saltofx_v Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) παλιοτερα αν θυμαστε καλα οταν αγοραζατε μεσω σκρουτζ κινητο αλλη ηταν η τιμη μετρητοις και 'αλλη οταν πληρωνατε με καρτα...καλουταν ο πελατης να πληρωσει την προμηθεια της τραπεζας.αυτο ηταν και το σωστο..απλα το κρατος με νομο το απαγορεψε αυτο , για να αυξησει την χρηση της καρτας. το ιδιο εκανα και εγω στο μαγαζι μου, γατι δυσκολα εχω ποσα κατω απο 300 ευρω στα τιμολογια.αυτη τη στιγμη χανω τουλαχιστον 5 ευρω σε καθε συναλλαγη....εφοσον δεν μπορω να εχω αλλη τιμη μετρητοις με λιγα λογια κοβουμε μηνιατικο στη τραπεζα λες και ειναι συνεργατης μας.τωρα που να το εξηγησεις αυτο στο μεσο ελληνα(ο οποιος θελει και την καλυτερη τιμη της αγορας παντα)..... το θεμα εινια να μην κυκλοφορει χρημα εξω...οποτε την επομενη φορα που θα υπαρξει οικονομικη κριση και το μονο που θα εχουμε θα εινια νουμερα σε μια τραπεζα(αν θα εχουμε), ελατε να τα ξαναπουμε! θελεις να παταξεις φοροδιαφυγη?βαλε στην υγεια αποκλειστικη χρηση καρτας(γιατρους-ιδιωτικα νοσοκομεια) και σου εχω λυσει το οικονομικο προβλημα της ελλαδας!και οχι χειρογραφες αθεωρητες αποδειξεις(βασει νομου παρακαλω αθεωρητες) , που τις κοβεις και μετα τις πετας και δηλωνεις οτι γουσταρεις! αλλα αυτο που ηθελαν το πετυχαν.....να μαλωνουμε για να πληρωσουμε ενα καφε του 1€ με καρτα Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2019 από saltofx_v
Skandalf Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Πάντως στην Λάρισα σε μινι μάρκετ , κανείς (ή μάλλον σχεδόν κανείς) δεν δέχεται πληρωμή για τσιγάρα με κάρτα...Στην καλύτερη να σου πουν πάρε και κάτι (τύπου ένα κρουασάν, μία κόκα κόλα κτλ) .
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, saltofx_v είπε παλιοτερα αν θυμαστε καλα οταν αγοραζατε μεσω σκρουτζ κινητο αλλη ηταν η τιμη μετρητοις και 'αλλη οταν πληρωνατε με καρτα...καλουταν ο πελατης να πληρωσει την προμηθεια της τραπεζας.αυτο ηταν και το σωστο..απλα το κρατος με νομο το απαγορεψε αυτο , για να αυξησει την χρηση της καρτας. το ιδιο εκανα και εγω στο μαγαζι μου, γατι δυσκολα εχω ποσα κατω απο 300 ευρω στα τιμολογια.αυτη τη στιγμη χανω τουλαχιστον 5 ευρω σε καθε συναλλαγη....εφοσον δεν μπορω να εχω αλλη τιμη μετρητοις με λιγα λογια κοβουμε μηνιατικο στη τραπεζα λες και ειναι συνεργατης μας.τωρα που να το εξηγησεις αυτο στο μεσο ελληνα(ο οποιος θελει και την καλυτερη τιμη της αγορας παντα)..... το θεμα εινια να μην κυκλοφορει χρημα εξω...οποτε την επομενη φορα που θα υπαρξει οικονομικη κριση και το μονο που θα εχουμε θα εινια νουμερα σε μια τραπεζα(αν θα εχουμε), ελατε να τα ξαναπουμε! θελεις να παταξεις φοροδιαφυγη?βαλε στην υγεια αποκλειστικη χρηση καρτας(γιατρους-ιδιωτικα νοσοκομεια) και σου εχω λυσει το οικονομικο προβλημα της ελλαδας!και οχι χειρογραφες αθεωρητες αποδειξεις(βασει νομου παρακαλω αθεωρητες) , που τις κοβεις και μετα τις πετας και δηλωνεις οτι γουσταρεις! αλλα αυτο που ηθελαν το πετυχαν.....να μαλωνουμε για να πληρωσουμε ενα καφε του 1€ με καρτα Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Στην πληρωμή ενός χειρούργου που είναι όλα μαύρα δεν συμπεριλαμβάνονται οι φόροι και έχει γίνει με τη συνένεση του φοβισμένου ασθενή. Στα 2€ του καφέ όμως συμπεριλαμβάνονται όλοι οι φόροι, ο πελάτης ξέρει ότι τους πληρώνει και ζητάει το νόμιμο δικαίωμά του να πληρώσει με κάρτα. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
george1807 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 28 λεπτά πριν, saltofx_v είπε παλιοτερα αν θυμαστε καλα οταν αγοραζατε μεσω σκρουτζ κινητο αλλη ηταν η τιμη μετρητοις και 'αλλη οταν πληρωνατε με καρτα...καλουταν ο πελατης να πληρωσει την προμηθεια της τραπεζας.αυτο ηταν και το σωστο..απλα το κρατος με νομο το απαγορεψε αυτο , για να αυξησει την χρηση της καρτας. το ιδιο εκανα και εγω στο μαγαζι μου, γατι δυσκολα εχω ποσα κατω απο 300 ευρω στα τιμολογια.αυτη τη στιγμη χανω τουλαχιστον 5 ευρω σε καθε συναλλαγη....εφοσον δεν μπορω να εχω αλλη τιμη μετρητοις με λιγα λογια κοβουμε μηνιατικο στη τραπεζα λες και ειναι συνεργατης μας.τωρα που να το εξηγησεις αυτο στο μεσο ελληνα(ο οποιος θελει και την καλυτερη τιμη της αγορας παντα)..... το θεμα εινια να μην κυκλοφορει χρημα εξω...οποτε την επομενη φορα που θα υπαρξει οικονομικη κριση και το μονο που θα εχουμε θα εινια νουμερα σε μια τραπεζα(αν θα εχουμε), ελατε να τα ξαναπουμε! θελεις να παταξεις φοροδιαφυγη?βαλε στην υγεια αποκλειστικη χρηση καρτας(γιατρους-ιδιωτικα νοσοκομεια) και σου εχω λυσει το οικονομικο προβλημα της ελλαδας!και οχι χειρογραφες αθεωρητες αποδειξεις(βασει νομου παρακαλω αθεωρητες) , που τις κοβεις και μετα τις πετας και δηλωνεις οτι γουσταρεις! αλλα αυτο που ηθελαν το πετυχαν.....να μαλωνουμε για να πληρωσουμε ενα καφε του 1€ με καρτα Το 1.5% θα σε σώσει λες και είναι τεράστιο πρόβλημα. Ανέβασε την τιμή 1.5% και κανείς δεν θα σου πει τίποτα. Και εγώ ενοικιάζοντας σπίτι μέσω booking πληρώνω προμήθεια extra 1.4% για να μπορώ να έχω τα λεφτά κατευθείαν στο λογαριασμό μου χωρίς να ανησυχώ αν αυτά που πήρα ήταν πλαστά και ούτε να κάθομαι να έχω ρέστα για όλα τα χαρτονομίσματα. Ειδικά στις καφετέριες που όλο και ανεβαίνει η τιμή του καφέ χωρίς λόγο άμα τον έβαζαν 5 λεπτά παραπάνω θα γινόταν κάτι. 2 1
arsenalgrg Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, divo είπε Οταν ο καφες απο 1€ εχει παει στα 2€ τι εχει ακριβύνει η ζαχαρη ή ο καφες; Κανενας μας δε θελει να πληρωνει τιποτα παραπανω. Ουτε εγω φυσικά ουτε τον εμφια ουτε την εφορεια ουτε το εμεσο φπα. Το οτι ενω ειναι υποχρεωτικο και το ξαναλεω οι τραπεζες παιρνουν προμηθεια, σε αυτο μαζι σου. Εχεις ομως ενα εμπορικο επιμελητήριο οπως και εχεις και την δυνατοτητα να διαλεξεις τραπεζα συμφωνα με αυτο που σε συμφερει. Δεν εχεις ομως κανενα δικαιωμα να μην εχεις pos στο μαγαζι σου. Οι υπολοιποι που δινουν αποδειξη τι ειναι χαζοι κι εσυ ο ξυπνιος; Μαθε λοιπον οτι οι τραπεζες εχουν ποσοστα απο 0,6-2.5% για τα pos αναλογα με τον τζιρο, και αναλογα με το pos. Θα μπορουσες καλλιστα να το αγορασεις οποτε να μην εχεις και το κοστος συντήρησης παλι με αλλο ποσοστο. Αυτα μια και δεν εισαι μονο εσυ επαγγελματιας. Πραγματικά δε παίζει να είσαι επιχειρηματίας σε καφετέρια και να τα λες αυτά.. Ο καφές πήγε από το 1 που λες στο 2, δε ξέρω πολλές καφετέριες να το έχουν, αλλά έστω στο χαρίζω, γιατί ο ΦΠΑ στην εστίαση πήγε 23%, γιατί ο καφές πήρε φόρο καφέ 2 ευρώ το κιλό, γιατί οι επιχειρηματίες πλέον δε βάζουν ότι καφέ να είναι και πληρώνουν τον καφέ κοντά στα 20 με 30 ευρώ το κιλό το χαρμάνι.. Ότι σου απαντάω πραγματικά θεωρώ πως είναι άδικος κόπος, αφού τα λεγόμενα μας τα θεωρείς δικαιολογίες.. Σου ξανά λέω, ότι το προϊόν στον καταστηματάρχες κοστίζει περίπου 40%.. Δεν σε ρωτάω σε ενημερώνω.. Προφανώς δε μιλάμε για τους απατεώνες, αυτοί δεν χρησιμοποιούν POS, γιατί φοροδιαφεύγουν, όχι για ένα 2%. Μιλάμε για τον μέσο επιχειρηματία που πληρώνει άδικα, 2% νταβατζιλίκι σε ένα μέτρο που ουσιαστικά έπρεπε να του το πριμοδοτεί το κράτος..
Psaris Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 εγω παντως δουλευω σε μαγαζι Η/Υ και μερικές φορές παρακαλάμε να έχουν κάρτα για να μην δίνουμε ψιλά απο 50ρικο κτλπ. άμα είναι να σωθούμε από το 1-2% της τράπεζας ας το κλείσουμε το μαγαζί να τελειώνει η υπόθεση. 4 1
mic2mic Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Φυσικά και έχει ως επί το πλείστον ενσωματωθεί η προμήθεια της τράπεζας στις λιανικές τιμές. Με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω βέβαια. Έτσι ο επιχειρηματίας είναι ένας απλός ενδιάμεσος. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο πανέξυπνος Έλληνας πληρώνει πχ 3% πιο ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες και είναι εξαιρετικά χαρούμενος που οι τράπεζες του επιστρέφουν ένα ποσοστό από αυτό το 3% ως "μπόνους". Αλλά τί λέμε τώρα... αν ήμασταν σοβαρός λαός θα είχαμε και σοβαρές τράπεζες. 1 1
conkal Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Αν δεν λειτουργει το POS ζητήστε λογαριασμο για πληρωμη μέσω IRIS. Η προμήθειες για τα POS απο όσο ξερω ειναι το πολύ 2.5% του τζίρου σε μικρες εταιρειες με μικρο τζίρο και σχεδον μηδενίζεται στις αλυσίδες.
elteo Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Ε τότε τι κλαψουριάζουν οι επαγγελματίες αφού το έχουν ενσωματώσει; 1
Ntinaras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 19 λεπτά πριν, mic2mic είπε Φυσικά και έχει ως επί το πλείστον ενσωματωθεί η προμήθεια της τράπεζας στις λιανικές τιμές. Με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω βέβαια. Έτσι ο επιχειρηματίας είναι ένας απλός ενδιάμεσος. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο πανέξυπνος Έλληνας πληρώνει πχ 3% πιο ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες και είναι εξαιρετικά χαρούμενος που οι τράπεζες του επιστρέφουν ένα ποσοστό από αυτό το 3% ως "μπόνους". Αλλά τί λέμε τώρα... αν ήμασταν σοβαρός λαός θα είχαμε και σοβαρές τράπεζες. Οποτε τι προτεινεις? Καθε φορα που θελω να ψωνισω κατι να παιρνω το αμαξι να καιω βενζινη να ψαχνω για ΑΤΜ να σηκωνω λεφτα για να πληρων με μετρητα? Η μηπως να κουβαλαω 500 ευρω μονιμα μαζι μου?
conkal Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, elteo είπε Ε τότε τι κλαψουριάζουν οι επαγγελματίες αφού το έχουν ενσωματώσει; Σε καθε περιπτωση προσπαθουν να κονομήσουν και αλλο. Το προβλημα με την πληρωμη με POS ειναι οτι φαινεται στην εφορια και δεν μπορουν να φοροδιαφύγουν το ιδιο ευκολα. αρα κλαψουρίζουν....
afragorn Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Προσωπικά, κάρτα να χρησιμοποιήσω σε κανένα σούπερ μάρκετ ή βενζινάδικο. Μας έχουν βάλει στο τρυπάκι με τα bonus και τις επιστροφές και χρυσώνουμε τις τράπεζες. Με το ζόρι να τις "σώσουμε" εμείς. Να σήμερα πλήρωσα μία δόση της κάρτας 12€, από άλλη τράπεζα μέσω ebanking, και η προμήθεια ήταν 1€. Σε μικρά καταστήματα και καφετέριες το θεωρώ ντροπή να πληρώσω με κάρτα. Για τα 2 Ευρώ τα δικά μου, να πληρώσει ο άλλος προμήθεια 5 λεπτά. Δεν είναι λεφτά στον έναν καφέ, αλλά στους 200, 300 την ημέρα, μια χαρά λεφτά είναι. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 8 minutes ago, afragorn said: Να σήμερα πλήρωσα μία δόση της κάρτας 12€, από άλλη τράπεζα μέσω ebanking, και η προμήθεια ήταν 1€. Γιατί όχι από το e-banking της τράπεζας που έχεις την κάρτα? 2 1
conkal Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, talibanakos είπε Εγω παντως γελαω με κατι δηθεν τυπακια που σκανε με υφος χιλιων καρδιναλιων,για να πληρωσουν ενα σαντουιτς των 2,5 ευρω με καρτα,για να εισπραξουν error 51 απο το POS. Επιτοπου τους ενημερωνω οτι το error 51 σημαινει οτι η καρτα ειναι αδεια,για να τους φυγει λιγο το υφακι. Μη μου σκας να πληρωσεις με καρτα ενα σαντουιτς,ενω ΞΕΡΕΙΣ οτι εισαι στο οριο. Οτι ειναι στο οριο ειναι ακριβως ενας λογος να πληρωσει με καρτα. Δεν μπορεις να κανεις αναληψη 2.5 ευρω. πχ μπορει να εχει 2 ή 3 τραπεζικες χρεωστικες να μαζευει τα χρηματα σε μια αλλα τα ψιλα να τα σκοτώνει σε sandwitch μεχρι να μηδενισει. Επισης καποιοι ανθρωποι εχουν πολλές καρτες. δεν σημαινει οτι θυμουνται ποια εχει ποσα ευρω μεσα. Ας κοψουν το υφακι καποιοι πωλητές να καταλάβουν οτι αν δεν πληρωσω με καρτα δεν ειναι οτι θα εμφανισω μαγικα μετρητα.Απλα δεν θα αγορασω. Προσωπικα τα κανω όλα με καρτα αρκετο καιρο τωρα. Ουτε τα CC με αγγιξαν καθως δεν χρησιμοποιω μετρητα οσο μπορω ουτε τιποτα. Τα μετρητα τα θεωρω λιγο σαν να αγοραζω χαρτονομισματα με καρτα. οπως αγοραζω το προαναφερθεν σαντουιτσ Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2019 από conkal 1
afragorn Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, ThReSh είπε Γιατί όχι από το e-banking της τράπεζας που έχεις την κάρτα? Γιατί δεν έχω λογαριασμό στη τράπεζα που την έβγαλα. Ναι ξέρω, εντελώς κουλό, αλλά ήθελαν 300€ κατάθεση για να ανοίξω έναν απλό λογαριασμό. Στο μέλλον θα ανοίξω λογαριασμό μισθοδοσίας εκεί οπότε θα λυθεί αυτό το πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις