TR-909 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, BabisTs είπε Έλα να καταφτάνουν τα cpus..... https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/intel-cpu-core-i7-10700k-1200-3-8-ghz-16-mb-_3481816 https://www.msystems.gr/cpus/intel-core-i7-10700k-bx8070110700k 459€ το MSystems ...529€ το ΠΛΑΙΣΙΟ. Τι ακριβώς επιπλέον προσφέρει ο 10700k του ΠΛΑΙΣΙΟΥ και κοστίζει 70€ περισσότερα (15%)? 1
CometRyzen Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 39 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Είναι η πρώτη φορά που το μόνο που θέλω να δω από review δεν είναι οι επιδόσεις αλλά πόσα Watt κατανάλωση θα έχει ο 10900Κ σε All Core MultiThread 😛 Σε stock? Χωρίς τα mobo limits? Πάνω απο 350 φαντάζομαι.
Fulgore Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 12 ώρες πριν, niko13 είπε Γιατι τετοια εχθρα στην pc φυλη? Νικαμε αδερφια σε μια γενια γραφικων θα κλαινε οι consolακηδες. Γιατι δυστηχως και οι μεν και οι δε κλαιμε με τις τιμες που εχουν φτασει σε cpu/mobo/gpu τα πραγματα. Και δεν κανω καθολου πλακα. Φυγαμε απο τις εποχες που αγοραζες ενα i7 4790k των 300ευρω με μια Asus Hero 7 των 200ευρω το 2014 τελευταια χρονια σε ddr3 μερια, και ειμαστε πλεον στην εποχη του i9 10900k των 580+ευρω και της Asus Hero 12 των 470+ευρω. Κοινως μεσα σε μια γενικα μνημων φυγαμε απο τα 500ευρω και πηγαμε στα 1100+ευρω. Προοδος... 1
adtakhs Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 13 ώρες πριν, TR-909 είπε Πριν λίγο το έλαβα. Καταφθάνει η πρώτη φουρνιά με δυνατότητα προπαραγγελίας σε Γερμανία. Πιο πολύ το βάζω για να δούμε τιμές λιανικής. Φαντάζεσται τι θα παίξει Ελλάδα και ειδικά από τους "μεγάλους" retailers. https://m.alternate.de/Intel-Prozessoren/Sockel-1200?forceNoDesktop=true&partner=NL_B2C_KW20_INTEL&newsletter=NL%2FB2C%2FKW20%2FINTEL&campaignCode=NL_B2C_KW20_INTEL Με τέτοιες τιμές είναι ΕΟL από τα αποδυτήρια.
CometRyzen Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 22 λεπτά πριν, Fulgore είπε Γιατι δυστηχως και οι μεν και οι δε κλαιμε με τις τιμες που εχουν φτασει σε cpu/mobo/gpu τα πραγματα. Και δεν κανω καθολου πλακα. Φυγαμε απο τις εποχες που αγοραζες ενα i7 4790k των 300ευρω με μια Asus Hero 7 των 200ευρω το 2014 τελευταια χρονια σε ddr3 μερια, και ειμαστε πλεον στην εποχη του i9 10900k των 580+ευρω και της Asus Hero 12 των 470+ευρω. Κοινως μεσα σε μια γενικα μνημων φυγαμε απο τα 500ευρω και πηγαμε στα 1100+ευρω. Προοδος... Βεβαία να πούμε οτι αυτά ισχύον για την ultra pc master race. Στα πιο mainstream builds οι τιμές είναι καλές. Εξαιρετικές θα έλεγα. Αλλα το high end ναι, έχει πάει στρατόσφαιρα.
_Theo_ Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 39 λεπτά πριν, TR-909 είπε 459€ το MSystems ...529€ το ΠΛΑΙΣΙΟ. Τι ακριβώς επιπλέον προσφέρει ο 10700k του ΠΛΑΙΣΙΟΥ και κοστίζει 70€ περισσότερα (15%)? Πληρώνεις το "άψογο" after sales service τους...😁
Fulgore Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, CometRyzen είπε Στα πιο mainstream builds οι τιμές είναι καλές. Εξαιρετικές θα έλεγα. Αλλα το high end ναι, έχει πάει στρατόσφαιρα. Ισα ισα που και αυτους τους παιρνει η μπαλα. Spoiler Ο ξεκλειδωτος''mainstream'' i5 παλιοτερα ξεκινουσε απο τα 240περιπου ευρω.Γιαυτο και πολλοι εκαναν την υπερβαση και πηγαιναν στον i7 των 310+ευρω. Πλεον ομως ο ξεκλειδωτος i5 10600k (απο Caseking πχ) εχει τελικη τιμη για Ελλαδα 340ευρω. Οσο δηλαδη πληρωνες παλιοτερα τον top i7,πλεον πληρωνεις τον top i5. Αναλογες αυξησεις εχουμε και στις φθηνοτερες Z μητρικες. Η φθηνοτερη Z μητρικη ξεκινουσε απο τα 110-120ευρω,και βλεπεις τωρα την φθηνοτερη Asus(atx)prime Z490P για παραδειγμα και παλι απο Caseking παιζει στα 210ευρω(10ευρω φθηνοτερη η gigabyte). Απο εκει λοιπον που παλιοτερα αγοραζες στα χρηματα αυτα μια τουμπανη μητρικη οπως ηταν πχ η Asus Maximus hero 7,πλεον αγοραζεις την φθηνοτερη ξεκλειδωτη Z μητρικη. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από Fulgore
CometRyzen Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Ε καλά mainstream δεν πας σε Intel όμως. 1600 / 2600 / 3600 / 3300x.
Fulgore Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Και mainstream πας σε intel αν θες,απλα κοιτας πλεον μονο μεχρι τον φθηνοτερο κλειδωμενο i5 10400. Γιαυτο και ανεφερα πιο πισω οτι εχει και το καλυτερο value απο ολους τους comet lake . Το μονο EPIC FAIL απο την Intel ,ειναι οτι για αλλη μια φορα κανει paper launch με το να μην κυκλοφορει φθηνοτερες μητρικες με το καλημερα οπως και στους καφεδες. Ποιος θα παει να παρει ρε Ιντελ i3 και i5,οταν οι φθηνοτερες μητρικες παιζουν στα 200ευρω? Επεσε κραξιμο στους καφεδες που ειχαμε ιδια σκηνικα με τις τοτε Z370 μητρικες(που ηταν εστω φθηνοτερες) και η Intel συνεχιζει τις ιδιες λαλακιες?Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο το πραγμα. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από Fulgore
Crus Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, BabisTs είπε Έλα να καταφτάνουν τα cpus..... https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/intel-cpu-core-i9-10900k-1200-3-7-ghz-20-mb-_3481662 https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/intel-cpu-core-i7-10700k-1200-3-8-ghz-16-mb-_3481816 https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi-pc/epeksergastes/intel-cpu-core-i5-10600k-1200-4-1-ghz-12-mb-_3481832 https://www.msystems.gr/cpus/intel-core-i7-10700k-bx8070110700k ενταξει, εχει καταντησει αηδια το πλαισιο.. Απο την αλλη ακομα και "εξω" βρακολαστιχο οι τιμες. Π.χ. Αμερικη ο 10900k εχει απο 530 εως 600 δολλαρια pre-order price. Καμια σχεση φυσικα με τα 477 δολλαρια (ανα 1000 τεμαχια βεβαια) που βλεπαμε. 28 λεπτά πριν, Fulgore είπε Ισα ισα που και αυτους τους παιρνει η μπαλα. Ο ξεκλειδωτος''mainstream'' i5 παλιοτερα ξεκινουσε απο τα 240περιπου ευρω.Γιαυτο και πολλοι εκαναν την υπερβαση και πηγαιναν στον i7 των 310+ευρω. Πλεον ομως ο ξεκλειδωτος i5 10600k (απο Caseking πχ) εχει τελικη τιμη για Ελλαδα 340ευρω. Οσο δηλαδη πληρωνες παλιοτερα τον top i7,πλεον πληρωνεις τον top i5. Αναλογες αυξησεις εχουμε και στις φθηνοτερες Z μητρικες. Η φθηνοτερη Z μητρικη ξεκινουσε απο τα 110-120ευρω,και βλεπεις τωρα την φθηνοτερη Asus(atx)prime Z490P για παραδειγμα και παλι απο Caseking παιζει στα 210ευρω(10ευρω φθηνοτερη η gigabyte). Απο εκει λοιπον που παλιοτερα αγοραζες στα χρηματα αυτα μια τουμπανη μητρικη οπως ηταν πχ η Asus Maximus hero 7,πλεον αγοραζεις την φθηνοτερη ξεκλειδωτη Z μητρικη. Ε προφανως.. Μηπως νομιζατε οτι η Ιντελ θα εδινε τους περσινους i7 σε τιμές i5 φετος? Απο οτι φαινεται κατεβασε πυρηνες στα SKU, ανεβαζοντας παραλληλα ομως και τις τιμες των εκαστοτε SKU's που πηραν αυξηση core count. Και μπορει η σχεση τιμης να μην ειναι 1 προς 1 αλλα ειναι τοσο κοντα, που τελικα το μονο που αλλαζει ειναι το Moniker "i7 before, i5 now". Ας δουμε και τα reviews βεβαια πριν χαρακτηρισουμε, αλλα δυστυχως η ελπιδα που ειχα για καλο ανταγωνισμο απο την μπλε μαλλον μεταφερετε -παλι- για το μελλον. Περιττο να αναφερω ποσο κακο ειναι αυτο για ολους μας. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από Crus
leros2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 2 ώρες πριν, TR-909 είπε 459€ το MSystems ...529€ το ΠΛΑΙΣΙΟ. Τι ακριβώς επιπλέον προσφέρει ο 10700k του ΠΛΑΙΣΙΟΥ και κοστίζει 70€ περισσότερα (15%)? το Πλαίσιο δίνει και κάτι καραμέλες στην είσοδο, στο Msystems είναι ξεροσφύρι
Aztec Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Crus είπε Αυτο ακριβως φιλε. εισαι μερακλης ρε μπαγασα για αυτο μ αρεσει να σε διαβαζω! Επειδη ρωτας σοβαρα, θα σου απαντησω και σοβαρα. Δεν γινεται αδερφε να λες οτι θες να κανεις "κομπλεξ development" και να τρεχεις 2VM's να σηκώνουν WebLogic Server, Oracle DB Server και να ρωτας στο insomnia τι θα αγορασεις. Δεν στο λεω επιθετικα, απλα καποιος που καταλαβαινει το πρωτο που θα υποθεσει ειναι οτι τρολαρεις και θα σου απαντησει και αναλογα.. Ενας χρηστης που κανει τα παραπανω, ξερει και τι χρειαζεται και ποια εταιρεια του το δινει. Μετα συμπληρωνεις οτι θες να παιζεις και κανα παιχνιδακι χαλαρο στο μηχανημα αυτο και οχι competitive high FPS gaming. Εδω πες οκ, δεν ειναι παραλογο. Αντε θα σου πω παραλογο δεν ειναι και εκει που αναφερεις οτι θες να παιξεις λιγο OC. Βεβαια σε ενα μηχανημα που ειναι πρωτα εργαλειο δουλειας με βαση τα παραπανω που εγραψες και μετα gaming στο free time, οχι OC δεν κανεις αλλα ουτε καν μη δοκιμασμενα parts δεν του κουμπωνεις για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Οταν σου απαντανε ομως καποιοι χρηστες οτι φιλε το σεναριο που περιγραφεις σημαινει -το αυτονοητο- higher core count & MT performance αρα πας σε Ryzen, απαντας για Blue screen Κλπ και οτι το φοβασαι.. Σου ξαναπανταει η πλειοψηφια οτι δεν ισχυουν αυτα που λες στoυς Ryzen και οτι most affected ηταν αυτοι της πρωτης γενιας και συγκεκριμενα το πρωτο 3μηνο, οποτε δεν εχεις θεμα. Εγω πχ με τον 1600 ειδα ενα BSOD σε 3 χρονια χρησης. Ερχεσαι λοιπον εσυ και επαναφερεις το επιχειρημα κατα την αποψη σου, οτι καλυτερα Intel γιατι -τελικα- θες να παιξεις με το OC ακομα παραπανω και το σπρωξεις στα ορια. Ανεξαρτητα λοιπον απο το εαν οι νεοι Intel θα ειναι πιο OCable απο τους Ryzen, τι σε κανει να πιστευεις λοιπον οτι αν "παιξεις" με το OC δεν θα εχεις αυτο που ακριβως γραφεις λιγο πιο πισω οτι φοβασαι? Δηλαδη Instability και BSOD. Και ξαναλεω, ολα αυτα για το μηχανημα που γραφεις οτι θες να κανεις σοβαρη εργασια που περιγραφεις? Ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι οι περισσοτεροι θεωρησαν οτι τρολαρεις, οπως και εγω δηλαδη. Πιο λογικο μου φαινεται οτι εχεις ηδη κατασταλαξει και απλα ηθελες με τον τροπο σου να δικαιολογησεις την μελλοντικη αγορα σου. Αν σε παρεξηγησα sorry, αλλα τα γραφομενα σου δειχνουν διαφοορετικα. Δεν θα συνέχιζα γιατί δεν έχει νόημα αλλά επειδή μίλησες ωραία εκφράζοντας τις απόψεις σου θα σου απαντήσω -Δεν γινεται αδερφε να λες οτι θες να κανεις "κομπλεξ development" και να τρεχεις 2VM's να σηκώνουν WebLogic Server, Oracle DB Server και να ρωτας στο insomnia τι θα αγορασεις. Δεν στο λεω επιθετικα, απλα καποιος που καταλαβαίνει το πρωτο που θα υποθεσει ειναι οτι τρολαρεις και θα σου απαντησει και αναλογα.. Η αλήθεια είναι ότι ξέρω . Στην δουλειά όλα είναι στημένα , έχω infrastructure στην Ινδία με WebLogic, Oracle RDBMS, SOA, BIP, ΟΒΙΕΕ και έχω access μέσω VPN. Επομένως ΔΕΝ με κολλάει ο υπολογιστής μου στην δουλειά ακόμα και αν μείνω με αυτόν που έχω. Η εταιρεία δεν στηρίζεται στον υπολογιστή μου για να γίνει η δουλειά. Ο οποίος μπορεί να τα κλατάρει επειδή εγω ασχολήθηκα με OC η απλά τα τίναξε ο δίσκος . Εχω ομάδα Ινδών Admins που θα κάνουν την δουλεια με ένα ticket. Όμως θα ήθελα να κάνω κάποια πράγματα τοπικά γιατί οποιαδήποτε κίνηση σε εταιρικό περιβάλλον έχει ένα delay. ΠΧ για να κάνω restart τον WebLogic πρεπει να ανοίξω ticket που θα με φέρει πίσω μιση μέρα περίπου. Όμως επειδή είναι και προσωπικός υπολογιστής δεν μπορώ να πάω με γνώμονα μόνο την δουλειά. Επομένως ας πούμε ότι θέλω να κάνω κάποια πραγματα ως nice to have για την δουλειά και δεν στηρίζομαι σε αυτόν για κάνω την δουλειά μου . Για το development υπάρχει και εταιρικό laptop αλλά είναι τα ζώα μου αργά και τον έχω για backup η όταν ταξιδεύω -Μετα συμπληρωνεις οτι θες να παιζεις και κανα παιχνιδακι χαλαρο στο μηχανημα αυτο και οχι competitive high FPS gaming. Εδω πες οκ, δεν ειναι παραλογο. Αντε θα σου πω παραλογο δεν ειναι και εκει που αναφερεις οτι θες να παιξεις λιγο OC. Βεβαια σε ενα μηχανημα που ειναι πρωτα εργαλειο δουλειας με βαση τα παραπανω που εγραψες και μετα gaming στο free time, οχι OC δεν κανεις αλλα ουτε καν μη δοκιμασμενα parts δεν του κουμπωνεις για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Νομίζω το από πάνω απαντάει σε αυτά που λες. Όσον αφορά τα παιχνίδια θα ήθελα να παίξω και να μπορώ να παίξω απαιτητικά παιχνίδια τα επόμενα χρόνια . Περιμένω την NVIDIA με την νέα σειρά -Οταν σου απαντανε ομως καποιοι χρηστες οτι φιλε το σεναριο που περιγραφεις σημαινει -το αυτονοητο- higher core count & MT performance αρα πας σε Ryzen, απαντας για Blue screen Κλπ και οτι το φοβασαι.. Σου ξαναπανταει η πλειοψηφια οτι δεν ισχυουν αυτα που λες στoυς Ryzen και οτι most affected ηταν αυτοι της πρωτης γενιας και συγκεκριμενα το πρωτο 3μηνο, οποτε δεν εχεις θεμα. Εγω πχ με τον 1600 ειδα ενα BSOD σε 3 χρονια χρησης. Θα σου πω το σκεπτικό για αυτό. Έχω μόνο θετική εμπειρία από υπολογιστές ιντελ από Pentium 166 και μετά. Άρα δεν έχει προβλήματα η Ιντελ ? Έχει. Ημουν τυχερός ? Μπορει. Αλλά η αίσθηση που έχω είναι καλή. Λεω όμως κάτσε να δούμε και τους ryzen μήπως πάω προς αυτή την πλατφόρμα. Μπαίνω στο χαοτικό ιντερνετ και ξεκινάω να βλέπω για windows updates που αποτυγχανουν, για προβλήματα σταθερότητας, για boost clocks που δεν τα πιάνουν , για update της AMD να κάνει λιγοτερο aggressive τον επεξεργαστη , για firmware updates , για tweaking στα bios settings,για προβλήματα με τις μνήμες κοκ. Επομένως προβληματίστηκα. Το ίδιο ισως θα παθαινε καποιος απο την αντιθετη πλευρα. Παρολα αυτά δεν ήθελα ουτε ειχα σκοπο να γινει ιντελ vs amd -Ερχεσαι λοιπον εσυ και επαναφερεις το επιχειρημα κατα την αποψη σου, οτι καλυτερα Intel γιατι -τελικα- θες να παιξεις με το OC ακομα παραπανω και το σπρωξεις στα ορια. Ανεξαρτητα λοιπον απο το εαν οι νεοι Intel θα ειναι πιο OCable απο τους Ryzen, τι σε κανει να πιστευεις λοιπον οτι αν "παιξεις" με το OC δεν θα εχεις αυτο που ακριβως γραφεις λιγο πιο πισω οτι φοβασαι? Δηλαδη Instability και BSOD. Αυτό που θέλω είναι όταν στήσω το μηχάνημα να έχω οσο το δυνατόν μια smooth και απροβλημάτιστη εμπειρία out of the box. Hey μπορεί να πάρω και ιντελ και να μαμηθει ο Διας. Δεν μου το εγγυαται κανεις. Αλλά είναι ώριμη πλατφόρμα. Επιφυλακτικός θα ημουν αν άλλαζε και η Intel τα πάντα όλα -Ελπιζω να καταλαβαινεις γιατι οι περισσοτεροι θεωρησαν οτι τρολαρεις, οπως και εγω δηλαδη. Πιο λογικο μου φαινεται οτι εχεις ηδη κατασταλαξει και απλα ηθελες με τον τροπο σου να δικαιολογησεις την μελλοντικη αγορα σου. Αν σε παρεξηγησα sorry, αλλα τα γραφομενα σου δειχνουν διαφοορετικα. By the way αυτό που με ενοχλεί είναι ουσιαστικά οι επιθέσεις. Όπως είδες είπα στο τελος ότι θα δω καλύτερα το θέμα για τους ryzen. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2020 από Aztec
leros2004 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Aztec είπε Μπαίνω στο χαοτικό ιντερνετ και ξεκινάω να βλέπω για windows updates που αποτυγχανουν, για προβλήματα σταθερότητας, για boost clocks που δεν τα πιάνουν , για update της AMD να κάνει λιγοτερο aggresive τον επεξεργαστη , για firmware updates , για προβλήματα με τις μνήμες κοκ. Επομένως προβληματίστηκα. Οπότε αντίστοιχα μπήκες στο Χαοτικό ίντερνετ και ξεκινάς να βλέπεις διθυράμβους για τα Intel ? Το τι είχες μέχρι τώρα, πως ακριβώς λειτουργεί ως ελαφρυντικό για το τι μέλι γενέσθαι στις μέρες που ζούμε ? Καλός η κακός όλοι Intel είχαμε μέχρι τώρα, δεν υπήρχε και κάτι άλλο.... Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από leros2004
CometRyzen Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Στο Internet γενικά αν ψάχνεις για προβλήματα προβλήματα θα δείς. Λογικό είναι, δεν θα μπεί κανείς να μπεί "μολίς αγόρασα τον Χ επεξεργαστή και....δουλεύει!". Θα μπούν κυρίως σε όσους δε δουλεύει. Άμα γράψεις στο google 9700k bsod ας πούμε, λες να σου γυρίσει 0 αποτελέσματα? Όχι φυσικά, φίσκα θα είναι 1
ilos Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, TR-909 είπε 459€ το MSystems ...529€ το ΠΛΑΙΣΙΟ. Τι ακριβώς επιπλέον προσφέρει ο 10700k του ΠΛΑΙΣΙΟΥ και κοστίζει 70€ περισσότερα (15%)? safe side
Προτεινόμενες αναρτήσεις