Dr4In Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Χαιρετώ την ομάδα, χρόνια πολλά με υγεία! Μιας και πιάσανε τα κρύα και πλέον τον δαγκώνω άσχημα στο μηχανάκι της ώρες που δουλεύω χρειάζομαι τα φώτα από έμπειρους αναβάτες, έμενα είναι ο πρώτος μου χειμώνας σαν αναβάτης. Θέλω να πάρω παπούτσια για το κρύο και κανένα παντελόνι, από μπουφάν είμαι εντάξει, από την μέση και κάτω έχω θέμα. Σας ανεβάζω κάποιες επιλογές μου σε περίπτωση που σας βοηθήσουν. https://www.skroutz.gr/s/7418273/Salomon-Shelter-Cs-Wp-372811.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/17514175/Adidas-Terrex-AX3-Mid-GTX-BC0466.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/20363983/The-North-Face-Storm-Strike-II-Wp-NF0A3RRQCA01.html?from=account_favorites https://www.skroutz.gr/s/5734297/Nike-Manoa-Leather-454350-003.html?from=account_favorites Για παντελόνι δεν έχω ιδέα τι να πάρω, όπως επίσης και από ισοθερμικά..
NikosKallithea Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Αυτα που παραθέτεις δεν ειναι για μοτασυκλετες Παρε μποτακι κανονικό μηχανής, αν κρυωνεις πολύ θα χρειαστείς και ενα καλο αδιάβροχο παντελόνι, θσως και ενα ισοθερμικόαπο μεσα Πρεπει ομως να διαθέσεις καποια χρηματα 5
bigoulas Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Μποτάκι μηχανής να έχει προστασία τουλάχιστον στον αστράγαλο. Υπάρχουν και σε casual look αν δεν θες να φαίνονται εντελώς μοτοσυκλετιστικά. 1
helicoid Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Όπως σου είπαν και οι παραπάνω, μην κοιτάς μποτάκια north face και salomon, κοίτα για δερμάτινες κατά προτίμηση μπότες μοτοσυκλέτας (ούτε tactical, ούτε άρβυλα, ούτε καουμπόικες) και όχι μποτάκια θα σου έλεγα εγω. Γιατί πέρα από την προστασία, το καλάμι παγώνει όταν έχει 2-3 βαθμούς έξω και σε χτυπάει ο παγωμένος αέρας. Έχουν χαλάσει οι μπότες μου και οδηγάω με ψηλά μποτάκια salomon goretex. Και προστασία δεν έχω, και παγώνει και το πόδι μου. 1
G.bar Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Επίσης κάτι που δεν ξερουν πολλοι ειναι οτι τον χειμώνα πρέπει να φοράς εξωτερικές επιγονατίδες -πανω απο το παντελονι- , όχι για να προστατευσουν το γονατο σε περιπτωση πτωσησ, αλλά για να προστατευουν την αρθρωση απο το κρύο. Αν εχεις παρατηρησει, στο πολυ κρύο οταν κατεβεις απο το μηχανακι σε πονανε τα γονατα, αυτο εν καιρω χειροτερευει και αρχιζουν να πονανε ακομα και οταν δεν εισαι στο μηχανακι. Οι εξωτερικες επιγονατιδες το λυνουν αυτο, μπαινοβγαινουν ευκολα, και χωρανε και κατω απο τη σελα. 1
mp123 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Αν σε παίρνει οικονομικά δες μονο dainese.εχει αυτα που θες. Μετα revit ,alpine stars, Καλώς κακος οτι πληρωνεις παιρνεις. 2
palawiaris Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Επειδής και εγώ οδηγώ χειμώνα την μηχανή,πήρα από γερμανική ιστοσελίδα: https://www.polo-motorrad.de/de/snowtrooper-thermokombi-2-schwarz-xxl.html?utm_source=awin&utm_medium=affiliate&utm_campaign=531573&awc=11475_1577614980_eb777ad5e82eb09232823d4d862bb8c1 + ισοθερμικά ρούχα από μέσα + https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/?channable=e78313.OTg2MTc5MTg&ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Orina-Tesla-Heated-Gloves/SubProducts/Orina-Tesla-Heated-Gloves-0003&Locale=de_DE&gclid=EAIaIQobChMItKi2iNLa5gIVQeR3Ch0NcQJqEAQYASABEgJ2xfD_BwE είναι θερμαινόμενα γάντια με μπαταρία. και αυτές τις μπότες https://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Redbike-Monaco-II-DTX-Waterproof-Boot/SubProducts/Redbike-Monaco-II-DTX-Waterproof-Boot-0007 είναι λιγάκι βαριά και δυσκίνητα,οι μπότες είναι ψηλές,αλλά δεν κρυώνω. Μία μικρή ιδέα.... 1
pantelikas Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2019 Προτίμησε μοτοσυκλετιστικά προϊόντα. Εκτός από το κρύο θα έχεις και προστασία σε μια πτώση. Πάρε μια απόφαση αφού χρησιμοποιείς την μηχανή και πάρε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ένα σετ καλοκαιρινό κι ένα χειμερινό. Τα σωστά ρούχα θα σου δώσουν άνεση και κατά συνέπεια ασφάλεια. 3
Dr4In Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Να παω σε κατι τετοιο σε παπουτσι δηλαδη? https://www.stelpet.gr/Proion/23244/121/Mpotakia-mixanis-Revit-Scout-H20-maura Πως θα ξερω αν ειναι ζεστα ομως? 😕 συνηθως τα μοτοσυκλετιστικα δεν ειναι ζεστα ρουχα + οτι ειναι και πανακριβα! Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2019 από Dr4In
helicoid Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, mp123 είπε Αν σε παίρνει οικονομικά δες μονο dainese.εχει αυτα που θες. Μετα revit ,alpine stars, Καλώς κακος οτι πληρωνεις παιρνεις. Τώρα το "δες μόνο dainese" είναι υπερβολή. Ειδικά όταν δεν μιλάμε για μπουφάν. Υπάρχουν μάρκες με πολύ καλές μπότες πέρα από τις μουράτες "φίρμες". Πχ Sidi, TCX και άλλες. Όπως και στα γάντια κτλ. Κι αυτό στο λέει κάποιος με 3 μπουφάν Dainese (goretex, δερμάτινο και καλοκαιρινό). Αλλά το οτι φτιάχνει η Dainese καλά μπουφάν δεν πάει να πει οτι φτιάχνει και τις πιο VFM μπότες. Καμιά εταιρεία δεν ειναι πανάκεια πουθενά σε κανένα χώρο. Δες και στα pc δηλαδή. 1 ώρα πριν, Dr4In είπε Να παω σε κατι τετοιο σε παπουτσι δηλαδη? https://www.stelpet.gr/Proion/23244/121/Mpotakia-mixanis-Revit-Scout-H20-maura Πως θα ξερω αν ειναι ζεστα ομως? 😕 συνηθως τα μοτοσυκλετιστικα δεν ειναι ζεστα ρουχα + οτι ειναι και πανακριβα! Θα σου έλεγα να κοιτάξεις και σε μάρκες που φτιάχνουν περισσότερες μπότες όπως αυτές που αναφέρω πιο πάνω. Επίσης θα σου ξαναπώ να δεις για μπότες και όχι για μποτάκια. Μέσα από το τζιν θα τις βάζεις, δεν θα φαίνεσαι μηχανόβιος αν αυτό φοβάσαι. Με τα μποτάκια θα φας πολύ κρύο σε σχέση με τις μπότες. Επίσης για τα πολλά κρύα, ισοθερμικές κάλτσες από μαλλί merino, είναι κάπως ακριβές στα €10-15 το ζευγάρι αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με συνθετικές και τα πόδια σου θα σε ευγνωμονούν για πάντα. Και για να στο δείξω πρακτικά. Λες οτι σκέφτεσαι να πάρεις τα Rev'IT Scout H2O μποτάκια στα €126, που αν δεις έχουν 2,5/5 αστεράκια στο Revzilla. Ενώ με €20 λιγότερα, παίρνεις τα TCX Spoke WP, που φαίνονται ίδια με μικροδιαφορές με τα TCX Hub WP, που έχουν 4,5/5 αστεράκια στο Revzilla. Κοινώς μην θαμπώνεσαι από μάρκες και ονόματα, κάτσε ξεκοκάλισε reviews και πάρε το πιο vfm. Και επιμένω ακόμα στην ψηλή μπότα και όχι στο μποτάκι. 22 λεπτά πριν, Dr4In είπε Εγω λεω να παω να δωσω 60-70€ για ορειβατικα μποτακια να κανω την δουλεια μου για το υπολοιπο του χειμωνα που ειναι 2-3 μηνες ακομα και να μην δωσω τοσα λεφτα για μοτοσυκλετικες μποτες και να της φοραω μονο τον χειμωνα δεν αξιζει ουτε για την χρηση που τα θελω ουτε για τα λεφτα που βγαζω.. Καλη η φουλ προστασια αλλα κοστιζει πανακριβα! Και δεν υπαρχει και το VFM ειναι ολα πανακριβα. Αυτό δεν είναι δικαιολογία. Υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα. Μπες car.gr και ψάξε που έχει μπόλικο ψωμί. Βρίσκεις άνετα μπότες με €40-60. Τώρα αν εσύ θες να μοστράρεις north face αλλά να το δαγκώνεις και να έχεις μηδενική προστασία δικαίωμά σου, αλλά μην μας ζητάς συμβουλές εφόσον είσαι αποφάσισμενος από πριν οτι δεν ψάχνεις για εξοπλισμό μοτό. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2019 από helicoid 1
Dr4In Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Εγω λεω να παω να δωσω 60-70€ για ορειβατικα μποτακια να κανω την δουλεια μου για το υπολοιπο του χειμωνα που ειναι 2-3 μηνες ακομα και να μην δωσω τοσα λεφτα για μοτοσυκλετικες μποτες και να της φοραω μονο τον χειμωνα δεν αξιζει ουτε για την χρηση που τα θελω ουτε για τα λεφτα που βγαζω.. Καλη η φουλ προστασια αλλα κοστιζει πανακριβα! Και δεν υπαρχει και το VFM ειναι ολα πανακριβα.
mp123 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, helicoid είπε Τώρα το "δες μόνο dainese" είναι υπερβολή. Ειδικά όταν δεν μιλάμε για μπουφάν. Υπάρχουν μάρκες με πολύ καλές μπότες πέρα από τις μουράτες "φίρμες". Πχ Sidi, TCX και άλλες. Όπως και στα γάντια κτλ. Κι αυτό στο λέει κάποιος με 3 μπουφάν Dainese (goretex, δερμάτινο και καλοκαιρινό). Αλλά το οτι φτιάχνει η Dainese καλά μπουφάν δεν πάει να πει οτι φτιάχνει και τις πιο VFM μπότες. Καμιά εταιρεία δεν ειναι πανάκεια πουθενά σε κανένα χώρο. Δες και στα pc δηλαδή. Θα σου έλεγα να κοιτάξεις και σε μάρκες που φτιάχνουν περισσότερες μπότες όπως αυτές που αναφέρω πιο πάνω. Επίσης θα σου ξαναπώ να δεις για μπότες και όχι για μποτάκια. Μέσα από το τζιν θα τις βάζεις, δεν θα φαίνεσαι μηχανόβιος αν αυτό φοβάσαι. Με τα μποτάκια θα φας πολύ κρύο σε σχέση με τις μπότες. Επίσης για τα πολλά κρύα, ισοθερμικές κάλτσες από μαλλί merino, είναι κάπως ακριβές στα €10-15 το ζευγάρι αλλά δεν έχουν καμιά σχέση με συνθετικές και τα πόδια σου θα σε ευγνωμονούν για πάντα. Και για να στο δείξω πρακτικά. Λες οτι σκέφτεσαι να πάρεις τα Rev'IT Scout H2O μποτάκια στα €126, που αν δεις έχουν 2,5/5 αστεράκια στο Revzilla. Ενώ με €20 λιγότερα, παίρνεις τα TCX Spoke WP, που φαίνονται ίδια με μικροδιαφορές με τα TCX Hub WP, που έχουν 4,5/5 αστεράκια στο Revzilla. Κοινώς μην θαμπώνεσαι από μάρκες και ονόματα, κάτσε ξεκοκάλισε reviews και πάρε το πιο vfm. Και επιμένω ακόμα στην ψηλή μπότα και όχι στο μποτάκι. Αυτό δεν είναι δικαιολογία. Υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα. Μπες car.gr και ψάξε που έχει μπόλικο ψωμί. Βρίσκεις άνετα μπότες με €40-60. Τώρα αν εσύ θες να μοστράρεις north face αλλά να το δαγκώνεις και να έχεις μηδενική προστασία δικαίωμά σου, αλλά μην μας ζητάς συμβουλές εφόσον είσαι αποφάσισμενος από πριν οτι δεν ψάχνεις για εξοπλισμό μοτό. Φιλε μου επειδή την πάτησα με το πρώτο μπουφαν ( revit ) και τα πρώτα κράνοι ( agv ,shark ).Πότε ξανά.οτι πληρώσεις παίρνεις.Μονο dainese και shoei ( arai δεν ταιριαζουν σε εμενα ) 4 μπουφαν dainese ( καλοκαιρινό, 2 χειμωνιάτικα, 1 δερμάτινο).Πότε δεν έκλαψα τα λεφτα που έδωσα.γαντια το ίδιο 2 ζευγάρια..κράνος shoei nxr. 1
helicoid Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mp123 είπε Φιλε μου επειδή την πάτησα με το πρώτο μπουφαν ( revit ) και τα πρώτα κράνοι ( agv ,shark ).Πότε ξανά.οτι πληρώσεις παίρνεις.Μονο dainese και shoei ( arai δεν ταιριαζουν σε εμενα ) 4 μπουφαν dainese ( καλοκαιρινό, 2 χειμωνιάτικα, 1 δερμάτινο).Πότε δεν έκλαψα τα λεφτα που έδωσα.γαντια το ίδιο 2 ζευγάρια..κράνος shoei nxr. Και δηλαδή επειδή την πάτησες εσύ, επειδή δεν το έψαξες καθόλου καλά με reviews, αποφάσισες ότι μόνο η Dainese αξίζει σαν μάρκα; Κι οχι μόνο είναι η καλυτερότερη, αλλά είναι και σε όλα η καλυτερότερη. Και πρέπει και οι άλλοι να το ασπαστούνε αυτό; Που και πάλι δεν βγάζει νόημα αυτό που λες μιας και στον @Dr4In προτείνεις Rev'IT αμέσως μετά από Dainese. Αφού την πάτησες με την Rev'IT, πως την προτείνεις και μάλιστα ως δεύτερη καλύτερη επιλογή; Λες και δεν υπάρχουν άλλες εταιρείες. Οπότε να σου δώσω κι εσένα πρακτικό παράδειγμα. Είπες οτι έχεις το Shoei NXR. Και το λες ως καλό ξέρω γω κτλ ύστερα από τις μούφες AGV και Shark που είχες. Το Sharp Test το έχεις ακουστά; Μάλλον οχι θα υποθέσω. Είναι το Βρετανικό κρατικό σύστημα τεσταρίσματος και κλιμακωτής αξιολόγησης κρανών, σε αντίθεση με το ευρωπαικό ECE και το αμερικάνικο DOT που απλά σου λένε περνάει δεν περνάει από ένα βασικό τεστάρισμα. Τα κράνη αξιολογούνται με αριθμό αστεριών, όσο περισσότερα, τόσο πιο ασφαλές το κράνος. Ας κοιτάξουμε λοιπόν τις τρεις μάρκες που ανέφερες και ας δούμε πόσα μοντέλα από την καθεμιά έχουν πετύχει 5 στα 5 αστέρια. AVG = 10 μοντέλα SHARK = 6 μοντέλα SHOEI = 5 μοντέλα Αν λοιπόν έπεφτες από το φεγγάρι και δεν είχες φάει το marketing στην μάπα και δεν σου είχαν πιπιλίσει το μυαλό για να γίνεις fanboy, και έβλεπες τα αποτελέσματα του Sharp θα έπαιρνες AVG. Μιλάμε πάντα για προστασία ε. Όχι για γραφικά, φιμέ τζαμάκια, φρουφρού και αρώματα. Έτσι για τα πρακτικά το Shoei NXR σου έχει 4 αστέρια. Επίσης για τα πρακτικά το δικό μου Shoei Qwest έχει 5 αστέρια. Ναι, Shoei έχω κι εγώ. Αλλά το πήρα για την ασφάλειά του, οχι για το όνομά του. Πριν το πάρω έψαχνα για το Nitro Aikido, που μάντεψε κάνει $80 (δηλαδή ~€70) και τα πατάει όλα τα Shoei και τα Arai στα tests. Αλλά δεν υπήρχε Ελλάδα. Όλο αυτό στο λέω για να δείς οτι αγοράζοντας την "μάρκα" δεν πάει να πει οτι παίρνεις το καλό. Μιά χαρά μούφες βγάζουν όλοι. Γι'αυτό ψάχνουμε και διαβάζουμε κριτικές και tests. Και ξεκολλάμε από την λογική ΠΑΣΟΚ "επειδή τα σκάω, παίρνω το καλύτερο". Γιατί πολύ απλά δεν ισχύει πουθενά. Δες τις μάρκες για μπότες που πρότεινα στον @Dr4In, τσέκαρε reviews στο Revzilla και σε άλλα sites. Ούτε καν τις έχεις ακουστά. Αλλά είναι καλές. Επεξ/σία 30 Δεκεμβρίου 2019 από helicoid 2
mp123 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2019 44 λεπτά πριν, helicoid είπε Και δηλαδή επειδή την πάτησες εσύ, επειδή δεν το έψαξες καθόλου καλά με reviews, αποφάσισες ότι μόνο η Dainese αξίζει σαν μάρκα; Κι οχι μόνο είναι η καλυτερότερη, αλλά είναι και σε όλα η καλυτερότερη. Και πρέπει και οι άλλοι να το ασπαστούνε αυτό; Που και πάλι δεν βγάζει νόημα αυτό που λες μιας και στον @Dr4In προτείνεις Rev'IT αμέσως μετά από Dainese. Αφού την πάτησες με την Rev'IT, πως την προτείνεις και μάλιστα ως δεύτερη καλύτερη επιλογή; Λες και δεν υπάρχουν άλλες εταιρείες. Οπότε να σου δώσω κι εσένα πρακτικό παράδειγμα. Είπες οτι έχεις το Shoei NXR. Και το λες ως καλό ξέρω γω κτλ ύστερα από τις μούφες AGV και Shark που είχες. Το Sharp Test το έχεις ακουστά; Μάλλον οχι θα υποθέσω. Είναι το κρατικό σύστημα τεσταρίσματος και αξιολόγησης των κρανών σε αντίθεση με ευρωπαικό ECE και αμερικάνικο DOT που απλά σου λένε περνάει δεν περνάει από ένα βασικό τεστάρισμα. Τα κράνη αξιολογούνται με αριθμό αστεριών, όσο περισσότερα, τόσο πιο ασφαλές το κράνος. Ας κοιτάξουμε λοιπόν τις τρεις μάρκες που ανέφερες και ας δούμε πόσα μοντέλα από την καθεμιά έχουν πετύχει 5 στα 5 αστέρια. AVG = 10 μοντέλα SHARK = 6 μοντέλα SHOEI = 5 μοντέλα Αν λοιπόν έπεφτες από το φεγγάρι και δεν είχες φάει το marketing στην μάπα και δεν σου είχαν πιπιλίσει το μυαλό για να γίνεις fanboy, και έβλεπες τα αποτελέσματα του Sharp θα έπαιρνες AVG. Μιλάμε πάντα για προστασία ε. Όχι για γραφικά, φιμέ τζαμάκια, φρουφρού και αρώματα. Έτσι για τα πρακτικά το Shoei NXR σου έχει 4 αστέρια. Επίσης για τα πρακτικά το δικό μου Shoei Qwest έχει 5 αστέρια. Ναι, Shoei έχω κι εγώ. Αλλά το πήρα για την ασφάλειά του, οχι για το όνομά του. Πριν το πάρω έψαχνα για το Nitro Aikido, που μάντεψε κάνει $80 (δηλαδή ~€70) και τα πατάει όλα τα Shoei και τα Arai στα tests. Αλλά δεν υπήρχε Ελλάδα. Όλο αυτό στο λέω για να δείς οτι αγοράζοντας την "μάρκα" δεν πάει να πει οτι παίρνεις το καλό. Μιά χαρά μούφες βγάζουν όλοι. Γι'άυτό ψάχνουμε και διαβάζουμε κριτικές και tests. Και ξεκολλάμε από την λογική ΠΑΣΟΚ "επειδή τα σκάω, παίρνω το καλύτερο". Γιατί πολύ απλά δεν ισχύει πουθενά. Δες τις μάρκες για μπότες που πρότεινα στον @Dr4In, τσέκαρε reviews στο Revzilla και σε άλλα sites. Ούτε καν τις έχεις ακουστά. Αλλά είναι καλές. Ενταξη δεν θα μαλώσουμε κιόλας. Φυσικά και βλεπω το sharp.εχει το mt με 5 αστέρια.μην τρελαθούμε κιόλας.εγω βλεπω την ποιότητα που στα συγκεκριμένα ειναι κατι παραπανω .το φοράω και μετα απο τρεις ωρες ειμαι οκ.αερισμος σωστός και ποιότητα υλικών. Τώρα χωρις παρεξήγηση εσυ γιατί δεν πήρες αλλη εταιρια και εχεις 3 dainese και κρανος shoei ? Καλός κακώς να παραδεχθούμε κάποια πράγματα.οτι πληρωσεις παιρνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα