Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CometRyzen είπε

Ε ναι αλλά δίνει ρεύματα πάνω από 1.33 σωστά? Με αυτά τα ρεύματα ο 10900 ρε συ τέλος, θα ζητάει phase change και τέτοια πράματα.

Ενδεικτικά ας πούμε ο 8700 σε περίπου stock ρεύματα (1.15) βγάζει stress με 50 βαθμούς, ενώ σε 1.35 βαράει 60. Σε σχέση με τα 35 που είναι σε idle το Δ μεταξύ 1.15 και 1.35 είναι 66% πάνω. Άμα κάνεις και την αναλόγια το 90 παίζει να είναι 50-60 βαθμοί πάνω από ambient. Σπρώξτου 1.35 ρεύμα και "θεωρητικά" θα έγραφε κανα 150 βαθμούς.

Σχετικο ειναι ρε ,μπορει με manual να μπορεις να δωσεις λιγοτερη ταση απο οτι δινει deafult και να εχεις καλυτερα νουμερα, οπως γινοταν και με 9900k

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Σχετικο ειναι ρε ,μπορει με manual να μπορεις να δωσεις λιγοτερη ταση απο οτι δινει deafult και να εχεις καλυτερα νουμερα, οπως γινοταν και με 9900k

Σίγουρα αλλά όχι για 5+ ghz. Δεν νομίζω να πιάσεις 5 με κάτω από 1.2, όλα τα kabialake βρίσκουν τοίχο νομίζω στα 4.7-4.8, από εκεί και πάνω θες εκθετικά παραπάνω volts. Bεβαία τα βλέπω να είναι cherry binned τα 10900k αλλά πάλι, 5ghz με κάτω από 1.25 θα εκπλαγώ αν τα έχει. 

Ας μας πει και ο babis που είχε και 9900k. Τα 5 με τι τα έπιανες? Εμένα ενδεικτικά ήθελε 4.7 --> 1.12, 4.8 ---> 1.18 , 5 ---> 1.31, 5.1--->1.34

4.9 ποτέ δεν δοκίμασα 😜 

Επεξ/σία από CometRyzen
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Σίγουρα αλλά όχι για 5+ ghz. Δεν νομίζω να πιάσεις 5 με κάτω από 1.2, όλα τα kabialake βρίσκουν τοίχο νομίζω στα 4.7-4.8, από εκεί και πάνω θες εκθετικά παραπάνω volts. Bεβαία τα βλέπω να είναι cherry binned τα 10900k αλλά πάλι, 5ghz με κάτω από 1.25 θα εκπλαγώ αν τα έχει. 

Ας μας πει και ο babis που είχε και 9900k. Τα 5 με τι τα έπιανες? Εμένα ενδεικτικά ήθελε 4.7 --> 1.12, 4.8 ---> 1.18 , 5 ---> 1.31, 5.1--->1.34

4.9 ποτέ δεν δοκίμασα 😜 

Τα 5ghz δλδ σε 10C σε χαλανε? 😛 θα δειξει κατσε να δουμε κανα review

Μερικα νουμερακια απο 10900k σε gb4

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/search?utf8=✓&q=10900k

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.

H Intel εχει προβλημα θερμοκρασιών λογο συχνοτητων και η AMD λογο transistor density. Δεν υπαρχουν κρυα cpu ουτε θα υπαρξουν στο μελλον οσο μιλαμε για high end με συμβατικη ψυξη καιρος να το παρουμε αποφαση.

• Like 2
Δημοσ.

Αρνάκι γίνονται όλοι όχι μόνο από την τάση που βρίσκεται στο auto αλλά και από τα vccio/vcssa που τα έχουν στο auto ......ξέρεις ότι στο auto η τάση θα βαράει χαλαρά 1,3+ και τα vccio/vcssa χαλαρά 1,4+......

Δεν λέω ότι θα είναι κρύος .....αλλά οκ τα τερματίζουν οι τύποι ...δώσε specs πρώτα ρε wc site........

39 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Ας μας πει και ο babis που είχε και 9900k. Τα 5 με τι τα έπιανες?

1.25v stable...από 1,22 benchare όμως....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Σε golden κομματι η τόσο πάνε οι 9900k?

κανένα golden δεν έχω......τα golden πάιζουν 1,15-1,2v...........οπως υπήρχαν και οι potatoes βέβαια με 1,3+.....αλλά και οι καλοί ks τα είχαν σε αυτό το range <1.2v.......

Επεξ/σία από BabisTs
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BabisTs είπε

κανένα golden δεν έχω......τα golden πάιζουν 1,15-1,2v...........οπως υπήρχαν και οι potatoes βέβαια με 1,3+.....αλλά και οι καλοί ks τα είχαν σε αυτό το range <1.2v.......

Νταξει οι ks ήταν φάση golden, αν αγόρασες τον k μετά τους ks πιθανόν να έπεφτες σε πατάτα. Τουλάχιστον αυτά λέγανε στο reddit. 

Τεσπα, είμαι με το δάχτυλο στη σκανδάλη, απλά θέλω να δω και ο imc πως τα πάει. Για επιστημονικους σκοπούς θέλω να βαρέσω 4600 μνήμες 😎

Δημοσ.
2 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Νταξει οι ks ήταν φάση golden, αν αγόρασες τον k μετά τους ks πιθανόν να έπεφτες σε πατάτα. Τουλάχιστον αυτά λέγανε στο reddit. 

Τεσπα, είμαι με το δάχτυλο στη σκανδάλη, απλά θέλω να δω και ο imc πως τα πάει. Για επιστημονικους σκοπούς θέλω να βαρέσω 4600 μνήμες 😎

:lol::lol::lol:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον πλέον γίναν όλα σκ@τ@ να ρωτήσω και εγώ κάτι.. Πότε περιμένουμε Update από την Intel για νέα CPU; (Μάλλον τέλος Μαϊου από ότι κατάλαβα;) Και θα είναι η τελευταία παρτίδα με ddr4; Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από jmirko15
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Εφόσον πλέον γίναν όλα σκ@τ@ να ρωτήσω και εγώ κάτι.. Πότε περιμένουμε Update από την Intel για νέα CPU; (Μάλλον τέλος Μαϊου από ότι κατάλαβα;) Και θα είναι η τελευταία παρτίδα με ddr4; Ευχαριστώ!

20/5 είναι το release των Comet Lake-S και 'λογικά' θα βγει άλλη μια γενιά με DDR4 και Z490 support, που θα φέρει και PCI-E 4 support και βελτιωμένο arch (Rocket Lake-S) - αν και γι' αυτό δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη δέσμευση.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, CometRyzen είπε

4600 μόνο?

Daily? 

Ξεκινάμε 4266-4300 και βλέπουμε για τα 4600

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, azazil1190 είπε

4600 μόνο?

Daily? 

Ξεκινάμε 4266-4300 και βλέπουμε για τα 4600

4266 πιάνουν οι πλεμπ μητρικές με 4 slots  (εκτός της giga). Φαντάζομαι οι apex με daisy να πάνε παραπάνω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

4266 πιάνουν οι πλεμπ μητρικές με 4 slots  (εκτός της giga). Φαντάζομαι οι apex με daisy να πάνε παραπάνω. 

Καλά πιάσε 4266 σταθερά με timmings καλά και subs με ανθρώπινα ρεύματα και όταν το καταφέρεις μιλαμε

Η apex είναι μια κατηγορία μόνη της και μετά η godlike.

Στις ζ490 το ίδιο σκηνικό και εκεί να περιμένεις 4400 σταθερός να είσαι στην καλύτερη υπό νορμάλ συνθήκες,όχι με εξωτικά ρεύματα 

Επεξ/σία από azazil1190
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...