Προς το περιεχόμενο

Intel Comet Lake-S [2020]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Εγώ βλέπω να αποφεύγεις την ερώτηση, 🙄

Μάλλον γιατί είναι άκυρη. Δηλαδή αμα είμαι gpu bound να προτιμήσω στα ίδια λεφτά τον χειρότερο gaming επεξεργαστή, αφού θα με κόβει η καρτα δεν παίζει ρόλο. Σου είπα, αν αυτό είναι το επιχείρημα δεν έχει νόημα η απάντηση. Πάρε εσύ τον 1600 αντί του φρέσκου 3300x αφού σε 4k το ίδιο αποδίδουν. Θα κάνεις χρυσή αγορά. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

19 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Στο cpu game, που τα τρέχει όλα, είμαι 15% πίσω από τον 3900X(12/24 στα 430€ το 2020). Και 16% πίσω στα 5% lows(λειτουργεί και σαν προσεγγιστικό average των όλων fps drops). Επιβεβαιώνεται ότι ακόμα και το SOOTR ως πλήρες παιχνίδι ζητάει STP περισσότερο.

Και άλλη ανακρίβεια αλλά δε φταις. Μάλλον δεν το γνώρίζες.

Το benchmark του SOTTR με Nvidia όσο πιο δυνατή είναι η GPU τόσο χειρότερα βγάζει στις στήλες της CPU.

Είχε κάνει test ο @malakudi με την 2080 underclocked / stock / overlocked. Όσο ανέβαινε η GPU, τόσο κατέβαινε το CPU Game και CPU Render.

Οπότε 2080 vs 2080Ti παράγουν τελείως διαφορετικά CPU stats.

• Like 3

9 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Aλλάζει, βάλτα τέρμα τα settings και ξανατρέξτο. Αφού το CPU game κοιτάμε δεν παίζει ρόλο η GPU. Αλλι΄ςω σου ξαναείπα, ρίχνεις και στον 3900x του bilieros.

Oριστε οπως ειπα ακριβως τα ιδια.

tomb-raider-highest.jpg

5 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

E κολλάει στο ότι όταν πυρήνα με πυρήνα 3300x > 7700k τότε το λογικό είναι και ο 3600 > 8700k. Βέβαια σε stock παίζει και να ισχύει. Στο SOTR με 4.3 all core ήμουνα πίσω από 3600.

Και πάλι δε κολλάει γιατί ο 3600 είναι 2 CCX ενώ ο 3300x 1 CCX design. 😁 Πάντως αν έχει διαφορά μόνο από αυτό το γεγονός κοντά στο 10% ipc ο 3300x από τον 3100 που είναι η ίδια αρχιτεκτονική, τρέμω μόνο στην ιδέα τι ντούκια θα είναι οι zen3 με refined 7nm+ process, νέα/improved αρχιτεκτονική και 8ρια CCX.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 1

1 λεπτό πριν, kkatzos είπε

Και άλλη ανακρίβεια αλλά δε φταις. Μάλλον δεν το γνώρίζες.

Το benchmark του SOTTR με Nvidia όσο πιο δυνατή είναι η GPU τόσο χειρότερα βγάζει στις στήλες της CPU.

Είχε κάνει test ο @malakudi με την 2080 underclocked / stock / overlocked. Όσο ανέβαινε η GPU, τόσο κατέβαινε το CPU Game και CPU Render.

Οπότε 2080 vs 2080Ti παράγουν τελείως διαφορετικά CPU stats.

Όντως δεν το ξέρω. Όπως έχω ξαναπεί είμαι περιστασιακός single player gamer και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μην τρώω drops στα κακογραμμένα αυτού του είδους.

11 λεπτά πριν, dem είπε

Θα μου κάνεις μεγάλη χάρη αν τρέξεις ένα στο highest  με SMAA4X 1920x1080

Για ποιο λογο , το smaa4x ειναι καθαρα θεμα gpu εκτος αν θες να δεις κατι για την 5700xt

Μόλις τώρα, ilos είπε

Και πάλι δε κολλάει γιατί ο 3600 είναι 2 CCX ενώ ο 3300x 1 CCX design. 😁 Πάντως αν έχει διαφορά μόνο από αυτό το γεγονός κοντά στο 10% ipc ο 3300x από τον 3100 που είναι η ίδια αρχιτεκτονική, τρέμω μόνο στην ιδέα τι ντούκια θα είναι οι zen3 με refined 7nm+ process, νέα/improved αρχιτεκτονική και 8ρια CCX.

Ναι μου διέφυγε αυτό με τα ccx. Άρα ισχύει ότι σε arch είναι πάνω ή AMD και στα games, απλά το ζελοτειπ ρίχνει λίγο. 

2 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

tomb-raider-highest.jpg

Ε είσαι στα ίδια με τον 3900x του bilieros. 

2 λεπτά πριν, ShooterX είπε

On topic κυριοι..

EXbeetDVAAYCaTf.png.dbba6fb5cafc5204f36b355d42e192f6.png

Δεν πολυκατάλαβα τι θέλει να πει το ss..

Ότι με κλειδωμένο tdp 65w αποδιδει τα ίδια με 9900k?

• Like 1

4 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Ε είσαι στα ίδια με τον 3900x του bilieros. 

Ότι με κλειδωμένο tdp 65w αποδιδει τα ίδια με 9900k?

Λιγο πολυ ναι , εχει πιο πολλα cores/υψηλη συχνοτητα , πρεπει να εχω πιο σφηκτα timings. Παντως απορω πως σε πολλα benchmark οι ζεν ισα ισα που περνανε τα 110-120 fps average..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

tomb-raider-highest.jpg

Η 5700xt είναι oc?? Βγάζεις ίδια fps με την δικιά μου 5700χτ η οποία είναι μαζί με έναν 9700κ 5ghz  και όλα αυτά  σε νερό 😂

Επεξ/σία από johnmt2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, ShooterX είπε

On topic κυριοι..

EXbeetDVAAYCaTf.png.dbba6fb5cafc5204f36b355d42e192f6.png

Δεν πολυκατάλαβα τι θέλει να πει το ss..

μαλλον τα κατω ειναι με κλειδωμενη την καταναλωση στα 65watt ,o 10700 φαινεται πιο αργος απο 9900

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 3

11 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Μάλλον γιατί είναι άκυρη. Δηλαδή αμα είμαι gpu bound να προτιμήσω στα ίδια λεφτά τον χειρότερο gaming επεξεργαστή, αφού θα με κόβει η καρτα δεν παίζει ρόλο. Σου είπα, αν αυτό είναι το επιχείρημα δεν έχει νόημα η απάντηση. Πάρε εσύ τον 1600 αντί του φρέσκου 3300x αφού σε 4k το ίδιο αποδίδουν. Θα κάνεις χρυσή αγορά. 

Άκυρο είναι αυτό που απαντάς για ίδιες τιμές CPU, εγώ σε ρώτησα για το όταν θα είσαι πάντα GPU limited αν θα συνεχίσεις να σε ενδιαφέρει το CPU αν είναι 10-15% ποιο γρήγορο με κάρτες των 1000+ ευρώ.

Μόλις τώρα, johnmt2 είπε

Η 5700xt είναι oc?? Βγάζεις ίδια fps με την δικιά μου 5700χτ η οποία μαζί με έναν 9700κ 5ghz  και όλα αυτά  σε νερό 😂

Μνήμες? Με 8700k είμαι παραπάνω από αυτόν, εσύ λογικά θα πρέπει να με περνάς. Δεν κοιτάς το average fps φαντάζομαι αλλά το CPU game κάτω.

1 λεπτό πριν, johnmt2 είπε

Η 5700xt είναι oc?? Βγάζεις ίδια fps με την δικιά μου 5700χτ η οποία μαζί με έναν 9700κ 5ghz  και όλα αυτά  σε νερό 😂

Οχι οτι εχει απο την sapphire ( nitro + εχω ) .Μιας και εχουμε ιδια gpu o cpu σου τι νουμερα βγαζει ;

2 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Μνήμες? Με 8700k είμαι παραπάνω από αυτόν, εσύ λογικά θα πρέπει να με περνάς. Δεν κοιτάς το average fps φαντάζομαι αλλά το CPU game κάτω.

Kαλα ιδια minimun , 95% εχουμε , οι ιντελ ειναι καλοι στο να κοιτανε ουρανο και να ανεβαινουν τα max , το ξερουμε αυτο :P 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...