Προς το περιεχόμενο

Intel Comet Lake-S [2020]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

31 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Χάνεις το point. Δεν πειράζει, μέχρι όπου αντιλαμβάνεται ο καθένας. Αν δεν καταλαβαίνεις γιατί η ξερή διαφορά σε αριθμό αντί για ποσοστά δεν βγάζει νόημα δεν ξέρω πώς να σε βοηθήσω. Αφού θεωρείς ότι το 5 fps διαφορά είναι το ίδιο όταν είσαι στα 500 και όταν είσαι στα 60, συνέχισε σε αυτό το μονοπάτι. 

Μαζί με τα CPU tests που θες να γίνονται σε 4k, εκρηκτικός συνδυασμός. Κατάλαβα με τι μιλάω. 

Ποιος μίλησε για 4κ? Έστω κ 1440. Αλλά διαστρεβλώνεις τα πάντα.οπως θες.μεχρι εκεί που καταλαβαίνει ο καθένας .συμφωνώ απόλυτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

15 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

The bars illustrate the package power (in Watts).

Package power means the power of the processor only.

edit βασικα εχεις δικιο ισως ειναι τυπογραφικο του videocardz. 

Παντως ηξερα οτι cinebench εχει avx , πως το εκλεισαν αυτοι δεν ξερω. 

Δες τον πίνακα εκεί που λέει VRM Temperatures. Η CPU τραβά 255 W.

Μόλις τώρα, billeiros είπε

Ποιος μίλησε για 4κ? Έστω κ 1440. Αλλά διαστρεβλώνεις τα πάντα.οπως θες.μεχρι εκεί που καταλαβαίνει ο καθένας .συμφωνώ απόλυτα.

Επιμένεις ότι τα CPU bench πρέπει να τρέχουν σε gpu bound ανάλυση? Ok...δεν καταλαβαίνω αν επιμενεις από πεισμα η οντως το πιστευεις.

Αντε και τα GPU test σε CPU bound αναλυση. 360p. Οποιος δει τα εν λογω bench θα κανει συναρπαστικες αγορες...

2 λεπτά πριν, NT1G είπε

Δες τον πίνακα εκεί που λέει VRM Temperatures. Η CPU τραβά 255 W.

Ναι το ειδα. Παντως ο 10900k εχει pl2 250watt ( official απο την ιντελ )  στα 4.8 ghz αποκλιεται να μιλαμε για ιδια καταναλωση με 5.1 εκτος αν μιλαμε για golden chiπακι. 

https://www.gamersnexus.net/news-pc/3576-intel-gen-10-cpu-specs-10900k-delid-oc-support

For the unlocked 10th Gen Intel® Core™ i9-10900K desktop processor, Intel’s configuration recommendation are PL1 = 125, PL2 = 250 

1 λεπτό πριν, CometRyzen είπε

Επιμένεις ότι τα CPU bench πρέπει να τρέχουν σε gpu bound ανάλυση? Ok...δεν καταλαβαίνω αν επιμενεις από πεισμα η οντως το πιστευεις.

Αντε και τα GPU test σε CPU bound αναλυση. 360p. Οποιος δει τα εν λογω bench θα κανει συναρπαστικες αγορες...

cpu bench ειναι το cb.οχι το sotr σε 480p.μιλαμε για ρεαλιστικα σενάρια κ αγορές που έχουν νόημα.επαναλαμβανω.δες τα συστήματα της υπογραφής μου.2080 ti θα πάρεις για 1440p και άνω.εκει λοιπόν η διαφορά είναι της τάξεως του 6% avg..κανε τον υπολογισμό λοιπόν.σε 1080p υπάρχει μπουκάλι κ η ti υπολειτουργεί.οποια cpu και να βάλεις υπαρχει πληθώρα παιχνιδιών στα οποια δουλεύει πολύ λιγότερο του 99%.μια 2080 είναι αρκετή για αυτή την αναλυση και με το παραπάνω.εγω αυτά τα έχω δει με τα μάτια μου.η οποία σύγκριση λοιπόν σε 1080p είναι άτοπη και ανούσια.αυτο προσπαθω να σου εξηγήσω.αλλα ο καθένας όσο αντιλαμβάνεται.βλεπεις και 1080p 240hz οθόνη έχω και 1440 και 4κ.και 9700k και 3900x και navi και 2080ti. Ναι είμαι fanbοy της τσέπης μου.λυπαμαι που σου χάλασα το όνειρο.καληνυχτα

• Like 2

15 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Ναι το ειδα. Παντως ο 10900k εχει pl2 250watt ( official απο την ιντελ )  στα 4.8 ghz αποκλιεται να μιλαμε για ιδια καταναλωση με 5.1 εκτος αν μιλαμε για golden chiπακι. 

https://www.gamersnexus.net/news-pc/3576-intel-gen-10-cpu-specs-10900k-delid-oc-support

For the unlocked 10th Gen Intel® Core™ i9-10900K desktop processor, Intel’s configuration recommendation are PL1 = 125, PL2 = 250 

Πάρτο ανάποδα... τα 250 είναι ώστε ακόμα και τα 0,01% μπανάνες (τύπου 1.3+ για 4.8 all core) να μην έχουν BSODs-crashes σε all core turbo.

Και τα 255W για 10 πυρήνες στα 5.1 είναι ήδη τσιμπημένο, πόσο παραπάνω περίμενες δηλαδή non-AVX. Εγώ κάπου στα 200 το υπολόγιζα (κρίνοντας από 8700/9900Κ + εξτρά απώλειες).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να βλέπει κάποιος βιντεάκι σύγκρισης 9900κ vs 3600 με 2080ti σε 1080p και μετά να πηγαίνει να αγοράζει 9900κ με 1660 super με 1440p οθονη πιστεύοντας ότι έκανε καλή επιλογη εσύ δλδ το βρίσκεις σωστό ε? Ενώ με αυτά τα λεφτά μπορούσε να βάλει μια 2070super κ έναν 3600 και να έχει διπλάσιες επιδόσεις...κλάμα.μα ο ιντελ είναι gaming cpu θα λέει μετα.γιατι δεν πάμε καλά στα παιχνίδια? Ολα με βάση το διαθέσιμο χρήμα κ την οθόνη στην οποία παίζει ο καθένας πρέπει να αποφασίζονται.τωρα αν θες τις απόλυτες gaming επιδόσεις,έχεις πολύ χρήμα κ δε σε ενδιαφέρει η επεξεργαστική ισχύς για οτιδήποτε άλλο καθώς και το upgrade path be my guest

Επεξ/σία από billeiros
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, CometRyzen είπε

Τα CPU bench πρέπει να γίνονται σε εφαρμογές που αφορούν επιδόσεις του επεξεργαστή και όχι παιχνίδια όπου το κυρίαρχο ρόλο παίζει η κάρτα γραφικών. Είναι πραγματικό απογοητευτικό να βλέπεις την άλλοτε κραταιά και πρωτοπόρο σε κάθε τομέα επίδοσης Intel να διαφημίζεται "σαν επεξεργαστής για παιχνίδια". Πως να την πάρεις στα σοβαρά μετά?

Επεξ/σία από TR-909
  • Like 2

12 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Πάρτο ανάποδα... τα 250 είναι ώστε ακόμα και τα 0,01% μπανάνες (τύπου 1.3+ για 4.8 all core) να μην έχουν BSODs-crashes σε all core turbo.

Και τα 255W για 10 πυρήνες στα 5.1 είναι ήδη τσιμπημένο, πόσο παραπάνω περίμενες δηλαδή non-AVX. Εγώ κάπου στα 200 το υπολόγιζα (κρίνοντας από 8700/9900Κ + εξτρά απώλειες).

Eαν δεις ομως μολις το 1/4 ανεβαινει πανω απο τα στοκ αρα το 5.1 ειναι για golden τσιπακια. 

2 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Eαν δεις ομως μολις το 1/4 ανεβαινει πανω απο τα στοκ αρα το 5.1 ειναι για golden τσιπακια. 

Για binning μιλάμε ή κατανάλωση;

Επίσης τα στατιστικά της MSI είναι ΓΤΠΚ, τι συμπέρασμα να βγάλω (έχει 3 κατηγορίες οι οποίες δεν αθροίζουν 100% στο σύνολο.)

Cpu bench επίσης είναι να παίζεις και ταυτόχρονα να στριμαρεις ,να κατεβάζεις μέσω torrent η να απασχολείς τον επεξεργαστή με κάποιο άλλο task.και εκεί λυπάμαι αλλά ο παντοδύναμος 9900 τρώει την σκόνη του 3900x και τα fps πέφτουν βροχή...τέλος το vs από μένα .απλα ορισμένα πράγματα έπρεπε να ειπωθούν ώστε να μην παίρνουν τον κόσμο στον λαιμό τους καποιοι

9 λεπτά πριν, sotirisxp είπε

εδω παντως δεν φαινεται κατι τετοιο

Καταγραφή.PNG

Τι έβαλες τώρα ακριβώς? Θες να μας δείξεις και πόσα fps είχαν χωρίς streaming? Πηγή?Εδώ πάντως μια χαρά φαινεται 

Screenshot_2020-05-07-02-05-02-800_com.google.android.youtube.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...