Προς το περιεχόμενο

Βλέπω πολλά σφάλματα στη γραμμή μου!!

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά!!

Έχω παρατηρήσει πολλές φορές στη γραμμή μου σε Cosmote Vdsl 50 voip ότι υπάρχουν πάρα πολλά σφάλματα. Τα fec εντάξει δικαιολογούνται, αν και δεν ξέρω για αυτόν τον αριθμό. Τα crc όμως δεν ξέρω. Αυτό είναι ένα τσεκαρισμα που έκανα στα στατιστικά της γραμμής μετά από περίπου 17 μέρες συνεχόμενα. Δεν έχω κοιτάξει για τυχόν συνδεσμολογία στις πρίζες μήπως λέω έχει κανει καμία μαλάκια ο ηλεκτρολόγος( επειδή τυχαίνει και είναι και ξάδερφος του πατέρα μου ) 😂. Αποσυνδέσεις δεν έχω. Το ρούτερ δεν το έχω στη κεντρική το έχω στη κρεβατοκάμαρα. Τρείς πρίζες συνολικά στο σπίτι. Καινούριο σπίτι κιόλας οπότε και καινούργια καλωδίωση. Το είχα δηλώσει και βλάβη στον ΟΤΕ τρεις φορές και τις τρεις δεν υπήρχε κάτι. Μέχρι κάτω στο κουτί κομπλέ. Και εδώ στο σπίτι από ότι βλέπω. Μόνο κάνει κάποια σκαμπανεβάσματα η γραμμή, χαμηλή ταχύτητα και κάποιες αποσυνδέσεις στη κεντρική πρίζα που είναι στο σαλόνι. Και το έχω βγάλει και το έχω στη κρεβατοκάμαρα. Οπότε τι παίζει??🤔

IMG_20191230_024908.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ'ότι φαίνεται είσαι σε Rural 50/30. Από την στιγμή που έχεις παραπάνω από μία πρίζες το πρόβλημα σου είναι αυτό και ας είναι καινούργιο το σπίτι. Το VDSL είναι ευαίσθητο και δεν του αρέσουν οι διακλαδώσεις (Bridge Taps). Το σωστό είναι να χρησιμοποιηθεί ένα "καθαρό" ζευγάρι από το κουτί εώς την πρίζα που θέλεις να έχεις τον εξοπλισμό και από εκεί να χρησιμοποιήσεις άλλο ζευγάρι για να κάνεις την "επιστροφή σήματος" της τηλεφωνίας από τις θύρες Phone του εξοπλισμού προς τις άλλες πρίζες. Αν δεν θες τηλέφωνο στις άλλες πρίζες και πάλι θα πρέπει να ακυρωθούν οι διακλαδώσεις...

Αναλυτικός οδηγός...
https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

Ναι σε rural είμαι. Το έχω δει και σε πολλούς άλλους τόσα πολλά σφάλματα και λέω μήπως ήταν τίποτα από το καφαο. Είναι καθαρά η καλωδίωση. Θέλει καθαρή γραμμή το vdsl γιατί υπάρχει και η τηλεφωνία και για αυτό έχει και τόσο σφάλματα. Οπότε θα πάρω μια διπλή πρίζα στη μία υποδοχή το ρούτερ και στην άλλη επιστροφή το phone για τις υπόλοιπες πρίζες για να έχω α θέλω τηλέφωνο και στις άλλες. Τώρα λίγο με τη συνδεσμολογία θα δείξει. Καλά δεν τις έχω ανοίξει να δω τα πώς έχουν συνδεθεί. Ο οδηγός αυτός είναι πολύ καλός. Τον είχα διαβάσει παλαιότερα. Θα το δώ και όταν το αλλαξω θα ενημερώσω. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...