Προς το περιεχόμενο

Intel Comet Lake-S [2020]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Θα έτυχε μάλλον, μόνο στο δικό μου 8600k να θέλει γομαρο ψύκτρα για να έχω τις ίδιες θερμοκρασίες με τον 2700x με την ψύκτρα των 30€

Σε αυτό αναφέρεσαι μάλλον, να σχολιάσω τι ακριβώς, χωρίς να ξέρψ συχνότητα και τάσεις, ψύξη, αν αυτός που το έστησε είχε ιδέα ή ήταν απλά ένα κακοστημένο σύστημα οτι να ναι και το ΄λλο τρέχει στοκ κλπ (δεν αναφέρομαι σε εσένα μην παρεξηγηθείς αλλά συμπεράσματα για σύστημα που δεν έχω δει μεταχειριστεί ο ίδιος θεωρώ ανεύθυνο να εκφέρω γνώμη) Ενδεικτικά μετά από επισκευή 2600Χ 3 κομμένα πινάκια τελικά το έφτιαξα και με παίρνει πελάτης μετά από 1 ώρα πανικόβλητος οτι το σύστημα ψηνεται και ο επεξεργαστής σους 120 βαθμούς, τον ηρέμησα όταν του είπα να απεγκαταστήσει το speccy δυστυχώς ακόμα δεν ήταν σίγουρος και ήμασταν στο τηλέφωνο μα ναι το speccy το χρησιμοποιώ και ένας φίλος μου κλπ.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Coppermine είπε

Πώς ακριβώς ψήνονται οι ιντελ στα 14nm αν μπορείς να το εξηγήσεις να το καταλάβω και εγώ, ο δικός μου i9 [email protected] με 1,28 v core και δεν μιλάω για turbo boost 3.0 Και λοιπά καραγκιοζιλίκια μιλάω για κανoνικό oc aka [email protected] με θερμοκρασίες σε load ανάμεσα σε 55-65 βαθμούς και σε cinebench 77....., και οι φάσεις του vrm 39-46 βαθμούς με active cooling

Eδώ μετά από 4 ώρες gaming

01.png

Είσαι σίγουρος ότι δουλεύει ο επεξεργαστής σου σταθερά στα 4,9 σε κάποιο σοβαρό all-core task; Κάνε transcode slow preset με x265 πχ σε ένα ultra hd bluray, θα πάρει κάποιες ώρες. Έστω ότι αντέχει, τι θερμοκρασία θα έχεις εκεί; AVX2 δουλεύεις πάλι 4,9 ή έχεις ρυθμίσει να πέφτει παρακάτω; Γιατί αν έχεις AVX offset 3, σε AVX workloads δουλεύει στα 4600 και όχι 4900.

Cinebench R20 ο Ryzen 3950X βγάζει 9300 στα 105W, ο 9940X πόσο βγάζει; Και πόσα W καταναλώνει στα 4,9GHz;

Επεξ/σία από malakudi

22 λεπτά πριν, malakudi είπε

Είσαι σίγουρος ότι δουλεύει ο επεξεργαστής σου σταθερά στα 4,9 σε κάποιο σοβαρό all-core task; Κάνε transcode slow preset με x265 πχ σε ένα ultra hd bluray, θα πάρει κάποιες ώρες. Έστω ότι αντέχει, τι θερμοκρασία θα έχεις εκεί; AVX2 δουλεύεις πάλι 4,9 ή έχεις ρυθμίσει να πέφτει παρακάτω; Γιατί αν έχεις AVX offset 3, σε AVX workloads δουλεύει στα 4600 και όχι 4900.

Cinebench R20 ο Ryzen 3950X βγάζει 9300 στα 105W, ο 9940X πόσο βγάζει; Και πόσα W καταναλώνει στα 4,9GHz;

Rocket Lake πάνε και αυτοί για 14nm.

0.5KW.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

245W total system είναι στο ίδιο τεστ ο Ryzen 3950X, 516W ο 10940Χ και 91C (με custom water cooling) στα 4,9 με 1.2V, σκέψου πόσο θα καίει με 1,28!!! 8800 το CB20 του 10940Χ στα 4900, λογικά ο 9940Χ θα είναι και λίγο πιο κάτω. Φυσικά αν τρέχουμε μόνο πασιέτζα (πάνω κάτω το ίδιο ζορίζει τη CPU με το 4Κ SOTR) περηφανευόμαστε ότι έχουμε overclock @ 4900 all core.

Fatality!

Σε αυτό αναφέρεσαι μάλλον, να σχολιάσω τι ακριβώς, χωρίς να ξέρψ συχνότητα και τάσεις, ψύξη, αν αυτός που το έστησε είχε ιδέα ή ήταν απλά ένα κακοστημένο σύστημα οτι να ναι και το ΄λλο τρέχει στοκ κλπ (δεν αναφέρομαι σε εσένα μην παρεξηγηθείς αλλά συμπεράσματα για σύστημα που δεν έχω δει μεταχειριστεί ο ίδιος θεωρώ ανεύθυνο να εκφέρω γνώμη) Ενδεικτικά μετά από επισκευή 2600Χ 3 κομμένα πινάκια τελικά το έφτιαξα και με παίρνει πελάτης μετά από 1 ώρα πανικόβλητος οτι το σύστημα ψηνεται και ο επεξεργαστής σους 120 βαθμούς, τον ηρέμησα όταν του είπα να απεγκαταστήσει το speccy δυστυχώς ακόμα δεν ήταν σίγουρος και ήμασταν στο τηλέφωνο μα ναι το speccy το χρησιμοποιώ και ένας φίλος μου κλπ.......

Στους 95 ή 105 (δε θυμάμαι 100% τώρα) θα είχε κάνει thermal shutdown. Οπότε αυτό που γράφεις είναι παπάτζα

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Παιδιά λίγο off-topic αλλά πως σας φαίνονται οι θερμοκρασίες μετά από 1 ώρα Cinebech R20 (επαναλαμβανόμενα runs) ;; Νομίζω πως είναι καλές...

cinebenchr20.jpg

Ναι ενώ όλα τα αλλά είναι on topic 🤣

Μια χαρά είναι μην ασχολεισαι

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, malakudi είπε
23 ώρες πριν, Coppermine είπε

Στους 95 ή 105 (δε θυμάμαι 100% τώρα) θα είχε κάνει thermal shutdown. Οπότε αυτό που γράφεις είναι παπάτζα

Γράφω αυτό '' με παίρνει πελάτης μετά από 1 ώρα πανικόβλητος οτι το σύστημα ψηνεται και ο επεξεργαστής στους 120 βαθμούς΄΄ γιατι προφανώς διάβαζε ΛΑΘΟΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ από το speccy ΠΟΥ όπως είναι γνωστό τουλάχιστον με όσους έχουν κάποια ιδέα οτι δείχνει λάθος ενδείξεις και ειδικά για ryzen δείχνει οτι να ναι....

Μια και το έχω εύκαιρο στο aida 64 ενα 5λεπτο stress test

01.jpg

15 ώρες πριν, malakudi είπε

Φυσικά και δουλεύει all core 4,9 ghz σταθερό, φυσικά και στα avx παίζει με offset στα 4 εγώ στο cb 20 βγάζω τόσο

02.jpg

Επεξ/σία από Coppermine

Η πλάκα είναι ότι clock 4 clock o 9940x πρέπει να είναι απειροελάχιστα πιο γρήγορος από τον 10940x, λόγω του μπαλώματος που περιέχει ο δεύτερος σε επίπεδο hardware για τα μισά vulnerabilities της γαλάζιας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Really oh no με αποκάλυψες φίλε με τα παπατζιλίκια που γράφω.......λοιπόν πάμε στρατα στρατούλα κοινώς ταλαρα

Γράφω αυτό '' με παίρνει πελάτης μετά από 1 ώρα πανικόβλητος οτι το σύστημα ψηνεται και ο επεξεργαστής στους 120 βαθμούς΄΄ γιατι προφανώς διάβαζε ΛΑΘΟΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ από το speccy ΠΟΥ όπως είναι γνωστό τουλάχιστον με όσους έχουν κάποια ιδέα οτι δείχνει λάθος ενδείξεις και ειδικά για ryzen δείχνει οτι να ναι....

Το κατάλαβες τώρα ή  να το γράψω ακόμα πιο απλά?

Μια και το έχω εύκαιρο στο aida 64 ενα 5λεπτο stress test

01.jpg

Φυσικά και δουλεύει all core 4,9 ghz σταθερό, φυσικά και στα avx παίζει με offset στα 4 εγώ στο cb 20 βγάζω τόσο

02.jpg

Αυτό ''Κάνε transcode slow preset με x265 πχ σε ένα ultra hd bluray, θα πάρει κάποιες ώρες.'' ούτε ξέρω τι είναι και ούτε και μου χρειάζεται στην δουλειά μου να αφιερώσω χρόνο για να το μάθω, απλά ενδεικτικά έτρεξα πριν από λίγο το aida που πόσταρα, το συστημα στήθηκε από εμένα μόνο για benching και gaming κοινώς για την ...... μου

Κατ' αρχάς συγνώμη αν βγήκε επιθετικό το προηγούμενο σχόλιό μου, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Με ενδιαφέρει να μάθω την πραγματική απόδοση των Intel HEDT από κάποιον που τους έχει. Έχουν περάσει από τα χέρια μου το τελευταίο τρίμηνο δύο Threadripper (ένα 3960Χ και ένα 3970Χ) αλλά κανένα Intel.

Σε ότι αφορά το Speccy, όντως κατάλαβα λάθος. Αλλά τι νόημα έχει να μας πεις για ένα πρόγραμμα που δείχνει λάθος θερμοκρασίες; Γι' αυτό φταίει ο Ryzen και η AMD ή το πρόγραμμα; Προφανώς φταίει το πρόγραμμα.

AIDA stress test 5 λεπτά; Αν έχεις watercooling μπορεί να θέλει ως και πάνω από 30 λεπτά για να φτάσεις στο μέγιστο της θερμικής χωρητικότητας.

AVX offset 4 σημαίνει ότι τρέχεις στα 4500 και όχι 4900 για οτιδήποτε ακουμπάει AVX. Δηλαδή x264/x265 encoding, Blender, αλλά και Cinebench R20. Το παραπάνω score δείχνει απόδοση στα 4900 και όχι 4500. Το έτρεξες με AVX offset ή χωρίς AVX offset;

Αν θες να κάνουμε μία παραγωγική συζήτηση, κατέβασε το Blender 2.82a, κατέβασε και ένα βαρύ scene πχ το Classroom από https://download.blender.org/demo/test/classroom.zip και κάνε Render Animation (Ctrl-F12). Αν και το συγκεκριμένο scene δεν έχει κίνηση, ο λόγος που ζητάω να κάνεις Render Animation είναι για να κάνει render πολλά frames (θα σου παίρνει περίπου 5-6 λεπτά το κάθε frame). Άφησέ το πχ να τρέξει για 1 ώρα (τόσο τεστάρει για παράδειγμα το HWU) και κατά τη διάρκεια κάνε monitor με το HwInfo64 που είναι το πιο αξιόπιστο για να παρακολουθείς θερμοκρασίες, ρεύματα αλλά και συχνότητες. Μηδένισέ το πριν ξεκινήσεις το render και βγάλε ένα screenshot όταν τελειώσει.

Τα παραπάνω κάνε τα αν πραγματικά θες να δεις τα όρια του επεξεργαστή σου σε all-core OC, κανένα παιχνίδι δε θα γεμίσει 100% τους 14 πυρήνες σου και κανένα benchmark/stress test που θα τελειώσει σε 1-2-5 λεπτά δε θα τερματίσει σε θερμοκρασίες τη CPU σου λόγω της θερμικής χωρητικότητας ενός watercooling συστήματος. 

Επεξ/σία από malakudi
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ok κανένα πρόβλημα από την μεριά μου, το περιστατικό που ανέφερα το speccy ήταν απλά για να δείξω πόσο εσφαλμένες εντυπώσεις μπορεί να προκύψουν από απόσταση και οτι γενικά συμπεράσματα, δεν βγαίνουν, δεν το διατύπωσα σωστά η συχνότητα σε avx instuctions είναι 4,0 το offset είναι 10 , το aida 64 το έτρεξα μετά από δυο ώρες στο bf5 που έτσι και αλλιώς το ψυκτικό έχει φτάσει στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου, τα νούμερα που βλέπεις με τερματισμένο ρο cpu στο aida 64 και μέχρι μισή ώρα που έχω δοκιμάσει είναι πάνω κάτω τα ίδια

Οσο για το πείραμα που γράφεις με χαρά μου μόλις βρω χρόνο, πάντως το aida 64 χρησιμοποιώ σε διάφορους υπολογιστές και είναι όσο αξιόπιστες είναι και οι ενδείξεις από τους σένσορες της κάθε μητρικής

Υ.Γ. Με το off topic το σταματώ εδώ τα υπόλοιπα με pm

Επεξ/σία από Coppermine
  • Like 1

34 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Ok κανένα πρόβλημα από την μεριά μου, το περιστατικό που ανέφερα το speccy ήταν απλά για να δείξω πόσο εσφαλμένες εντυπώσεις μπορεί να προκύψουν από απόσταση και οτι γενικά συμπεράσματα, δεν βγαίνουν, δεν το διατύπωσα σωστά η συχνότητα σε avx instuctions είναι 4,0 το offset είναι 10 , το aida 64 το έτρεξα μετά από δυο ώρες στο bf5 που έτσι και αλλιώς το ψυκτικό έχει φτάσει στην θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου, τα νούμερα που βλέπεις με τερματισμένο ρο cpu στο aida 64 και μέχρι μισή ώρα που έχω δοκιμάσει είναι πάνω κάτω τα ίδια

Οσο για το πείραμα που γράφεις με χαρά μου μόλις βρω χρόνο, πάντως το aida 64 χρησιμοποιώ σε διάφορους υπολογιστές και είναι όσο αξιόπιστες είναι και οι ενδείξεις από τους σένσορες της κάθε μητρικής

Υ.Γ. Με το off topic το σταματώ εδώ τα υπόλοιπα με pm

Το παραπάνω Cinebench R20 score είναι με AVX offset 10; Λογικά όχι. Αν ναι, τότε ίσως το CB20 δεν είναι AVX ή συμβαίνει κάτι άλλο. Έχεις κι ένα άλλο score στο νήμα του CB20 που πιάνεις 8156, εκείνο με τι settings είναι;

Αν η CPU σου δουλεύει στο τέρμα για πολύ ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες, τότε το υγρό θα ανεβάζει σταδιακά θερμοκρασία μέχρι να φτάσει σε ισορροπία. Αυτή θα είναι αρκετά πιο πάνω από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Coppermine είπε

Αυτό ''Κάνε transcode slow preset με x265 πχ σε ένα ultra hd bluray, θα πάρει κάποιες ώρες.'' ούτε ξέρω τι είναι και ούτε και μου χρειάζεται στην δουλειά μου να αφιερώσω χρόνο για να το μάθω, απλά ενδεικτικά έτρεξα πριν από λίγο το aida που πόσταρα, το συστημα στήθηκε από εμένα μόνο για benching και gaming κοινώς για την ...... μου

Το handbrake είναι δωρεάν και εκμεταλλεύεται AVX εντολές. Αναπτύσσει αρκετά υψηλότερα temps από κάτι AIDA. Δεν στρεσσάρει όμως το cpu όσο ένα prime AVX enabled που είναι όντως μη ρεαλιστικό φορτίο. Ακόμα, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η χρήση AVX γενικώς είναι μη ρεαλιστικό σενάριο αφού δίνει ~50% boost στο encoding και η intel για κάτι τέτοιες χρήσεις το έδωσε.

Αν τα αποτελέσματα είναι με υδρόψυξη(αυτό υποννοείς) και ειδικά custom τότε με δεδομένο το soldered chip είναι αναμενόμενο να μένουν υπο έλεγχο τα temps. Απλά δεν είναι οι περισσότεροι πρόθυμοι να τρέχουν με υδρόψυξη. Όχι μόνο για λόγους ασφαλείας. Αλλά επειδή δεν θέλουν να ξοδέψουν έναν μήνα να μάθουν για την υδρόψυξη, να έχουν pc που να ζυγίζει έναν τόνο και να τους παίρνει μια ημέρα για να κάνουν την πιο απλή αλλαγή στο εσωτερικό του. Αν γούσταραν να φτάνουν όλοι στα άκρα και να μην κάνουν τίποτα άλλο στη ζωή τους πέρα από το να μοντάρουν πισιά τότε θα μιλάγαμε και για chiller που πέφτουν ακόμα πιο χαμηλά.

Επεξ/σία από pirmen56

Στις 23/4/2020 στις 12:55 ΜΜ, pirmen56 είπε

Το τσιπ στο οποίο αναφέρεσαι κοντράρεται με έναν 4790K του 2014, αν δεις benchmarks του Gamersnexus. Εντελώς στοκ πόσο να κρατήσει όταν ακόμα και σήμερα είναι τόσο οριακό. Θέλω να πω, αρχίσαμε να κοιτάμε τώρα και τσιπ του 100ευρου για gaming; Αν είναι έτσι να πέσουμε και στα 60€ που έχουν οι Ινδοί και η AMD έχει ακόμα καλύτερο vfm.

Και γιατί να τον έχεις εντελως στοκ και να μην τον πας σε συχνότητες 2600Χ. 2 κλικ είναι. Τους Κ δηλαδή που αναφέρεις για στοκ τους αγόραζαν όλοι;

Όσο για το 100ευρω.. Να ξεκινήσουμε ένα petition στην AMD να τον πάει στα 150 τουλάχιστο, όσο και ο 9400f που είναι future proof. Ακούς εκεί, ο κάθε φτωχομπινές να αγοράζει 6c/12t!

Μόλις τώρα, nicksoti είπε

Και γιατί να τον έχεις εντελως στοκ και να μην τον πας σε συχνότητες 2600Χ. 2 κλικ είναι. Τους Κ δηλαδή που αναφέρεις για στοκ τους αγόραζαν όλοι;

Όσο για το 100ευρω.. Να ξεκινήσουμε ένα petition στην AMD να τον πάει στα 150 τουλάχιστο, όσο και ο 9400f που είναι future proof. Ακούς εκεί, ο κάθε φτωχομπινές να αγοράζει 6c/12t!

Υποθέσαμε ότι αυτοί που αγοράζουν έτοιμο σύστημα(εκεί ξεκίνησε η κουβέντα) για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους δεν ασχολούνται καθόλου με oc και ram oc. Το πολύ πολύ ένα xmp που γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού μέσα από το BIOS για κάποιον που πήρε intel με μνήμες πάνω από τα επίσημα specs(ας πούμε 3200 αντί για το default 2666).

Οπότε ένας Ryzen 1600AF υπό αυτές τις συνθήκες κοντράρεται με ένα high end μοντέλο του 2014, τον 4790K. Όσο αντέξει ο δεύτερος άλλο τόσο περίπου θα αντέξει και ο πρώτος. Το πόσα cores δίνει η AMD δεν μας ενδιαφέρει. Το πώς αποδίδουν μας ενδιαφέρει. Αλλιώς εκείνοι που πήραν 8700K και τελικιάζουν όλες τις GPU είναι τα θύματα ενώ αυτοί με τον 1600AF οι έξυπνοι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...