Προς το περιεχόμενο

Intel Comet Lake-S [2020]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ShooterX είπε

Κλαίω με HWU :

Ε κάνα 10% καλύτερο gaming performance ο 8700k (i5 10600k) από τον 3600x ...

Meanwhile τον 8700k τον είχε στο 9% + από τον 2700x..

O 2700x δλδ π βρίσκεται σε σχέση με τον 3600x??

ΗΡΕΜΑ ρωτάω...🤣

Θα πρέπει να κάνει ένα συγκριτικό σε games με 7700k-1800x-8700k-2700x-3800x κ τα νέα  imo...

αλλιώς τα νούμερα π λέει ΔΕΝ βγαίνουν...

Αν και δε κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς μιας και το video του HWU δεν έχει μετρήσεις αλλά μία γενική τοποθέτηση περί διαφοράς απόδοσης, στο review του HWU του 3600 σε average 9 παιχνιδιών 1080p με στοκ cooler για τους Ryzen και Hyper 212 Black Edition cooler για τους Intel, η απόδοση ήταν:
8700Κ 141 fps
3600 130 fps
2700X 125 fps.
Δηλαδή 12,8% καλύτερος ο 8700K από 2700Χ και 8,4% από 3600.

Αντίθετα, στο review του 2700Χ, αλλά με AiO της Corsair (και φυσικά σε άλλο σετ παιχνιδιών) η διαφορά ήταν:
8700Κ 163 fps
2700X 148 fps
Δηλαδή 10,1% καλύτερος ο 8700Κ από 2700Χ.

Δε βλέπω δηλαδή κάπου το "τα νούμερα δε βγαίνουν", μια χαρά βγαίνουν.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, ShooterX είπε

Παρτο αλλιώς...

Εγώ ξέρω π κάθεται στο gaming και ο 2700x και ο 2600x και ο 3600x σε σχέση με τον 8700k..Πριν 2 βδομάδες έφτιαξα το 3ο ryzen pc για φίλο..

Ασε τα <για dummies>... και τα φιλαράκια π λες..

Ποτέ δεν υποστήριξα οτι θέλουμε μονο 1-2 cores..

Το hwu π το έχετε κάνει λάβαρο έδινε:

8700k +9% απο τον 2700x

9900κ +5% απο 3900x

και τώρα είπε κάτι για 8700k +10% από 3600x

Καταλαβαινεις που το πάω??

Ξέρω ότι είναι ανάλογα τα games αλλά κ πάλι δεν βγαίνουν τα νούμερα τους..

Πουθενά δεν λέω ότι εσύ υποστήριξες τα περί 1-2 πυρήνων, ούτε ότι οι "γνωστοί" κλπ είναι δικά σου "φιλαράκια". Απλά, ακολουθώ λογική προφύλαξης "Σκαθαροζούμη".

Καταλαβαίνεις, πιστεύω, σε ποιούς αναφέρομαι.

Το HU δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου ως επιχείρημα για το οτιδήποτε. Το κοιτάζω που και που, μέχρι εκεί.

Δες τι γράφει ο @noFEARgr θες.

Σε συνδυασμό με τα παρακάτω:

(1)Ο 3600Χ έχει μεγαλύτερο IPC από τον 2700Χ, με ίδιο στήσιμο (με φουλ στήσιμο και οι δυο τους, ακόμα κάτι παραπάνω αφού θεωρητικά παίρνει λίγο παραπάνω σφίξιμο σε μνήμες).

(2)Ο 3600Χ παίρνει παραπάνω oc από τον 2700Χ (100-200-400MHz, όσο).

1+2= Παραπάνω STP ο 3600Χ από τον 2700Χ

Τα νούμερα μια χαρά λογικά κάθονται.

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 1

Επίσης, το techpowerup στο review του 3600 δίνει:

2700Χ 95,8%
3600 100%
8700Κ 106,5% ή κάνοντας την αναγωγή:
11,2% καλύτερος ο 8700K από 2700Χ και 6,5% από 3600

• Like 1

3 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Ο 3600Χ έχει μεγαλύτερο IPC από τον 2700Χ, με ίδιο στήσιμο (με φουλ στήσιμο και οι διο τους, ακόμα κάτι παραπάνω αφού θεωρητικά παίρνει λίγο παραπάνω σφίξιμο σε μνήμες).

Σε αυτό μάλλον ισχύει το αντίθετο. Οι 1st--2nd gen Ryzen ανεβαίνουν περισσότερο με μνήμες.

Στο ram-αναίσθητο Crysis 3, ο Intel δεν παίρνει απολύτως τίποτα, ο 3rd gen παίρνει λίγο και ο 2700Χ πήρε τα πάνω του:

https://www.youtube.com/watch?v=SY2g9f7i5Js&t=26m50s

26m 50s

Από ότι έχω δει και από το SOTTR πάλι οι παλιότεροι Ryzen παίρνουν περισσότερο.

• Like 1

Το line-up των 10th Gen Intel είναι πάντως ενδιαφέρον και οι τιμές MSRP καλές, μένει όμως να δούμε πόσο θα βγουν τελικά στην αγορά και με τι διαθεσιμότητα.

• Like 2

2 λεπτά πριν, malakudi είπε

Το line-up των 10th Gen Intel είναι πάντως ενδιαφέρον και οι τιμές MSRP καλές, μένει όμως να δούμε πόσο θα βγουν τελικά στην αγορά και με τι διαθεσιμότητα.

Σπανίζουν οι μετριοπαθείς και λογικές απόψεις εδώ μέσα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, malakudi είπε

Τις τιμές της πλατφόρμας να κοιτάξουμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Intel χρησιμοποιεί αυτή την τακτική.

Να κόβει δηλαδή την τιμή του επεξεργαστή και να ανεβάζει τις τιμές στα mobos .

Κατά τα άλλα οι τιμές φαίνονται ψιλοκαλές.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Σε αυτό μάλλον ισχύει το αντίθετο. Οι 1st--2nd gen Ryzen ανεβαίνουν περισσότερο με μνήμες.

Στο ram-αναίσθητο Crysis 3, ο Intel δεν παίρνει απολύτως τίποτα, ο 3rd gen παίρνει λίγο και ο 2700Χ πήρε τα πάνω του:

https://www.youtube.com/watch?v=SY2g9f7i5Js&t=26m50s

26m 50s

Από ότι έχω δει και από το SOTTR πάλι οι παλιότεροι Ryzen παίρνουν περισσότερο.

Δεν παίρνω όρκο, γιατί δεν έχω πάει ακόμα σε 3χχχ ή 4χχχ.

Πάντως, ο 3χχχ θα φτάσει 3733/3800, θα κερδίσει σε b/w πολλά (σε lat, όχι και τόσα). Εξαρτάται και από το πρόγραμμα/παιγνίδι κάθε φορά το πόσο μετράει (η επιλογή που γράφω παραπάνω).

Επίσης, το Point ήταν το παραπάνω IPC του 3600Χ όταν είναι "φουλ" σωστά σεταρισμένος.

Επεξ/σία από Πέτρος

Μόλις τώρα, Πέτρος είπε

Δεν παίρνω όρκο, γιατί δεν έχω πάει ακόμα σε 3χχχ ή 4χχχ.

Πάντως, ο 3χχχ θα φτάσει 3733/3800, θα κερδίσει σε b/w πολλά (σε lat, όχι και τόσα). Εξαρτάται και από το πρόγραμμα/παιγνίδι κάθε φορά το πόσο μετράει (η επιλογή που γράφω παραπάνω).

Ναι με 16άρια+ primaries.

Ο παλιός πάει 3600 με 14άρια+.

Κάτσε αναζήτησε benches από το SOTTR.

Στο συγκεκριμένο (CPU Game) οι 3xxx και οι Intel και χωρίς σκάλισμα δεν πατώνουν. Οι 1st & 2nd gen αν δεν σκαλιστούν πατώνουν πραγματικά, χάνουν από κάτι Sandy Bridge.

Αντίθετα, αν σκαλιστούν πλησιάζουν αρκετά τους σκαλισμένους 3xxx.

• Like 2

3 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Τις τιμές της πλατφόρμας να κοιτάξουμε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Intel χρησιμοποιεί αυτή την τακτική.

Να κόβει δηλαδή την τιμή του επεξεργαστή και να ανεβάζει τις τιμές στα mobos . 

Φαντάζομαι πως σε κόστος πλατφόρμας τα 6πυρηνα πρέπει να τα συγκρίνουμε με B450 vs B460 ενώ τα 8-10 cores με Χ570 vs Z490. Σίγουρα οι επιλογές στην AMD πλατφόρμα είναι πολύ περισσότερες μιας που μπορείς να πάρεις μία φθηνή αλλά καλή X470 και να χτυπάς και 3950Χ. Από την άλλη αν πας σε B460 χάνεις τη δυνατότητα overclocking. Αυτά τα χαζά συνεχίζει και κάνει η Intel (κλειδωμένο overclock - κλειδωμένα chipset κτλ κτλ)

• Like 2

Το μεγαλυτερο αλμα πρεπει να το κανει στο marketing παρα στην  ιδια την αρχιτεκτονικη μου φαινεται.  Στην αρχη νομιζα οτι ειναι παρωδια αλλα πραγματικα εβγαλε τετοια slides η ιντελ...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα δώσει OC στα Β/Η chipsets και κάνει όλα τα CPU ξεκλείδωτα θα 'ναι πολύ καλά νέα. Η κατάσταση πάει πολύ μονόπαντα και προσωπικά δεν έχω στήσει PC με Intel CPU (800~1000€ budget) απο το μακρινό 2016 με ένα i5-6600K + RX 470. Πρέπει να ανοίξει την κάνουλα με τα features η intel να 'χούμε ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Επεξ/σία από 50EuroUser

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, 50EuroUser είπε

Άμα δώσει OC στα Β/Η chipsets και κάνει όλα τα CPU ξεκλείδωτα θα 'ναι πολύ καλά νέα. Η κατάσταση πάει πολύ μονόπαντα και προσωπικά δεν έχω στήσει PC με Intel CPU (800~1000€ budget) απο το μακρινό 2016 με ένα i5-6600K + RX 470. Πρέπει να ανοίξει την κάνουλα με τα features η intel να 'χούμε ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό.

Κανονικά θα έπρεπε να κλοκάρουν όλα.

Αλλά από την άλλη, όταν για να κλοκάρουν θέλουν δυνατά VRM και ψύξεις ανεβάζει υπέρμετρα το κόστος υλοποίησης της πλατφόρμας  που την κάνει εντελώς unbalanced .

Αν θες 60 - 100€ για CPU Cooler και  + 40-50€ για VRM + VRM COOLER , τότε  γιατί να περιοριστείς στο μικρό chipset.

Θα μπορούσε να ισχύει αν τα CPU της μπορούσαν να τρέξουν με χαμηλότερα φορτία στο VRM .

Επεξ/σία από adtakhs

2 ώρες πριν, malakudi είπε

Φαντάζομαι πως σε κόστος πλατφόρμας τα 6πυρηνα πρέπει να τα συγκρίνουμε με B450 vs B460 ενώ τα 8-10 cores με Χ570 vs Z490. Σίγουρα οι επιλογές στην AMD πλατφόρμα είναι πολύ περισσότερες μιας που μπορείς να πάρεις μία φθηνή αλλά καλή X470 και να χτυπάς και 3950Χ. Από την άλλη αν πας σε B460 χάνεις τη δυνατότητα overclocking. Αυτά τα χαζά συνεχίζει και κάνει η Intel (κλειδωμένο overclock - κλειδωμένα chipset κτλ κτλ)

Ούτε καν Χ470. Ακόμη και με την Β450 των 95 ευρώ που την είχα πάρει μπορώ να βάλω και τον 3950Χ χωρίς πρόβλημα..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...