Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου ειπες να σου δωσω την πηγη δεν κανω αντιπαραθεση.Επισης στο πρωτο γραφημα που ανεβασες τις διαφορες non stream τις ειδες?

Επεξ/σία από sotirisxp
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, sotirisxp είπε

Μου ειπες να σου δωσω την πηγη δεν κανω αντιπαραθεση.Επισης στο πρωτο γραφημα που ανεβασες τις διαφορες non stream τις ειδες?

Μια χαρά τα είδα όλα.εσυ έκανες ημιτελή ανάρτηση.γυρω στο 30-35% πτώση έχει στα frames o 9900 όταν στριμαρει.ειναι που είναι πολύ δυνατος στα cpu benchmark. 

Δες και αυτό το βίντεο .Οποίος θέλει pure gaming και σε 1080p κλείνει smt κ έχει καλή βελτίωση σε αρκετά παιχνίδια κλείνοντας περισσότερο την ψαλιδα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως απο οσα εχεις ανεβασει οι διαφορες ειναι 0 μεχρι +28 fps υπερ των intel 

Επεξ/σία από sotirisxp
  • Confused 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, sotirisxp είπε

Παντως απο οσα εχεις ανεβασει οι διαφορες ειναι 0 μεχρι +28 fps υπερ των intel 

Χαίρομαι που κατάλαβες όσα ανεβασα

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες, o νέος 10-πυρηνος της Intel χρησιμοποιεί Ring Bus ή MESH ;

Ξέρει κανείς;

Επεξ/σία από adtakhs
Επισκέπτης
Δημοσ.
9 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Για την 1080 μιλούσε..

Επίσης το 4-5 fps δεν λέει κάτι από μόνο του. Αμά είναι 5 fps στα 10 τότε μιλάμε για 50% αύξηση επιδόσεων. Γιαυτό κοιτάμε ποσοστιαίες διαφορές. Ε ποσοστιαία υπάρχει ένα 15% διαφορά μεταξυ intel και ryzen

8 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Χάνεις το point. Δεν πειράζει, μέχρι όπου αντιλαμβάνεται ο καθένας. Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί η ξερή διαφορά σε αριθμό αντί για ποσοστά δεν βγάζει νόημα δεν ξέρω πώς να σε βοηθήσω. Αφού θεωρείς ότι το 5 fps διαφορά είναι το ίδιο όταν είσαι στα 500 και όταν είσαι στα 60, συνέχισε σε αυτό το μονοπάτι. 

Μαζί με τα CPU tests που θες να γίνονται σε 4k, εκρηκτικός συνδυασμός. Κατάλαβα με τι μιλάω. 

Οι διαφορές είναι στα ψηλά fps εκεί που είσαι cpu bound. Αν μία κάρτα σαν την 1080 βγάζει 60 fps στα 1080p σε κάποιο game σημαίνει ότι είσαι gpu bound. Εντάξει δεν ρίχνουν μπουκάλι στα 60fps οι Ryzen, είπαμε. Οι διαφορές είναι στα ~100fps και πάνω όπου οι intel δίνουν πράγματι κάτι παραπάνω..

Δημοσ.
8 ώρες πριν, billeiros είπε

Cpu bench επίσης είναι να παίζεις και ταυτόχρονα να στριμαρεις ,να κατεβάζεις μέσω torrent η να απασχολείς τον επεξεργαστή με κάποιο άλλο task.και εκεί λυπάμαι αλλά ο παντοδύναμος 9900 τρώει την σκόνη του 3900x και τα fps πέφτουν βροχή...τέλος το vs από μένα .απλα ορισμένα πράγματα έπρεπε να ειπωθούν ώστε να μην παίρνουν τον κόσμο στον λαιμό τους καποιοι

Επιμένεις όμως....ρε αδερφέ, σου είπα εγώ ότι και το cinebench και το streaming δεν είναι CPU bench? Προφανώς είναι. Όπως και τα games σε μη GPU bound ανάλυση είναι ΕΠΙΣΗΣ cpu bench. Ε στα games τα Intel είναι 10-15% καλύτερα, τι να κάνουμε τώρα. Όταν αλλάξεις λοιπόν την 2080ti σου θα το καταλάβεις. Δεν καταλαβαίνεις ότι με το να τρέχεις σε 1440p δεν bencharis το CPU αλλά την κάρτα? Δηλαδή πόσο μυαλό θέλει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, CometRyzen είπε

Επιμένεις όμως....ρε αδερφέ, σου είπα εγώ ότι και το cinebench και το streaming δεν είναι CPU bench? Προφανώς είναι. Όπως και τα games σε μη GPU bound ανάλυση είναι ΕΠΙΣΗΣ cpu bench. Ε στα games τα Intel είναι 10-15% καλύτερα, τι να κάνουμε τώρα. Όταν αλλάξεις λοιπόν την 2080ti σου θα το καταλάβεις. Δεν καταλαβαίνεις ότι με το να τρέχεις σε 1440p δεν bencharis το CPU αλλά την κάρτα? Δηλαδή πόσο μυαλό θέλει?

Ένα τεστ για το αν το παιχνίδι πιάνει 250 ή 300 fps παύει να είναι CPU test και είναι latency test. Latency test κάνεις και με το Sandra ξέρω γω, δε χρειάζεται να χτυπιέσαι με παιχνίδια σε ανάλυση 720p. Αυτό νομίζω θέλει να πει ο billeiros, το τεστ πρέπει να είναι real world και να ελέγχει όλα τα aspects ενός CPU, το latency είναι μόνο ένα από αυτά και επηρεάζει σε συγκεκριμένα πράγματα.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, TR-909 είπε

Τα CPU bench πρέπει να γίνονται σε εφαρμογές που αφορούν επιδόσεις του επεξεργαστή και όχι παιχνίδια όπου το κυρίαρχο ρόλο παίζει η κάρτα γραφικών. Είναι πραγματικό απογοητευτικό να βλέπεις την άλλοτε κραταιά και πρωτοπόρο σε κάθε τομέα επίδοσης Intel να διαφημίζεται "σαν επεξεργαστής για παιχνίδια". Πως να την πάρεις στα σοβαρά μετά?

Όταν θα είναι περίπου στα ίδια και σε STP με τους zen3 και δε θα υπάρχει ούτε αυτή η ελπίδα του 20% για να δικαιολογήσουν την λεζάντα "gaming cpus", να δεις τι άλλα synthetics θα βγουν από το ράφι.😁

Ξαφνικά θα γίνουν la musica cpu's και θα μας νοιάζει όλους το latency. Ή θα μετράμε  μόνο με intel compilers και μέχρι 20 threads. 😁 Οτιδήποτε αρκεί να μη γίνει price cut και δυσαρεστηθούν οι μέτοχοι. Το πολύ πολύ αν χρειάζεται να ξαναδώσουμε πάλι cores στον λαουτζίκο, ξανατραβάμε πάλι νέο socket με κλειδωμένα τα μισά features για το επόμενο refresh. Για να έχουμε και κάτι νέο να προσφέρουμε ντε. Αλλά αν είσαι gamer, τι να κάνουμε τα υπομένεις.😁

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το χει χάσει η ιντελ με τα cpus αυτά το παιχνίδι και θα φανεί και στις πωλήσεις.εδω θα μαστε να τα συζηταμε.ακους εκεί 250 watt...πλυντήριο θα αγοράσουμε η σκούπα?

Αλλά ο 10900κ στα 5.4 με Τσίλερ θα επαρκεί για να πουσαρει τέρμα τις 1660ti κ 2060 που έχει η πλειονότητα των χρηστών....κ σε 720p θα θερίζει.ευχαριστουμε ιντελ...

Δώστε 1000 ευρώ για cpu +νέα μομπο+ 360 aio για να πουσαρετε στα ίδια επίπεδα με τον 9900 την 2060 σας.γελαει ο κόσμος.μα σε απόλυτα νούμερα η ιντελ είναι καλύτερη.μα..μα..μα....

22 λεπτά πριν, ilos είπε

Όταν θα είναι περίπου στα ίδια και σε STP με τους zen3 και δε θα υπάρχει ούτε αυτή η ελπίδα του 20% για να δικαιολογήσουν την λεζάντα "gaming cpus", να δεις τι άλλα synthetics θα βγουν από το ράφι.😁

Ξαφνικά θα γίνουν la musica cpu's και θα μας νοιάζει όλους το latency. Ή θα μετράμε  μόνο με intel compilers και μέχρι 20 threads. 😁 Οτιδήποτε αρκεί να μη γίνει price cut και δυσαρεστηθούν οι μέτοχοι. Το πολύ πολύ αν χρειάζεται να ξαναδώσουμε πάλι cores στον λαουτζίκο, ξανατραβάμε πάλι νέο socket με κλειδωμένα τα μισά features για το επόμενο refresh. Για να έχουμε και κάτι νέο να προσφέρουμε ντε. Αλλά αν είσαι gamer, τι να κάνουμε τα υπομένεις.😁

Δεν υπάρχει κανένα 20%. 13% είναι η μεγαλύτερη διαφορά κ αυτή σε 1080p σε κάνα sotr.κ αυτό με ιντελ στα 5 και ραμ τρέλλα σφιγμενες

Έφτασε η κακια amd να βγάζει gpu(rx 5700) που τρώει μισό ρεύμα από intel cpu!!!

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, billeiros είπε

Το χει χάσει η ιντελ με τα cpus αυτά το παιχνίδι και θα φανεί και στις πωλήσεις.εδω θα μαστε να τα συζηταμε.ακους εκεί 250 watt...πλυντήριο θα αγοράσουμε η σκούπα?

Αλλά ο 10900κ στα 5.4 με Τσίλερ θα επαρκεί για να πουσαρει τέρμα τις 1660ti κ 2060 που έχει η πλειονότητα των χρηστών....κ σε 720p θα θερίζει.ευχαριστουμε ιντελ...

Δώστε 1000 ευρώ για cpu +νέα μομπο+ 360 aio για να πουσαρετε στα ίδια επίπεδα με τον 9900 την 2060 σας.γελαει ο κόσμος.μα σε απόλυτα νούμερα η ιντελ είναι καλύτερη.μα..μα..μα....

Δεν υπάρχει κανένα 20%. 13% είναι η μεγαλύτερη διαφορά κ αυτή σε 1080p σε κάνα sotr.κ αυτό με ιντελ στα 5 και ραμ τρέλλα σφιγμενες

Εγώ το ξέρω ποια είναι η μέγιστη διαφορά σε STP σενάρια, 8600k έχω. Απλά το γράφω για ένα συγκεκριμένο μέλος που το έχει σαν επιχείρημα για "όταν θα βγουν οι νέες κάρτες γραφικών". Αλλά από την άλλη δεν είμαι gamer, δε μου επιτρέπεται να μιλάω.😁

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή ξεχνάτε γρήγορα...

Είπαμε 5%...😁

Η Intel καλως η κακώς είναι μπροστά στο gaming..Αυτό πουλάει..αυτό της έμεινε..τι να κάνουμε..Εαν δεν σας ενδιαφέρει πάτε παρακάτω..Έχετε κάνει το thread @@@@

με τα watt κ κάτι προβλέψεις για το εάν θα πουλήσει η όχι..Δεν μας ενδιαφέρει , δεν έχουμε μετοχές..Νέα για τους CML μπαίνουμε να διαβάσουμε κ διαβάζουμε για σκούπες πλυντήρια.. κτλ..

On topic.

Όλες πανάκριβες..

https://wccftech.com/intel-z490-motherboards-pre-order-prices-asus-asrock-msi-aorus-gigabyte/

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ShooterX είπε

Επειδή ξεχνάτε γρήγορα...

Είπαμε 5%...😁

Παράξενα τα αποτελέσματα του τύπου.

Πόσο μάλλον όταν λέει ότι τα έκανε και με tuned μνήμες.

Στο παρακάτω βίντεο το HWU πως καταφέρνει, πάλι με καλές μνήμες, και έχει τον 3900Χ στο 5% από τον 9900ΚS. Και σε μερικές περιπτώσεις με σκάλισμα να τον περνάει κιόλας;

Τόσο ψεύτες είναι; Είναι βέβαια ο 3900Χ (και πάλι φτηνότερος από 9900Κ).

Δημοσ.
5 ώρες πριν, adtakhs είπε

Παίδες, o νέος 10-πυρηνος της Intel χρησιμοποιεί Ring Bus ή MESH ;

Ξέρει κανείς;

Ring

• Like 2
Δημοσ.

9 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Παράξενα τα αποτελέσματα του τύπου.

Πόσο μάλλον όταν λέει ότι τα έκανε και με tuned μνήμες.

Στο παρακάτω βίντεο το HWU πως καταφέρνει, πάλι με καλές μνήμες, και έχει τον 3900Χ στο 5% από τον 9900ΚS. Και σε μερικές περιπτώσεις με σκάλισμα να τον περνάει κιόλας;

Τόσο ψεύτες είναι; Είναι βέβαια ο 3900Χ (και πάλι φτηνότερος από 9900Κ).

Νομίζω στο πρώτο βίντεο ο τυπάς έχει τους επεξεργαστές στα 5ghz ενώ στο δεύτερο stock παίζοντας μόνο με μνήμες 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...