papresa Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Σήμερα το μεσημέρι ενώ καθόμουν στο desktop μου και ήμουν στο ίντερνετ, ξαφνικά χωρίς κάποια προηγούμενη ένδειξη νωρίτερα έκλεισε. Είναι ένας refurbished Lenovo ThinkCentre, τον έχω 13 μήνες, λειτουργούσε πολύ καλά, δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα. Όταν έκλεισε, τον ξαναάνοιξα, εμφανίστηκε η εικόνα έναρξης μόνο και αυτή με κάποιες διακεκομμένες τρεμάμενες γραμμές και τίποτα άλλο. Τον έβγαλα από την πρίζα για λίγα λεπτά ή περισσότερα, αποσύνδεσα όλα τα καλώδια, αλλά τίποτα. Όταν τον ανοίγω πλέον ακούγεται έντονο βουητό λειτουργίας, η οθόνη δεν δείχνει τίποτα και όταν ξεκινάει βγάζει κάποια συνεχόμενα σφυρίγματα, ενώ κανονικά έκανε 2 και ξεκινούσε η λειτουργία. Τι μπορεί να έγινε; Λέτε να είναι καμιά κάρτα γραφικών ή κάτι πιο σοβαρό, μητρική πχ;
antbyron Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Κάρτα γραφικών μάλλον. Δοκίμασε από κάναν φίλο άλλη για να το επιβεβαιώσεις.
papresa Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Αρκετά, τώρα δεν είμαι σπίτι, όταν πάω θα σου πω. Έχει κάποια σημασία;
villasg Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, papresa είπε Έχει κάποια σημασία; ΓΕΝΙΚΑ Spoiler 1 Beep - Refresh Failure Reseat/replace memory, troubleshoot motherboard. 2 Beeps - Parity Error Reseat/replace memory, troubleshoot motherboard. 3 Beeps - Memory Error (first 64KB) Reseat/replace memory. 4 Beeps - Timer Failure Troubleshoot motherboard. 5 Beeps - Processor Failure Troubleshoot CPU, motherboard. 6 Beeps - Keyboard Controller Failure Troubleshoot keyboard, motherboard. 7 Beeps - Virtual Mode Exception Error Troubleshoot CPU, motherboard. 8 Beeps - Display Memory Failure Trouleshoot graphics card, motherboard. 9 Beeps - ROM BIOS Checksum Failure Replace ROM BIOS, troubleshoot motherboard. 10 Beeps - CMOS Shutdown Register Failure Troubleshoot motherboard. 11 Beeps - L2 Cache Failure Troubleshoot L2 cache, motherboard. Continuous Beeps - Memory or Video Failure Troubleshoot memory, graphics card, motherboard. 3
odys03 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Αν το άκουσες σωστά 4 σετ απο 4 short beeps, σημαίνει πρόβλημα στην μητρική. Βγάλε την μπαταρία του bios περίμενε λίγο και ξαναβάλτην μέτρησε την κιόλας αν έχεις πολύμετρο. Τι άλλο έκανες όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, μήπως έβαλες σε κάποια θύρα κάποιο usb, στικάκι, καλώδιο και ήταν βραχυκυκλωμένο; Ξεκούμπουσε τις μνήμες και ξαναβάλτες μία μία κάνε δοκιμές.
papresa Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Αν ήξερα να τα κάνω αυτά... Από τεχνικά είμαι ΣΚΡΑΠΑΣ... 😀
odys03 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Βρες κάποιον γνωστό να ξέρει έστω και τα βασικά. Αλλιώς σε τεχνικό. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Στις 27/12/2019 στις 12:13 ΠΜ, papresa είπε Αν ήξερα να τα κάνω αυτά... Από τεχνικά είμαι ΣΚΡΑΠΑΣ... 😀 Εμένα σε ένα Dell Optiplex 775 όταν έκανε έτσι έφταιγε η μνήμη. Ειδικά οι γραμμές στην αρχή. Πόσα DIMM' s (καρτάκια) μνήμης έχει πάνω;
FasTaker Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) γραμμες και particles συνηθως παραπεμπουν σε καρτα γραφικων. Το beep code παραπεμπει σε μητρικη , συνηθως στα POST κατι παιζει με την μνημη. Με λιγα λογια ΧΑΟΣ! οποτε 1) Αν εισαι σκραπας (your words ,not mine) πηγαινε το σε ενα τεχνικο με το αζημιωτο. 2) Βρες καποιον φιλο ,γνωστο που να ξερει και θα τσεκαρει το pc. 3) Θα ερχομουν εγω με κοστος 1 φραπε αλλα Σαμοθρακη οχι ρε φιλε πεφτει μακρια! Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2020 από FasTaker 1
papresa Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 3 ώρες πριν, FasTaker είπε πηγαινε το σε ενα τεχνικο με το αζημιωτο. Αυτό εννοείται 3 ώρες πριν, FasTaker είπε συνηθως στα POST κατι παιζει με την μνημη. Έτσι μου είπε ένας φίλος μου, καλός τεχνικός, αλλά λόγω ημερών δεν τον πίεσα να το δει. Από σήμερα όμως θα αρχίσω στενό μαρκάρισμα, γιατί ο συγκεκριμένος το θέλει...
daPro Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μην ανοίγω νέο θέμα αφού είναι παρόμοιο το πρόβλημα που έχω.Ειχα να ανοίξω τον υπολογιστή κάνα μήνα κ τις προάλλες που τον άναψα δεν κάνει κανένα μπιπ κ δεν ανοίγει η οθόνη...όλα ακούγονται να δουλεύουν. τα ξηλωσα όλα άφησα μόνο cpu κ μια μνήμη αλλά τα ίδια.εβγαλα την μπαταρία έκανα clear cmos αλλά τα ίδια. Καμία ιδέα?
kanesaxo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 49 λεπτά πριν, daPro είπε Μην ανοίγω νέο θέμα αφού είναι παρόμοιο το πρόβλημα που έχω.Ειχα να ανοίξω τον υπολογιστή κάνα μήνα κ τις προάλλες που τον άναψα δεν κάνει κανένα μπιπ κ δεν ανοίγει η οθόνη...όλα ακούγονται να δουλεύουν. τα ξηλωσα όλα άφησα μόνο cpu κ μια μνήμη αλλά τα ίδια.εβγαλα την μπαταρία έκανα clear cmos αλλά τα ίδια. Καμία ιδέα? Ξεκινας αλλάζοντας τροφοδοτικό, παρε ενα δανεικο. Αν δε ξανανοίξει, λογικά μητρική. Ετσι τουλάχιστο έκανα εγώ στο πισι το γραφείου που μας άφησε χρόνους. Υ.Γ. πρωτα ομως, έλεγξε αν τπτ ξεκούμπωσε το καλώδιο ρεύματος, απ'τι πριζα, πολύπριζο, ups ή οτι έχεις! Ειναι μεν το πιο απλο, οποτε ξεκινα απο εκει. Αλλαξε κι ενα καλωδιο για καλο και για κακο.
FasTaker Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 και προτου πεταξεις την μητρικη κανε ενα ελεγχο στην gpu μιας και ειναι το πρωτο που ελεγχει στο POST!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα