Προς το περιεχόμενο

Intel Comet Lake-S [2020]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, billeiros είπε

Και να χάσει σε perfomance? 

Aμα σφίγγεσαι οικονομικά θυσιάζεις ένα 10%, κλαιν. Να δούμε βέβαια αν θα χάνει σε performance, ουδείς γνωρίζει. Αμα παίξει καλο binarisma στους πιο ακριβούς παίζει να βγεί fail ο 10600. Αμα δεν βαράς 5-5.1 με λογικά voltage να το χέσω, θα δώσεις 200+ για μητρική και θα πάρεις ψίχουλα από OC.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

4 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Aμα σφίγγεσαι οικονομικά θυσιάζεις ένα 10%, κλαιν. Να δούμε βέβαια αν θα χάνει σε performance, ουδείς γνωρίζει. Αμα παίξει καλο binarisma στους πιο ακριβούς παίζει να βγεί fail ο 10600. Αμα δεν βαράς 5-5.1 με λογικά voltage να το χέσω, θα δώσεις 200+ για μητρική και θα πάρεις ψίχουλα από OC.

Μα εσύ έλεγες ότι το χρήμα δεν έχει σημασία.αποφασισε τελικά 

Συγκρίνουμε σε 720p.βλεπουμε.αγοραζουμε.ετσι έλεγες.αυτοαναιρεισαι

Τελικά εχουν χαμηλότερα η ψηλότερα min οι ιντελ? Το χρήμα παίζει ρόλο η δεν παιζει? Η κατανάλωση? Οι θερμοκρασίες στο Θεο? Οι πανάκριβες μομπο? Oι πυρήνες?? Με μπερδεψατε βραδιατικα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, billeiros είπε

Μα εσύ έλεγες ότι το χρήμα δεν έχει σημασία.αποφασισε τελικά 

Συγκρίνουμε σε 720p.βλεπουμε.αγοραζουμε.ετσι έλεγες.αυτοαναιρεισαι

Δεν είπα ότι το χρήμα δεν έχει σημασία, είπα ότι ανεξάρτητα πόσα λεφτά θες να δώσεις για επεξεργαστή τα test τα κάνεις σε 720p. Είτε πας να αγοράσεις επεξεργαστή των 50 ευρώ είτε επεξεργαστή των 1050 ευρώ. Αλλιώς πιθανόν να κάνεις λάθος αγορά γιατί κοιτάς νούμερα με gpu μπουκάλα. 

Αυτά, μη το ξαναρχίσουμε τώρα. Αν θες με το ζόρι να έχεις δίκιο με τα 4k cpu tests OK, το παραδεχομαι, έχεις δίκιο, σε 4k πρέπει να γίνονται, και γιατί όχι και σε 8k. Όπως επίσης και οι διαφορές πρέπει να μετριούνται σε flat frames και όχι σε ποσοστά. Αυτά τα κάνουνε οι επιστήμονες, εμείς είμαστε μπακαλιδες. Παμε παρακατω τώρα 

Επεξ/σία από CometRyzen

Μόλις τώρα, CometRyzen είπε

Δεν είπα ότι το χρήμα δεν έχει σημασία, είπα ότι ανεξάρτητα πόσα λεφτά θες να δώσεις για επεξεργαστή τα test τα κάνεις σε 720p. Είτε πας να αγοράσεις επεξεργαστή των 50 ευρώ είτε επεξεργαστή των 1050 ευρώ. Αλλιώς πιθανόν να κάνεις λάθος αγορά γιατί κοιτάς νούμερα με gpu μπουκάλα. 

Αυτά, μη το ξαναρχίσουμε τώρα. Αν θες με το ζόρι να έχεις δίκιο με τα 4k cpu tests OK, το παραδεχομαι, έχεις δίκιο, σε 4k πρέπει να γίνονται, και γιατί όχι και σε 8k. Παμε παρακατω τώρα 

Δεν είπα πουθενά ότι δεν έχει νόημα η σύγκριση αυτή.δεν είμαι βλάκας.τοσα χρόνια αυτό βλέπω κι εγώ.απλα σε συνδυασμό και με όλα τα υπόλοιπα.αυτο σου τόνισα.αλλα πιαστηκες από λέξεις σκοπιμα

Κατά τα άλλα Ειρήνη ημίν.αλλα υπερβολές δε μπορώ να διαβαζω

Μόλις τώρα, billeiros είπε

Δεν είπα πουθενά ότι δεν έχει νόημα η σύγκριση αυτή.δεν είμαι βλάκας.τοσα χρόνια αυτό βλέπω κι εγώ.απλα σε συνδυασμό και με όλα τα υπόλοιπα.αυτο σου τόνισα.αλλα πιαστηκες από λέξεις σκοπιμα

Ωραία άρα που είναι το πρόβλημα και φτάσαμε 50 σελίδες να συζητάμε το αυτονόητο, και μάλιστα να με αποκαλείς Intel fanboy επειδή υποστήριζα αυτό το αυτονόητο. 

Είχες γράψει κατά λέξη ότι ο 3900x είναι πίσω 5 fps από 9900k σε 1440p, και σου πα ότι πρώτον τις διαφορές δεν τις μετράς σε frames αλλά σε ποσοστά, και δευτερον σίγουρα δεν τις μετράς με gpu μπουκάλα. Τι από τα 2 μπορεί να σου ηλεκτρισε τον εγκέφαλο και να ειδες fanboyla σε κάτι που δεν περιέχει ούτε την intel αλλά ούτε και την amd δεν καταλαβαίνω αλλά δεν πειράζει. Μπορεί όντως ο 3900x να είναι μόλις 5 fps πίσω από 9900k, αλλά αυτό δεν θα το διαπιστώσεις σε 1440p. Όπως και επίσης τα 5 fps ανάλογα το game μπορεί να είναι μεγάλη διαφορά, μπορεί και ψίχουλα. Στο aots ας πούμε το 5 fps μπορεί να είναι και πάνω από 10%, στο doom το 5 fps είναι 0.0001%

Μόλις τώρα, CometRyzen είπε

Ωραία άρα που είναι το πρόβλημα και φτάσαμε 50 σελίδες να συζητάμε το αυτονόητο, και μάλιστα να με αποκαλείς Intel fanboy επειδή υποστήριζα αυτό το αυτονόητο. 

Είχες γράψει κατά λέξη ότι ο 3900x είναι πίσω 5 fps από 9900k σε 1440p, και σου πα ότι πρώτον τις διαφορές δεν τις μετράς σε frames αλλά σε ποσοστά, και δευτερον σίγουρα δεν τις μετράς με gpu μπουκάλα. Τι από τα 2 μπορεί να σου ηλεκτρισε τον εγκέφαλο και να ειδες fanboyla σε κάτι που δεν περιέχει ούτε την intel αλλά ούτε και την amd δεν καταλαβαίνω αλλά δεν πειράζει. Μπορεί όντως ο 3900x να είναι μόλις 5 fps πίσω από 9900k, αλλά αυτό δεν θα το διαπιστώσεις σε 1440p. Όπως και επίσης τα 5 fps ανάλογα το game μπορεί να είναι μεγάλη διαφορά, μπορεί και ψίχουλα. Στο aots ας πούμε το 5 fps μπορεί να είναι και πάνω από 10%, στο doom το 5 fps είναι 0.0001%

Τα 5fps τα ανέφερα χονδρικά.πχ στο sotr βγάζω 137 σε 1440p.το ιντελ based σύστημα με 9900κ στα ουράνια βγάζει 140.τοσυστημα που θα αγοράσω θα το κρίνω με βάση εκεί που θα το χρησιμοποιήσω και για όσο το χρησιμοποιήσω.αυτο τονισα.δε θα δω σε 480p ότι έχουν διαφορά 40fps .δεν το κατανοείς αυτό? Είναι άκυρο σεναριο.ουτε θα τον κρατήσω δέκα χρόνια τον 3900.με την άφιξη των 4000 θα γίνει μετάβαση.μαζι με 3080ti.οποτε ποσοστιαία διαφορά δε θα δω σε 1440p μεγαλυτερη με την καλύτερη κάρτα.αρα προτιμω τον πολύ ανώτερο τεχνολογικά 3900 κ πολύ δυνατότερο.δε με απασχολούν τα 4fps.στο σύστημα του μικρού που παίζει competitive ο 9700κ στα 240hz που έχω θερίζει.αλλα μέχρι εκεί 

Τεσπα, ας το λήξουμε γιατί θα μας δείρουν οι υπόλοιποι. Πίσω στα z490. 

28 λεπτά πριν, ilos είπε

Tbh τα κλειδωμένα έχουν κυριλέ τιμές, αλλά που είναι τα άλλα chipset? Εκτός αν περιμένουν ο άλλος να δώσει 200 ευρώ για μητρική με τον 10400f...

Με δεδομένο ότι έχει αθηναϊκές πινακίδες (Intel Tax) είναι okay, απλά ξέρω γω, προτιμότερος ο 3600. Αν σε καίνε τα fps σε παιχνίδια τύπου starcraft δεν έχει νόημα να πας σε κλειδωμένο Intel, γιατί θα έχεις μια ψαλίδα ναι σε αυτά τα games από τσιτωμενο 9600k ας πούμε. Άμα σε καίνε τα υπόλοιπα games που βαράνε threads τότε μάλλον ο 3600ας είναι η καλύτερη επιλογή. 

8 ώρες πριν, billeiros είπε

Οι "φρουροί της intel".θέλω να δω που θα κρυφτούν ορισμένοι όταν το latency των ryzen πέσει .μόνο αυτό της έμεινε της intel .τπτ άλλο

Σαν φρουρός που είμαι....🤣...(βασικά και τους δύο προτιμώ ....αλλά οκ σαν "φρουρός")...πόσο περιμένεις να πέσει το latency στους 4000?Εδώ θα είμαστε και αν πέσει αρκετά εγώ προσωπικά θα τους τιμήσω στο am5 μαζί με 5000ρυζεν + ddr5.....αν δεν πέσει όμως μην χαθείς.....B)

9 ώρες πριν, Ringo106 είπε

Έχω 6600k@4,2 και θα ήθελα 10600kf 😊 
Τα πρώτα Z170 ήταν πιο φτηνά θυμάμαι , ε ?

Ατύχησες και δυστηχως αν θες να αγορασεις day one,θα πρεπει να δωσεις περισσοτερα χρηματα για μητρικη παρα για επεξεργαστη....

Βασικα ετσι οπως ειναι τωρα η κατασταση χωρις να υπερβαλω,αν σε ενδιαφερει φθηνος i5,πιο πολυ αξιζει να αγορσεις i5 9400 H370 ή B μητρικη. 

1 ώρα πριν, BabisTs είπε

Σαν φρουρός που είμαι....🤣...(βασικά και τους δύο προτιμώ ....αλλά οκ σαν "φρουρός")...πόσο περιμένεις να πέσει το latency στους 4000?Εδώ θα είμαστε και αν πέσει αρκετά εγώ προσωπικά θα τους τιμήσω στο am5 μαζί με 5000ρυζεν + ddr5.....αν δεν πέσει όμως μην χαθείς.....B)

Αν το πας τόσο μακριά, υπάρχει πιθανότητα να πέσει λίγο στους R5xxx αλλά να ανέβει και λίγο στους τότε Intel, αφού λογικά θα φύγουν κι αυτοί από τα μονολιθικα για λόγους κόστους.

Με τα 8ρια chiplets, οι 4χχχ θα μαζέψουν πολύ τη διαφορά σε gaming φορτία (αρκεί να υποστηριχτεί σε επίπεδο scheduler η χρήση του ενός, όσο οι ανάγκες περιορίζονται εκεί).

23 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Με τα 8ρια chiplets, οι 4χχχ θα μαζέψουν πολύ τη διαφορά σε gaming φορτία (αρκεί να υποστηριχτεί σε επίπεδο scheduler η χρήση του ενός, όσο οι ανάγκες περιορίζονται εκεί).

Αυτό περιμένω να δω....το πόσο είναι το θέμα....αλλά σίγουρα δεν περιμένω στα επίπεδα της intel από τους 4000......ωστόσο μακάρι να δούμε στους 4000 και κάτω από 40ns σε amd....μετά  η intel θα είναι με την πλάτη στον τοίχο πραγματικά....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BabisTs είπε

Εφόσον δεν είσαι φρουρός δεν πάει για σένα.οποιος έχει intel δεν είναι φρουρός.οποιος την υποστηρίζει όμως και στα καλά της και στα κακά της έχει θέμα.και μη στενοχωριέσαι.δε χανομαι

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BabisTs είπε

θα τους τιμήσω στο am5 μαζί με 5000ρυζεν + ddr5

Θα προτεινα να περιμενεις 6xxx και 2 χρονια γιατι οι πρωτες DDR5 θα ειναι μαπα το καρπουζι με τιμη passion fruit. 

Το latency θα πεσει, απο ~75 στα ~50 αλλα το θεμα ειναι οτι θα ανεβει στους intel <14+++++++ που θα παει το mesh π.κ. εμπλοκη

Επεξ/σία από narta
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, narta είπε

Θα προτεινα να περιμενεις 6xxx και 2 χρονια γιατι οι πρωτες DDR5 θα ειναι μαπα το καρπουζι με τιμη passion fruit. 

Το latency θα πεσει, απο ~75 στα ~50 αλλα το θεμα ειναι οτι θα ανεβει στους intel <14+++++++ που θα παει το mesh π.κ. εμπλοκη

Γύρω στο 60+ έχουν οι καλά σεταρισμένοι 3000series ........όχι 75ρι.....οπότε περιμένω καλύτερα πράγματα από 50ρι......όσο για το τι θα κάνει η intel επί ddr5 εποχής λίγο με ενδιαφέρει..στην ουσία πρέπει να δώσει κάτι τρελό σε απόδοση πιστεύω για να πιάσει τους τότε 5000series γιατί στα υπόλοιπα πλην του gaming έχει μείνει ήδη πίσω....όποιος δώσει τότε το καλύτερο πακέτο (που ξαναλέω ότι φαίνεται θα το έχει η amd για μένα με το am5 και για εκεί προσανατολίζομαι ....γιατί τα δείγματα που προσφέρει μέχρι στιγμής μόνο κάποιος με παρωπίδες δεν βλέπει ότι έχει κάνει δυνατή δουλειά) θα τον υποστηρίξω

31 λεπτά πριν, billeiros είπε

Εφόσον δεν είσαι φρουρός δεν πάει για σένα.οποιος έχει intel δεν είναι φρουρός.οποιος την υποστηρίζει όμως και στα καλά της και στα κακά της έχει θέμα.και μη στενοχωριέσαι.δε χανομαι

Έτσι Bill......

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...