Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Πώς ακριβώς ψήνονται οι ιντελ στα 14nm αν μπορείς να το εξηγήσεις να το καταλάβω και εγώ, ο δικός μου i9 [email protected] με 1,28 v core και δεν μιλάω για turbo boost 3.0 Και λοιπά καραγκιοζιλίκια μιλάω για κανoνικό oc aka [email protected] με θερμοκρασίες σε load ανάμεσα σε 55-65 βαθμούς και σε cinebench 77....., και οι φάσεις του vrm 39-46 βαθμούς με active cooling

Eδώ μετά από 4 ώρες gaming

01.png

Στα games δεν καίει τίποτα αφού δεν έχει ανάγκη και τόσους πηρήνες. Γιατί λοιπόν να υπάρχουν σε mainstream πλατφόρμα;

Βάλε και ένα stress test και πες μας με τι ψύξη το κρατάς σε νορμάλ θερμοκρασίες(<85).

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Πώς ακριβώς ψήνονται οι ιντελ στα 14nm αν μπορείς να το εξηγήσεις να το καταλάβω και εγώ, ο δικός μου i9 [email protected] με 1,28 v core και δεν μιλάω για turbo boost 3.0 Και λοιπά καραγκιοζιλίκια μιλάω για κανoνικό oc aka [email protected] με θερμοκρασίες σε load ανάμεσα σε 55-65 βαθμούς και σε cinebench 77....., και οι φάσεις του vrm 39-46 βαθμούς με active cooling

01.png

Mου βαζεις παιχνιδι σε 4κ που ο επεξεργαστης παιζει να μην ξεπερναει 10% σε  cpu usage. 

Αλλα επιβεβαιωνεις τα λεγομενα μου απο το cinebench , που σε 14 cores δεν παιζει να κραταει πανω απο 1 λεπτο το τεστ( αν μιλαμε δε για το cinebench15 αρκουν μερικα δευτερολεπτα) και φτανει 77c ( να φανταστω με βαρβατη υδροψυξη ) . Σε blender η prime95 κανει shutdown to pc ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Coppermine είπε

01.png

Να σου πω την διαφορα στο sottr μιας και το εβαλες σαν παραδειγμα ,ενας 3xxx παιζει στο παιδχνιδι με ταση 1.38-1.42v με θερμοκρασιες 45-50 βαθμους σε μια aio ,παρολα αυτα το gaming δεν είναι ενδεικτικό μιας και το ζορι ειναι μικρο. Παρόλα αυτα εγω τις θερμοκασιες των 3xxx τις θεωρω κακες αλλα και των ιντελ επισης. Τα δροσερα cpu μαλλον θα πρεπει να τα ξεχασουμε απο εδω και περα

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Όσοι παίρνουν έτοιμα συστήματα(η μεγάλη πλειοψηφία) δεν πρόκειται να καταλάβουν διαφορά ανάμεσα σε έναν 4/8 intel και έναν ίδιας τιμής 6/12 ryzen με αυτά που κάνουν. Θα πάρουν ό,τι τους πασάρουν. Εκτός αυτού, ακόμα και να σκάμπαζαν λίγο από τεχνολογία, δεν πρόκειται να σετάρουν σωστά μνήμες σε ryzen για να φτάσουν τα αντίστοιχης τιμής intel σε gaming(συνήθως το βαρύτερο task για τον μέσο χρήστη).

Πάντως καλύτερα να έβγαζε η intel 14nm με  το καλύτερο δυνατό arch και ταβάνι τα 8/16, ώστε να παραμείνει No1 σε gaming, παρά να προσπαθεί να ανταγωνιστεί την AMD σε productivity με "πυρηνικούς αντιδραστήρες" σαν τον 10900F. Περιμένω να δω αν θα αλλάξουν τελικά τακτική με τους rocket lake. Ένας 6/12 rocket lake με 15-20% καλύτερο IPC σε games θα έβγαζε άνετα μια 7ετία πιστεύω.

Δηλαδή τι σετάρισμα σε μνήμες πρέπει να κάνει ο 1600af για να φτάσει τις αντίστοιχες επιδόσεις σε gaming του 9100f που έχει την ίδια τιμή? 😁

Γιατί τα oem prebuilt τέτοιας κατηγορίας τιμής cpu έχουν πάνω συνήθως, άντε κανέναν 9400/3600 το πολύ στο τσακίρ κέφι.

Έχεις φτάσει σε next level το trolling και αδυνατώ να σε ακολουθήσω.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Να σου πω την διαφορα στο sottr μιας και το εβαλες σαν παραδειγμα ,ενας 3xxx παιζει στο παιδχνιδι με ταση 1.38-1.42v με θερμοκρασιες 45-50 βαθμους σε μια aio ,παρολα αυτα ενα gaming δεν είναι ενδεικτικό μιας και το ζορι ειναι μικρο

Σε ποιά συχνότητα όμως γιατί το σύστημα μου είναι 14 cores @4.9ghz monolithic 18 core die, αν το συγκρίνεις με έναν stock ryzen μπορώ επίσης να τρέξω τον δικό μου στην στόν συχνότητα στα 3,3ghz με 1,1v και να παίζω 28-45....οπότε ποιο το νόημα, στο load του cinebench φτάνει μέχρι 77 βαθμούς ποια είναι η κανονική χρήση όπως το εννοείς?

Σταθερότατο και κρύο μ τα ρολόγια στο Θεό από εκεί και πέρα περιμένω να καταλάβω πώς ψήνεται και δεν το αντιλαμβάνομαι εγω?

To prime ούτε το χρησιμοποιώ και φυσικά και δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω γιατί απλώς είναι μια μπούρδα, unrealistic load που δεν πρόκειται να το δει κάποιος ποτέ....κοινώς μπούρδες από εκεί και πέρα και στο aida 64 20 λεπτά stress test μέχρι 75, 79 ίσως... τα υπόλοιπα είναι απλά εντυπώσεις που έχει ο καθένας στο κεφάλι του σχετικά με το τι ισχύει και τι όχι

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Σε ποιά συχνότητα όμως γιατί το σύστημα μου είναι 14 cores @4.9ghz monolithic 18 core die, αν το συγκρίνεις με έναν stock ryzen μπορώ επίσης να τρέξω τον δικό μου στην στόν συχνότητα στα 3,3ghz με 1,1v και να παίζω 28-45....οπότε ποιο το νόημα, στο load του cinebench φτάνει μέχρι 77 βαθμούς ποια είναι η κανονική χρήση όπως το εννοείς?

Σταθερότατο και κρύο μ τα ρολόγια στο Θεό από εκεί και πέρα περιμένω να καταλάβω πώς ψήνεται και δεν το αντιλαμβάνομαι εγω?

To prime ούτε το χρησιμοποιώ και φυσικά και δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω γιατί απλώς είναι μια μπούρδα, unrealistic load που δεν πρόκειται να το δει κάποιος ποτέ....κοινώς μπούρδες από εκεί και πέρα και στο aida 64 20 λεπτά stress test μέχρι 75, 79 ίσως... τα υπόλοιπα είναι απλά εντυπώσεις που έχει ο καθένας στο κεφάλι του σχετικά με το τι ισχύει και τι όχι

4.3-4.4GHZ αλλα τι σημασια εχουν τα ρολογια το θεμα ειναι η ταση ,εγω δεν ειπα οτι ψηνεται καποιος αλλος ισως το ειπε.

Δημοσ.

Εμ βεβαια εντυπωσεις ειναι ο κοσμος που δουλευει blender ,handbrake κτλπ .

Και αυτα δεν ειναι τιποτα εξεζητημένο ο καθενας τα χρησημοποιει , δεν μιλαω για πιο βαριες εφαρμογες. 

Επισης δεν βαζεις ενα απο hwinfo να δουμε τους επιμερους πυρηνες ; γιατι το 77c ειναι ο μεσος ορος αλλα δεν μας λεει σε τι θερμοκρασιες βρισκονται οι εσωτερικοι πυρηνες . 

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, ilos είπε

Δηλαδή τι σετάρισμα σε μνήμες πρέπει να κάνει ο 1600af για να φτάσει τις αντίστοιχες επιδόσεις σε gaming του 9100f που έχει την ίδια τιμή? 😁

Γιατί τα oem prebuilt τέτοιας κατηγορίας τιμής cpu έχουν πάνω συνήθως, άντε κανέναν 9400/3600 το πολύ στο τσακίρ κέφι.

Έχεις φτάσει σε next level το trolling και αδυνατώ να σε ακολουθήσω.

Το τσιπ στο οποίο αναφέρεσαι κοντράρεται με έναν 4790K του 2014, αν δεις benchmarks του Gamersnexus. Εντελώς στοκ πόσο να κρατήσει όταν ακόμα και σήμερα είναι τόσο οριακό. Θέλω να πω, αρχίσαμε να κοιτάμε τώρα και τσιπ του 100ευρου για gaming; Αν είναι έτσι να πέσουμε και στα 60€ που έχουν οι Ινδοί και η AMD έχει ακόμα καλύτερο vfm.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Μπορείς να τρέξεις ένα 2ωρο handbrake x265. Χιλιάδες χρήστες κάνουν πολύωρα renders. Έστω ένα malwarebytes/ windows defender σε γρήγορο ssd δίσκο. Κι εκεί παίρνεις μια ιδέα. Η και τα 2 ταυτόχρονα.

Επεξ/σία από nicksoti
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, noFEARgr είπε

Αλλα επιβεβαιωνεις τα λεγομενα μου απο το cinebench , που σε 14 cores δεν παιζει να κραταει πανω απο 1 λεπτο το τεστ( αν μιλαμε δε για το cinebench15 αρκουν μερικα δευτερολεπτα) και φτανει 77c ( να φανταστω με βαρβατη υδροψυξη ) . Σε blender η prime95 κανει shutdown to pc ;

Δεν επιβεβαιώνω απολύτως τίποτε, δες πιο πάνω σχετικά με aida 64, από εκεί και πέρα υπάρχει το ίδιο σύστημα με το δικό μου 1 προς 1 απλά για επαγγελματία με αέρα όπου με την dark pro 4 ο i9 στα 4,5ghz με 1,2, δουλεύει maya, rhino, photoshop  απόλυτα σταθερά και κρύο, ο καθένας μπορεί φυσικά να γράφει παρόλες από βιντεάκια στο youtube

περι ου

01.png

Επεξ/σία από Coppermine
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Το τσιπ στο οποίο αναφέρεσαι κοντράρεται με έναν 4790K του 2014, αν δεις benchmarks του Gamersnexus. Εντελώς στοκ πόσο να κρατήσει όταν ακόμα και σήμερα είναι τόσο οριακό. Θέλω να πω, αρχίσαμε να κοιτάμε τώρα και τσιπ του 100ευρου για gaming; Αν είναι έτσι να πέσουμε και στα 60€ που έχουν οι Ινδοί και η AMD έχει ακόμα καλύτερο vfm.

Ο 4790κ στοιχιζε 350+ , ο 1600af 85.

Aκομα και ιδιες επιδοσεις να εχουν ( που δεν εχουν ειδικα σε καινουργια παιχνιδια που χρησημοποιουν πυρηνες ) θεωρειται κακο που στο 1/4( παραπανω αν βαλεις τιμη cooler και ακριβοτερης μητρικης )  της τιμης εχουν ιδιες επιδοσεις ;

Επεξ/σία από noFEARgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Coppermine είπε

Πώς ακριβώς ψήνονται οι ιντελ στα 14nm

Ψυγεία οι intel.... σαν τις nvidia ενα πράμα, που δεν χρειάζεσαι καν fan για να τις λειτουργήσεις... 

Θα έτυχε μάλλον, μόνο στο δικό μου 8600k να θέλει γομαρο ψύκτρα για να έχω τις ίδιες θερμοκρασίες με τον 2700x με την ψύκτρα των 30€      

Επεξ/σία από leros2004
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Ο 1600af είναι zen+ όχι zen. Πίστεψέ ακόμα και 4/8 να τον έχεις clock 4 clock είναι γρηγορότερος από haswell ακόμα και με afr του κιλού. Αλλά η σύγκριση δεν είναι με τον 4790k που πες είναι λίγο ισοπαλία. Η σύγκριση είναι με τον 9100f. Όταν με το καλό θα βγουν οι 10100f στην ίδια τιμή με διπλά threads, τότε ναι θα υπάρχει προβάδισμα intel σε παλιότερους τίτλους. Αλλιώς για να δεις νίκες του 9100f θα ψάχνεις μέχρι τότε στα starcraft και στα lol.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Ψυγεία οι intel.... σαν τις nvidia ενα πράμα, που δεν χρειάζεσαι καν fan για να τις λειτουργήσεις...

Ε ναι ρε συ προφανώς δεν πιστεύω φυσικά τις θερμοκρασίες που βλέπω in vitro από συστήματα που έχω στήσει, θα μπω να δω βιντεάκια από not an apple fan και hwunboxed να μου πουν την αλήθεια προφανώς δάκτυλος της ιντελ είναι και στην finalwire και στην asus να δείχνουν 20 βαθμούς πιο κάτω από το πραγματικό

Μήπως να το δημοσιεύσει και ο Χίος ή η Ελεύθερη ώρα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε ναι ρε συ προφανώς δεν πιστεύω φυσικά τις θερμοκρασίες που βλέπω in vitro από συστήματα που έχω στήσει, θα μπω να δω βιντεάκια από not an apple fan και hwunboxed να μου πουν την αλήθεια προφανώς δάκτυλος της ιντελ είναι και στην finalwire και στην asus να δείχνουν 20 βαθμούς πιο κάτω από το πραγματικό

Μήπως να το δημοσιεύσει και ο Χίος ή η Ελεύθερη ώρα?

Στο υπόλοιπο μερος του μνμ μου δεν σε βλέπω να σχολιάζεις όμως... 

Και για να σε προλάβω:
0-02-04-da389a254c4cb6c7814661d2caf3ee177cf991686235baee570e97af57dff09a_6eb5dfec.jpg.5a12ecfbff8dd0296cb5654fc0984cd0.jpg

Όλος τυχαίως η συμπεριφορά του είναι ακριβώς αυτή που αναφέρει και το hwunboxed, άτυχο και αυτό, θα έπεσε σε κακό κομμάτι που ανεβάζει θερμοκρασία 

Επεξ/σία από leros2004
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...