sir ImPeCaBlE Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 1 λεπτό πριν, noFEARgr είπε Καμια απλα αναφερθηκε οτι η ιντελ εχει καλυτερο ipc κατι που δεν ισχυει . ipc μετραμε στα ιδια ρολογια. Τον καταναλωτη φυσικα δεν τον ενδιαφερει εαν οι επιδοσεις ερχονται ΄λογω ipc ειτε απο αυξημενα ρολογια.( αν και το δευτερο συνηθως φερνει και αυξηση σε καταναλωση/θερμοκρασια) Δεν είπα ποτέ ότι η Intel έχει καλύτερο ipc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε Αν αρχίσουμε να εξαιρούμε σενάρια, γενικευμένο συμπέρασμα δε το λες. For future reference https://www.anandtech.com/show/14605/the-and-ryzen-3700x-3900x-review-raising-the-bar/6 Normalising the scores for frequency, we see that AMD has achieved something that the company hasn’t been able to claim in over 15 years: It has beat Intel in terms of overall IPC Αυτο που ειπα δηλαδη οτι ipc εχει παραπανω και μου ζητησες πηγη , λογικο να θεωρησω οτι πιστευες το αντιθετο. 5 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε Δεν είπα ποτέ ότι η Intel έχει καλύτερο ipc. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από noFEARgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Καμια απλα αναφερθηκε οτι η ιντελ εχει καλυτερο ipc κατι που δεν ισχυει . ipc μετραμε στα ιδια ρολογια. Τον καταναλωτη φυσικα δεν τον ενδιαφερει εαν οι επιδοσεις ερχονται ΄λογω ipc ειτε απο αυξημενα ρολογια.( αν και το δευτερο συνηθως φερνει και αυξηση σε καταναλωση/θερμοκρασια) Όπως επίσης τον καταναλωτή δεν τον ενδιαφέρει μόνο το ipc στο cinebench. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από ShooterX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, ShooterX είπε Όπως επίσης τον καταναλωτή δεν τον ενδιαφέρει μόνο το ipc στο cinebench. Normalising the scores for frequency, we see that AMD has achieved something that the company hasn’t been able to claim in over 15 years: It has beat Intel in terms of overall IPC https://www.anandtech.com/show/14605/the-and-ryzen-3700x-3900x-review-raising-the-bar/6 Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από noFEARgr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 5 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Normalising the scores for frequency, we see that AMD has achieved something that the company hasn’t been able to claim in over 15 years: It has beat Intel in terms of overall IPC Αυτο που ειπα δηλαδη οτι ipc εχει παραπανω και μου ζητησες πηγη , λογικο να θεωρησω οτι πιστευες το αντιθετο. Είπες ότι η AMD είναι μπροστά. Πιστεύω ότι είσαι λάθος. Δεν είναι ανάγκη να ισχύει το αντίθετο για να είσαι λάθος. Προσωπικά θεωρώ ότι η διαφορά τους είναι τόσο μικρή που δε μπορείς να πεις ότι ο ένας είναι μπροστά ή ο άλλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε Αν αρχίσουμε να εξαιρούμε σενάρια, γενικευμένο συμπέρασμα δε το λες. For future reference https://www.anandtech.com/show/14605/the-and-ryzen-3700x-3900x-review-raising-the-bar/6 Eπιβεβαιωνεις το no Feargr οτι η amd εχει μεγαλυτερο Ipc 😛 9 λεπτά πριν, ShooterX είπε Όπως επίσης τον καταναλωτή δεν τον ενδιαφέρει μόνο το ipc στο cinebench. Toν καταναλωτη δεν θα πρεπει να τον ενδιαφερει καθολου το ipc ,ειναι σαν να τις μετραμε και ο ενας να εχει πιο μακρυ το κεφαλακι Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από akoinonitos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε Είπες ότι η AMD είναι μπροστά. Πιστεύω ότι είσαι λάθος. Δεν είναι ανάγκη να ισχύει το αντίθετο για να είσαι λάθος. Προσωπικά θεωρώ ότι η διαφορά τους είναι τόσο μικρή που δε μπορείς να πεις ότι ο ένας είναι μπροστά ή ο άλλος. Δεν χρειαζεται να πιστεψεις εμενα η οχι . Το ιδιο το αρθρο που εβαλες εχει στοιχεια που δειχνουν οτι ειναι μπροστα . Τωρα αυτο φυσικα και δεν πρεπει να απασχολει τον καταναλωτη μιας και ειπα οτι οι επιδοσεις ειναι αυτες που μετρανε , πως τις φτανει η καθε εταιρια ειναι δικο της προβλημα. Απλα σαν ipc ειναι μπροστα χωρις να χωραει αμφισβητηση . Σαν να λεμε οτι η ιντελ εχει υψηλοτερα ρολογια. Και αυτο δεν χωραει αμφισβητηση ειναι ενα γεγονος. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από noFEARgr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BabisTs Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 17 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Μπάμπη δεν είναι η συχνότητα των μνημών το πρόβλημα, είναι η αρχιτεκτονική οσον αφορα το gaming ,τι να το κανεις αμα ειναι να σκασεις ποσα φραγκα για μνημες 4000+ mhz και παλι ψιχουλα θα κερδισεις στην πραξη σε σχεση με 3600-3800 mhz Οσο ψηλότερα σφίγγεις τόσο καλυτερο latency έχουν και οι ryzen βλεπω.... Αν δεν έτρωγε το χειρόφρενο/ πεναλτι από τον if θα ανέβαινε πανω απο 3800 χωρίς να έχανε απόδοση...Αρα καλυτερο latency.. Εγώ αυτό αναφερα παραπάνω bro.... Αν στους 4000 το βελτιώσουν αισθητά, συν ότι θα έρθουν και με καλυτερο ipc θα πανε πολυ καλά.... 21 λεπτά πριν, noFEARgr είπε o 9900ks παιζει να ειναι λιγο καλυτερος απο τον 10900k λογω οτι θα εχει υψηλοτερα all core boost σε gaming. Υψηλοτερα ρολογια δεν θα ερθουν και αν ερθουν θα ειναι 100-200 mhz. Aυτο που θα φερει μεγαλη βελτιωση σε gaming ειναι οτι θα υπαρχει ενα 8-core ccx με εννοια l3 cache. Σε συνδιασμο με αλλες βελτιωσεις και τα 7+nm ειναι υπεραρκετα. Όλα αυτά θα εξαρτηθούν από το latency που θα εχουν αφου θα υπάρχει ένα 8core ccx πια.... Αν παιξουν στα χαμηλά των ιντελ τότε θα βγουν και μπροστά άνετα..... Αν παίξει παλι στα ψηλά 50-60ns τότε δεν νομίζω να καταφέρει πολλα.... Τώρα όσον αφορά τον 10900Κ με τουμπανιασμενες μνήμες λογω αναβαθμισμενου imc ακόμα και με χαμηλότερα all core κλοκια θα τα πηγαινει πολυ καλυτερα απο τον 9900KS.... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, akoinonitos είπε 😛 Toν καταναλωτη δεν θα πρεπει να τον ενδιαφερει καθολου το ipc ,ειναι σαν να τις μετραμε και ο ενας να εχει πιο μακρυ το κεφαλακι Έτσι... Όπως επίσης δεν πρέπει να τον ενδιαφέρουν τα nm του cpu του..Ξέρεις.. έμενα είναι στα 7nm και εσένα στα 14(δεινόσαυρος)..Άντε γεια κτλ... Ακούγεται τραγικό και μόνο π τα συγκρίνουν..εάν σκεφτείς βεβαία ότι σε παίζει μπάλα με τεχνολογία 5 ετών...(14nm)..Tο πόσα + εχει τι σε νοιάζει αφού gets the job done..??Λέω εγώ τώρα...😁 Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από ShooterX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, ShooterX είπε Έτσι... Όπως επίσης δεν πρέπει να τον ενδιαφέρουν τα nm του cpu του..Ξέρεις.. έμενα είναι στα 7nm και εσένα στα 14..Άντε γεια κτλ... Ακούγεται τραγικό και μόνο π τα συγκρίνουν..εάν σκεφτείς βεβαία ότι σε παίζει μπάλα με τεχνολογία 5 ετών...(14nm)..Tο πόσα + εχει τι σε νοιάζει αφού gets the jon done..??Λέω εγώ τώρα...😁 καλά ναι ,αλλά και αυτό σχετικό είναι γτ οκ από επιδόσεις αλλά τα πολλά + μόνο κακό της κάνουν ,θα πρέπει κάποια στιγμή να πάει παρακάτω γτ οι καταναλώσεις ανεβαίνουν αρκετά με αντίκτυπο τις θερμοκρασίες και κατά συνεπεία την πτώση των ρολογιών σε βαριά σεναρια 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, noFEARgr είπε Δεν χρειαζεται να πιστεψεις εμενα η οχι . Το ιδιο το αρθρο που εβαλες εχει στοιχεια που δειχνουν οτι ειναι μπροστα . Τωρα αυτο φυσικα και δεν πρεπει να απασχολει τον καταναλωτη μιας και ειπα οτι οι επιδοσεις ειναι αυτες που μετρανε , πως τις φτανει η καθε εταιρια ειναι δικο της προβλημα. Απλα σαν ipc ειναι μπροστα χωρις να χωραει αμφισβητηση . Σαν να λεμε οτι η ιντελ εχει υψηλοτερα ρολογια. Και αυτο δεν χωραει αμφισβητηση ειναι ενα γεγονος. Το άρθρο το έβαλα γιατί δείχνει τη μικρή διαφορά που έχουν. Το ότι μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι "βάλε ένα σενάριο να βάλω εγώ το αντίθετο" για εμένα δείχνει ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ξεκάθαρο. Αν είχες πει "Η amd ειναι 7% μπροστα απο την ιντελ σε ipc " μάλλον δε θα είχα δώσει σημασία. Imo κάπου εκεί είναι το περιθώριο λάθους (2-3%). Τώρα αν εσένα σε καλύπτει αυτή η διαφορά (χωρίς αμφισβήτηση κιόλας), ok. Προσωπικά μου ακούγεται σαν ισχυρισμός marketing . Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από sir ImPeCaBlE Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 16 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε Το άρθρο το έβαλα γιατί δείχνει τη μικρή διαφορά που έχουν. Το ότι μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι "βάλε ένα σενάριο να βάλω εγώ το αντίθετο" για εμένα δείχνει ότι το αποτέλεσμα δεν είναι ξεκάθαρο. Αν είχες πει "Η amd ειναι 7% μπροστα απο την ιντελ σε ipc " μάλλον δε θα είχα δώσει σημασία. Imo κάπου εκεί είναι το περιθώριο λάθους (2-3%). Τώρα αν εσένα σε καλύπτει αυτή η διαφορά (χωρίς αμφισβήτηση κιόλας), ok. Προσωπικά μου ακούγεται σαν ισχυρισμός marketing . Ε και σε gaming τόσο είναι μπροστά η ιντελ γιατί θεωρείται τότε καλύτερη για gaming ;🤔 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, noFEARgr είπε Ε και σε gaming τόσο είναι μπροστά η ιντελ γιατί θεωρείται τότε καλύτερη για gaming ;🤔 Γιατί ρωτάς εμένα?:lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Μόλις τώρα, sir ImPeCaBlE είπε Γιατί ρωτάς εμένα?:lol: Αν δεν πιστεύεις κάτι τέτοιο τότε ναι συμφωνώ απόλυτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Το πρόβλημα δε νομίζω πως είναι το latency με τις μνήμες αλλά το core to core latency που έβαλα παραπάνω. Αν αυτό λυθεί στους Zen 3 μιας που θα είναι 8 cores σε ένα CCX, η AMD θα πάρει το gaming performance crown. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις