Προς το περιεχόμενο

Intel Comet Lake-S [2020]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

36 λεπτά πριν, ilos είπε

Μου φαίνεται πολύ περίεργο που δε σου παίζαν στο xmp οι flareX, αλλά από την άλλη η prime x370 pro ήταν T-topology και μπορεί και να έπεσες σε πατάτα imc στον 1st gen σου. Εγκυκλοπαιδικά εγώ αυτές τις afr του κιλού τις είχα 3066c16 με safe dram calculator timings και μόλις 1.37v και 1.100v soc στον 1600 που ήταν και all core oc στα 3.7-3.8 με την stock ψύκτρα σε msi x370 krait gaming.

Ιδιοτροπία της μητρικής, αν δεις και κάποια πρόσφατα post μου που την δοκίμασα με Crucial Ballistix, με 2 DIMM ακόμα και 3200 XMP είχα θέμα (2700Χ cpu στο μεταξύ) ενώ με 4 DIMM έπιασε 3533! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μόλις τώρα, malakudi είπε

Ιδιοτροπία της μητρικής, αν δεις και κάποια πρόσφατα post μου που την δοκίμασα με Crucial Ballistix, με 2 DIMM ακόμα και 3200 XMP είχα θέμα (2700Χ cpu στο μεταξύ) ενώ με 4 DIMM έπιασε 3533! 

T-topology επί το έργον.😁 Δε μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό.

27 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Mα στα λόγια μου έρχεσαι. Τον Ryzen τον αγόρασα για το VFM, δεν τον αγόρασα γιατί είναι καλύτερος του 8700k. Oπότε αν είναι να δώσω τα άντερα μου σε μνήμες, ε θα αγόραζα εξαρχής 8700k, αφού δεν θα είχα πια το VFM. Όταν αγόρασα τον 8700k δεν πήγα για το VFM, πήγα για να πάρω το καλύτερο. Ε και ακόμα και σήμερα, 3 χρόνια μετά ,στα games, στους πρώτους 3 CPU είναι μαζί με 9900 και 9700.

Οπότε προφανώς, η Intel δεν είναι VFM, ποτέ δεν ήταν. Γιαυτό το λόγο και σήμερα προτιμάς 3600, γιατί είναι φτηνότερος του 8700k, όχι γιατί είναι καλύτερος, γιατί απλά δεν είναι.

Δλδ θες να μου πεις οτι δεν ήξερες για το συγκεκριμένο πρόβλημα και πηγές και αγόρασες τον 1600. Κι εφοσον δε βρήκες ακρη, αγοράσες τον 8700k. Δεν υπάρχει καμια αμφιβολία οτι ναι καλύτερος απ τον 3600 κι οτι ναι απ τους τοπ 3 καλύτερους cpus για gaming σε συνδυασμό με 2080ti. Ομως αν συνδυαστεί με μια mid range gpu οπως ειναι η 2070 Super η διαφορά στα fps μικραίνει. Επειδή ξερω τις δυνατότητες του 2600 αποφασισα ν ανεβω σε ανάλυση οθόνης. 27' 1440p 144Hz. Με την 1080 δε θα χω πρόβλημα.

Μόλις τώρα, nikos545 είπε

Δλδ θες να μου πεις οτι δεν ήξερες για το συγκεκριμένο πρόβλημα και πηγές και αγόρασες τον 1600. Κι εφοσον δε βρήκες ακρη, αγοράσες τον 8700k. Δεν υπάρχει καμια αμφιβολία οτι ναι καλύτερος απ τον 3600 κι οτι ναι απ τους τοπ 3 καλύτερους cpus για gaming σε συνδυασμό με 2080ti. Ομως αν συνδυαστεί με μια mid range gpu οπως ειναι η 2070 Super η διαφορά στα fps μικραίνει. Επειδή ξερω τις δυνατότητες του 2600 αποφασισα ν ανεβω σε ανάλυση οθόνης. 27' 1440p 144Hz. Με την 1080 δε θα χω πρόβλημα.

Όχι βέβαια, δεν αγοράσα τον 8700k επειδή ο 1600 δεν έτρεχε τις μνήμες στα 3200 :P 

Απλά μου περισεύαν τα χρήματα, μόλις είχα αγοράσει και 144 hz monitor πακέτο με 1080ti, οπότε πήγα all in.

36 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Kαλά το  δικό μου CPU ήθελε delid. Ούτε σε stock δεν δούλευε, με 1.15v βάραγε thermal throttle σε stability tests. Oταν τον εγχείρησα κατάλαβα το λόγο, μπόλικη φλατζόκολα και ελάχιστη επαφή το die με το ihs, Intel στα καλύτερα της :P 

Τόσο χάλια; Αν ρύθμιζες τη μητρική να σέβεται τα power limits πάλι έκανε throttle;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μόλις τώρα, malakudi είπε

Τόσο χάλια; Αν ρύθμιζες τη μητρική να σέβεται τα power limits πάλι έκανε throttle;

Ούτε που δοκίμασα, θα πάρεις k με 250€ μητρική για να σέβεσαι τα power limits? Όχι βέβαια, για να ασελγήσεις τα πήρες 😜 

Mε θερμοκρασία δωματίου ~25 βάραγε 95-99 σε CB20, Στα 1.15v που είναι στην ουσία undervolted. Μετά το delid με 1.34v σε 5.1 παίζει 62c σε aida stress test. Στο cb είναι κάτω από 60. θεαματική βελτίωση θα έλεγα..

Επεξ/σία από CometRyzen

1 ώρα πριν, CometRyzen είπε

Ούτε που δοκίμασα, θα πάρεις k με 250€ μητρική για να σέβεσαι τα power limits? Όχι βέβαια, για να ασελγήσεις τα πήρες 😜 

Mε θερμοκρασία δωματίου ~25 βάραγε 95-99 σε CB20, Στα 1.15v που είναι στην ουσία undervolted. Μετά το delid με 1.34v σε 5.1 παίζει 62c σε aida stress test. Στο cb είναι κάτω από 60. θεαματική βελτίωση θα έλεγα..

Asus Rog Maximus X Formula ή Asus Rog Maximus X Hero;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CometRyzen είπε

Μήπως δεν είχες βάλει καλά την πάστα;; Η θερμοκρασία δωματίου παίζει μεγάλο ρόλο όπως και που είναι τοποθετημένος ο υπολογιστής.

Oι θερμοκρασίες μου μετά από 1 ώρα Cinebench R20 σε Full Tower του 2006 με ψήκτρα των 30 € ήταν 79 C τα VRM και 75 C ο CPU...

cinebenchr20.jpg

Επεξ/σία από _Theo_

Μόλις τώρα, _Theo_ είπε

Μήπως δεν είχες βάλει καλά την πάστα;; Η θερμοκρασία δωματίου παίζει μεγάλο ρόλο όπως και που είναι τοποθετημένος ο υπολογιστής.

Oι θερμοκρασίες μου μετά από 1 ώρα Cinebench R20 σε Full Tower του 2006 με ψήκτρα των 30 € ήταν 79 C τα VRM και 75 C ο CPU...

Θέμα φλατζόκολας ήταν, είχα δοκιμάσει να βγάλω βάλω πάστες 15 φορές. Μέχρι και νέα AIO αγόρασα γιατί νόμιζα έφταιγε η παλιά. 

1 λεπτό πριν, CometRyzen είπε

Θέμα φλατζόκολας ήταν, είχα δοκιμάσει να βγάλω βάλω πάστες 15 φορές. Μέχρι και νέα AIO αγόρασα γιατί νόμιζα έφταιγε η παλιά. 

Καλά είχα και εγώ προβλήματα στην αρχή αν θυμάσαι, αλλά μετά όλα οκ. Επέλεξα και το "Power Management" στο AC/DC Load Line Calibration και είναι κομπλέ.

Τα καλά του να μην ασχολείσαι με OC😁

37 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Η σειρά apex κάποτε δεν έπαιζε στην 300αρα? Και μας φαινόταν και ακριβή... Με τις τιμές που βλέπω δηλαδή η prime θα πάει κοντά 300αρα ας πουμε.

Κούβα η αναβαθμιση μου φαίνεται 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Η σειρά apex κάποτε δεν έπαιζε στην 300αρα? Και μας φαινόταν και ακριβή... Με τις τιμές που βλέπω δηλαδή η prime θα πάει κοντά 300αρα ας πουμε.

Κούβα η αναβαθμιση μου φαίνεται 

Η apex επαιζε αν δεν κανω λαθος γυρω στο 350αρι , την prime την βλεπω 280-300 ευρα. Βλεπω οι μητρικες ειναι εξοπλισμένες παντως με μπολικα power stages και ανεμιστηρα στo vrm καποιες εχουν και 2 μαλιστα. Eχουν καταλαβει οι εταιριες οτι οποιος θελει 10900k θα τα σκασει οποτε βαρανε στο ψαχνο ,αν καποιος θελει κατι λιγοτερο απο 10900k δεν εχει νοημα να παει σε comet εκτος απο τα μικρα cpu που θα μπουν σε B460 ξερω γω (να δουμε ποτε θα βγουν και αυτα)

Επεξ/σία από akoinonitos

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Η apex επαιζε αν δεν κανω λαθος γυρω στο 350αρι , την prime την βλεπω 280-300 ευρα

Μα τι σκατα έχουν πάθει όλοι με τις τιμές δεν καταλαβαίνω. Εχουν παλαβωσει? Θέλω να αναβαθμίσω ξέρω γω την 1080ti (και όχι για χομπυ αλλά γιατί σε 5120x1440 είναι οριακή) και όχι μόνο πρέπει να σκάσω τον αγλεωρα, θα πάρω και ανεμικες επιδόσεις. Αντε λες οκ, στις κάρτες δεν υπάρχει ανταγωνισμός. 

Στα cpu που υπάρχει τα ίδια σκατα. Εντάξει το low end mid end είναι προσιτό αλλά από εκεί και πάνω το χάος. Μου φαίνεται θα ανταλλάξω όρκους με τον 8700k μέχρι να βγουν οι ddr5, και κάπου εκεί θα του κοπανήσω και 1.5v να κάνω το χαβά μου και πάω για αναβάθμιση. 

Αντε πες στις x570 ήταν το pcie4 που ανέβασε τιμές. Εδω τι παίζει, τα vrms για να αντέξουν τον θερμοσυσωρευτη? 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...