Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, coffeex είπε

Αυτός που "τραβάει" video σε portrait 😅

Έχω ρίξει σε πολλούς γνωστούς/φίλους φάπες για αυτό το λόγο. 😎

Ειναι και αυτο.

Και εγω εχω ριξει σε αρκετους γνωστους και φιλους. 🤣😂

• Like 1
  • Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Drake27 είπε

Αληθεια ποιος τραβαει βιντεο σε 4Κ,αμα ο φακος της συσκευης ειναι μαπα και 18Κ να εχει παλι η ιδια ποιοτητα εικονας θα ειναι.

Υπάρχει αρκετά σημαντική διαφορά αν το βίντεο έχει και περισσότερα frames / sec...

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Drake27 είπε

Αληθεια ποιος τραβαει βιντεο σε 4Κ,αμα ο φακος της συσκευης ειναι μαπα και 18Κ να εχει παλι η ιδια ποιοτητα εικονας θα ειναι.

Σίγουρα το 4κ του κινητού δεν συγκρίνεται με  μία κανονική κάμερα, αλλά φαντάζομαι ότι στο ίδιο κινητο το 4κ βιντεο που τραβάει ειναι καλύτερο απο το 1080p η το 720p πάλι στο ίδιο κινητό.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, logistoulis είπε

Για ποιο λόγο να μην τραβήξεις σε 4Κ είναι το ερώτημα;

Δηλαδή δεν υπάρχουν με ικανοποιητικό φακό; 

Υπάρχει διαφορά από 1080 σε 4Κ αν πρόκειται να αναπαράγεις το βίντεο σε 4Κ οθόνη

Υπαρχει με μια επαγγελματικη καμερα που την πληρωνεις 1000+

Με τον κινητο τον 200-300€ ή και με ναυαρχιδες δεν βλεπεις διαφορες ακομα και αναπαραγωγη να κανεις σε 4Κ τηλεοραση.

Mε S8+,Note 8 και με το XS max που εχω τωρα οι διαφορες στην αναπαραγωγη σε αλλο μεσο απο 1080 σε 4Κ ηταν ελαχιστες.

Απο 1080 σε 4Κ δεν θα σου αλλαξει τον φωτισμο,τα χρωματα ή το background,απλα θα σου εχει λιγο ποιο καθαρη εικονα.

Thats all.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, chrisxpap είπε

Σίγουρα το 4κ του κινητού δεν συγκρίνεται με  μία κανονική κάμερα, αλλά φαντάζομαι ότι στο ίδιο κινητο το 4κ βιντεο που τραβάει ειναι καλύτερο απο το 1080p η το 720p πάλι στο ίδιο κινητό.

Όχι απαραίτητα. Πολλές φορές έχει καλύτερο bitrate το 1080p αναλογικά με την ανάλυση σε σχέση με το 4k

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, svartevarg είπε

Υπάρχει αρκετά σημαντική διαφορά αν το βίντεο έχει και περισσότερα frames / sec...

Τα frames παντα παιζουν ρολο,εγω τα βιντεο τα τραβαω στα 60 frames/sec ειτε 4Κ ειτε 1080

1 λεπτό πριν, chrisxpap είπε

το 720 με το 1080 εχουν μεγαλη διαφορα για καποιο λογο.

Απλα αυτο που εννοουσα στο σχολιο μου ειναι οτι ενα κινητο αξιας π.χ 300€ με δυνατοτητα να τραβαει 4Κ,θα εχει και ενα φακο αναλογο με τα λεφτα του,αν η ποιοτητα του φακου ειναι χαμηλη,οτι αναλυση και να του δωσεις την ιδια ποιοτητα θα δεις.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά εξαρτάται πάντοτε και από την ποιότητα της αναπαραγωγής, 4Κ μπορείς να πάρεις καλή λήψη αν τηρηθούν ορισμένα κριτήρια αλλά τι να το κάνεις αν το παίξεις σε... λάπτοπ με 720p; Αυτή τη στιγμή, στην πλειοψηφία των κινητών, τα 1080p με frames 60 είναι καλύτερη λύση από το 4Κ με 30 ιδίως σε ζητήματα σταθερότητας βίντεο όταν το σηκώνει σωστά ο επεξεργαστής.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Drake27 είπε

Απλα αυτο που εννοουσα στο σχολιο μου ειναι οτι ενα κινητο αξιας π.χ 300€ με δυνατοτητα να τραβαει 4Κ,θα εχει και ενα φακο αναλογο με τα λεφτα του,αν η ποιοτητα του φακου ειναι χαμηλη,οτι αναλυση και να του δωσεις την ιδια ποιοτητα θα δεις.

Αυτό που λες, ισχύει τελικά....

• Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Γενικά εξαρτάται πάντοτε και από την ποιότητα της αναπαραγωγής, 4Κ μπορείς να πάρεις καλή λήψη αν τηρηθούν ορισμένα κριτήρια αλλά τι να το κάνεις αν το παίξεις σε... λάπτοπ με 720p; Αυτή τη στιγμή, στην πλειοψηφία των κινητών, τα 1080p με frames 60 είναι καλύτερη λύση από το 4Κ με 30 ιδίως σε ζητήματα σταθερότητας βίντεο όταν το σηκώνει σωστά ο επεξεργαστής.

παίζει να είναι και θέμα codec: h264 vs h265...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, svartevarg είπε

παίζει να είναι και θέμα codec: h264 vs h265...

Πολύ σωστό κι αυτό. Γενικά ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Το θέμα εδώ είναι ότι παραάργησε η γκουγκλ να άρει τόσο καιρό τoν ανούσιο κι ανεπίκαιρο περιορισμό των 4Gb από τη στιγμή που μεγαλώνουν οι χωρητικότητες των κινητών και τις κάρτες mSD.

Επεξ/σία από Vangelis_D9
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Vangelis_D9 είπε

Πολύ σωστό κι αυτό. Γενικά ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Το θέμα εδώ είναι ότι παραάργησε η γκουγκλ να άρει τόσο καιρό των ανούσιο κι ανεπίκαιρο περιορισμό των 4Gb.

Καλά έχει μια λογική ο περιορισμός μιας και τα pixel θα μπούκωναν με την μία, ενα χαπυ μπερδστει του γιου και παπαλα... :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Vangelis_D9 είπε

Πολύ σωστό κι αυτό. Γενικά ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Το θέμα εδώ είναι ότι παραάργησε η γκουγκλ να άρει τόσο καιρό των ανούσιο κι ανεπίκαιρο περιορισμό των 4Gb από τη στιγμή που μεγαλώνουν οι χωρητικότητες των κινητών και τις κάρτες mSD.

Σε σχεση με τον περιορισμο,μηπως φταιει επειδη το format της μνημης γινεται σε αντιστοιχο "fat32" που και στην ουσια αλλαζουν πλεον το φορματ αυτο και γινεται "ntfs" για να μην εχει τον περιορισμο τον 4GB

food for thought!!!!! 😎

Επεξ/σία από Drake27
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άργησε η Google να προσθέσει αυτή την επιλογή για όσους τη θέλουν ή και τη χρειαζόνται. Για όσους ειρωνεύονται γκρινιάζουν ή απαξιώνουν  τη βελτίωση αυτή (λες και κάποιος τούς επιβάλλει να τη χρησιμοποιούν), ε, στο forum του Insomnia είμαστε, πάντα θα υπάρχει μίρλα για τα πάντα συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια. 

Επεξ/σία από panathatube
  • Like 7
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Καλά έχει μια λογική ο περιορισμός μιας και τα pixel θα μπούκωναν με την μία, ενα χαπυ μπερδστει του γιου και παπαλα... :P

Μα αυτό είναι δική μου και δική σου επιλογή το πως θα μπουκώσουν τα πίξελ. Το θέμα είναι να μην έχουμε ξεπερασμένο τεχνικά περιορισμό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...