Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξαναρχισα γυμναστήριο και κάνω προπονηση με βάρη. Οπως είναι γνωστό οι ασκήσεις που είναι μέτρο υπολογισμού της δύναμης στο σώμα μας είναι 3: πιέσεις πάγκου, ημικαθίσματα ή σκουώτς και οι άρσεις θανατου. Αρα για να υπολογίσουμε την Απολυτη Δύναμη στο σώμα μετράμε το μέγιστο βάρος που μπορούμε να σηκώσουμε με αυτές τις ασκήσεις για μιά μονο επανάληψη.

Το ερώτημα μου είναι ποιά πρέπει να είναι η αναλογία στο βάρος για να λέμε ότι έχουμε ισορροπημένη ανάπτυξη στο άνω και κάτω σώμα μας.. Δηλαδή εγώ μπορώ να κάνω πάγκο 125 κιλά για μιά επανάληψη. Στο σκουώτς όμως μπορώ να κάνω 170 κιλά για μιά επανάληψη. Είναι καλή η αναλογία? Στις άρσεις θανάτου πόσο πρέπει να κάνω για να είμαι σε νορμάλ επίπεδο?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, logistoulis είπε

δεν κατάλαβα, τι ακριβώς μετράει η απόλυτη δύναμη; 

Απόλυτη Δύναμη είναι και καλά το μέγιστο βάρος που μπορείς να σηκώσεις σε μια απο αυτες τις 3 ασκήσεις για μιά επανάληψη.. το όριο σου σου δηλαδή

Δημοσ.

Χονδρικά 3:4:5  (Πάγκος-Καθίσματα-Άρσεις) αλλά όσο ανεβαίνει το επίπεδο τείνει να πέφτει αναλογία Καθίσματα-Άρσεις και να αυξάνει η Καθίσματα-Πάγκος.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Χονδρικά 3:4:5  (Πάγκος-Καθίσματα-Άρσεις) αλλά όσο ανεβαίνει το επίπεδο τείνει να πέφτει αναλογία Καθίσματα-Άρσεις και να αυξάνει η Καθίσματα-Πάγκος.

Αρα καλά το πάω. Στην αρση θανάτου ομως πρέπει να μπορώ να σηκώσω 205 κιλα! Ευχαριστώ πολύ  

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nak_muay_farag είπε

Στην αρση θανάτου ομως πρέπει να μπορώ να σηκώσω 205 κιλα! 

Τέτοιες μ@λ@κίες πάτε και κάνετε οι πιτσιρικάδες στα γυμναστήρια γι' αυτό μετά μένετε από μέση

Δημοσ.

Φίλε τς θα σε συμβούλευα να επισκεφθείς το bodybuilding gr. Έχει πολλά μέλη είναι αρκετά ενεργητικό σαιτ και κυρίως είναι ποιο εξειδικευμένο στην απορία σου. Εδώ θα πάρεις από άσχετες και ραντομ απαντήσεις και υποθέσεις μέχρι ειρωνείες. 

Δημοσ.

Aχταρμάς.

Τι σχέση έχει η δύναμη με την ισορροπημένη ανάπτυξη;

Σε ενδιαφέρει η σωματική ανάπτυξη ή η δύναμη;

Ημικαθίσματα ή σκουώτς;;;;; Πάω στοίχημα ότι κάνεις όλες τις ασκήσεις σου λάθος.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 30/12/2019 στις 10:22 ΜΜ, alekan77 είπε

Aχταρμάς.

Τι σχέση έχει η δύναμη με την ισορροπημένη ανάπτυξη;

Σε ενδιαφέρει η σωματική ανάπτυξη ή η δύναμη;

Ημικαθίσματα ή σκουώτς;;;;; Πάω στοίχημα ότι κάνεις όλες τις ασκήσεις σου λάθος.

Λοιπον στην αρχή με ενδιέφερε η δύναμη μόνο αλλά δέν μπορούσα να σηκώσω τα κιλά που μου αναλογούν με το σωματικό βάρος και άρχισα να γυμνάζω τις επιμέρους μυικές ομάδες μέχρι να δυναμώσουν και να φτάσω το 1RΜ που θέλω..

πχ είχα στόχο να σηκώσω για 1RΜ στον πάγκο τα 140 κιλά αλλά έχανα απο τον ώμο και έτσι ξεκίνησα σετάκια 6-10 επαναλήψεις στρατιωτικες..

οταν δυνάμωσαν λίγο οι ώμοι μου μετά είδα ότι έχανα στους τρικέφαλους.. οποτε και εκεί τα ίδια..

ε τώρα είμαι για 1RM στα 130 κιλά και θα συνεχίσω το ίδιο σύστημα 2-3 μηνακια ακόμα.. πιστεύω να τα καταφέρω

Αντίστοιχα κάνω στο Σκουώτς αλλά είδα πολύ πιο γρήγορα βελτίωση γιατι "ξύπνησαν" οι γλουτιαιοι μου

Το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχω στην Αρση Θανατου αλλά έχω ξεκινήσει στο φουλ κωπηλατική και μηριαιους δικέφαλους 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...