Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Αν αυτές οι τιμές (έστω 1:1 σε €) έρθουν και στην Ευρώπη θα είναι μια χαρά.

Θα παίρνει κάποιος τον 10700KF, δηλαδή κάτι ανάμεσα σε 9900Κ και 9900ΚS χωρίς IGPU, με 350€ και τον αντίστοιχο 6/12 10600KF με 240€.

Αυτό θα σημάνει ΑΜΕΣΟ price cut από την AMD κατά τουλάχιστον 50-100$ σε όλους τους 6 έως 12-core 3xxx.

• Like 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Θα παίρνει κάποιος τον 10700KF, δηλαδή κάτι ανάμεσα σε 9900Κ και 9900ΚS χωρίς IGPU, με 350€ και τον αντίστοιχο 6/12 10600KF με 240€.

Αυτό θα σημάνει ΑΜΕΣΟ price cut από την AMD κατά τουλάχιστον 50-100$ σε όλους τους 6 έως 12-core 3xxx.

Μονο τους i3 θα ήθελα λίγο πιο φτηνούς..

Για το θέμα intel vs amd είναι γνωστό εδώ στο insomnia ότι υπάρχουν 2 μετρά κ 2 σταθμά..

Τα έχουμε ξαναπεί...

Η Intel είναι μπροστά στο gaming.... Insonnia : δεν μας νοιάζει αυτό κτλ.. δεν παίζουμε κτλ..

Εαν αλλάξει αυτό και βγει μπροστά εκεί η amd θα γίνει holy grail το gaming...

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, ShooterX είπε

Μονο τους i3 θα ήθελα λίγο πιο φτηνούς..

Για το θέμα intel vs amd είναι γνωστό εδώ στο insomnia ότι υπάρχουν 2 μετρά κ 2 σταθμά..

Τα έχουμε ξαναπεί...

Η Intel είναι μπροστά στο gaming.... Insonnia : δεν μας νοιάζει αυτό κτλ.. δεν παίζουμε κτλ..

Εαν αλλάξει αυτό και βγει μπροστά εκεί η amd θα γίνει holy grail το gaming...

Ετσι οπως το λες ειναι σαν να μην μπορεις να παιξεις games με τους amd. Σε blind test μεταξυ 9900k και 3900x χωρις fps counter δεν υπαρχει ενας που θα εβλεπε διαφορα. Αλλα αρκετα αναλωθηκαμε με αυτο το ζητημα . 

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Ετσι οπως το λες ειναι σαν να μην μπορεις να παιξεις games με τους amd. Σε blind test μεταξυ 9900k και 3900x χωρις fps counter δεν υπαρχει ενας που θα εβλεπε διαφορα. Αλλα αρκετα αναλωθηκαμε με αυτο το ζητημα . 

Blind test 2080 vs 2080s vs 2080 ti..

ΘΑ δεις διαφορά?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ShooterX είπε

Blind test 2080 vs 2080s vs 2080 ti..

ΘΑ δεις διαφορά?

Φυσικα στον οπτικο τομεα ομως και οχι στο ποσο smooth ειναι το gameplay. Aν φτασω 100+fps θα δω τι setting να ανεβασω για να βελτιωθει το οπτικο αποτελεσμα και οχι να αυξησω και αλλο τα fps

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Coppermine είπε

[...]απλά πρέπει να κατανοήσετε οτι σας έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι όσο και  αν πορώνουν παιδάκια εγκάθετοι youtubers....[...]

Αν μας έχει γραμμένους εμάς η AMD εσάς τότε τι σας έχει η Intel που αλλάζει τα socket/chipset σαν τα πουκάμισα για πρακτικά ίδιους επεξεργαστές; Στο AM4 βάζεις πάνω 4 γενιές επεξεργαστών (όλοι ξεκλείδωτοι) και αν έχεις μία καλή Β450 (Tomahawk των 100 ευρώ) βάζεις ακόμη και τον 3950Χ χωρίς πρόβλημα. Δοκίμασε να κάνεις κάτι αντίστοιχο με Intel και τα VRM θα σηκωθούν και θα αρχίσουν να τρέχουν από το φόβο τους..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Coppermine είπε

Εγώ αυτό που εξακολουθώ να μην αντιλαμβάνομαι είναι όλο το drama μην τυχόν και δεν καταλήξουμε στο παιδικό μαμά η amd καλό h intel κακό.......

Πραγματικά βλέπω εξέδρα γήπεδο με amd και αν πει κάποιος κάτι άλλο μπού.....φτού στην πυρά προφανώς έτσι να διατυπώσει κάποιος την άποψη του είναι no go εάν δεν συμφωνήσει πρώτα με τους Ιεχωβάδες της κόκκινης.

Το πρόβλημα είναι οπαδικό λες και αρκετοί έχετε μετοχές στην εταιρία, απλά πρέπει να κατανοήσετε οτι σας έχουν γραμμένους εκεί που δεν πιάνει μελάνι όσο και  αν πορώνουν παιδάκια εγκάθετοι youtubers....mil;ame gia ton hwunboxed και τον γκόμενο του που ο μουσάτος έβγαινε στο κανάλι του με μπουφάν amd και ο θυληκός θάβει συστηματικά ότι βγάζoυν oι nvidia και intel και είναι μονίμως γεμάτος δικαιολογίες για την amd, αυτός άρχισε τα vaselline look για το dlss στο bf5, όλα τα παιδάκια που είχαν 1080 οθόνη και 580 στην καλύτερη συμφώνησαν βλέποντας βιντεάκια στο youtube και εγώ μάλλον είμαι τυφλός που η εικόνα ήταν μια χαρά από την αρχή.......ναι ξέχασα πρέπει να χρησιμοποιήσω ansel με HDR off και να βγάλω screenshot και να ζουμάρω με overlay την native για να δω τις διαφορές που δεν αντέχει ο gamer με polaris

Διάβασα για φούρνους και πόσταρα αυτό

01.jpg.534c50d492f82d602c1ca712b3e2233c.jpg

Γράψατε την υπερβολή της υπερβολής "η intel τώρα βρίσκεται στην θέση που ήταν με τον cedar mill, σε σχέση με τους ahlon 64X2 και πόσταρα αυτό

14.jpg.6c0da38c312c6a66085787e928cfa058.jpg02.jpg.190630ce8c816a8231bd0da966ba8106.jpg02.jpg.2f9f37c8052e84b7dabcb1dd1758220b.jpg

Αλλά εκεί με το στανιό στα μετροπρογράμματα του aida 64 η θεόσταλτη αρχιτεκτονική zen μόνο στα aes κερδίζει την αρχαία της intel......και επειδή τα γράφετε στα σοβαρά την εποχή που έγιναν αυτές οι τεκτονικές αλλαγές σε άλμα επιδόσεων από την μια με τον athlon 64 και από την άλλη με τον conroe, και για τις δυο εταιρίες η εικόνα ήταν ότι τόσο ο cedar mill όσο και ο windsor ;htan p;anv ap;o 30-40% πιο αργοί, μάλιστα ο core 2 duo έκανε το 1 εκατομμύριο του suoer pi σε 19 δευτερόλεπτα χρονισμένος στα 2.66 την στιγμή που ο FX-57 στα 4ghzήθελε 55+

Από εκεί και πέρα το μόνο που μου προκαλεί αντιπάθεια προς την amd είναι το φανατικό κοινό της προσωπικά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ταχύτητα όλα τα υπόλοιπα μου είναι αδιάφορα

εσυ δεν εισαι με την direct die custom water cooling????????

αμα θυμαμαι λαθος συγνωμη................

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Αν μας έχει γραμμένους εμάς η AMD εσάς τότε τι σας έχει η Intel που αλλάζει τα socket/chipset σαν τα πουκάμισα για πρακτικά ίδιους επεξεργαστές; Στο AM4 βάζεις πάνω 4 γενιές επεξεργαστών (όλοι ξεκλείδωτοι) και αν έχεις μία καλή Β450 (Tomahawk των 100 ευρώ) βάζεις ακόμη και τον 3950Χ χωρίς πρόβλημα. Δοκίμασε να κάνεις κάτι αντίστοιχο με Intel και τα VRM θα σηκωθούν και θα αρχίσουν να τρέχουν από το φόβο τους..

όσο αφορά εμένα αμφότερες τις έχω γραμμένες και δεν είμαι οπαδός καμίας απολύτως εταιρίας (για υπολογιστές μιλάμε ήμαρτον) απλά δεν ανέχομαι το άσπρο μαύρο για να καταλήξουμε εκεί που θέλουμε προφανώς πόσταρα υλικό έβαλα λινκ με τον der8auer να εξηγεί κάποια πράγματα αλλά πολλοί καταλαβαίνουν μόνο ότι θέλουν aka δύο μέτρα και δύο σταθμά

4 λεπτά πριν, alexcrx είπε

εσυ δεν εισαι με την direct die custom water cooling????????

αμα θυμαμαι λαθος συγνωμη..............

custom watercooling ναί αλλά direct die οχι και φυσικά είναι αδύνατο όλοι οι skylake-x 9series και cascade lake-x είναι soldered

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Σχεδόν ποτέ δεν έχει υπάρξει 1:1 τιμών US με Ευρώπη. :)

Επίσης κοιτώντας τα TDP τους (κυρίως των top tier) όταν βλέπουμε 125W καταλαβαίνουμε ότι σε 'full load '(πχ. all cores turbo) θα μιλάμε για κοντά 250W ή και περισσότερο. Οπότε υποχρεωτικά θα χρειαστεί και κάποια top cooling λύση - άρα κανά +100€ στην καλύτερη. Aυτά θα σκέφτεται και η AMD και το βλέπω απίθανο να πηγαίνει σε price cuts - μόνο ίσως λίγο πριν την έλευση των Zen3 όπως έκανε και στο παρελθόν όταν ανανέωνε τα CPU gen της.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, TR-909 είπε

Επίσης κοιτώντας τα TDP τους (κυρίως των top tier) όταν βλέπουμε 125W καταλαβαίνουμε ότι σε 'full load '(πχ. all cores turbo) θα μιλάμε για κοντά 250W ή και περισσότερο. Οπότε υποχρεωτικά θα χρειαστεί και κάποια top cooling λύση - άρα κανά +100€ στην καλύτερη. Aυτά θα σκέφτεται και η AMD και το βλέπω απίθανο να πηγαίνει σε price cuts - μόνο ίσως λίγο πριν την έλευση των Zen3 όπως έκανε και στο παρελθόν όταν ανανέωνε τα CPU gen της.

Καταλαβαίνεις ότι η Intel τον πιο μοσχοπουλημένο consumer CPU της τον χαμηλώνει 150€, ε;

Και μου λες ότι δε θα κάνει price cuts 50-100€ η AMD; 😉

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Καταλαβαίνεις ότι η Intel τον πιο μοσχοπουλημένο consumer CPU της τον χαμηλώνει 150€, ε;

Και όχι μόνο τον 8c/16t...αλλά και τον 6c/12t...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Αν εννοείς τον 10700k προφανώς και η Intel κοιτάζει πιο μπροστά ...αυτό που έρχεται

Εκτιμήσεις κάνουμε αν και μακάρι να συμβεί αυτό που "βλέπεις εσύ". :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Δεν έχει λόγο να κάνει Price cut η AMD , ότι και να φέρει η Intel αυτή την στιγμή.

Το μόνο price cut που νομίζω πως  θα κάνει θα είναι στον R9 3950X απλά για να μηδενίσει τις πωλήσεις των Flagship της Intelas .

Τώρα αν σιγά σιγά πέφτουν κανένα 10€ οι τιμές τους , θα είναι γιατί πλησιάζουν οι ZEN 3 και θα πρέπει να ξεστοκάρει.

Εξάλλου θα σκάσουν και τα APUs που θα τραβήξουν πολλές πωλήσεις, ενώ το B550 με PCI-E V4.0 θα μειώσει από μόνο του την τιμή της AM4 - PCI-E V4.0 πλατφόρμας.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, adtakhs είπε

Δεν έχει λόγο να κάνει Price cut η AMD , ότι και να φέρει η Intel αυτή την στιγμή.

ΑΝ ισχύουν τα παραπάνω βέβαια:

Ryzen 7 3800X  priced at 399 USD

Core i7 10700KF priced at 349 USD

αλλά δε χρειάζεται price cut, ε;

😲😲😲

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...