Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!

Έχω ένα θέμα...

Ενώ το pc το δούλευα αρκετές ώρες , τελείωσα την δουλειά μου και το έκλεισα.

Μετά από μερικές ώρες πήγα να το ανοίξω και ενώ όλα δούλευαν εσωτερικά , ανεμιστήρες κουτιού , επεξεργαστή και κάρτας γραφικών , η οθόνη παρέμεινε μαύρη.

Όσες επανεκκινήσεις κι αν έκανα δεν είχε σήμα.

Δοκίμασα άλλο καλώδιο hdmi , τίποτα.

Δοκίμασα άλλη οθόνη , τίποτα.

Δοκίμασα δύο παλιές κάρτες γραφικών με vga , τίποτα και στις δύο.

Δοκίμασα άλλον σκληρό με περασμένα windows , τίποτα...

Το σύστημα μου είναι

Τροφοδοτικό cooler master 600watt

Cpu ryzen 5 1600x

Mobo gigabyte b450 

Gpu rx 580 -8gb

Και ραμ 8gb , 1 module.

Έβγαλα την ραμ , την δοκίμασα σε άλλη θύρα , πάλι τίποτα...

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως , έβγαλα την ραμ εντελώς και ξεκίνησα το pc..

Ενώ περίμενα μια σειρά από μπιπ ,δεν ακούστηκε τίποτα.. είναι φυσιολογικό αυτό;

Γιατί εμένα δεν μου φαίνεται φυσιολογικό και μάλλον βλέπω πως τα τίναξε η μητρική...

Αλλά πώς μπορώ να αποκλείσω επεξεργαστή και ραμ(εφόσον δεν έχω δεύτερη για δοκιμή);

Υπάρχει κάτι να κάνω πριν τα ξηλωσω όλα;

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από juve11
Δημοσ.

Κάνε ρεσετ στην μητρική με το jumperaki για αρχη.Μυρισε το πισω μέρος του τροφοδοτικου...σου μυριζει καμμένο ή κάτι σαν...φαρμακείο?

Δημοσ.

Έκανα και clear CMOS , τίποτα..

Λίγο φαρμακείο μυρίζει, αλλά δεν ξέρω αν είναι και ιδέα μου... Θα δοκιμάσω ένα τροφοδοτικό απλό που έχω , το οποίο δεν σηκώνει την κάρτα βέβαια , αλλά θα βάλω μια από τις παλιές και ενημερώνω. Ευχαριστώ.

Δοκίμασα και το άλλο τροφοδοτικό, πάλι τίποτα... Άρα κάτι παίζει με μητρική,ραμ, επεξεργαστή..

Με πιθανότερο την μητρική.. τι λέτε;

Δημοσ.

Έριξα δεν φαίνεται να έχει τίποτα περίεργο...

Είναι σε εγγύηση , αλλά δεν ξέρω αν φταίει σίγουρα η μητρική , μην την στείλω άδικα και περιμένω κάνα μήνα.

Δημοσ.

Και εγώ μητρική θα έλεγα. Οι επεξεργαστές βγάζουν σπανιότερα πρόβλημα. Αν έχεις κάνα φίλο να δοκιμάσεις κάτι από τα δύο θα ήταν ιδανικό, αλλιώς νομίζω ότι η επιλογή σου είναι να στείλεις την μητρική μέσω της εγγύησης, ούτως η άλλως τις προσπάθειες τις έκανες, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις. Περίμενε κάναν άλλο μέχρι αύριο μπας και δώσει κάποια ιδέα, αν και δεν νομίζω ότι θα βρεις λύση.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 30/12/2019 στις 12:28 ΠΜ, Crybal είπε

Ρίξε μια ματιά για σκασμενους πυκνωτές στην μητρική 

Στις 30/12/2019 στις 2:07 ΠΜ, antbyron είπε

Και εγώ μητρική θα έλεγα. Οι επεξεργαστές βγάζουν σπανιότερα πρόβλημα. Αν έχεις κάνα φίλο να δοκιμάσεις κάτι από τα δύο θα ήταν ιδανικό, αλλιώς νομίζω ότι η επιλογή σου είναι να στείλεις την μητρική μέσω της εγγύησης, ούτως η άλλως τις προσπάθειες τις έκανες, δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις. Περίμενε κάναν άλλο μέχρι αύριο μπας και δώσει κάποια ιδέα, αν και δεν νομίζω ότι θα βρεις λύση.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια..

η μητρικη σταλθηκε πισω και χθες παρελαβα νεα.. καινουργια..

Για να μην ανοιγω νεο θεμα , ηθελα να ρωτησω κατι που με προβληματιζει..

κανα μηνα πριν καει η μητρικη , ειχε καει στο ιδιο συστημα, ετσι ξαφνικα μια 1050 ti.. οπου αλλαχθηκε τελικα με rx 580..

μεσα σε 2 μηνες καηκαν καρτα γραφικων και μητρικη... 

Σκεφτομαι μηπως το τροφοδοτικο μου κανει την δουλεια, το οποιο βεβαια δουλευει κανονικοτατα.. αλλα δεν θελω να ρισκαρω αλλα καψιματα..

πως μπορω να ελεγξω οτι ολα ειναι οκ με αυτο?

επισης παιζει η μητρικη να χε θεμα και να εκαψε την καρτα γραφικων , πριν καει η ιδια?

Σκεφτομαι για αλλαγη τροφοδοτικου , να βαλω ups , αλλα δεν ξερω τι πρεπει να κανω ακριβως ωστε να προστατεψω το συστημα μου..

πριν απο αυτο το build ειχα ενα παλαιοτερο που ποτε δεν ειχα προβλημα και με μια κινεζια τροφοδοτικο, υποτιθεται εκανα αναβαθμιση και στην ουσια ταλαιπωρουμαι ..

Δημοσ.

Δεν μπορείς να αποκλείσεις τιποτα.Εάν ειναι πολύ  παλιό το τωρινό τροφοδοτικό σου....δεν το αλλάζεις να είσαι σίγουρος?!

Δημοσ.

δεν ειναι παλιο δυστυχως... γι αυτο ψαχνω να βρω τι πηγαινει στραβα.. 

μετα το καλοκαιρι το πηρα... 4-5 μηνες εχει δουλεψει..

Δημοσ.

Χωρίς να γνωρίζω ποιο ακριβώς τροφοδοτικό έχεις (μοντέλο) κατά γενικές γραμμές τα budget CM τροφοδοτικά είναι χαμηλής ποιότητας.

Επίσης όσο καλό τροφοδοτικό και να πάρουμε, αν το ρεύμα που παίρνει δεν είναι σωστό, θα γίνει ζημιά, γι'αυτό πάντα έλεγχος στα ρεύματα + UPS.

Κατά την εμπειρία μου  όταν χάνεις κάρτα γραφικών και μητρική κάτι δεν πάει καλά με το ρεύμα.

Δημοσ.

αυτο ειναι το τροφοδοτικο μου .

καποια προταση σε ups και τροφοδοτικο?

συμφωνα με το cpu calculator χρειαζομαι 477 watt προτεινομενο τροφοδοτικο και 900VA ups

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...