Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Μεταξυ μιας MSI GeForce RTX 2070 Super 8GB Gaming X (Απο 530€ στο Skroutz) και μιας Sapphire Radeon RX 5700 XT 8GB Nitro+ (Απο  440€ στο Skroutz) ποια απο τις δυο θα προτεινατε οσον αφορα τις επιδοσεις για gaming; Αν και η 5700xt Nitro ειναι πολυ καλη και δυνατη καρτα με βαση σχολια χρηστων στο Skroutz λενε οτι υπαρχουν ψιλοπροβληματα οσον αφορα τους drivers της AMD οι οποιοι βελτιωνονται σταδιακα.Ισχυει κατι τετοιο οσον αφορα τους drivers; και τελικα ποια απο τις δυο αξιζει τα χρηματα για τις επιδοσεις που προσφερει;

Υποψιν οτι αυτη τη στιγμη ειμαι κατοχος μιας msi gtx 1070Ti 8GB σε συνδυασμο με εναν i5 6600K  overclocked στα 4.0Ghz μαζι με 16GB ram ddr4 2400Mhz G.Skill ripjaws v και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο την αποδοση στα games κατα προτιμηση FPS (υποψιν οτι ο 6600Κ ειναι cpu του 2015 6th gen) αλλα ενδιαφερομαι καποια στιγμη να προχωρησω σε νεα συνθεση με ryzen 7 2700x η 3700χ που ισως συνδυαστει με μια απο τις πιο πανω gpu που αναφερω,η θα ηταν πρωτιμοτερο να συνδυαστει με την gtx 1070Ti ωστε να γλυτωσω χρηματα απο την αγορα ενος  εκ των δυο rtx 2070-rx5700xt nitro;

Ευχαριστω πολυ και αναμενω τις απαντησεις σας.

Δημοσ.
Στις 28/12/2019 στις 2:51 ΠΜ, Stlion είπε

Καλησπερα.

Μεταξυ μιας MSI GeForce RTX 2070 Super 8GB Gaming X (Απο 530€ στο Skroutz) και μιας Sapphire Radeon RX 5700 XT 8GB Nitro+ (Απο  440€ στο Skroutz) ποια απο τις δυο θα προτεινατε οσον αφορα τις επιδοσεις για gaming; Αν και η 5700xt Nitro ειναι πολυ καλη και δυνατη καρτα με βαση σχολια χρηστων στο Skroutz λενε οτι υπαρχουν ψιλοπροβληματα οσον αφορα τους drivers της AMD οι οποιοι βελτιωνονται σταδιακα.Ισχυει κατι τετοιο οσον αφορα τους drivers; και τελικα ποια απο τις δυο αξιζει τα χρηματα για τις επιδοσεις που προσφερει;

Υποψιν οτι αυτη τη στιγμη ειμαι κατοχος μιας msi gtx 1070Ti 8GB σε συνδυασμο με εναν i5 6600K  overclocked στα 4.0Ghz μαζι με 16GB ram ddr4 2400Mhz G.Skill ripjaws v και μπορω να πω οτι ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο την αποδοση στα games κατα προτιμηση FPS (υποψιν οτι ο 6600Κ ειναι cpu του 2015 6th gen) αλλα ενδιαφερομαι καποια στιγμη να προχωρησω σε νεα συνθεση με ryzen 7 2700x η 3700χ που ισως συνδυαστει με μια απο τις πιο πανω gpu που αναφερω,η θα ηταν πρωτιμοτερο να συνδυαστει με την gtx 1070Ti ωστε να γλυτωσω χρηματα απο την αγορα ενος  εκ των δυο rtx 2070-rx5700xt nitro;

Ευχαριστω πολυ και αναμενω τις απαντησεις σας.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Οποία κάρτα από τις 2 και να πάρεις,  με τον συγκεκριμένο cpu θα έχεις bottleneck στα πιο πολλά games, πλην αυτών με την μηδενική χρήση cpu. Γνώμη μου είναι  να πας τώρα σε τελευταίας γενιάς cpu ( 3700x ή 9700κ,) και να αναβαθμίσεις την κάρτα στην επόμενη φουρνιά. Η 1070ti κρατάει ακόμα και η διαφορά της σε performance   με τις άλλες 2 που προανέφερες δεν είναι τόσο μεγάλη. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Fredman είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Οποία κάρτα από τις 2 και να πάρεις,  με τον συγκεκριμένο cpu θα έχεις bottleneck στα πιο πολλά games, πλην αυτών με την μηδενική χρήση cpu. Γνώμη μου είναι  να πας τώρα σε τελευταίας γενιάς cpu ( 3700x ή 9700κ,) και να αναβαθμίσεις την κάρτα στην επόμενη φουρνιά. Η 1070ti κρατάει ακόμα και η διαφορά της σε performance   με τις άλλες 2 που προανέφερες δεν είναι τόσο μεγάλη. 

ναι, αντι για 150fps θα βλεπει 110 ~ 120 και θα παθουν τα ματια του ζημια... 😂

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα RX480 4GB. Την βγάζω, βάζω επάνω την 5700ΧΤ, αρχίζω να παίζω. Μετά από μερικές ημέρες θυμήθηκα ότι δεν έβγαλα του παλιούς drives, ούτε χρησιμοποίησα όλα αυτά τα προγράμματα για να αφαιρέσω και το τελευταίο byte τους. Όλως περιέργως, το μηχάνημα δούλευε μια χαρά...Αυτά που λένε για τους drivers της AMD δεν μου έχουν τύχει.

Όσο για τα μπουκάλια, ποτήρια, σερβίτσια και τα μαχαιροπήρουνα, σε νοιάζει τόσο πολύ το ότι η κάρτα δεν θα αποδίδει όσο θα μπορούσε να αποδώσει, αν είχες πιο γρήγορο σύστημα; Τι θα πάθει η γρήγορη κάρτα αν την βάλεις σε παλιότερο σύστημα, θα παρεξηγηθεί; Αγόρασε την καλύτερη κάρτα που μπορείς και αργότερα, όταν θα δεις τα fps να πέφτουν σε κάποιο απαιτητικό παιχνίδι σε δυσάρεστο σημείο, θα ξέρεις ότι φταίει το υπόλοιπο σύστημα, οπότε και θα το αλλάξεις, κρατώντας την ίδια κάρτα. 

Βέβαια, η περίπτωσή σου είναι λίγο πιο σύνθετη. Το σύστημά σου είναι αρκετά ισσοροπημένο, οπότε δεν βλέπω πραγματικό λόγο να κάνεις κάποια αναβάθμιση τώρα. Εγώ, αν είχα το δικό σου σύστημα, θα περίμενα να δω πώς πάει το Ray Tracing στην επόμενη γενιά καρτών γραφικών, αν θα βελτιωνόταν η απόδοσή του στις nVidia, αν και πώς θα το ενσωματώσει η ATI, αν θα γίνει mainstream και μετά θα αποφάσιζα. 

Τί παιχνίδια παίζεις, σε τι ανάλυση και πόσα FPS θεωρείς ότι χρειάζεσαι; 

Το πρόβλημά σου δεν είναι ότι η "αδύναμη" CPU σου θα φρενάρει την νέα κάρτα γραφικών, είναι ότι η τωρινή σου κάρτα είναι αρκετά γρήγορη και δεν θα δεις τις τρελές διαφορές, αν παίζεις όχι τόσο απαιτητικά παιχνίδια σε όχι πολύ υψηλή ανάλυση (1920Χ1080). Αν παίζεις απαιτητικά παιχνίδια σε 2560 Χ 1440, τότε ναι, προχώρα στην καινούργια κάρτα (όποια και να πάρεις, θα μείνεις ικανοποιημένος, εγώ κλίνω προς την 5700ΧΤ) και σιγά σιγά ετοιμάσου και για την υπόλοιπη αναβάθμιση.

Επεξ/σία από Voodooman
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου, είναι θέμα να πληρώνεις μία κάρτα γραφικών στα 400-450 ευρώ και εξαιτίας της cpu  να έχεις την ίδια απόδοση με μία των 200. Είναι σαν να πετάς τα λεφτά σου στα σκουπίδια μέχρι να αγοράσεις καινούργιο σύστημα. Γι αυτό και εγώ του πρότεινα να μην αλλάξει την τωρινή του κάρτα, και να προχωρήσει, εφόσον ο ίδιος αισθάνεται την ανάγκη αναβάθμισης, σε αλλαγή mobo και cpu. Και με την 1070ti θα δει διαφορά.

Επεξ/σία από Fredman
Δημοσ.

Χτύπα μια rx 5700xt , πάρε την msi evoke oc που έχουνε βελτιώσει και τα pads, εγώ έχω την πρώτη εκδοση με το πρόβλημα στα pads αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δώσε μέχρι 380!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Fredman είπε

Φίλε μου, είναι θέμα να πληρώνεις μία κάρτα γραφικών στα 400-450 ευρώ και εξαιτίας της cpu  να έχεις την ίδια απόδοση με μία των 200. Είναι σαν να πετάς τα λεφτά σου στα σκουπίδια μέχρι να αγοράσεις καινούργιο σύστημα. Γι αυτό και εγώ του πρότεινα να μην αλλάξει την τωρινή του κάρτα, και να προχωρήσει, εφόσον ο ίδιος αισθάνεται την ανάγκη αναβάθμισης, σε αλλαγή mobo και cpu. Και με την 1070ti θα δει διαφορά.

Αυτό είναι σωστό, αν ο φίλος μας πρέπει να αλλάξει οπωσδήποτε κάτι, προτεραιότητα έχoυν πράγματι τα βασικά κομμάτια και όχι η GPU. Και εγώ όμως προτίμησα να ξεκινήσω την αναβάθμιση από την GPU, γιατί ήταν φθηνότερο, απλούστερο και τα οφέλη πιο χειροπιαστά. Τώρα βέβαια, άλλο η 1070ti του φίλου και άλλο η δική μου RX480.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το bottleneck δεν είναι κάτι που πρέπει να μας βασανίζει. Όλα τα PC parts αλλάζουν και σπάνια τα αλλάζουμε όλα μαζί, καλύτερα να αγοράζουμε το καλύτερο που μπορούμε, χωρίς να υπολογίζουμε πόσο θα απέδιδε το συγκεκριμένο εξάρτημα σε άνα άλλο configuration.

Επεξ/σία από Voodooman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...