάβει υπόψη του (ή θα έπρεπε) τα κόστη του, τον ανταγωνισμό, κλπ. Ο πελάτης δεν καθορίζει την τιμή που θα πληρώσει. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάει αλλού ή να κόψει εντελώς το έξοδο. Είναι το ίδιο όταν ένα πρωί ξυπνάς και σε υποχρεώνει (για εμένα καλά κάνει, αν και στο παραπάνω σχόλιο αναφέρω πόσο μεγάλο είναι αυτό το 2%) το κράτος να βάλεις POS, χωρίς να σου δώσει κανένα προνόμιο, π.χ. απορρόφηση αυτού του ποσοστού από τις τράπεζες, χαμηλότερο Φ.Π.Α. μέσω καρτών. Κάποτε κάναμε καταθέσεις στις τράπεζες για να παίρνουμε από τους τόκους και σήμερα μέσω των POS, καθημερινά οι επιχειρήσεις κάνουν καταθέσεις στις τράπεζες και πληρώνουν προμήθεια..
talibanakos Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 12 ώρες πριν, Muhammad είπε Κι έλεος με τον έλληνα που αν δεν ήταν τα cc ακόμα θα στήνοταν στις ουρές θα κάνει ανάληψη από την τράπεζα για να πάει να ψωνίσει. Κι αν του έδειχνες χρεωστική κάρτα θα κοιτούσε σα να έβλεπε εξωγήινο. Τώρα ο ίδιος δε μπορεί αν δε πληρώσει με κάρτα, θα κάνει φασαρία Εγω παντως γελαω με κατι δηθεν τυπακια που σκανε με υφος χιλιων καρδιναλιων,για να πληρωσουν ενα σαντουιτς των 2,5 ευρω με καρτα,για να εισπραξουν error 51 απο το POS. Επιτοπου τους ενημερωνω οτι το error 51 σημαινει οτι η καρτα ειναι αδεια,για να τους φυγει λιγο το υφακι. Μη μου σκας να πληρωσεις με καρτα ενα σαντουιτς,ενω ΞΕΡΕΙΣ οτι εισαι στο οριο. 7 1
dtzgr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Το κράτος όλους μας υποχρεώνει σε καταστάσεις που ίσως δεν θα θέλαμε. Και τον πελάτη τον υποχρεώνει σε ΦΠΑ (ναι, ο ΦΠΑ βαρύνει τον πελάτη). Η επιχείρηση μετακυλιει το κόστος και το ενσωματώνει στην τιμή. Ο πελάτης δεν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο παρά μόνο να πάει αλλού ή να κόψει συνολικά το έξοδο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις