Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, mp123 said:

οτι πληρωσεις παιρνεις. 

Τα Rev'it δηλαδή είναι φθηνά? 

4 hours ago, mp123 said:

Φιλε μου επειδή την πάτησα με το πρώτο μπουφαν ( revit )

Πως ακριβώς την πάτησες? 

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 29/12/2019 στις 1:03 ΠΜ, Dr4In είπε

Χαιρετώ την ομάδα, χρόνια πολλά με υγεία!

Μιας και πιάσανε τα κρύα και πλέον τον δαγκώνω άσχημα στο μηχανάκι της ώρες που δουλεύω χρειάζομαι τα φώτα από έμπειρους αναβάτες, έμενα είναι ο πρώτος μου χειμώνας σαν αναβάτης.

Θέλω να πάρω παπούτσια για το κρύο και κανένα παντελόνι, από μπουφάν είμαι εντάξει, από την μέση και κάτω έχω θέμα.

Σας ανεβάζω κάποιες επιλογές μου σε περίπτωση που σας βοηθήσουν.

https://www.skroutz.gr/s/7418273/Salomon-Shelter-Cs-Wp-372811.html?from=account_favorites
https://www.skroutz.gr/s/17514175/Adidas-Terrex-AX3-Mid-GTX-BC0466.html?from=account_favorites
https://www.skroutz.gr/s/20363983/The-North-Face-Storm-Strike-II-Wp-NF0A3RRQCA01.html?from=account_favorites
https://www.skroutz.gr/s/5734297/Nike-Manoa-Leather-454350-003.html?from=account_favorites

Για παντελόνι δεν έχω ιδέα τι να πάρω, όπως επίσης και από ισοθερμικά..

75262191_2533216710081286_2436718973484531712_o.jpg

Screenshot_1.png

Προσανατολίσου, καλύτερα, σε εξειδικευμένο εξοπλισμό μοτοσυκλέτας. Υπάρχει τρομακτικά μεγάλη ποικιλία για όλα τα βαλάντια.

Η δική μου συμβουλή είναι να επιλέγεις εξοπλισμό που να είναι άνετος και να μη σε περιορίζει στις κινήσεις σου πάνω στο μηχανάκι με κανένα τρόπο. Ουσιαστικά να είσαι ντυμένος καλά και σωστά, και να νιώθεις ότι φοράς -σχεδόν- τα ρούχα σου μόνο.. Αυτό για μένα είναι πολύ βασικό.

Υπάρχουν παπούτσια goretex πολύ εμφανίσιμα, από διάφορες μάρκες, που θα σου παρέχουν ζεστασιά, αδιαβροχοποίηση αλλά και θα τα φοράς ευχάριστα, διοτι το μποτάκι που έχεις βάλει δε ξέρω πόσο άνετο θα είναι στο περπάτημα ή στο ανέβα/κατέβα του πέλματος στις αλλαγές ταχυτήτων και στο φρενάρισμα (δε ξέρω και τι οδηγάς..).

Δώσε μεγάλη βάση σε σωστά ισοθερμικά τα οποία κάνουν τεράστια διαφορά το χειμώνα και δε χρειάζεται να ντύνεσαι σα κρεμμύδι, με συνέπεια να μη μπορείς να κουνηθεις σωστά πάνω στο μηχανάκι και γενικά να μην είσαι άνετος. Με σωστό ισοθερμικό, και ένα καλό μπουφανάκι θα είσαι πάντα ζεστός και στεγνός. Αντίστοιχα τα ίδια ισχύουν για παντελόνια, γάντια κλπ. 

Στο λαιμό μόνο μπαλακλάβα, ΠΟΤΕ κασκόλ..

Επίσης ένα από τα βασικότερα λάθη που κάνουν πολλοί και κρυώνουν ή βρέχονται..Στο στεγνό καιρό το γάντι έξω από το μπουφάν, στη βροχή το μπουφάν πάνω από το γάντι.

Τώρα για μάρκες ισχύει έως ένα βαθμό το ότι πληρώνεις παίρνεις αλλά ΟΚ από ένα σημείο και μετά πληρώνεις και brand. Προσωπικά, είχα για πολλά χρόνια ένα dainese goretex για το οποίο μπορώ να γράφω ασταμάτητα για το πόσο καλό μπουφάν ήταν.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, eMike είπε

Επίσης ένα από τα βασικότερα λάθη που κάνουν πολλοί και κρυώνουν ή βρέχονται..Στο στεγνό καιρό το γάντι έξω από το μπουφάν, στη βροχή το μπουφάν πάνω από το γάντι.

Γιατι αυτο; το γαντι πάει πάνω απο το μπουφαν ώστε να μην περνάει αέρας μέσα στο μπουφαν

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Γιατι αυτο; το γαντι πάει πάνω απο το μπουφαν ώστε να μην περνάει αέρας μέσα στο μπουφαν

Γιατί στη βροχή το νερό που τρέχει μπαίνει μέσα.

Υπάρχουν γάντια με πρόβλεψη ειδική γι'αυτό αλλά αποτελούν εξαίρεση, και επειδή τα είχα κιόλας, δε κάνουν και τόσο καλή δυλειά

• Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, eMike είπε

Γιατί στη βροχή το νερό που τρέχει μπαίνει μέσα.

Υπάρχουν γάντια με πρόβλεψη ειδική γι'αυτό αλλά αποτελούν εξαίρεση, και επειδή τα είχα κιόλας, δε κάνουν και τόσο καλή δυλειά

Αναφέρεσαι σε βροχη που έχει πεσει επάνω στο μπουφαν και τρέχει προς τα κάτω; γιατι το ιδιο θα συμβεί πιστεύω και με τη βροχή που πέφτει πάνω σου απο μπροστά. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, NickTG είπε

Τα Rev'it δηλαδή είναι φθηνά? 

Πως ακριβώς την πάτησες? 

Δεν είναι φτηνα.αλλα με 50 ευρω παραπανω πας dainese.Δεν αξίζουν τα λεφτά τους.τα revit.

Την πάτησα γιατι πηρα μπουφαν και μετα απο ενα μηνα μου άνοιξε.δεν ήταν το ίδιο στενό οταν το πρωτοπηρα.( ok πες ήταν οικομικο καπου στα 180 ευρω χειμωνιάτικο).

Τωρα τελος.αν θελω εξοπλισμό μονο σε αυτή την εταιρία.δεν κοιτάζω αλλου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Spect~ είπε

Αναφέρεσαι σε βροχη που έχει πεσει επάνω στο μπουφαν και τρέχει προς τα κάτω; γιατι το ιδιο θα συμβεί πιστεύω και με τη βροχή που πέφτει πάνω σου απο μπροστά. 

Από μπροστά δε μπαίνει τίποτα ακόμα και αν το μπουφάν δεν έχει λάστιχο εσωτερικά ή και αν δεν έχεις δέσει πιο σφιχτά λίγο το δέσιμο. Μόνο κρύο μπορεί να μπει αλλά κάνοντας τα προηγούμενα τελειώνεις και με αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, mp123 said:

Δεν είναι φτηνα.αλλα με 50 ευρω παραπανω πας dainese.Δεν αξίζουν τα λεφτά τους.τα revit.

Την πάτησα γιατι πηρα μπουφαν και μετα απο ενα μηνα μου άνοιξε.δεν ήταν το ίδιο στενό οταν το πρωτοπηρα.( ok πες ήταν οικομικο καπου στα 180 ευρω χειμωνιάτικο).

Τωρα τελος.αν θελω εξοπλισμό μονο σε αυτή την εταιρία.δεν κοιτάζω αλλου.

Και ένας φίλος μου έχει πάρει ένα δερμάτινο dainese και έχει ανοίξει. 

Άρα χάλια τα dainese, δεν αξίζουν τα λεφτά τους. 

Δημοσ.

Κλασσικός διάλογος:

-Κράνος φοράς;

-Ναι έχω ένα που μου δώσανε δώρο με το μηχανάκι

-Πόσο κοστολογείς το κεφάλι σου;

-.......

Επόμενος διάλογος:

-Μπότες φοράς;

-Μποτάκι το χειμώνα στα κρύα. Το καλοκαίρι δίχαλο για παραλία

-Πόσο κοστολογείς το πόδι σου; Όσο μια Μιτσούκο-Μιγκάτο;

-....

Κακά τα ψέμματα. Αν δείτε τι συμβαίνει σε μια πτώση ανάλογα τον εξοπλισμό περάστε μια βόλτα από το ΚΑΤ και ρωτήστε τους τραυματίες (όσους επέζησαν δηλαδή) τι φόραγαν και έγινε έτσι το χέρι πόδι κεφάλι.

θα θέλατε να κυκλοφορείτε με μια πανοπλία την επόμενη στιγμή.

Επίσης ναι κακά τα ψέμματα υπάρχει κρίση και λεφτά δεν έχουμε για το καλύτερο κράνος γάντια μπότες.

Πάρτε μια φορά κάτι καλό όμως και σιγά σιγά ολοκληρώστε το σύνολο σετ εξοπλισμού.

Ένας σοβαρός τραυματισμός θα κοστίσει από 50 έως 50.000φορές περισσότερο σε επεμβάσεις πλαστικές κλπ.....ας μη μιλήσω για την αναγκαστική αδυναμία να εργαστείτε και να φέρετε μεροκάματο σπίτι.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NickTG είπε

Και ένας φίλος μου έχει πάρει ένα δερμάτινο dainese και έχει ανοίξει. 

Άρα χάλια τα dainese, δεν αξίζουν τα λεφτά τους. 

Να το παει πισω.ενα η' δυο χρόνια εγγύηση εχει.ποια αλλη εταιρια σου δίνει 2 χρονια εγγύηση.εγω τις πετάω.αφου ξερω πως δεν θα παθει τιποτα.

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, mp123 said:

Να το παει πισω.ενα η' δυο χρόνια εγγύηση εχει.ποια αλλη εταιρια σου δίνει 2 χρονια εγγύηση.εγω τις πετάω.αφου ξερω πως δεν θα παθει τιποτα.

Η Rev'it δίνει 2 χρονια εγγύηση. 

Λες δηλαδή το επόμενο να μείνει σταθερό? Ρούχα και παπούτσια που ανοίγουν να τα στείλουμε και αυτά πίσω? 

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, NickTG είπε

Η Rev'it δίνει 2 χρονια εγγύηση. 

Λες δηλαδή το επόμενο να μείνει σταθερό? Ρούχα και παπούτσια που ανοίγουν να τα στείλουμε και αυτά πίσω? 

Σοβαρα τωρα απορω πως ανοίξανε.

Δυ χειμώνες εχω το hawker d dry και το razon δεν εχουν ανοιξει.τωρα πριν κάνα μήνα πηρα το racing 3 d dry μια χαρα.ενα καλοκαίρι το super speed μια χαρα είναι.δεν τα κλαίω καθόλου οσα εδωσα.για μεσα στην πολη που τα θελω κανουν δουλεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορειτε να μου δειξετε ενα ζευγαρι παπουτσια τα οποια να ειναι ζεστα και αξιοπιστα & η τιμη να μην ειναι στον θεο?

Επεξ/σία από Dr4In
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Dr4In είπε

Μπορειτε να μου δειξετε ενα ζευγαρι παπουτσια τα οποια να ειναι ζεστα και αξιοπιστα & η τιμη να μην ειναι στον θεο?

Για μπότες

Από φθηνότερη σε ακριβότερη. Φουλ αδιάβροχες όλες αλλά η σειρά είναι από τις λιγότερες ζεστές στις πιο τούμπανες που δε καταλαβαίνεις κρύο ούτε με -5 έξω. Τις Forma τις κράτησα 2χρόνια μέχρι που διαλύθηκαν. Τίμιες για τα λεφτά τους με μέτριες προστασίες αλλά ήθελε 2πλη χοντρή κάλτσα για να μην κρυώνεις.

Οι Tempest μου κράτησαν 3χρόνια μέχρι που έλιωσαν οι σόλες μετά από 3χειμώνες κάθε μέρα πόλη και εκδρομές.

Τώρα έχω τα Freeland Goretex 2 χρόνια και δεν έχουν πάθει τίποτα. Ούτε καν φθορά  στις σόλες. το Goretex αναπνέει και είναι φουλ ζεστό και άνετο για ώρες χωρίς να ιδρώνεις. Δυστυχώς ότι πληρώνεις παίρνεις.

https://www.skroutz.gr/s/8232088/Forma-Nero.html

https://www.skroutz.gr/s/8238066/Dainese-Tempest-D-WP-Black-Carbon.html

https://www.skroutz.gr/s/10887559/Dainese-Freeland-Gore-Tex.html?

Για παπούτσι δεν έχει νόημα χειμώνα να παγώνει το μισό σου πόδι. Καλύτερα ψηλή μπότα και για θέμα προστασίας αλλά και για κρύο. Τι ακριβώς ψάχνεις;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, greekfragma είπε

Για μπότες

Από φθηνότερη σε ακριβότερη. Φουλ αδιάβροχες όλες αλλά η σειρά είναι από τις λιγότερες ζεστές στις πιο τούμπανες που δε καταλαβαίνεις κρύο ούτε με -5 έξω. Τις Forma τις κράτησα 2χρόνια μέχρι που διαλύθηκαν. Τίμιες για τα λεφτά τους με μέτριες προστασίες αλλά ήθελε 2πλη χοντρή κάλτσα για να μην κρυώνεις.

Οι Tempest μου κράτησαν 3χρόνια μέχρι που έλιωσαν οι σόλες μετά από 3χειμώνες κάθε μέρα πόλη και εκδρομές.

Τώρα έχω τα Freeland Goretex 2 χρόνια και δεν έχουν πάθει τίποτα. Ούτε καν φθορά  στις σόλες. το Goretex αναπνέει και είναι φουλ ζεστό και άνετο για ώρες χωρίς να ιδρώνεις. Δυστυχώς ότι πληρώνεις παίρνεις.

https://www.skroutz.gr/s/8232088/Forma-Nero.html

https://www.skroutz.gr/s/8238066/Dainese-Tempest-D-WP-Black-Carbon.html

https://www.skroutz.gr/s/10887559/Dainese-Freeland-Gore-Tex.html?

Για παπούτσι δεν έχει νόημα χειμώνα να παγώνει το μισό σου πόδι. Καλύτερα ψηλή μπότα και για θέμα προστασίας αλλά και για κρύο. Τι ακριβώς ψάχνεις;

Delivery δουλευω προσωρινα τουλαχιστον, και απλα θελω να καλυψω το κομματι του κρυου, θεωρω πως αν παρω ενα χειμωνιατικο παντελονι, η ισοθερμικα και ενα νορμαλ παπουτσι η μποτακι δεν θα εχω θεμα με το κρυο, φοραω για παραδειγμα το αδιαβροχο παντελονι της Anorak που μαλλον ειναι και αντιανεμεικο και δεν πολυ νιωθω το κρυο στα ποδια μου παρα μονο χαμηλα λογο των παπουτσιων (αθλητικα). Μποτες δεν ψηνομαι να παρω δεν μ αρεσουν και στυλιστικα και δεν νομιζω οτι ειναι και απαραιτητες ειδικα πανω σε παπι που οδηγαω.

Ευχαριστω για της μεχρι τωρα πληροφοριες και βοηθεια. 

Επεξ/σία από Dr4In

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...