cyberdyne Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Η πρώτη μου αγορά smartphone –όπως τα ξέρουμε σήμερα- άνηκε στην οικογένεια των android συσκευών (sony xperia κατι...). Είχα δώσει λίγα χρήματα με συνέπεια να έχω και την ανάλογη απόδοση. Μερικούς μήνες μετά, αγόρασα από σπόντα, ένα iphone 4s μεταχειρισμένο. Η διαφορά ήταν χαοτική αισθητικά και λειτουργικά. Αναμενόμενο βέβαια όταν το sony είχε 150€ και το iphone 500€... Αυτό όμως που μου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν το ντιζάιν, τα χρώματα και γενικά η ομορφιά της συσκευής! Για τα γούστα μου ήταν απλά υπέροχο. Αυτή η ομορφιά και ο γενικός σχεδιασμός, σε συνδυασμό με την απροβλημάτιστη και αδειάληπτη λειτουργία –για αυτά που έγω έκανα-, με κράτησε κοντά στην Apple μέχρι τώρα. Τα τελευταία 2-3 χρόνια, οι τιμές των iphone δεν συμβαδίζουν με τις –on paper- παροχές/specs, ΙΜΗΟ. Η apple από πρωτοπόρος βρέθηκε πίσω από τα android flagships, αλλά εξακολουθεί να ζητά πολλά λεφτά για τις συσκευές της. Το γιατί δεν θα το εξετάσω εδώ... Ο αδερφός μου είναι κάτοχος samsung από το s4 mini μέχρι το s10+. Πάντα μου άρεσε η samsung και ειδικά το s10+, με όλες τις δυνατότητες αλλά και την όμορφη εξωτερική εμφάνιση! Άλλωστε με τα specs του, φάνταζε η πιο σωστή επιλογή για εμένα. Έπειτα από αρκετή σκέψη λοιπόν, απέκτησα κι εγώ ένα S10+ 128GB. Προερχόμενος από iphone αποφάσισα να δώσω αρκετό χρόνο για να προσαρμοστώ και να προσαρμόσω το νέο μου τηλέφωνο. Μετά από 1 μήνα χρήσης, μπορώ να πώ τα εξής: Θετικά: Μεταφορά αρχείων –μη γελάτε- πανεύκολη, για τα πάντα. Οθόνη εξαιρετική και μεγάλη με φοβερά χρώματα. Ήχος άψογος παντού (κλήσης, ειδοποίησης και ακουστικών). Άψογη μπαταρία. Κάμερες εξαιρετικές*, πληθώρα ρυθμίσεων. Ταχύτατο. Fast charge. Σχεδιασμός. Headphone jack. Το face unlock είναι πολύ τίμιο και σε χαμηλό φωτισμό. Fingerprint αισθητήρας λίγο άργος αλλά 95% επιτυχής (έχω σκαναρεί τον αντίχειρα 2 φορες) και αισθητικά ως λύση πολύ καλή. Τιμή. Εγγύηση. Αρνητικά: Για την ίδια ενέργεια, 1 με 2 κινήσεις παραπάνω από το ios (swipes, εμπρός – πίσω, νέα καρτέλα κ.α). Ο χειρισμός γενικά είναι πιο κουραστικός και άβολος σε σχέση με το ios. Weather apps με αξιόπιστη ένδειξη και συνεχη ενημέρωση, δυστυχώς δεν βρήκα ακόμη. Έχω το weawow προς το παρόν. Το weather app στο iphone είναι απλά καλύτερο. Facebook app σε σχέση με την ios έκδοση, αρκετά υποδεέστερο (έως πολύ). Τα gestures του android 10 στο samsung, είναι άβολα και ειδικά το εμπρός-πίσω καρτέλα-σελίδα, αναξιόπιστο. Στις φωτογραφίες που είναι wide πολύ fisheye effect. Εναλλακτικά η επιλογή για πανόραμα, είναι απλά μη συγκρίσιμη σε σχέση με την αντίστοιχη του iphone και δυστυχώς άχρηστη. Γενικά οι ειδοποιήσεις για οποιαδήποτε εφαρμογή είτε δεν εμφανίζονται στην ώρα τους, είτε δεν εμφανίζονται καθόλου. Ανύπαρκτο email sync κυρίως από gmail, εντελώς αναξιόπιστο και νομίζω πρόβλημα της samsung αποκλειστικά. Ειδικά το θέμα με τον συγχρονισμό τοων emails, είναι εξαιρετικά σοβαρό και εννοείται ότι δεν έχει δοθεί λύση ακόμη (google it)... To email είναι η προσκληση από μια εταιρεία για συνέντευξη εργασίας, ένας λογαριασμός, απάντηση σε μία αγγελία του insomnia, ένα επαγγελματικό έγγραφο και δεν το λαμβάνω? Πρέπει να κάνω συνέχεια refresh? ( με rooted android οι ειδοποιήσεις έρχονται κανονικά.......) Οι παραπάνω παρατηρήσεις-διαπιστώσεις-παράπονα, αφορούν την δική μου εμπειρία χρήσης για τις εργασίες που κάνω καθημερινά. Αποτελούν προσωπικές απόψεις μακριά από οπάδικές διαθέσεις και δογματικές απόψεις android vs ios. Δεν ξέρω αν θα κρατήσω το τηλέφωνο ή αν θα το πουλήσω για να πάρω πάλι iphone... Είναι χαζό να μην μπορείς να μεταφέρεις (εύκολα) αρχεία ήχου, εικόνας, ringtones ή γενικά οτιδήποτε, αλλά επίσης είναι απαράδεκτο να μην λαμβάνεις τα emails στην ώρα τους ή τις ειδοποιήσεις των εφαρμογών. Το αστείο είναι ότι όλα τα παραπάνω είναι software προβλήματα και μόνο! Μπορούν να διορθωθούν με κάποιο update. Γιατί όμως να πρέπει να σπαταλήσω τόσο χρόνο για να δω τι συμβαίνει, να πρέπει να το ρυθμίσω και ακόμη να μη δουλεύει? Εκέι κερδίζει η Apple και χρεώνει ότι θέλει, γιατί μπορεί το android να κάνει 40 πράγματα και το ios να κάνει 10, αλλά αυτά τα 10 δουλεύουν (και δυστυχώς μόνο τόσα)... Με όλα τα παραπάνω ήθελα να παρουσιάσω μια έντιμη και έγκυρη άποψη, βασιζόμενος σε προσωπική εμπειρία και βάση των καθημερινών μου αναγκών. Εννοείται πως ακόμη το ψάχνω. Δεν θέλω να θεωρηθεί ως flaming. Θα εκτιμούσα την πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων και προκαταβολικά λέω πως δεν πρόκειται να απαντήσω σε flames/fanboys. (πάει το parallax εφε με το νέο ui.... ) 1
Natha Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Επειδή έχω κι εγώ παρόμοια πορεία στα smartphone sony xperia live with walkman --> iphone 3gs --> lg g3 -->redmi note 4x έχω πλέον την εξής άποψη. Καταρχήν δέχομαι πάρα πολύ ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο κινητό για όλους, αλλά το κατάλληλο κινητό για τον κάθε χρήστη. Είναι τι σε βολεύει, άλλος θέλει android, άλλος ios, κι έχω γνωστό που λάτρευε το windows phone. Άλλος θέλει να δίνει 1 χιλιάρικο, άλλος θέλει να δίνει 150 ευρώ, σεβαστά όλα. Κατα τη γνώμη μου για αυτά που προσφέρουν κανένα κινητό δεν αξίζει πάνω από 500-600. Κανένα. Πριν λίγα χρόνια μας φαινόντουσαν πολλά τα 300 ευρω για κινητό και πλέον θεωρούμε ότι τα 300 ευρώ είναι για mid range. Όντας κάτοχος iphone λέω ειλικρινά ότι δεν μου άρεσε καθόλου. Το βρήκα ναι μεν όμορφο, αλλά για μένα δυσλειτουργικό. Το i tunes πραγματικά μου έβγαλε την πίστη. Από την άλλη το sony που είχα ήταν laggy, το g3 τα κακάρωσε μετά από 1μιση χρόνο. Βέβαια εντελώς διαφορετικές και οι τιμές (το lg το χα παρει φτηνα μετά από καιρό). Το xiaomi μετά από 2μιση χρόνια για τη χρήση που του κάνω (social media, gmail, καμια φωτό για πλάκα) αποδείχτηκε η καλύτερη αγορά για μένα, και όταν τα κακαρώσει πάλι σε xiaomi των 150 ευρώ θα πάω. Πιστεύω ότι πολλοί λίγοι χρησιμοποιούν έστω και το 50% από αυτά που προσφέρει ένα κινητό των 1.000 ευρώ. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ σαν επιχείρημα είναι οι φωτογραφίες και τα βίντεο. Εκεί πάω πάσο, αν θες να κάνεις τη διαφορά σε αυτόν τον τομέα πάνε σε ναυαρχίδα του χιλιάρικου. Κατα τ' άλλα άλλη λογική δεν βλέπω. 1 ώρα πριν, cyberdyne είπε Ειδικά το θέμα με τον συγχρονισμό τοων emails, είναι εξαιρετικά σοβαρό και εννοείται ότι δεν έχει δοθεί λύση ακόμη (google it)... To email είναι η προσκληση από μια εταιρεία για συνέντευξη εργασίας, ένας λογαριασμός, απάντηση σε μία αγγελία του insomnia, ένα επαγγελματικό έγγραφο και δεν το λαμβάνω? Πρέπει να κάνω συνέχεια refresh? ( με rooted android οι ειδοποιήσεις έρχονται κανονικά.......) Ισχύει, και σε μένα το κάνει εγώ απλά μπαίνω και τσεκάρω, αλλά δεν μου χρειάζεται και τόσο πολύ. Μπορώ να καθυστερήσω μερικές ώρες ένα email. 1 ώρα πριν, cyberdyne είπε Headphone jack Καλά αυτό είναι προς εξαφάνιση και στα android. Κι εγώ που έκραζα είδα ότι αρχίζουν να βάζουν μέσα στις συσκευασίες και αντάπτορες οπότε αρχίζω να το βλέπω πιο θετικά. Η εξαφάνιση του jack έχει και τα θετικά. 1 ώρα πριν, cyberdyne είπε Για την ίδια ενέργεια, 1 με 2 κινήσεις παραπάνω από το ios (swipes, εμπρός – πίσω, νέα καρτέλα κ.α). Ο χειρισμός γενικά είναι πιο κουραστικός και άβολος σε σχέση με το ios. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχυεί. Ήσουν ios χρήστης για χρόνια, ένας μήνας ίσως να μην είναι αρκετός. Δεν θα μπω καν στον κόπο να σχολιάσω για αυτό που είχε βγει στη φόρα για τις ενημερώσεις και την μπαταρία των iphone, που στην ουσία σε έσπρωχνε να πας σε αναβάθμιση. Μετά απ' αυτό πολύ χαμηλή αξιοπιστία. Ασχολιάστο επίσης και hardware κομμάτι. Εξάλου στο iphone πληρώνεις το λογισμικό. 2
giannis_ps_21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ πάλι έχω ξεκινησει απο το Samsung S3 κ άλλαξα πολλά κινητα μέχρι σήμερα αλλα μονο αντροιντ (δεν θα αναφερθω σε symbian λογισμικο γιατι δεν έχει νόημα). Δεν επέλεγα το ios γιατι μου φαινοταν βουνο και γενικότερα προτιμούσα το πιο ανοιχτο λογισμικό το οποιο έδινε & μεγαλύτερη ελευθερία & πλήθος επιλογών. Αρχές του 2019 αποφάσισα να πάρω το Note 9 μιας κ είχα παλι Note στο παρελθόν κ ήμουν ικανοποιημένος αρκετά. Μέσα σε τρεις μηνες απογοητεύτηκα πραγματικά. Έκανε τοσες αναβαθμισεις κ όλο το διάστημα η επίδοση του έπεφτε. Φυσικά είχα κ εγώ το θέμα με τον συγχρονισμό των e-mails κ αυτός ηταν ένας πολύ σοβαρός λόγος για την αντικατάσταση. Αποφάσισα να παω σε ios κινητό επηρεασμένος από ενα ipad 4ετιας που έχω. Εχω αλλάξει δυο μπαταριες απο την πολλή χρήση κ η απόδοση του είναι σαν τον πρώτο καιρό. Κάτι που δεν προσφέρεται σε αντροιντ (δεν θα αναλύσω γιατι συμβαινει αυτο). 5 ώρες πριν, cyberdyne είπε Είναι χαζό να μην μπορείς να μεταφέρεις (εύκολα) αρχεία ήχου, εικόνας, ringtones ή γενικά οτιδήποτε, αλλά επίσης είναι απαράδεκτο να μην λαμβάνεις τα emails στην ώρα τους ή τις ειδοποιήσεις των εφαρμογών. Ακριβως το ιδιο σκεπτικο είχα κ εγω με σενα. Τελικά μέσω icloud (το βάζεις στον υπολογιστή) κατεβαίνουν αυτόματα όλες οι φωτογραφιες που τραβας στον υπολογιστή. Αν κάποια θες να ανεβασεις, την ρίχνεις στον φάκελο κ ανεβαινει αυτόματα. Δεν είναι τοσο δύσκολο όσο νόμιζα. 5 ώρες πριν, cyberdyne είπε Μπορούν να διορθωθούν με κάποιο update. Στη δική μου περίπτωση το ένα πίσω απο το άλλο γινοταν άλλα βελτίωση δεν έβλεπα. Κ απο ενα κινητο αξίας 900€ έχεις απαιτήσεις. 5 ώρες πριν, cyberdyne είπε Άψογη μπαταρία. Αν θες να σου στείλω screenshots με την κάκιστη απόδοση μπαταριας 3 μηνων κινητο (Note) σε σύγκριση με το iphone που δεν το πίστευα πόσο πολύ κρατάει. 2 μέρες με νορμαλ χρηση κ όλα ανοιχτα μόνιμα. Αντιθετα το αντροιντ δεν έβγαζε 2η μέρα. 5 ώρες πριν, cyberdyne είπε Κάμερες εξαιρετικές*, πληθώρα ρυθμίσεων. Ο μόνος συμβιβασμός που έκανα. Ναι το Νοτε είχε πολύ καλυτερη κάμερα. Αλλά οκ, μια φωτογραφια να θυμασαι την στιγμη θες, δεν κάθεσαι να μετρησεις τα πιξελς.😄 5 ώρες πριν, cyberdyne είπε Headphone jack. Με μια λέξη Apple airpods. Δεν φαντάζεσαι για τι ευκολία μιλάμε. Κ τέλος τα καλώδια κ οι δυσκολες συνδεσεις με bluetooth. 5 ώρες πριν, cyberdyne είπε Το face unlock είναι πολύ τίμιο και σε χαμηλό φωτισμό. Συγκριση προσφατα με S10+. Όταν κοιμασαι κ βαλει κάποιος το σαμσουνγκ μπροστα σου, αυτο θα ξεκλειδωσει. Το iphone αν τα ματακια δεν κοιτανε την οθονη, δεν θα ανοιξει σε καμια περιπτωση. 5 ώρες πριν, cyberdyne είπε Fingerprint αισθητήρας Ομολογώ οτι στην αρχή έβριζα την apple που τον κατήργησε. Με σωστο face unlock ξεπερνάς τα προβλήματα. 5 ώρες πριν, cyberdyne είπε Οι παραπάνω παρατηρήσεις-διαπιστώσεις-παράπονα, αφορούν την δική μου εμπειρία χρήσης για τις εργασίες που κάνω καθημερινά. Αποτελούν προσωπικές απόψεις μακριά από οπάδικές διαθέσεις και δογματικές απόψεις android vs ios. Σαφώς κ συμφωνώ μαζί σου. Μπήκα σε μια σύγκριση γιατι μετά απο 10+ χρονια χρήσης android κ φανατικά μάλιστα, πήγα στο ios κ είδα πολλά θετικά. Αυτο που θα μου λειπει απο τη σαμσουνγκ ειναι το swype πληκτρολογιο που εν έτει 2019 το έβαλε η apple κ μονο στα αγγλικά. Αλλά συμβιβάζομαι.. 5 ώρες πριν, cyberdyne είπε Είναι χαζό να μην μπορείς να μεταφέρεις (εύκολα) αρχεία ήχου, εικόνας, ringtones ή γενικά οτιδήποτε. Αν ξαναπας σε ios στειλε μου να σε βοηθήσω. Υπάρχει τρόπος κ εύκολος. Μέχρι κ ήχο κλήσης απο τραγούδι περνάω όποτε θέλω. Φυσικα δωρεάν όπως κ στο αντροιντ. 5 ώρες πριν, cyberdyne είπε Εκέι κερδίζει η Apple και χρεώνει ότι θέλει, γιατί μπορεί το android να κάνει 40 πράγματα και το ios να κάνει 10, αλλά αυτά τα 10 δουλεύουν (και δυστυχώς μόνο τόσα)... Αλλά ξέρεις ότι δουλεύουν πάντα. Κ όχι όποτε το θυμηθεί το τηλεφωνο να δουλεψουν. Συνοψίζοντας, βλέπω ένα τρομερό τηλεφωνο (λίγο ζορίστηκα στην αρχή αλλά τα έμαθα (ω ναι, είδα πολλά βιντεακια μέχρι να μαθω τι και πως), αλλά ποιοτικά είναι στιβαρό γρηγορο κ μετα απο 5-6 updates που έχει κανει έχει μεινει το ιδιο γρηγορο. Δεν ξέρω αν θα επιστρέψω στο αντροιντ στο μελλον, αλλα αφου προς το παρον μου δινει ότι θέλω γιατι να αλλάξω;; Κάτοχος XS max. Ξέχασα να αναφέρω κ το πιάσιμο του κινητου. Το edge όλο μου γλίστραγε απο το χέρι, τζαμι δεν κολλησε ποτε, κάθε 15 μέρες το άλλαζα κ αυτη η στενόμακρη οθονη μακρια κ αγαπημένοι! Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2019 από giannis_ps_21 1
TechnoState Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ... καλημέρα κ Χρόνια Πολλά. ... κάπως έτσι εγώ, πριν λίγα χρόνια, πέρασα απο το iOS στο Android ... αρχικά στην σειρά Galaxy (Samsung) κ μετά στην Oneplus (πριν γίνει αυτή που είναι σήμερα/ απο εποχές Cyanogenmod) κ επειδη ήταν αυτή που ήταν, η αντικατάσταση συσκευής γίνονταν πάντα με μία νεότερη της ίδιας ...τώρα πια πήγα σε Realme (μιας κ η oneplus έπαθε apple, στην κοστολόγηση των προϊόντων της). Η ταχύτητα κ η ακαριαία απόκριση δεν ήταν ποτέ πρόβλημα ούτε έλειπε.... χωρίς να χάνεται με τον καιρό κ μετά απο αναβαθμίσεις. Στο δια ταύτα, δεν είχα ποτέ πρόβλημα (σε σχέση με τα αρνητικά που παραθέτεις... εκτός απο τον τομέα της φωτογραφίας η οποία απο τα 5/5Τ κ μετά βελτιώθηκε αισθητά) ...ίσως είναι θέμα των εφαρμογών που χρησιμοποιείς, σε μένα δουλεύουν σωστά κ συγχρονισμένα (δοκιμασμένα, ένα mail καθυστερεί ελάχιστα λεπτά να φτάσει στην συσκευή..απο την στιγμή αποστολής του, απο την άλλη πλευρά). Για τον καιρό ας πούμε χρησιμοποιώ το windy, σε σχέση με την προεγκατεστημένη εφαρμογή (..by AccuWeather) είναι υπερπλήρες κ συγχρονίζεται πολύ καλά. Ίσως είναι σπαστική/ εκνευριστική για κάποιους, όλη αυτή η παραμετροποίηση που δίνουν οι Android συσκευές (προσωπικά μ'αρέσει, να μπορώ να φέρνω την συσκευή ακριβώς στα μέτρα μου). Προς το παρόν η συσκευή μου με καλύπτει απόλυτα (βέβαια αναγκαστικά ανέχτηκα το notch... αλλά πλέον το ξέχασα σχεδόν). Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2019 από TechnoState 1
GoMaR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Καλημέρα. Βρε παιδιά δε καταλαβαίνω τι λέτε με τον συγχρονισμό. Στο gmail έχω βάλει 5 λογαριασμούς και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Όλα μου έρχονται στη ώρα τους χωρίς να χρειάζεται να πατήσω refresh ούτε να μπαίνω σε εφαρμογή. Όπως επίσης viber whatsapp πάλι έρχονται σε real time εν αντιθέσει με το iphone του αδερφού μου που πολλές φορές του στέλνω μήνυμα και μου λέει ότι δε του ρθε και ότι πρέπει να μπαίνει στη εφαρμογή για να του έρθει. Δε συμβαίνει πάντα αυτό αλλα υποψιάζομαι ότι "κοιμάται" η εφαρμογή; Δε το λέω για να ανοίξω θέμα σύγκρισης η ότι το iphone έχει θέμα. Το λεω Μήπως κάτι τέτοιο συμβαίνει και σε σας με το android. Μήπως "κοιμάται" η εφαρμογή. Α, note 9 κάτοχος. 1
cyberdyne Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Κατ αρχάς Χρόνια πολλά! Σας ευχαριστώ για τις άμεσες και πολιτισμένες απαντήσεις! Το ζήτημα με τον μη σωστό συγχρονισμό, ειδικά των emails, για εμένα είναι ζωτικής σημασίας διότι το κινητό το έχω για δουλειά. Μέχρι στιγμής το προβλημα υπάρχει στα samsung, γι αυτό όσοι έχετε άλλη μάρκα δεν το έχετε αντιμετωπίσει. Απλά googlαρετε το και θα δείτε ότι υπάρχει σοβαρότατο θέμα. GoMaR πραγματικά χαίρομαι που σε εσένα δουλεύει! Έχω δοκιμάσει ενδελεχώς όλες τις λύσεις και η πιο αποδοτική μέχρι στιγμής (έχω πιο συχνές ειδοποιήσεις αλλά όχι πάντοτε), είναι η ενεργοποίηση του προφίλ της "Υψηλής Απόδοσης" ενέργειας. Δοκιμάσαμε σε άλλο rooted samsung και τα emails λαμβάνονται ακαριαία! Οπότε bug... Η κάμερα επίσης είναι μέρος της δουλείας μου και με βοηθά πολύ! Είναι εξαιρετική. Στο iphone τραβούσα πολλά πανοράματα -άψογα- διότι δεν είχε wide. Με το samsung οι wide λήψεις έχουν πολύ fish eye effect με αποτέλεσμα παραμόρφωση στις άκρες, ενώ η εναλλακτική λειτουργία του πανοράματος δυστυχώς παραμορφώνει τόσο πολύ τη φωτογραφία που είναι άχρηστη. Εκτός από αυτά τα δύο δεν έχω κανένα άλλο παράπονο και δεν αποτελεί λόγο αλλάγης. Εννοιείται πως με τόσα χρόνια χρήσης iphone, έχω όλο το απαραίτητο software για να κάνω μεταφορές αρχείων πάσης φύσης, από τον υπολογιστή μου στο iphone και σε συνδυασμό με την χρήση google photos & drive, είχα και έχω τα πάντα διαθέσιμα παντού. Η σύγκριση έχει να κάνει με την stock εμπειρία χρήσης ενός χρήστη που μόλις τώρα μπήκε σε android ή ios. ¨οπως και να έχει σε android αυτά γίνονται πιο εύκολα όπως και η αλλαγές σε εμφάνιση κλπ. Θα δοκιμάσω τις λύσεις που μου προτείνατε καθώς και το windy! Παράλληλα συνεχίζω το σκάλισμα!
giannis_ps_21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, cyberdyne είπε Παράλληλα συνεχίζω το σκάλισμα! Σαφώς κ μην το παρατησεις αν δεν το εχεις σκαλισει αρκετα! Σίγουρα είτε ετσι ειτε αλλιως όταν έχεις δώσει τοσα λεφτα, θα βρεις αυτο που αναζητας. Απλα χρειαζεται λίγη υπομονή παραπάνω που εγω ίσως κ να μην έχω γι αυτο κ παρατησα το αντροιντ μετα απο τοσα χρονια. Επίσης νομίζω παιζει ρολο κ η εξοικονομηση μπαταριας που πρεπει να ειναι κλειστη κ φυσικα να αφηνεις τις εφαρμογες να τρεχουν στο παρασκηνιο. Δοκίμασε κ με την εφαρμογη gmail μήπως ειναι καλύτερα τα πραγματα κ να έχεις ενεργή την επιλογή push notifications. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2019 από giannis_ps_21 1
panosk0 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Χρόνια χρήστης κινητών τηλεφώνων με διαφορα λειτουργικά Από τα 11 μου είχα κινητό θυμάμαι διαφορες μάρκες όχι τοσο μοντέλα . Siemens, Sony, Motorola, lg Κυρίως κινητά που έπαιρνε ο πατέρας από την δουλειά του και σε κάθε αναβάθμιση του ,έπαιρνα το παλιό . Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι το Sony k700 γιατί το είχα πληρώσει με δικά μου μαζεμένα από κάλαντα και συγγενείς και μέσα στα 2 χρόνια χάλασε το joystick. Το είχα βάλει στη πρέσα και το έκανα χίλια κομμάτια σαν εκδίκηση χαχαχα ( δεν το έπιασε η εγγύηση κ ήθελε πολλά λεφτά τότε για επισκευή ) Έπειτα κάτι lg siemens με καπάκι συρόμενο θυμάμαι και για 4 χρόνια είχα μεινει με το πρώτο μου αφής κινητό lg kp 500 . Επειτα είχα ένα της vodafone , ένα tablet ούτε θυμάμαι πως λέγεται , ένα cubot . Όλες αυτές τις συσκευές είτε τις πούλησα είτε τις δώρισα σε ξαδέρφια είτε χαλασαν . Η πρώτη μετάβαση σε καθαρα ios έγινε το 2014 με το iphone 6 . Στον 2 χρόνο παρά 20 μέρες το έστειλα για επισκευή έγινε αντικατάσταση και το πούλησα . Είχα βρει ευκαιρία το iphone 5s , το πήρα το κράτησα 10 μερες, το έδωσα στον πατέρα μου και πήρα το iphone se . Ενδιάμεσα πήρα και το 4σ μεταχειρισμένο για δεύτερο . Επίσης έπαιρνα android συσκευές για άλλη χρήση τύπου surfing, παιχνίδια ενώ βασική χρήση το iphone. Μετά πήρα το iphone 8.. 2 χρόνια χρηση η συσκευή ,την ταλαιπώρησα αρκετά σε χρήση όπου την πούλησα για να αναβάθμισω σε 11 που ακόμα δεν το έχω κάνει χαχα . Πήρα το xioami mi 9 lite για χρήση μέχρι να πάρω το 11, αλλά εντυπωσιάστηκε ο πατέρας μου με την συσκευή οπότε την κράτησε αυτός και εγώ πήρα το δικό του παλιό mia1. Η μητέρα έχει βρει την υγεία της με το iphone se που έχει ξεμείνει στα χέρια της 2 χρόνια τώρα . Ψάχνω ευκαιρία τιμής να αναβάθμισω ( υπολογιζα σε τιμολόγιο αλλά δεν Μ έκατσε ) . Έπειτα από μια σχετικά πλήρης αναφορά είμαι αρκετά ικανος για να αξιολογήσω . Κύριοι σαν τ ios δεν υπάρχει . Έχω αλλάξει τόσες συσκευές έτσι από τρέλα κυρίως. Αν θέλετε συσκευή με τα όλα του , πηγαίνετε με κλειστά μάτια σε iphone . Αν θέλετε τρυπητηρι λειτουργικό , πάρτε android. Ναι μεν περισσότερες εφαρμογές το ένα το άλλο αλλά να μπορώ να κάνω ροοτ την συσκευή μέσα από το playstore;; Αν είναι δυνατόν , με ξεπερνάει αφάνταστα... Φοβάμαι να βάλω τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν το εμπιστεύομαι για τέτοια... Έχω φρικαρει εδώ και 20 μέρες με android...ζητείται iphone 11 στα 500 ευρώ σφραγισμένο για. Αμεση αγορα χαχαχ ...
cyberdyne Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, giannis_ps_21 είπε Σαφώς κ μην το παρατησεις αν δεν το εχεις σκαλισει αρκετα! Σίγουρα είτε ετσι ειτε αλλιως όταν έχεις δώσει τοσα λεφτα, θα βρεις αυτο που αναζητας. Απλα χρειαζεται λίγη υπομονή παραπάνω που εγω ίσως κ να μην έχω γι αυτο κ παρατησα το αντροιντ μετα απο τοσα χρονια. Επίσης νομίζω παιζει ρολο κ η εξοικονομηση μπαταριας που πρεπει να ειναι κλειστη κ φυσικα να αφηνεις τις εφαρμογες να τρεχουν στο παρασκηνιο. Δοκίμασε κ με την εφαρμογη gmail μήπως ειναι καλύτερα τα πραγματα κ να έχεις ενεργή την επιλογή push notifications. Ήμουν αρκετα τυχερός (έως πολύ) και πλήρωσα λιγότερα χρήματα για το κινητό, πράγμα που το έκανε ακόμη πιο θελκτικό! Έχω εγκαταστήσει gmail app, yahoo app, samsung email app και έχω προφίλ ενέργειας "Υψηλή Απόδοση" ήδη πρίν ανοίξω το θέμα. Το facebook δουλεύει πλέον άμεσα (ειδοποιήσεις) και πειραματίζομαι με τα email (2 gmail, 1 yahoo). Το ζητούμενο είναι η δυνατόν πιο απρόσκοπτη λειτουργία στο δυνατόν συντομότερο χρόνο. Σε αυτό πρός το παρόν νικητής είναι το iphone. Από θέμα ασφάλειας επίσης πιστεύω πως το ios είναι πιο "ασφαλές" επειδή είναι πιο περιορισμένο με ελάχιστες δυνατότητες παραμετροποίησης. Βέβαια ειδικός δεν είμαι όποτε είναι απλά μια "ψυχολογική" εκτίμησή μου. Πάντως ένας χρήστης IOS μπορεί να πάει πολύ πιο εύκολα σε android, παρά το ανάποδο που το θεωρώ πολύ δύσκολο. Work in progress, έχουμε ακόμη υπομονή! 1 λεπτό πριν, Natha είπε Νομίζω ότι αυτό είναι το αντίστοιχο "πήρα Mac γιατί δεν κολλάει ιούς". Νομίζω πως δεν πρέπει να μπούμε σε αυτή τη κατηγορία συζήτησης, μιας και ουτε επικοδομητική είναι ούτε θα καταλήξει κάπου. Κάθε πλατφόρμα έχει τα καλά και τα κακά της. Ας μείνουμε στη ποιοτική κριτική. 1
Natha Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, panosk0 είπε Είχες ποτέ σου iphone ;; Αν ναι τότε μπορείς να εκφράσεις άποψη σχετικά με την ασφάλεια του λογισμικού είχα iphone και προφανώς υπάρχει μεγάλη ασφάλεια λογισμικού, όπως και από την άλλη πλευρά. Το έχω android και φοβάμαι να βάλω τις τράπεζες στο κινητό είναι αστείο. 24 λεπτά πριν, cyberdyne είπε Το παρόν θέμα αφορά την αντικειμενική και προσωπική εμπειρία μας από τις 2 εταιρειες. Ας μην καταλήξει όπως όλα τα θέματα τύπου ios vs android. Και οι δύο εταιρείες είναι top, δεν συζητάμε κάτι τέτοιο, ΑΛΛΑ εκτός από τον φακό, και το λογισμικό της κάμερας προφανώς, βρίσκεις κάτι σε android πολύ κάτω από το price range των samsung ναυαρχίδων. Αναγκαστικά κάπου το πράγμα πηγαίνει σε ios vs android. Γιατί άμα είναι να μιλήσουμε για hardware σ' ενα xiaomi των 300 ευρώ κι ένα samsung των 900 ευρώ δεν μπορείς να καταλάβεις διαφορά, εκτός κι αν το χρησιμοποιείς πολύ έξω από την μέση (ακόμα και επαγγελματική) χρήση, που δεν ξέρω καν ποια μπορεί να είναι αυτή. Οπότε προφανώς η συζήτηση μεταφέρεται στο λογισμικό. Και για να το πούμε πιο ωμά, εάν δεν νομίζεις ότι κάνεις καριέρα στο instagram προφανώς και η samsung δεν έχει πολύ νόημα σαν αγορά. Αντίθετα ο άλλος μπορεί να θέλει οπωσδήποτε το ios περιβάλλον, να το συνδέσει με το mac του και το apple watch οπότε εκεί έχει νόημα να δώσεις τα λεφτά. Αν και πάλι είναι να μιλήσουμε για υποστήριξη από την εταιρία (τις λίγες φορές που θα την χρειαστείς, εκτός αν βασανίζεσαι μόνος σου) εάν το προϊόν είναι επισήμως εισαγόμενο στην Ελλάδα δεν θα δεις διαφορές. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2019 από Natha 1
giannis_ps_21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, panosk0 είπε Ναι μεν περισσότερες εφαρμογές το ένα το άλλο αλλά να μπορώ να κάνω ροοτ την συσκευή μέσα από το playstore;; Αν είναι δυνατόν , με ξεπερνάει αφάνταστα... Πώς ακριβώς γίνεται αυτό; Για εξήγησε μου. Η αν θες για να μην χαλάσουμε το ωραίο θέμα στείλε μου μήνυμα. Μάλλον κάπου τα έχεις μπερδέψει θα σου πω εγώ. & Δεν έχεις τόσο μεγάλη έμπειρα όσο νομίζεις γιατί στα δικά μου 11 χρόνια, δεν υπήρχε καν ο όρος κινητό. 1 ώρα πριν, panosk0 είπε Φοβάμαι να βάλω τραπεζικούς λογαριασμούς, δεν το εμπιστεύομαι για τέτοια... Αν φοβάσαι βαλε pay pal. Ελα τώρα. Ας σοβαρευτούμε. Δεν είναι επιχειρήματα έχω android/ios από τότε κ επειδη βολευει κ τη θεια μου ειναι κ γαμω τα τηλέφωνα. 34 λεπτά πριν, cyberdyne είπε Έχω εγκαταστήσει gmail app, yahoo app, samsung email app και έχω προφίλ ενέργειας "Υψηλή Απόδοση" ήδη πρίν ανοίξω το θέμα. Το facebook δουλεύει πλέον άμεσα (ειδοποιήσεις) και πειραματίζομαι με τα email (2 gmail, 1 yahoo). Κοίτα, από όσο θυμάμαι, οι πολλές εφαρμογές για email δημιουργούν πρόβλημα στον συγχρονισμό. Να κρατήσεις από μια. Επίσης το yahoo δεν έχει την λήψη mail όπως το gmail. Καθυστερεί.
panosk0 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, giannis_ps_21 είπε Πώς ακριβώς γίνεται αυτό; Για εξήγησε μου. Η αν θες για να μην χαλάσουμε το ωραίο θέμα στείλε μου μήνυμα. Μάλλον κάπου τα έχεις μπερδέψει θα σου πω εγώ. & Δεν έχεις τόσο μεγάλη έμπειρα όσο νομίζεις γιατί στα δικά μου 11 χρόνια, δεν υπήρχε καν ο όρος κινητό. Αν φοβάσαι βαλε pay pal. Ελα τώρα. Ας σοβαρευτούμε. Δεν είναι επιχειρήματα έχω android/ios από τότε κ επειδη βολευει κ τη θεια μου ειναι κ γαμω τα τηλέφωνα. Κοίτα, από όσο θυμάμαι, οι πολλές εφαρμογές για email δημιουργούν πρόβλημα στον συγχρονισμό. Να κρατήσεις από μια. Επίσης το yahoo δεν έχει την λήψη mail όπως το gmail. Καθυστερεί. Use google, is your best friend. 1
GoMaR Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, cyberdyne είπε Κατ αρχάς Χρόνια πολλά! Σας ευχαριστώ για τις άμεσες και πολιτισμένες απαντήσεις! Το ζήτημα με τον μη σωστό συγχρονισμό, ειδικά των emails, για εμένα είναι ζωτικής σημασίας διότι το κινητό το έχω για δουλειά. Μέχρι στιγμής το προβλημα υπάρχει στα samsung, γι αυτό όσοι έχετε άλλη μάρκα δεν το έχετε αντιμετωπίσει. Απλά googlαρετε το και θα δείτε ότι υπάρχει σοβαρότατο θέμα. GoMaR πραγματικά χαίρομαι που σε εσένα δουλεύει! Έχω δοκιμάσει ενδελεχώς όλες τις λύσεις και η πιο αποδοτική μέχρι στιγμής (έχω πιο συχνές ειδοποιήσεις αλλά όχι πάντοτε), είναι η ενεργοποίηση του προφίλ της "Υψηλής Απόδοσης" ενέργειας. Δοκιμάσαμε σε άλλο rooted samsung και τα emails λαμβάνονται ακαριαία! Οπότε bug... Η κάμερα επίσης είναι μέρος της δουλείας μου και με βοηθά πολύ! Είναι εξαιρετική. Στο iphone τραβούσα πολλά πανοράματα -άψογα- διότι δεν είχε wide. Με το samsung οι wide λήψεις έχουν πολύ fish eye effect με αποτέλεσμα παραμόρφωση στις άκρες, ενώ η εναλλακτική λειτουργία του πανοράματος δυστυχώς παραμορφώνει τόσο πολύ τη φωτογραφία που είναι άχρηστη. Εκτός από αυτά τα δύο δεν έχω κανένα άλλο παράπονο και δεν αποτελεί λόγο αλλάγης. Εννοιείται πως με τόσα χρόνια χρήσης iphone, έχω όλο το απαραίτητο software για να κάνω μεταφορές αρχείων πάσης φύσης, από τον υπολογιστή μου στο iphone και σε συνδυασμό με την χρήση google photos & drive, είχα και έχω τα πάντα διαθέσιμα παντού. Η σύγκριση έχει να κάνει με την stock εμπειρία χρήσης ενός χρήστη που μόλις τώρα μπήκε σε android ή ios. ¨οπως και να έχει σε android αυτά γίνονται πιο εύκολα όπως και η αλλαγές σε εμφάνιση κλπ. Θα δοκιμάσω τις λύσεις που μου προτείνατε καθώς και το windy! Παράλληλα συνεχίζω το σκάλισμα! Θα σου μιλησω για το bold μιας και για αυτο ξερω. Στο γραφειο, εχουμε ολοι samsung (S10 , S8 , note 9 κλπ κλπ) Κανενας δεν εχει θεμα συγχρονισμου. Εννοειται δε μιλαμε για root καταστασεις. Τα κινητα μου ολα ηταν samsung και της σειρας note. Ποτε δεν αντιμετοπισα θεματα. Μαλιστα πιο παλια υπηρχε η εφαρμογη mail (οχι του gmail) που σε αυτο εβαζα του ΟΤΕ / hotmail. Παλι κανενα θεμα. Δε ξερω τι μπορει να συμβαινει. Δε σου κρυβω οτι το ακουω πρωτη φορα το προβλημα. Δηλαδη μπορει να σου στιελει ο αλλος μαιλ και να μη το λαβεις ; Να πρεπει να μπεις στην εφαρμογη για "refresh" ?
cyberdyne Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giannis_ps_21 είπε Κοίτα, από όσο θυμάμαι, οι πολλές εφαρμογές για email δημιουργούν πρόβλημα στον συγχρονισμό. Να κρατήσεις από μια. Επίσης το yahoo δεν έχει την λήψη mail όπως το gmail. Καθυστερεί. Η ειρωνεία είναι πως το yahoo app δουλεύει πιο καλά από το gmail... Το πρόβλημα είναι στα τηλέφωνα της samsung και υπάρχουν πάρα πολλά παράπονα στο samsung support. Πάντως είμαι σε καλό δρόμο. 6 λεπτά πριν, GoMaR είπε Θα σου μιλησω για το bold μιας και για αυτο ξερω. Στο γραφειο, εχουμε ολοι samsung (S10 , S8 , note 9 κλπ κλπ) Κανενας δεν εχει θεμα συγχρονισμου. Εννοειται δε μιλαμε για root καταστασεις. Τα κινητα μου ολα ηταν samsung και της σειρας note. Ποτε δεν αντιμετοπισα θεματα. Μαλιστα πιο παλια υπηρχε η εφαρμογη mail (οχι του gmail) που σε αυτο εβαζα του ΟΤΕ / hotmail. Παλι κανενα θεμα. Δε ξερω τι μπορει να συμβαινει. Δε σου κρυβω οτι το ακουω πρωτη φορα το προβλημα. Δηλαδη μπορει να σου στιελει ο αλλος μαιλ και να μη το λαβεις ; Να πρεπει να μπεις στην εφαρμογη για "refresh" ? Ναι ακριβώς! Αν μου στείλεις τώρα mail μπορεί να λάβω ειδοποίηση μπορεί και όχι! Αν το googlaρεις θα το δεις ότι συμβαίνει πολύ σε samsung. Σε rooted samsung s7 όλα καλά πλέον λαμβάνει αμέσως ειδοποιήσεις... Τι να πώ. Πάντως με την ενεέργοποίηση της "Υψηλής Απόδοσης" το πρόβλημα δείχνει να μην επαναλαμβάνεται. Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2019 από cyberdyne
giannis_ps_21 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, cyberdyne είπε Πάντως με την ενεέργοποίηση της "Υψηλής Απόδοσης" το πρόβλημα δείχνει να μην επαναλαμβάνεται. Πολυ πιθανο να ευθύνεται η εξοικονόμηση της μπαταρίας. Κάτι τέτοια χαζά κολληματα με έκαναν κ μένα να αλλάξω τηλέφωνο. Ενώ άλλοι δεν αντιμετώπιζαν κανένα προβλημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα