Προς το περιεχόμενο

Provlima epikoinwnias Linux - WinXP

savvasha

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exw dio upologistes. Ston ena exw WinXP, sindesi me ADSL (usb modem) kai ena laserprinter (HP 1150). Ston allo exw WinXP-Mandrake10. Einai enomena metaksi tous me ena crossover cable. Metaksi twn Windows exw plhrh epikoinwnia (Internet sharing, File Sharing, Printer Sharing). Metaksi WinXP(sto proto PC) kai Mandrake (sto deftero PC) omos petixenw mono to Internet sharing. Mporw na kanw ping kai loipa (dld vlepoun o enas ton allo) alla den mporw oute ton printer na vrw, alla oute na kanw file-sharing. Psaxnontas anakalipsa pos ginete me ton Samba. Exei duo meres pou prospathw alla tzifos. Dokimasa kai me LinNeighborhood (kapos etsi) kai pali tzifos.

Mporei kapoios na mou eksigisei, vima vima ti prepei na kanw etsi oste na petixw ta eksis?:

a)Na mporw na ektipwnw apo ta Linux

b)Na mporw na "vlepw" ton disko twn WinXP sto allo PC

c)Na mporw na "vlepw" ton disko twn Mandrake apo ta WinXP sto allo PC

Gia pereterw plirofories apla rotiste :) Opos katalavenete eimai psiloasxetos alla thelw na mathw :oops:

Euxaristw ek ton proterwn

Δημοσ.

Στον υπολογιστή που έχεις συνδεδεμένο τον εκτυπωτή καθώς και τα resources που θες να μοιράσεις στο δίκτυο, πρέπει να τους δώσεις δεξί κλικ=>properties=>sharing και ύστερα θα χρειαστείς drivers για το linux για να εκτυπώνεις.

sc

Δημοσ.

Katarxas mporei to parakatw keimeno na exei lathei giati den eimai kanenas guru sto linux... apla ta exw anakalipsei me to kairo:

prepei na rithimseis to arxeio /etc/samba/smb.conf.

O diskolos tropos einai na to rithmiseis xeirokinita alla mporeis na to kaneis me ton eukolo tropo. To mandrake den egkathista sti default egkatastash tou ena poli simantiko paketo : to drakwizard

Bres to apo to mandrake control center kai to software -> add software kai kanto egkatastash.

Ennoeitai kai oti xreiazesai kai to samba-server.

Twra anoikse to mandrake control center.

Sti basiki eikona exei prostethei ena eikonidio "Server wizards". Ekei mporeis na breis enan boitho gia to automato setup tou samba.

Simantiko ekei einai na dilwseis swsta to onoma tou workgroup kai to onoma netbios tou linux pc.

Epeita afou sigoureuteis oti to samba trexei prepei na oriseis kwdikous windows network.

Estw oti sto pc exeis enan user: windowsuser kai password 1234

Kai sto mandrake pc enan user:linuxuser kai password 2345

dwse san root ta parakatw:

smbpasswd -a windowsuser 1234

smbpasswd -a linuxuser 2345

me tis parapanw entoles dimiourgeis dio windows accounts sto linux. Auto einai aparaiteito giati iparxoun diafores sto login metaksi windows<->linux. Etsi to linux xrisimopoiei alla user accounts gia tin sinergasia me windows.

Twta oson afora to LinNeighboorhood einai aparxaiwmeno kai gia petama....

Mesa sto mandrake 10.0 exei prostethei ena kainourgio programma to smb4k to opoio mporeis na to kaneis egkatastash apo toadd software.

Molis to trekseis tha deis ena olokainourgio KDE GUI pou analambanei tin diaxeirisi twn shared foldiers.

An mporeis na ftaseis mexri edw kai na sou deixnei to workgroup kai ta pc... einai ola ok.

Simeiwsi: An exeis firewall sta windows (Norton p.x.) rithmise to wste na antilambanetai tin iparksh local network apo ta options tou wste na min mplokarei to topico diktio.

filika hayzel

Δημοσ.
Στον υπολογιστή που έχεις συνδεδεμένο τον εκτυπωτή καθώς και τα resources που θες να μοιράσεις στο δίκτυο' date=' πρέπει να τους δώσεις δεξί κλικ=>properties=>sharing και ύστερα θα χρειαστείς drivers για το linux για να εκτυπώνεις.

sc[/quote']

Afto to exw kanei hdh. Metaksi twn WinXP den uparxei kanena apolitos provlima. To anagnorizei mia xaroula. To provlima einai metaksi Winxp-Madrake.

Δημοσ.
Bres to apo to mandrake control center kai to software -> add software kai kanto egkatastash.

Ennoeitai kai oti xreiazesai kai to samba-server.

Twra anoikse to mandrake control center.

Sti basiki eikona exei prostethei ena eikonidio "Server wizards". Ekei mporeis na breis enan boitho gia to automato setup tou samba.

Simantiko ekei einai na dilwseis swsta to onoma tou workgroup kai to onoma netbios tou linux pc.

Os edw ta vrika :) Onomasa to workgroup (sta linux) os SAMBA (sta WinXP to workgroup einai onomasmeno os MSHOME. Paizei rolo?). Gia netbios den vrika pouthena gia na dilwsw. To Server Wizards mou kanei provlima se ena simio ka meta. Den proxora. Prospathw tora na kanw ena snapshot kai na to anevasw.

Δημοσ.

Os edw ta vrika :) Onomasa to workgroup (sta linux) os SAMBA (sta WinXP to workgroup einai onomasmeno os MSHOME. Paizei rolo?). Gia netbios den vrika pouthena gia na dilwsw. To Server Wizards mou kanei provlima se ena simio ka meta. Den proxora. Prospathw tora na kanw ena snapshot kai na to anevasw.

Loipon to onoma tou workgroup prepei na einai KOINO. an diladi exeis MSHOME bale sto samba episis MSHOME....

Den katalaba akribws ti problima ennoeis me ton wizard.....

Δημοσ.

loipon.. dokimasa kai me koino onoma workgroup alla tpt. Prin sto smb4k evlepe to MSHOME kai to SAMBA. Sto MSHOME evlepe to PC (me onoma MASTER) kai sto SAMBA evlepe to diko mou to PC (me onoma Samba kati). Otan patw panw sto MASTER gia na mou vgalei ta shares, mou petaei ena error (NT_LOCAL_OK).

Twra pou evala koino onoma sto workgroup sto smb4k vlepei mono to MSHOME kai mesa se afto MONO to MASTER.

To provlima pou exw me ton wizard einai to eksis. Epilegw na ginonte share ola ta files ki oxi o kathe user na vlepei mono to home tou. Meta mou zitaei na grapse pioi users or groups thelw na exoun dikeomata read,write. Ta grafw kanonika alla otan pataw next den proxoraei...

nato http://homepages.pathfinder.gr/savvasha/snapshot1.png

http://homepages.pathfinder.gr/savvasha/snapshot2.png

Δημοσ.

sta windows xp blepei mesa sto workgroup homepc to linuxpc sou?

ta ip twn dio ipologistwn einai sto euros 192.x.x.x ?

kaneis rithmisi automatic h static sta dio pc?

dwse parapanw plirofories...

Δημοσ.
. Epilegw na ginonte share ola ta files ki oxi o kathe user na vlepei mono to home tou.

apo oso kserw o kathe xristis blepei ta dika tou.

alla mporeis na ftiakseis ena koino fakelo gi'ollous tous xristes sto linux se kapoio directory kai ekei mesa na petakseis links se fakelous kai sklirous pou theleis na kaneis share....

..auto omos asto meta twra prospathise na to kaneis na doulepsei....

Δημοσ.

to ena to pc (o server dld) einai 192.168.0.1

sto allo to exw valei na to vriskei apo mono tou. Pantos tis teleftees fores itan panta 192.168.0.137

Oxi, mesw windows den mporw na dw to linuxpc.

Twra feugw apto spiti. Kata tis 10 tha epistrepsw. Gia na min sas krataw ki olas :)

Euxaristw kai tha ta ksanapoume apopse

Δημοσ.

symfwnw me ton apoiko,

prepei na paizei kapoio firewall sto linux pc.

Dokimase kapoia pragmata:

1. kaneis ping me to onoma tou linuxpc pou exeis dwsei ston sambawizard apo ta windows? Diladi an exeis dwsei onoma LinuxPC... sta windows mporeis na kaneis ping LinuxPC?

2.To smb4k pio pc sou anaferei LocalMaster? Afou exeis energopoihmeno to dhcp client (automato IP sto linux) pigaine sto /etc/samba/smb.conf kai allakse tin epilogi local-master se "no".

3.Otan psaxnei to smb4k ... grapse "dmesg" sto termatiko gia na deis an iparxoun minimata apo firewall.... an nai grapse ws root... "service shorewall stop"

4.grapse "netstat -an | grep 139" gia na deis an to linux pc "akouei" to 139 port... to port gia windows network....

Eilikrina den mporw na skeftw tpt allo....

H ontws den sou doyleyei tpt 'h kaneis kati teleiws lathos ... :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...