Προς το περιεχόμενο

Intel Comet Lake-S [2020]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

1) Δεν γράφεις σε τι να σε κρατήσει 4-5 χρόνια?

2)Η κατάσταση στα cpu είναι τόσο ρευστή που δεν είναι εποχή να επενδύεις σε cpu.... εκτος αν πραγματικά το χρειάζεσαι. 

3) Διάβασες πρόβλημα για μνήμες και ryzen, είναι πρόσφατα γιατί τέτοια θέματα είχαν η πρώτης  γενιάς ryzen ?  

εντάξει o pirmen56 είναι μια κατηγορία μόνος του... Δεν πιάνεται :P 

1. Δουλέυω αρκετά κομπλεξ development και θέλω τουλ δυο virtual machines που να σηκώνουν WebLogic Server , Oracle DB Server . Me 4 Cores αυτή την στιγμή έχω θέμα. Επίσης παίζω παιχνίδια αν και όχι τόσο απαιτητικά. ΠΧ Overwatch, will of whisps, resident evil remake 2,3 

2.  Συμφωνώ μαζί σου αλλά θα αργήσουμε . Δηλαδή δεν είμαι σιγουρος για την επόμενη αρχιτεκτονική της ιντελ. Η τρέχουσα πλατφόρμα είναι ωριμη ,τα όποια προβλήματα γνωστά και με καλή συμβατότητα. Θέλουμε δυο χρόνια μεχρι LGA 1200 λογικά.

3. Όχι για ryzen 3600 με ένα google search. Απλά αν είναι να δώσω χρήματα θα πάω σε high end intel

Επεξ/σία από Aztec
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Aztec είπε

1. Δουλέυω αρκετά κομπλεξ development και θέλω τουλ δυο virtual machines που να σηκώνουν WebLogic Server , Oracle DB Server . Me 4 Cores αυτή την στιγμή έχω θέμα. Επίσης παίζω παιχνίδια αν και όχι τόσο απαιτητικά. ΠΧ Overwatch, will of whisps, resident evil remake 2,3 

2.  Συμφωνώ μαζί σου αλλά θα αργήσουμε . Δηλαδή δεν είμαι σιγουρος για την επόμενη αρχιτεκτονική της ιντελ. Η τρέχουσα πλατφόρμα είναι ωριμη ,τα όποια προβλήματα γνωστά και με καλή συμβατότητα. Θέλουμε δυο χρόνια μεχρι LGA 1200 λογικά.

3. Όχι για ryzen 3600 με ένα google. Απλά αν είναι να δώσω χρήματα θα πάω σε high end intel

Δλδ κάνεις χρήση που θες πυρήνες και μη απαιτητικό gaming και κοιτάζεις high end intel.  Μάλιστα... 

Πάρε έναν 3700 με μια b450,

Intel να κοιτάς αν έχεις θέματα το χειμώνα με το πετρέλαιο, και ψάχνεις εναλλακτική πηγή θέρμανσης.....  

Επίσης Intel να κοιτάς αν γουστάρεις μπαλώματα σε θέματα ασφαλείας, ράβε ράβε φτιάχνει κουστούμι ...

Επίσης Intel να κοιτάς  αν έχεις 2080ti και μονιτορ 240hz 1080p 

Αυτά είναι τα high end intel master race 

Επεξ/σία από leros2004

1 λεπτό πριν, leros2004 είπε

Δλδ κάνεις χρήση που θες πυρήνες και μη απαιτητικό gaming και κοιτάζεις high end intel.  Μάλιστα... 

Intel να κοιτάς αν έχεις θέματα το χειμώνα με το πετρέλαιο, και ψάχνεις εναλλακτική πηγή θέρμανσης.....  

Επίσης Intel να κοιτάς αν γουστάρεις μπαλώματα σε θέματα ασφαλείας, ράβε ράβε φτιάχνει κουστούμι ...

παίζει να είμαι και ικανοποιημένος τόσα χρόνια με ιντελ. Δεν είναι μόνο τα frames ta bits και τα bytes

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

12 λεπτά πριν, Aztec είπε

3. Όχι για ryzen 3600 με ένα google search. Απλά αν είναι να δώσω χρήματα θα πάω σε high end intel

blue screens παντου

https://www.google.com/search?sxsrf=ALeKk00HUEMXhCleiEN8PoVcX7_S0QDjuA%3A1589462789760&ei=BUe9XqfwLYGRkwXWy7GACg&q=9900k+blue+screen&oq=9900k+blu&gs_lcp=CgZwc3ktYWIQAxgAMgIIADIGCAAQFhAeMgYIABAWEB46BAgAEEc6BQgAEMsBUKSFAVi2igFgmpUBaABwAXgAgAGCAYgB3AKSAQMxLjKYAQCgAQGqAQdnd3Mtd2l6&sclient=psy-ab

Επεξ/σία από leros2004

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Aztec είπε

3. Όχι για ryzen 3600 με ένα google. Απλά αν είναι να δώσω χρήματα θα πάω σε high end intel

Θέματα με μνήμες μαζικά είχαμε μόνο στους 1st gen και μόνο μέχρι να βγει το agesa 1.0.4.0 το καλοκαίρι του 2017 για να μπορέσουν τουλάχιστον οι hynix να πάνε μέχρι τα 2933. Αν κάποιο πχ hynix afr/mfr kit είχε xmp 3200 το πιο πιθανό ήταν να  μη δούλευε και πάλι εκεί δηλαδή. Από τότε με τα μεταγενέστερα agesa βελτιώθηκαν τα πράγματα και ανάλογα την μητρική θα παίξουν στα ονομαστικά και ίσως και παραπάνω. Οι zen+ είχαν βελτιωμένο imc αρκετά σε συνδυασμό με τις b450/x470 που ήταν οι περισσότερες daisy chain και δεν υπήρχαν θέματα από launch. Οι zen2 και οι x570 είναι πάλι μια κατηγορία παραπάνω, απλά δε μπορείς να σπρώξεις μνήμες πάνω από 3733/3800 γιατί θα αρχίσεις να χάνεις αρκετά επιδόσεις.Τώρα αν κάποια μητρική έχει θέμα.τραβάει ζόρι με κάποιο συγκεκριμένο kit αυτά συμβαίνουν σε όλες τις πλατφόρμες. Δε θα έπαιρνα πχ hynix afr σε x570 τη στιγμή που παίζουν micron e dies ίδια τιμή, για να κάνω πειράματα για το αν τραβά ζόρι η μητρική.

9 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Α για αυτό έχουν πέσει τόσο οι τιμές😁

Intel ftw.

Επεξ/σία από ilos

6 λεπτά πριν, Aztec είπε

παίζει να είμαι και ικανοποιημένος τόσα χρόνια με ιντελ. Δεν είναι μόνο τα frames ta bits και τα bytes

Αν μπαίνεις σε αυτή τη λογική (είμαι ικανοποιημένος τόσα χρόνια οπότε δεν αλλάζω) κακώς κάνεις εξ' αρχής την ερώτηση. Είσαι ήδη κατασταλαγμένος. Συνεπώς, πάρε αυτό που ήδη αποφάσισες, intel ftw.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ερωτήσεις μου για οποιον το έχασε ύστερα από υπόδειξη ώστε να μην γίνει AMD vs INTEL

"Ναι έχεις δίκιο είναι μεικτή ερώτηση. Επομένως θα θέσω τα ερωτήματά μου πιο συγκεκριμένα

-Εάν πάρω high end Comet lake 10700K 10900K λογικά είμαι εντάξει για τα επόμενα 4-5 χρόνια ? Λογικά κάπου εκεί θα έχει ωριμάσει και το DDR5.

-Επειδή μιλάμε για ώριμη πλατφόρμα πιστεύω ότι η εμπειρία και συμβατότητα θα είναι χωρίς θέματα. Η σειρά 9 είχε τιποτα σοβαρά θεμάτα ?  

-Για ψύξη θα με καλύψει η U12A η να πάω σε DH15 ?  OC θα κάνω λίγο για τον χαβαλέ και την εμπειρία περισσότερο

-Μητρική θα πάω σε ASUS ROG STRIX ITX . Από ότι εχω καταλάβει είναι μεσαία κατηγορία και πιο προσιτή οικονομικά"

Ο επεξργαστης είναι overkill για να αντέξει περισσότερα χρόνια. Το ότι δεν παίζω τώρα απαιτητικά παιχνίδια δεν λέει κάτι αν βγει κάποιο παιχνίδι στο μέλλον που να γουστάρω να το παίξω. Τα 100-200 ευρώ πιο οικονομική λύση δεν μου λέει κάτι 

Επεξ/σία από Aztec

3 λεπτά πριν, Aztec είπε

Οι ερωτήσεις μου για οποιον το έχασε ύστερα από υπόδειξη ώστε να μην γίνει AMD vs INTEL

"Ναι έχεις δίκιο είναι μεικτή ερώτηση. Επομένως θα θέσω τα ερωτήματά μου πιο συγκεκριμένα

-Εάν πάρω high end Comet lake 10700K 10900K λογικά είμαι εντάξει για τα επόμενα 4-5 χρόνια ? Λογικά κάπου εκεί θα έχει ωριμάσει και το DDR5.

-Επειδή μιλάμε για ώριμη πλατφόρμα πιστεύω ότι η εμπειρία και συμβατότητα θα είναι χωρίς θέματα. Η σειρά 9 είχε τιποτα σοβαρά θεμάτα ?  

-Για ψύξη θα με καλύψει η U12A η να πάω σε DH15 ?  OC θα κάνω λίγο για τον χαβαλέ και την εμπειρία περισσότερο

-Μητρική θα πάω σε ASUS ROG STRIX ITX . Από ότι εχω καταλάβει είναι μεσαία κατηγορία και πιο προσιτή οικονομικά"

Ο επεξργαστης είναι overkill για να αντέξει περισσότερα χρόνια. Το ότι δεν παίζω τώρα απαιτητικά παιχνίδια δεν λέει κάτι αν βγει κάποιο παιχνίδι στο μέλλον που να γουστάρω να το παίξω. Τα 100-200 ευρώ πιο οικονομική λύση δεν μου λέει κάτι 

Δε ξέρουμε να σου απαντήσουμε tbh. Πάρε intel να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

• Like 3

1 λεπτό πριν, ilos είπε

Δε ξέρουμε να σου απαντήσουμε tbh. Πάρε intel να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

εντάξει σε ευχαριστώ

42 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Επίσης Intel να κοιτάς  αν έχεις 2080ti και μονιτορ 240hz 1080p 

δεν καταλαβαίνω την επίθεση.  Πάρε εσύ AMD και άσε εμένα με τον κακό Ιντελ. Νομίζω για Comet lake ήταν το thread. Γίνατε όλοι AMD fan boys και AMD master race και πετάγεστε παντού. Χωρίς καν ίχνος στοιχειώδους συμπεριφοράς. Λες και αν πάρω τον 10900Κ θα έχω θέματα . Μπα δεν νομίζω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Aztec είπε

εντάξει σε ευχαριστώ

δεν καταλαβαίνω την επίθεση.  Πάρε εσύ AMD και άσε εμένα με τον κακό Ιντελ. Νομίζω για Comet lake ήταν το thread. Γίνατε όλοι AMD fan boys και AMD master race και πετάγεστε παντού. Χωρίς καν ίχνος στοιχειώδους συμπεριφοράς. Λες και αν πάρω τον 10900Κ θα έχω θέματα . Μπα δεν νομίζω

έχω και  τα 2 (2700x & 8600k), ερμαφρόδιτος είμαι.
Καμία επίθεση δεν είναι, σου παραθέτω τα γεγονότα όπως ισχύουν. 

Φυσικά μπορείς να πάρεις ότι θέλεις, δικά σου λεφτά είναι, δικαίωμα σου είναι.

Γνώμη ρώτησες, και μάλιστα συμπεριέλαβες και τον 3600 , αλλά μάλλον σαν παράδειγμα προς αποφυγή λόγο του χαμού με τα BSOD... 

Ας έγραφες ότι θες μονο intel, δεν θα ασχολιόταν κανένας αφου η απόφαση είναι ήδη παρμένη. 

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 1

15 λεπτά πριν, leros2004 είπε

έχω και  τα 2 (2700x & 8600k), ερμαφρόδιτος είμαι.
Καμία επίθεση δεν είναι, σου παραθέτω τα γεγονότα όπως ισχύουν. 

Φυσικά μπορείς να πάρεις ότι θέλεις, δικά σου λεφτά είναι, δικαίωμα σου είναι.

Γνώμη ρώτησες, και μάλιστα συμπεριέλαβες και τον 3600 , αλλά μάλλον σαν παράδειγμα προς αποφυγή λόγο του χαμού με τα BSOD... 

Ας έγραφες ότι θες μονο intel, δεν θα ασχολιόταν κανένας αφου η απόφαση είναι ήδη παρμένη. 

τι παραθέτεις ? να πάω σε AMD 3700 ενώ λέω ότι θέλω να ασχοληθώ και με OC ? 

28 λεπτά πριν, Aztec είπε

Μάλλον έχεις να ασχοληθείς με επεξεργαστές αρκετά χρόνια και νομίζεις ότι θα κάνεις OC κάνα GHz🙄

Ο 10700Κ έχει All Core Turbo στα 4.9GHz, άντε με manual OC να πας στα 5.1-5.2GHz. για 200-300MHz δεν ασχολιέσαι καν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Aztec είπε

Ε θα πάρεις και 200 ολόκληρα MHz με το OC σε Intel.

Επεξ/σία από NT1G

12 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Μάλλον έχεις να ασχοληθείς με επεξεργαστές αρκετά χρόνια και νομίζεις ότι θα κάνεις OC κάνα GHz🙄

Ο 10700Κ έχει All Core Turbo στα 4.9GHz, άντε με manual OC να πας στα 5.1-5.2GHz. για 200-300MHz δεν ασχολιέσαι καν.

Και αυτά πιθανό με avx offset. Still better than zen2 dough.😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χάνετε το νόημα. Δεν έχει σημασία τι θα κερδίσεις. Σημασία έχει να παίξεις και να μάθεις ένα δυο πράγματα. Να δεις που μπορείς να φτάσεις , να κλειδώσεις όλα τα cores ψηλά , να δεις πως μπορεί να βελτιώσεις την ψύξη κτλ. Όσο έχω ψάξει οι Ιντελ επεξργαστες είναι καλύτεροι σε αυτό. Αν και πρέπει να περιμένω τα πρώτα reviews για αυτή την γενιά. Μπορεί και να κάνω λάθος και να μου πείτε ότι οι Ryzen είναι καλύτεροι σε overclocking οπότε να το ψάξω καλύτερα

Επεξ/σία από Aztec

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...