Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματική αγάπη χωρίς κανένα συμφέρον και σκοπό υπάρχει μόνο από το γονιό προς το παιδί του, αν και εκεί κάποιες φορές πάει περίπατο, αλλά τότε πρόκειται για αρρωστημένες καταστάσεις 

• Like 6
Δημοσ.

Ίδια εμπειρία και εγώ από το στρατό. Κανείς με πολλούς παρέα αλλά με έναν ή δύο θα κολλήσεις θα συμμαχήσεις θα χώσεις τους άλλους θα κεράσεις θα καλύψεις. 6 μήνες μυτηλινη περάσαμε φίνα όταν πήραμε μετάθεση ούτε που ξανά επικοινώνησα με και αυτό από την δική του κυρίως μεριά. Δεν πρέπει τελικά να έχω ξανασυναντησει ποιο καιρόσκοπο άτομο στην ζωή μου. Έχουν περάσει 15 χρόνια τώρα και σε μια αναζήτηση που έκανα στο φβ βλέπω ότι είναι σφικτης γκομενοφυλακας και δουλεύει πορτιέρης σε κλαμπ καμια σχέση δηλαδή με τον δρόμο που έχω επιλέξει εγώ δουλειά γραφείου οικογένεια παιδιά.Τελικα ίσως αυτός ήταν και ο λόγος που δεν κράτησε η φιλία μας γιατί από ότι αποδεικτεικε οι ανάγκες και τα θέλω μας ήταν όμοια μόνο στις συνθήκες του στρατού. Έξω οι χαρακτήρες μας δεν ταίριαζαν καθόλου. 

Δημοσ.

και η ζωη συνεχιζεται :-) ουτε που μπορω να θυμηθω με ποσους εχω κανει παρεα και εχουμε χαθει ετσι απλα χωρις ιδιαιτερο λογο οι δρομοι μας χωρισανε γιατι αυτο που μας ενωνε τελειωσε π.χ. το κοινο σχολειο,το κοινο στρατοπεδο,η κοινη μουσικη,το κοινο μπαρακι με τις κοινες παρεες,η κοινη δουλεια κτλ κτλ

ο καθενας τραβαει το δρομο του

• Like 3
Δημοσ.

Παιδιά οι περισσότεροι λέτε ότι "έτσι είναι η ζωή" "οι άνθρωποι κοιτάνε μόνο το συμφέρον τους" κλπ κλπ και σχεδόν κανείς δεν είπε ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να βασίζονται στο συναίσθημα· δηλ είσαι γνωστός μου και σε προσλαμβάνω
Για να γίνει μία πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα σημαίνει ότι τα κέρδη που θα αποφέρει για την επιχείρηση θα είναι περισσότερα από τα έξοδα της (μισθός, εισφορές).
ΔΕΝ γίνονται οι προσλήψεις βάσει συναισθήματος και φιλανθρωπίας.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Nikos Chatzoglou είπε

Παιδιά οι περισσότεροι λέτε ότι "έτσι είναι η ζωή" "οι άνθρωποι κοιτάνε μόνο το συμφέρον τους" κλπ κλπ και σχεδόν κανείς δεν είπε ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να βασίζονται στο συναίσθημα· δηλ είσαι γνωστός μου και σε προσλαμβάνω
Για να γίνει μία πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα σημαίνει ότι τα κέρδη που θα αποφέρει για την επιχείρηση θα είναι περισσότερα από τα έξοδα της (μισθός, εισφορές).
ΔΕΝ γίνονται οι προσλήψεις βάσει συναισθήματος και φιλανθρωπίας.

ο συγκεκριμενος ειχε εταιρια εκατομμυρίων, οχι το μπακαλικο της γειτονιας. 

Παντως αν με ειχε βολεψει τοτε, τωρα θα ειμασταν ακομα φιλοι.

Επεξ/σία από Lumini
  • Confused 2
  • Sad 4
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lumini είπε

ο συγκεκριμενος ειχε εταιρια εκατομμυρίων, οχι το μπακαλικο της γειτονιας. 

Παντως αν με ειχε βολεψει τοτε, τωρα θα ειμασταν ακομα φιλοι.

Σε ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις ισχύει αυτό. Δεν πρόκειται να γίνει πρόσληψη αν τα έξοδα της ξεπερνούν τα έσοδα που θα φέρει.

Επίσης με την τελευταία σου πρόταση <<Παντως αν με ειχε βολεψει τοτε, τωρα θα ειμασταν ακομα φιλοι >>  δείχνεις ότι κι εσύ εντελώς καιροσκοπικά σκέφτεσαι· ήθελες να τον χρησιμοποιήσεις για να σε βολέψει κάπου και ταυτόχρονα είχες και έναν dude για παρέα.

• Like 4
Δημοσ.

Και συγγενής (πχ θείος, ξάδερφος κτλ) να είναι, σπάνια θα σε βοηθήσει κάποιος αν δεν έχει συμφέρον να το κάνει. Πόσο μάλλον γνωστός από το πανεπιστήμιο. Οι αλτρουιστές σπανίζουν.

Δημοσ.

Ο τρολλαδορος της Παρασκευης σε ενα αλλο θεμα για τις αδικες προσληψεις στο Δημοσιο σκιζει τα ρουχα του για την "αδικη την κενωνια", τους συγγενεις και τα κομματοσκυλα. 

Χαρη του εκανες αγορινα του γονου εκατομμυριουχων και δεν του πουλησες την "πολυτιμη φιλια σου" για ένα μισθό το μηνα. Τι διαφορά εχεις απο τις βιζιτες που κολλανε σε πλουσιους στην παραλιακη? Κι εσυ συντροφια θα πουλαγες. 

• Like 4
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Ο τρολλαδορος της Παρασκευης σε ενα αλλο θεμα για τις αδικες προσληψεις στο Δημοσιο σκιζει τα ρουχα του για την "αδικη την κενωνια", τους συγγενεις και τα κομματοσκυλα. 

Χαρη του εκανες αγορινα του γονου εκατομμυριουχων και δεν του πουλησες την "πολυτιμη φιλια σου" για ένα μισθό το μηνα. Τι διαφορά εχεις απο τις βιζιτες που κολλανε σε πλουσιους στην παραλιακη? Κι εσυ συντροφια θα πουλαγες. 

Είχα ανάγκη για δουλειά, ούτε τράκα ούτε χαρισμενα λεφτά. Δεν ήταν τίποτα να με έβαζε στα γραφεία της εταιρείας με 2 χιλιάρικακια μισθό.

20 λεπτά πριν, G.TH. είπε

Πες την αλήθεια, μεταξύ μας είμαστε, η τράκα είχε 4 ή 5 ψηφία;

Τι να την κάνεις την φιλία αν ο φίλος δε σε βοηθά στα δύσκολα; Να με βοηθά στο μπλαμπλα μόνο?

Επεξ/σία από Lumini
Δημοσ.

Εγώ δηλαδή πρέπει να είμαι τυχερός που έχω δύο θειους μου και βοηθάνε από τότε που έχασα τον πατέρα μου μικρός αλλιώς θα ήμασταν κλαψτα χαραμπελε. Όσο για φίλους, έχω πολυ λίγους, αλλά σε θέματα δουλειάς ο καθένας αναζητά και μάχεται με τις δικές του δυνάμεις, πέραν τουτων ακόμα και να μεσολαβήσεις για την πρόσληψη φίλου σε δουλειά που είσαι αν τα πάει χάλια εκτίθεσαι εσύ στον εργοδότη και κινδυνεύεις να σε σουταρουν μετά, οι άγραφοι νόμοι της αγοράς εργασίας. Εγώ για να έμπαινα σε τέτοια διαδικασία για φίλο, μονο αν είχε κάνει κάτι αντίστοιχο για μένα η κάτι εξίσου σημαντικό με αυτό. Συμφωνώ ότι οι πραγματικοί φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Lumini είπε

Είχα ανάγκη για δουλειά, ούτε τράκα ούτε χαρισμενα λεφτά. Δεν ήταν τίποτα να με έβαζε στα γραφεία της εταιρείας με 2 χιλιάρικακια μισθό.

Τι να την κάνεις την φιλία αν ο φίλος δε σε βοηθά στα δύσκολα; Να με βοηθά στο μπλαμπλα μόνο?

Δύο χιλιάρικα μισθό!

Και τι προσόντα έχεις και ως τί θα σε προσλάμβανε, ώστε με τη δουλειά σου να αποσβένει τα δύο χιλιάρικα, που νομίζεις εσύ ότι αξίζεις?

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Lumini είπε

Ευτυχώς σώθηκε ο άνθρωπος!!!

Ασε που μπορούσες να πουλήσεις το ακίνητο που νοικιάζεις αν είχες πραγματική ανάγκη.Ή μήπως όχι;

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...