Angvas Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα σας Θέλω τις γνώσεις σας πάνω σε voip. Στο σπίτι έχω 50ρα vdsl από τον ΟΤΕ (με το router που δίνει ο ΟΤΕ) και μεταφέρω ίντερνετ με powerline και μετά μοιράζω το internet σε διάφορες συσκευές με switches. Σκεφτόμουν λοιπόν να πάρω μια συσκευή τηλεφώνου voip και να την συνδέσω στο switch πάνω ώστε να έχω τηλέφωνο σε ένα δωμάτιο που θέλω. 1. Τι χρειάζεται για να λειτουργήσει το τηλ? 2. Πρέπει να μιλήσω με τον ΟΤΕ ώστε να ενεργοποιήσει κάτι? 3. Χρειάζομαι κάποιο extra hardware? Ευχαριστώ
FasTaker Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτο που λες δεν γινεται. Απο την voip 1 θυρα θα τραβηξεις καλωδιο σε splitter το οποιο θα συνδεσεις κλασικα modem το ρουτερ και phone to καλωδιο απο την voip 1 θυρα και το spliter στον τοιχο Ετσι επιστρεφεις το σημα του voip σε ολες τις τηλεφωνικες πριζες του σπιτιου σου οποτε συνδεσε την συσκευη σου οπου θελεις. Αυτο λεγεται επιστροφη ή εναλλακτική συνδεσμολογια ΥΓ: Μπορει να χρειαστεις φιλτρο ειναι 50/50 Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2019 από FasTaker
elpenor Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Angvas είπε Καλησπέρα σας Θέλω τις γνώσεις σας πάνω σε voip. Στο σπίτι έχω 50ρα vdsl από τον ΟΤΕ (με το router που δίνει ο ΟΤΕ) και μεταφέρω ίντερνετ με powerline και μετά μοιράζω το internet σε διάφορες συσκευές με switches. Σκεφτόμουν λοιπόν να πάρω μια συσκευή τηλεφώνου voip και να την συνδέσω στο switch πάνω ώστε να έχω τηλέφωνο σε ένα δωμάτιο που θέλω. 1. Τι χρειάζεται για να λειτουργήσει το τηλ? 2. Πρέπει να μιλήσω με τον ΟΤΕ ώστε να ενεργοποιήσει κάτι? 3. Χρειάζομαι κάποιο extra hardware? Ευχαριστώ Χρειάζεσαι τους κωδικούς του OTE για την τηλεφωνία δεν είναι οι ίδιοι με αυτούς για το internet. Μόλις τους πάρεις άλλαξε την σύνδεση στο router του ΟΤΕ στο wan να μην περιέχει voip, στη συνέχεια θα σε ταλαιπωρήσει λίγο το σετάρισμα στο τηλέφωνο γιατί σε ένα setting δεν παίρνει την συνηθισμένη τιμή αλλά θα βρεις μέσω google search την λύση. Αυτό που θέλει προσοχή είναι το password, πρέπει να το χρησιμοποιήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα από την στιγμή που θα στο στείλουν και να θυμάσαι ότι με reset του router του OTE αλλάζει. Υπόψιν ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το κινητό σου με zoiper (ή άλλο client) ή το pc και ότι δεν δουλεύει σε άλλη σύνδεση internet μόνο σε αυτή που αντιστοιχεί το νούμερο. Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2019 από elpenor
Angvas Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Το θέμα μου βασικά είναι το τηλέφωνο θα είναι σε διαφορετικό όροφο απ' αυτόν που είναι το modem-router του ΟΤΕ και επίσης δεν θέλω να πειράξω την συνδεσμολογία του τηλεφώνου. Γι'αυτό και ρώτησα αν μπορώ να το συνδέσω σε switch κτλ...
andreaspA Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Απο αυτο το τηλεφωνο τι θα κανεις? κανονική χρήση? θα κάνεις εισερχόμενες? εξερχόμενες?
elpenor Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 23 ώρες πριν, Angvas είπε Το θέμα μου βασικά είναι το τηλέφωνο θα είναι σε διαφορετικό όροφο απ' αυτόν που είναι το modem-router του ΟΤΕ και επίσης δεν θέλω να πειράξω την συνδεσμολογία του τηλεφώνου. Γι'αυτό και ρώτησα αν μπορώ να το συνδέσω σε switch κτλ... Ναι μπορείς να το συνδέσεις και σε switch, το μόνο δύσκολο είναι να καταφέρεις τον OTE να σου δώσει τους κωδικούς τηλεφωνίας. Δεν χρειάζεσαι κανένα extra hardware πέρα από το ethernet τηλέφωνο.
Angvas Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, andreaspA είπε Απο αυτο το τηλεφωνο τι θα κανεις? κανονική χρήση? θα κάνεις εισερχόμενες? εξερχόμενες? Ναι κανονικές κλήσεις. 52 λεπτά πριν, elpenor είπε Ναι μπορείς να το συνδέσεις και σε switch, το μόνο δύσκολο είναι να καταφέρεις τον OTE να σου δώσει τους κωδικούς τηλεφωνίας. Δεν χρειάζεσαι κανένα extra hardware πέρα από το ethernet τηλέφωνο. Άρα αγοράζω το voip τηλέφωνο το βάζω στο switch και έχοντας και τις ρυθμίσεις του ΟΤΕ αυτό θα δουλέψει. Σωστά?
andreaspA Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Σε ρωταω, γιατι αν δεν ηθελες εξερχομενες, αλλα μονο εισερχομενες, υπαρχει και η λυση να παρεις ενα voip νουμερο και να κανεις εκτροπη το σταθερό στο νέο voip νουμερο. Και εξερχόμενες βέβαια θα μπορεις να κάνεις, αλλά όχι απο το "απεριοριστα" του κύριου παρόχου σου. 1
elpenor Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Angvas είπε Ναι κανονικές κλήσεις. Άρα αγοράζω το voip τηλέφωνο το βάζω στο switch και έχοντας και τις ρυθμίσεις του ΟΤΕ αυτό θα δουλέψει. Σωστά? Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην σου δώσει ο ΟΤΕ τους κωδικούς της τηλεφωνίας, τους έχει αρνηθεί σε πολλούς. Είναι διαφορετικοί από τους κωδικούς του internet. Επίσης δεν γνωρίζω αν το τηλέφωνο που θα αγοράσεις θα έχει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Γιατί δεν ξεκινάς με το να πάρεις τους κωδικούς τηλεφωνίας και να χρησιμοποιήσεις ένα sip/voip client όπως το zoiper στο κινητό σου να καταλάβεις πως δουλεύει, να βρεις τα σωστά settings και μετά να ψάξεις για συσκευή τηλεφώνου. Επίσης καλή και πιο εύκολη λύση είναι αυτή του @andreaspA, με ένα νούμερο voip από Ελληνική εταιρεία θα είναι όλα εύκολα και θα έχεις και support, στον ΟΤΕ αν τους ζητήσεις να σε βοηθήσουν να το σετάρεις απλά δεν θα σου δώσουν καν τους κωδικούς. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2020 από elpenor
andreaspA Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, elpenor είπε Επίσης καλή και πιο εύκολη λύση είναι αυτή του @andreaspA, με ένα νούμερο voip από Ελληνική εταιρεία θα είναι όλα εύκολα και θα έχεις και support, ο ΟΤΕ αν του ζητήσεις να σε βοηθήσουν να το σετάρεις απλά δεν θα σου δώσει καν τους κωδικούς. Εγω έχοντας μάθει επι πολλά χρόνια με ISDN, τι έχω κάνει στο γραφείο? Εχω μια απλη Wind με adsl και απεριοριστα σταθερα. Εχω ενα voip yuboto σε voip συσκευη. Εχω απενεργοποιησει την αναμονη κλησης στην wind, και εχω ενεργοποιησει *61* εκτροπή. Κάθε φορά που το βασικό μου νούμερο "μιλάει", η κλήση εκτρέπεται στο voip. Ταυτόχρονα, το voip νουμερο μου, οταν καλω εμφανιζει στο caller id τον αριθμο της κανονικης μου γραμμης του γραφείου. Μπορει να γινει αυτο αν στειλεις στον voip παροχο σου τα κατάλληλα νομιμοποιητικα έγγραφα οτι ο αριθμος σταθερής είναι δικός σου. Συνεπώς εχω ουσιαστικα αυτο που ειχα στην ISDN, απλά στις εξερχόμενες απο το ένα κανάλι δεν πάω μέσα απο το "απεριόριστα". Με αυτο τον τροπο κιολας μπορω να παρω τηλέφωνο απο το "γραφείο" όπου και αν βρίσκομαι, γιατί το voip το έχω και στο csip simple στο κινητό. Οσο αφορα το κοστος , δεν θα πω οτι κανω και ιδιαιτερες εξερχομενες απο το voip, αλλά τον απριλιο του 2017 ειχα βαλει 32.50€ στην yuboto. Αυτη την στιγμή έχω 20 διαθέσιμα. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2020 από andreaspA 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα