noFEARgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Coppermine είπε τα thermals δεν έχουν μεγάλες διαφορές και μιλάμε για 7 vs 14nm, όταν στα 7 nm χρησιμοποιεί τόσο υψηλή τάση (επιλογή που μόνο τυχαία δεν είναι φυσικά) ποιο θα είναι το oc potential έστω και σε μελλοντικά refresh πάνω στην ίδια βασική αρχιτεκτονική μιλάω στην πραγματικότητα φυσικά και όχι σε ωραία powerpoints σε κοινό που απλά χειροκροτεί To oc potentian γιατι μας ενδιαφερει ομως ; Δεν λεω να καθεσαι και να πουσαρεις κτλπ το cpu εχει την φαση του αλλα σαν performance δεν θελουμε να μας δινουν το μεγιστο απο το εργοστασιο ; Επισης εαν φερει ενα 15% πανω σε Ipc με τους zen 3 και καθολου να μην ανεβουν τα κλοκια παλι δεν θα επρεπε να μας απασχολει. Τον καταναλωτη τον ενδιαφερουν 2 πραγματα , σε ενα συγκεκριμενο budget τι επιδοσεις παιρνει (+ θερμοκρασιες ,καταναλωση σε ενα βαθμο ) . Τωρα πως το πετυχαινει καθε εταιρια δεν μας απασχολει. Στους server η θερμοκρασια/καταναλωση εχει ακομα μεγαλυτερη βαρυτητα. Aυτην την στιγμη σαν μεσο ορο η amd εχει leadership θεση τοσο σε απολυτο performance, σε performance/$ και σε performance/watt. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από noFEARgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 15 λεπτά πριν, sotirisxp είπε Εγω δεν μπορω να καταλαβω που βλεπετε την κοντρα αναμεσα σε amd vs intel? η κοντρα ειναι intel vs TSMC,H amd ειναι για ντοματες οπως παντα.Φαντασου να ηταν η ιντελ στα 7nm και η AMD sta 14 nm?.Δεν θα υπηρχε καν θα εiχε κανει αναστολη εργασιας μεχρι το 2030 🙂 Ε ναι γιατί η TSMC έφτιαξε την zen αρχιτεκτονική. Η TSMC τα τρανζίστορ φτιάχνει, τα "τούβλα" ουσιαστικά.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
50EuroUser Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στα 14nm η Intel έχει το Master μετά απο 5-6-7 διαφορετικά Micro-architectures. Broadwell (1ο uArch 14nm 2014) Skylake Kaby-Lake Coffee-Lake Coffee-Lake Refresh Comet-Lake Rocket-Lake* Συγκρίνεται τώρα ένας Broadwell με έναν Coffee Lake σε OC potential ; Το τελευταίο "φτηνό" Node είναι τα 14nm, απο 'κει και μετά το κόστος ανεβαίνει πολύ. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από 50EuroUser Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noFEARgr Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 13 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Ε ναι γιατί η TSMC έφτιαξε την zen αρχιτεκτονική. Η TSMC τα τρανζίστορ φτιάχνει, τα "τούβλα" ουσιαστικά.. Γιατι ρε σιγα χρειαζεται ο αρχιτεκτονας σε ενα σπιτι ; Ο χτιστης μετραει μονο . Κακως τοσα χρονια σε σχολες οσοι πανε αρχιτεκτονικης , εαν ειχαν μπει insomnia θα τα ειχαν γλυτωσει 😏 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Τόσο καιρό κράζατε Intel για φούρνους κτλ ...και στην τελική πιο κρύοι είναι είτε σε idle ειτε σε gaming loads..(ακομη και με oc στα 5ghz) Αλλα έτσι είναι by design ε?? Μην ξεχάσουμε το cooler π δίνει και την κάνατε θεό για το vfm αλλά δεν αξίζει ούτε να την βάλεις επάνω.. Το oc potential δεν μας νοιάζει τώρα αλλά τον πουσαρισμενο 9900ks που δεν παίρνει άλλο oc στην πυρά... Tα τελευταία builds για φίλους π έκανα είναι 2700x-2600x-3600x..Καλό vfm δεν λέμε αλλά παιδιά αυτό το 2080ti π λέτε ότι χρειάζεται δεν ισχύει για να φανεί η διαφορά...Μιλάμε πάντα για gaming loads.. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από ShooterX 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, ShooterX είπε Τόσο καιρό κράζατε Intel για φούρνους κτλ ...και στην τελική πιο κρύοι είναι είτε σε idle ειτε σε gaming loads..(ακομη και με oc στα 5ghz) Μην ξεχάσουμε το cooler π δίνει και την κάνατε θεό για το vfm αλλά δεν αξίζει ούτε να την βάλεις επάνω.. Μόνο η ψήκτρα του 3600 είναι σάπια. Η Prism είναι μια χαρά. Ότι ο 9900Κ έχει ίδιες Τ με τον 3700Χ; Όντως; Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ilos Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 12 λεπτά πριν, ShooterX είπε Τόσο καιρό κράζατε Intel για φούρνους κτλ ...και στην τελική πιο κρύοι είναι είτε σε idle ειτε σε gaming loads..(ακομη και με oc στα 5ghz) Σε idle τι νόημα έχει όλα τα cpu σε σχεδόν ambient θα είναι με καλή ψύξη. Ούτε με τάμα στον άγιο Ντιλίντιο δεν ισχύει αυτό σε all core workloads (γιατί εκεί θα δεις τα 70ρια+). Οι zen2 έχουν hotspot στην περιοχή των chiplets και μικρότερη επιφάνεια μεν, καταναλώνουν όμως πολύ λιγότερο ρεύμα δε. Αν βάλεις αντίστοιχη με την wraith prism ψύκτρα σε all core 5GHz 9900k, έλα να μας πεις πως πήγε.😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, ilos είπε Σε idle τι νόημα έχει όλα τα cpu σε σχεδόν ambient θα είναι με καλή ψύξη. Ούτε με τάμα στον άγιο Ντιλίντιο δεν ισχύει αυτό σε all core workloads (γιατί εκεί θα δεις τα 70ρια+). Οι zen2 έχουν hotspot στην περιοχή των chiplets και μικρότερη επιφάνεια μεν, καταναλώνουν όμως πολύ λιγότερο ρεύμα δε. Αν βάλεις αντίστοιχη με την wraith prism ψύκτρα σε all core 5GHz 9900k, έλα να μας πεις πως πήγε.😁 Βρε συ είπα σε gaming loads...Ακόμη και βίντεο που έγινε post πρόσφατα εδώ στο φόρουμ για να δείξει τη μόνο 5% διάφορα σε gaming (gpu bottlenecked βέβαια-ultra κτλ) πιο κρύος ήταν ο Intel στα 5ghz vs 4,4ghz του ryzen εάν θυμάμαι καλά (ναι ξέρω ότι δεν πουσαρεται επαρκώς) Πιο all core workload?? Εμένα οι φίλοι μου και όσοι ξέρω το πιο βαρύ load π κάνει το pc τους είναι το gaming...Όταν όμως σερφαρεις στο net και το cpu πλησιάζει 50αρια τι γίνεται?? Να σου πω εγώ...ΤΙΠΟΤΑ...όλα καλά λέμε..έτσι φτιάχτηκε κτλ.. Περι idle temps πες το στους χρήστες εδώ μέσα...Δεν είναι δύσκολο να βρεις τα threads 😉 Εγώ πάντως δεν είμαι ευχαριστημενος με τα thermals των τελευταίων ryzen... ps. Την Arctic freezer duo την έχω βάλει σε όλα τα amd builds π έχω κάνει..Χρυσές δουλείες η Arctic..🤣 Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από ShooterX Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Όσο μικρότερη επιφάνεια έχουν τα chip ανά watt κατανάλωσης τόσο δυσκολότερα θα ψύχονται. Θυμηθείται και εποχές Sandy - Ivy .... Ακόμα και οι Dozzer που ρουφοάσαν σαν σκυλιά σε load, δεν ανέβαζαν θερμοκρασίες. 32nm τούβλα ήταν, επιφάνεια απαγωγής είχαν. Το ότι στα 7nm η απαγωγή θα ήταν δυσκολότερη ήταν δεδομένο. Τό ότι η AMD στα 7nm κατάφερε να ανεβάσει ρολόγια ... και όχι να κατεβάσει και να μην έχει και θέμα θερμοκρασιών, πουλώντας μαμά ψύκτρες που δουλεύουν , είναι το εντυπωσιακό. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από adtakhs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leros2004 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 2 λεπτά πριν, ShooterX είπε Εγώ πάντως δεν είμαι ευχαριστημενος με τα thermals των τελευταίων ryzen... Ε δεν πειράζει, είσαι χαρούμενος με τα temps των Intel... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει σε τι επηρεάζει αν ο ένας επεξεργαστής είναι στους 70c και ο άλλος στους 80C και συνέχεια μιλάτε για τις θερμοκρασίες. 🙄 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Super Moderators Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 8 minutes ago, ShooterX said: Την Arctic freezer duo την έχω βάλει σε όλα τα amd builds π έχω κάνει..Χρυσές δουλείες η Arctic.. Που να δεις τι έχει να γίνει με την Liquid Freezer II 280... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Και τι πειράζει που είναι στους 50 βαθμούς όταν μπαίνεις στο Internet; Φοβάσαι μην πάθει εγκαύματα; Όλοι οι επεξεργαστές είτε Intel είτε AMD έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν σε πολύ πιο ψηλές Τ από 50 και για μέρες. Γιατί οι Intel στους πόσους είναι όταν κάνεις χρήση γραφείου; Στους 20; 40-40 κάτι θα είναι. Ε και; Δεν παθαίνουν τίποτα τα CPU από τέτοιες Τ, αντέχουν άνετα. Αυτό μου θυμίζει την αέναη προσπάθεια μερικών για όσο το δυνατόν περισσότερη ελεύθερη ram με χρήση ηλίθιων προγραμμάτων τύπου ram cleaner/booster κτλ. Αφήστε το σύστημα να δουλέψει με την ησυχία του, όσο είναι μέσα στα safe όρια δεν υπάρχει πρόβλημα. Σάμπως ακουμπάω τον επεξεργαστή με το χέρι και με νοιάζει μην καώ; Αν είναι 50 ή 40 βαθμούς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ShooterX Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Και τι πειράζει που είναι στους 50 βαθμούς όταν μπαίνεις στο Internet; Φοβάσαι μην πάθει εγκαύματα; Όλοι οι επεξεργαστές είτε Intel είτε AMD έχουν σχεδιαστεί να λειτουργούν σε πολύ πιο ψηλές Τ από 50 και για μέρες. Γιατί οι Intel στους πόσους είναι όταν κάνεις χρήση γραφείου; Στους 20; 40-40 κάτι θα είναι. Ε και; Δεν παθαίνουν τίποτα τα CPU από τέτοιες Τ, αντέχουν άνετα. Αυτό μου θυμίζει την αέναη προσπάθεια μερικών για όσο το δυνατόν περισσότερη ελεύθερη ram με χρήση ηλίθιων προγραμμάτων τύπου ram cleaner/booster κτλ. Αφήστε το σύστημα να δουλέψει με την ησυχία του, όσο είναι μέσα στα safe όρια δεν υπάρχει πρόβλημα. Σάμπως ακουμπάω τον επεξεργαστή με το χέρι και με νοιάζει μην καώ; Αν είναι 50 ή 40 βαθμούς; Πάμε άλλη μια.. : ΔΕΝ με πειράζει, αλλά άλλους τους πειράζει όπως θα δεις κ σε threads εδώ μέσα.. επίσης αυτά γιατί δεν τα λέτε όταν λένε για τους intel θερμάστρες κτλ..??? όταν σε gaming loads και σε idle (άντε browsing) είναι πιο κρύοι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adtakhs Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, ShooterX είπε Πάμε άλλη μια.. : ΔΕΝ με πειράζει, αλλά άλλους τους πειράζει όπως θα δεις κ σε threads εδώ μέσα.. επίσης αυτά γιατί δεν τα λέτε όταν λένε για τους intel θερμάστρες κτλ..??? όταν σε gaming loads και σε idle (άντε browsing) είναι πιο κρύοι? Θερμάστρα ΔΕΝ είναι ότι θερμαίνεται. Θερμάστρα είναι ότι Θερμαίνει ... καταναλώνει. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2020 από adtakhs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις