Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BabisTs είπε

Με 8700Κ στην κατοχή σου ήδη κοιτάς για κανα μτχ 9900Κ αργότερα αν θες και δεν σου αρκεί ο 8700Κ...Ετσι για να βγάλεις χαλαρά μέχρι τις ddr5....Αν και μέχρι τότε θα βγάλει άνετα και ο 8700Κ....... Ειδάλλως οι τωρινοί ππυ θα βγουν (πλην 10900Κ) είναι απλα facelift..........

Ναι παυει να είναι τεστ για ποιον λόγο?...... Δείχνει ποιος έχει το υπόβαθρο να σπρωξει και πιο δυνατές κάρτες θα έλεγα καλυτερα στο μέλλον που θα βγουν δυνατοτερες.... Δεν συγκρίνουμε γιατί κάποιος θα παρει 2080ti για  να παιξει στα 1080P...Αν είναι δυνατόν......Αλλα ποιος έχει κάτω απο το καπό  του καλυτερη απόδοση και στις επόμενες κάρτες που θα είναι δυνατοτερες από την 2080ti ώστε να τις σπρώξουν καλυτερα.....Στα υπόλοιπα μια χαρά σπρώχνουν και σκορπανε οι ryzen....Σε gaming απλα μένουν πισω..... Μια χαρά gaming εμπειρία παιρνεις και από τους ryzen.... Δεν λεω το αντιθετο...Εχουν βελτιωθεί φανταστικά απλα ειναι ενα κλικ ακόμα κάτω σε αποδοση εκεί....Αυτο λεω,μην παρεξηγηθω κιολας ..... Απλά οποίος θέλει το απόλυτο (τουλαχιστον προς ώρας) σε gaming αποδοση σπρωχνει στους μπλε ακόμα τα ευρώ....Κατα τα αλλά δεν αλλάζει κάτι στο ότι οποίος στήνει νέο rig....οτι το am4 προσφέρει περισσότερα με λιγότερα χρήματα και μια χαρά κανεις την οποία χρήση θέλει ο καθένας.... 

Δεν έχει νόημα να "σπρώξεις" 250 ή 300 fps αν το monitor σου είναι 120 ή 144 Hz. Οπότε για μένα τα τεστ γραφικών σε χαμηλές αναλύσεις που αφήνουν το max fraterate να πηγαίνει 300 και 400 και 500 αλλοιώνοντας το μέσο όρο, είναι αδιάφορα. Αν θες ρεαλιστικό τεστ, βάλε max frames 144 και σύγκρινε μετά average και 95% percentile (αφού το 99% ή 99,8% πολλές φορές επηρεάζονται από τυχαίους παράγοντες). Σε ένα τέτοιο test, ποια νομίζεις θα είναι η διαφορά των AMD;

24 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Το latency θέμα επεξεργαστή δεν είναι? Αυτός που ενδιαφέρεται για παιχνίδια γιατί να τρέξει aida και όχι... Παιχνίδια? 

Για τα αυτονόητα διαφωνούμε και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Cpu gaming bench δεν τρέχεις σε 1440p, εκεί bencharis την κάρτα γραφικών. 

Ναι είναι θέμα επεξεργαστή αλλά δεν είναι μόνο latency ένας επεξεργαστής. Δες και αυτά που έγραψα στο reply στον BabisTs να μη τα ξαναγράφω.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1
Δημοσ.

Εδώ πάει να ρίξει μπουρλότο η αμουντού σε όλα τα chipset πλην x570 με τους zen3 και εμείς ακόμα ασχολούμαστε αν ένα cpu βγάζει 300 αντί για 350 fps που θα έπρεπε με μια κάρτα που κοστίζει όσο ένα νεφρό σε 1080p. 😁 Καλά μας κάνουν και οι 2.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ilos είπε

Εδώ πάει να ρίξει μπουρλότο η αμουντού σε όλα τα chipset πλην x570 με τους zen3 και εμείς ακόμα ασχολούμαστε αν ένα cpu βγάζει 300 αντί για 350 fps που θα έπρεπε με μια κάρτα που κοστίζει όσο ένα νεφρό σε 1080p. 😁 Καλά μας κάνουν και οι 2.

Αν κάνει κάτι τέτοιο θα φάει ένα ωραίο Χ από μένα. Μένω με τον 3900X ή πάω σε 3950X αν χρειαστώ παραπάνω ισχύ. Χ570 δε παίρνω όσο δουλεύει η X470 που έχω και γενικότερα, δε σκοπεύω να αλλάξω μητρική παρά μόνο όταν πάμε σε νέο socket.

16 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

The competition 

Ο 3300Χ τελειώνει 7700Κ και κάτω.

• Like 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Το latency θέμα επεξεργαστή δεν είναι? Αυτός που ενδιαφέρεται για παιχνίδια γιατί να τρέξει aida και όχι... Παιχνίδια? 

Για τα αυτονόητα διαφωνούμε και δεν καταλαβαίνω το λόγο. Cpu gaming bench δεν τρέχεις σε 1440p, εκεί bencharis την κάρτα γραφικών. 

Η αναλογία τιμής προς απόδοση είναι κάπως δευτερεύουσα. Πρώτα ξεκινάς απτην απόδοση. Αν εγώ θέλω να παίζω ας πούμε κλειδωμένα 60, δεν με ενδιαφέρει ο επεξεργαστής που βγάζει 30 frames και ας κοστίζει 30 ευρω. Θα προτιμήσω αυτόν που βγάζει 60 frames και ας κοστίζει 100, ας έχει δηλαδή χειρότερη αναλογία απόδοσης με τιμή. 

Toν 8700k δεν έχει νόημα να τον συγκρίνεις σήμερα με 2600. Δεν σου είπε κανείς ότι είναι καλή αγορά σήμερα. Να σου θυμίσω ότι προϋπήρχε του 2600 και κόστιζε 350. Ο 2600x έκανε launch στα 250. Μια χαρά απόδοση προς τιμή είχε λοιπόν ο 8700k, ιδίως αν υπολογίζεις και την διάφορα τιμής στο συνολικό budget του PC. Δηλαδή αν το pc με 2600 κόστισε 1000 ενώ το PC με 8700 1200, μιλάμε για 20% αύξηση στην τιμή και πάνω από 20% αύξηση στις επιδόσεις. 

Από εκεί και ύστερα δεν σου ειπε κάνεις ότι τα ρυζια δεν κανουν για gaming. Ο 3600 είναι εξαιρετικός και δεν έχει αντίπαλο σε αυτή την τιμή. Τον θεωρώ καλύτερη επιλογή από τον κατά 30% ακριβότερο 9600k, γιαυτό και πουλάει τα άντερα του άλλωστε. Άλλο όμως αυτό και άλλο να bencharo σε 1440p και 4k και να καταλήγω ότι είναι ίδιος με 8700k. Ε δεν είναι, τι να κάνουμε. Θυσιάζεις μεν θερμοκρασίες καταναλώσεις ψύξη κλπα που προφανώς έχει το πάνω χέρι ή AMD αλλά ο 8700k γίνεται πύραυλοκινητός. 

Αυτό θα πάει να το δει στα gpu benchmark τα οποία πρέπει να γίνονται σε υψηλές αναλύσεις, το αντίθετο δηλαδή από τα cpu benchmark. Γιαυτό και είναι προφανές ότι πρέπει να έχεις την κατάλληλη ανάλυση στα bench για να βγάλεις κάποιο νόημα. Αν είναι να κοιτάμε high resolution σε cpu benches και low resolution σε gpu benches όπως προτείνεις εσύ ακλαφτος θα πάει ο αγοραστής. 

Ο,τι πεις.αλλα λέμε , αλλά καταλαβαίνεις.η μάλλον δε θέλεις η δε σε συμφέρει να καταλάβεις.πηγαινε αγόρασε εσύ ferrari και τρεξτην σε χωματόδρομο μετά.κ βάλε τασια 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, billeiros είπε

Ο,τι πεις.αλλα λέμε , αλλά καταλαβαίνεις.η μάλλον δε θέλεις η δε σε συμφέρει να καταλάβεις.πηγαινε αγόρασε εσύ ferrari και τρεξτην σε χωματόδρομο μετά.κ βάλε τασια 

Τι να καταλάβω, ότι τα CPU tests πρέπει να τα τρέχεις σε υψηλή ανάλυση και τα GPU tests σε χαμηλή? Ασε δεν θελω να το καταλάβω. Με την λογική σου, απάτη και ο 3600. Αφού ο 3300x σε 1440p τα ίδια fps βγάζει...δες το test από πανώ του hwunboxed, μπας και καταλάβεις γιατί είσαι λάθος. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Τι να καταλάβω, ότι τα CPU tests πρέπει να τα τρέχεις σε υψηλή ανάλυση και τα GPU tests σε χαμηλή? Ασε δεν θελω να το καταλάβω. Με την λογική σου, απάτη και ο 3600. Αφού ο 3300x σε 1440p τα ίδια fps βγάζει...δες το test από πανώ του hwunboxed, μπας και καταλάβεις γιατί είσαι λάθος. 

Εσύ είσαι λάθος και μάλιστα πολύ.δε διαφωνησα με αυτό που γράφεις αλλά στον τροπο υλοποίησης του.είσαι πέρα για πέρα λάθος.και ναι αν δε σε παίρνει σε μπάτζετ κ θες να στριμωξεις καλύτερη gpu σε ένα build μια χαρά θα σε βολεψει ο 3300x μεχρι να χρειαστείς έξτρα πυρήνες.εκει είναι που υστερεί καθώς και στα ρολόγια.διαβασε λίγο να μάθεις μερικά πράγματα.εγω πάλι επιμένω στο 480p .εκεί φαίνονται καλύτερα οι διαφορές .μαγγεψαν όλοι τώρα με το 1080p.μας έφαγε η εξελιξη 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, billeiros είπε

Εσύ είσαι λάθος και μάλιστα πολύ.δε διαφωνησα με αυτό που γράφεις αλλά στον τροπο υλοποίησης του.είσαι πέρα για πέρα λάθος.και ναι αν δε σε παίρνει σε μπάτζετ κ θες να στριμωξεις καλύτερη gpu σε ένα build μια χαρά θα σε βολεψει ο 3300x μεχρι να χρειαστείς έξτρα πυρήνες.εκει είναι που υστερεί καθώς και στα ρολόγια.διαβασε λίγο να μάθεις μερικά πράγματα.εγω πάλι επιμένω στο 480p .εκεί φαίνονται καλύτερα οι διαφορές .μαγγεψαν όλοι τώρα με το 1080p.μας έφαγε η εξελιξη 

Τι σχέση έχει το αν θα σε βολέψει ο 3300x με το budget και με το σε τι πρέπει να τρέχεις τα CPU tests? Άσχετα πράματα γράφεις. Σαφώς θα σε βολέψει ο 3300x, το θέμα είναι για να κατάλαβεις αν θα σε βολέψει και μέχρι που θα σε βολέψει πρέπει προφανώς να τρέξεις σε low resolution. Όσο πιο low τόσο το καλύτερο. Τι 480p, εγώ σοβάρα και 360p δεν χαλιέμαι. Μιλάμε για CPU test, για ποιο λόγο να μπουκαλιάσεις τα CPU με την κάρτα? Να καταλάβεις τι ακριβώς??? Πόσο καλά τα πάει η ΚΑΡΤΑ? Σε CPU test? 

Aπλό παράδειγμα, που δείχνει ότι είσαι λάθος σε όποιον έχει IQ > 80. Πες ότι έχουμε 2 επεξεργαστές ακριβώς ίδιας τιμής. Εγώ θέλω PC για gaming. Τι test να δώ για να ξέρω ποιος είναι καλύτερος για την δουλειά που τον θέλω? Σε 4k? Σε 1440p?  Aντέ πες κοιτάω test σε 1440p με μια 2060, βλέπω ότι και οι 2 είναι ίδιοι, οπότε διαλέγω έναν στην τύχη. Έκανα καλή επιλογή? Μήπως υπάρχει πιθανότητα ο άλλος να είναι και 50% πιο γρήγορος, αλλά να μη το βλέπω γιατί σαν έξυπνος που είμαι κοιτάω GPU bound tests και έκανα χοντρή λαλακία? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Τι σχέση έχει το αν θα σε βολέψει ο 3300x με το budget και με το σε τι πρέπει να τρέχεις τα CPU tests? Άσχετα πράματα γράφεις. Σαφώς θα σε βολέψει ο 3300x, το θέμα είναι για να κατάλαβεις αν θα σε βολέψει και μέχρι που θα σε βολέψει πρέπει προφανώς να τρέξεις σε low resolution. Όσο πιο low τόσο το καλύτερο. Τι 480p, εγώ σοβάρα και 360p δεν χαλιέμαι. Μιλάμε για CPU test, για ποιο λόγο να μπουκαλιάσεις τα CPU με την κάρτα? Να καταλάβεις τι ακριβώς??? Πόσο καλά τα πάει η ΚΑΡΤΑ? Σε CPU test? 

Aπλό παράδειγμα, που δείχνει ότι είσαι λάθος σε όποιον έχει IQ > 80. Πες ότι έχουμε 2 επεξεργαστές ακριβώς ίδιας τιμής. Εγώ θέλω PC για gaming. Τι test να δώ για να ξέρω ποιος είναι καλύτερος για την δουλειά που τον θέλω? Σε 4k? Σε 1440p?  Aντέ πες κοιτάω test σε 1440p με μια 2060, βλέπω ότι και οι 2 είναι ίδιοι, οπότε διαλέγω έναν στην τύχη. Έκανα καλή επιλογή? Μήπως υπάρχει πιθανότητα ο άλλος να είναι και 50% πιο γρήγορος, αλλά να μη το βλέπω γιατί σαν έξυπνος που είμαι κοιτάω GPU bound tests και έκανα χοντρή λαλακία? 

Έλα κούρασες.δεν καταλαβαίνεις με τίποτα.ολα με κριτήριο τι απόδοση θα πάρω /εκεί που θα το χρησιμοποιήσω/ παρονομαστής χρήμα. Πόσο πιο λιανά να στο εξηγήσω.το ίδιο λέμε αλλά εσύ βλέπεις με ιντελ γυαλιά.κ εμείς έχουμε ιντελ αλλά δεν κάνουμε έτσι.δεν ξανά ασχολούμαι μαζί σου.μιλα μόνος σου

Επεξ/σία από billeiros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, billeiros είπε

Έλα κούρασες.δεν καταλαβαίνεις με τίποτα.ολα με κριτήριο τι απόδοση θα πάρω /εκεί που θα το χρησιμοποιήσω/ παρονομαστής χρήμα. Πόσο πιο Λιάνα να στο εξηγήσω.το ίδιο λέμε αλλά εσύ βλέπεις με ιντελ γυαλιά.κ εμείς έχουμε ιντελ αλλά δεν κάνουμε έτσι.δεν ξανά ασχολούμαι μαζί σου.μιλα μόνος σου

Ναι εγώ βλέπω με Intel γυαλιά επειδή εσυ μετράς τις CPU με GPU bound benchmarks. Ότι νάναι. Σου φέρνω και το παράδειγμα που δείχνει ξεκάθαρα γιατί είσαι 100% λάθος αλλά το αγνοείς, και το αστείο είναι πώς μάλλον δεν το κάνεις από fanboyismo αλλά για να μην παραδεχτείς ότι είσαι λάθος! 

Πάμε πάλι. 2 επεξεργαστές ΙΔΙΑΣ ακριβώς τιμής. Θέλω έναν για να παίζω games. Τι test  θα μου δείξει με περισσότερη ακρίβεια ποιος είναι καλύτερος στην περίπτωση μου, το 1440p που προτείνεις εσύ η το 720p που προτείνω εγώ? Σιγά βέβαια μην απαντήσεις στην ερώτηση που θα σε βγάλει λάθος. Όχι , εκεί, ξεροκεφαλιά στο full. 

YΓ1. Δεν περάσανε 2 μέρες που ο pirmen με αποκάλεσε ΑΜD fanboy. Πάρε και κατάλαβε.

Επεξ/σία από CometRyzen
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Ναι εγώ βλέπω με Intel γυαλιά επειδή εσυ μετράς τις CPU με GPU bound benchmarks. Ότι νάναι. Σου φέρνω και το παράδειγμα που δείχνει ξεκάθαρα γιατί είσαι 100% λάθος αλλά το αγνοείς, και το αστείο είναι πώς μάλλον δεν το κάνεις από fanboyismo αλλά για να μην παραδεχτείς ότι είσαι λάθος! 

Πάμε πάλι. 2 επεξεργαστές ΙΔΙΑΣ ακριβώς τιμής. Θέλω έναν για να παίζω games. Τι test  θα μου δείξει με περισσότερη ακρίβεια ποιος είναι καλύτερος στην περίπτωση μου, το 1440p που προτείνεις εσύ η το 720p που προτείνω εγώ? Σιγά βέβαια μην απαντήσεις στην ερώτηση που θα σε βγάλει λάθος. Όχι , εκεί, ξεροκεφαλιά στο full. 

YΓ1. Δεν περάσανε 2 μέρες που ο pirmen με αποκάλεσε ΑΜD fanboy. Πάρε και κατάλαβε.

Εσύ παρε 9900κ κ βαλτον σε 4κ μόνιτορ.τι ? Να μην παίζουμε σε 4κ? Δε μας επιτρέπεις? Εκεί δε φαίνεται η διαφορά του ...πολλοί χτίζουν συστήματα στις νέες 4k oled 120hz.εκει λοιπόν θα έχω ίδια απόδοση με τον 3900x και οι πυρήνες δωρο.οσο για iq μη μιλάς καλύτερα.μην το πιάσουμε αλλιώς.φτανει το offtopic .άσε να μιλήσει και κανενας αλλος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, billeiros είπε

Εσύ παρε 9900κ κ βαλτον σε 4κ μόνιτορ.τι ? Να μην παίζουμε σε 4κ? Δε μας επιτρέπεις? Εκεί δε φαίνεται η διαφορά του ...πολλοί χτίζουν συστήματα στις νέες 4k oled 120hz.εκει λοιπόν θα έχω ίδια απόδοση με τον 3900x και οι πυρήνες δωρο.οσο για iq μη μιλάς καλύτερα.μην το πιάσουμε αλλιώς.φτανει το offtopic .άσε να μιλήσει και κανενας αλλος

Και πως στο *εος θα καταλάβεις βρε άνθρωπε αν ο 9900k η ο 3900x μπορούν να σπρώξουν τα 120hz που έχει το 4k monitor σου??? Αφού κάρτες να σπρώχνουν τώρα 120 σε αυτή την ανάλυση δεν υπάρχουν. Τι θα κάνεις? Θα πάρεις την 3080ti ας πούμε, θα σκάσεις 1500€ και μετά θα διαπίστωσεις ότι ο Χ επεξεργαστής που διάλεξες δεν βγάζει 120. Και όλα αυτά γιατί σαν tech savy που είσαι κοιτάς CPU benchmark με GPU μπουκάλα και άρα εξορισμού κάνεις λάθος αγορές. 

Συνεχίζεις τις εξυπνάδες, στην απλή ερώτηση που σου έκανα δεν απαντάς. Έχω 2 επεξεργαστές στα 120€ και θέλω να παίζω παιχνίδια, να δώ benchmark σε 4k η σε 720p για να αποφασίσω ποιος είναι καλύτερος? Ολοί οι reviewers παγκοσμίος που κάνουν CPU test τρέχουν την πιο δυνατή GPU σε 1080p και κάτω και πολλές φορές με medium settings (gnexus ας πούμε) είναι βλάκες, έσυ βρήκες την χρυσή μέθοδο. CPU tests με μπουκάλι από την GPU που δείχνουν τον 9100 δίπλα στον 9900k. Έχεις δίκιο, τι να λέμε τώρα.

Και γω γιαυτό δεν αναβάθμισα σε 2080ti. Είδα GPU tests σε 720p με ένα μπουκάλι της CPU από δώ μέχρι απέναντι και έχει ίδιες επιδόσεις με την 1080ti μου. Αυτό προτείνεις και εσύ, απτήν ανάποδη.

Επεξ/σία από CometRyzen
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Και πως στο *εος θα καταλάβεις βρε άνθρωπε αν ο 9900k η ο 3900x μπορούν να σπρώξουν τα 120hz που έχει το 4k monitor σου??? Αφού κάρτες να σπρώχνουν τώρα 120 σε αυτή την ανάλυση δεν υπάρχουν. Τι θα κάνεις? Θα πάρεις την 3080ti ας πούμε, θα σκάσεις 1500€ και μετά θα διαπίστωσεις ότι ο Χ επεξεργαστής που διάλεξες δεν βγάζει 120. Και όλα αυτά γιατί σαν tech savy που είσαι κοιτάς CPU benchmark με GPU μπουκάλα και άρα εξορισμού κάνεις λάθος αγορές. 

Συνεχίζεις τις εξυπνάδες, στην απλή ερώτηση που σου έκανα δεν απαντάς. Έχω 2 επεξεργαστές στα 120€ και θέλω να παίζω παιχνίδια, να δώ benchmark σε 4k η σε 720p για να αποφασίσω ποιος είναι καλύτερος? Ολοί οι reviewers παγκοσμίος που κάνουν CPU test τρέχουν την πιο δυνατή GPU σε 1080p και κάτω και πολλές φορές με medium settings (gnexus ας πούμε) είναι βλάκες, έσυ βρήκες την χρυσή μέθοδο. CPU tests με μπουκάλι από την GPU που δείχνουν τον 9100 δίπλα στον 9900k. Έχεις δίκιο, τι να λέμε τώρα.

Θα σου στείλω inbox να με διαφωτίσεις εσύ .το 1080p έχει πεθάνει για ακριβά συστήματα κ gpus.παιρνω μια εικόνα αλλά θα κοιτάξω αυτό που με ενδιαφέρει.σε μερικά χρονια δε θα βλέπεις να τεσταρεται εκεί τιποτα όπως δε βλέπεις να τεσταρεται και στο 720p .ξέρεις γιατί? επειδή δεν έχει καμία πρακτική σημασια.καινενα δεκάχρονο υθα το καταλάβαινε αυτό που γραφω.15 χρόνια χτίζω συστήματα.δεν περίμενα εσένα με τα intel glasses σου να μου δείξεις την Αμερικη

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, billeiros είπε

Θα σου στείλω inbox να με διαφωτίσεις εσύ .το 1080p έχει πεθάνει για ακριβά συστήματα κ gpus.παιρνω μια εικόνα αλλά θα κοιτάξω αυτό που με ενδιαφέρει.σε μερικά χρονια δε θα βλέπεις να τεσταρεται εκεί τιποτα όπως δε βλέπεις να τεσταρεται και στο 720p .ξέρεις γιατί? επειδή δεν έχει καμία πρακτική σημασια.καινενα δεκάχρονο υθα το καταλάβαινε αυτό που γραφω.15 χρόνια χτίζω συστήματα.δεν περίμενα εσένα με τα intel glasses σου να μου δείξεις την Αμερικη

Αν είναι αυτός που νομίζω (strawman, ryzenlake κλπ) μόνο Intelάκιας δεν είναι, πληροφοριακά...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...