Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.

Σήμερα το μεσημέρι ενώ καθόμουν στο desktop μου και ήμουν στο ίντερνετ, ξαφνικά χωρίς κάποια προηγούμενη ένδειξη νωρίτερα έκλεισε. Είναι ένας refurbished Lenovo ThinkCentre, τον έχω 13 μήνες, λειτουργούσε πολύ καλά, δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα.

Όταν έκλεισε, τον ξαναάνοιξα, εμφανίστηκε η εικόνα έναρξης μόνο και αυτή με κάποιες διακεκομμένες τρεμάμενες γραμμές και τίποτα άλλο. Τον  έβγαλα από την πρίζα για λίγα λεπτά ή περισσότερα, αποσύνδεσα όλα τα καλώδια, αλλά τίποτα. Όταν τον ανοίγω πλέον ακούγεται έντονο βουητό λειτουργίας, η οθόνη δεν δείχνει τίποτα και όταν ξεκινάει βγάζει κάποια συνεχόμενα σφυρίγματα, ενώ κανονικά έκανε 2 και ξεκινούσε η λειτουργία.

Τι μπορεί να έγινε; Λέτε να είναι καμιά κάρτα γραφικών ή κάτι πιο σοβαρό, μητρική πχ;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, papresa είπε

Έχει κάποια σημασία;

oYpunSc.png

ΓΕΝΙΚΑ

Spoiler

1 Beep - Refresh Failure
Reseat/replace memory, troubleshoot motherboard.

2 Beeps - Parity Error
Reseat/replace memory, troubleshoot motherboard.

3 Beeps - Memory Error (first 64KB)
Reseat/replace memory.

4 Beeps - Timer Failure
Troubleshoot motherboard.

5 Beeps - Processor Failure
Troubleshoot CPU, motherboard.

6 Beeps - Keyboard Controller Failure
Troubleshoot keyboard, motherboard.

7 Beeps - Virtual Mode Exception Error
Troubleshoot CPU, motherboard.

8 Beeps - Display Memory Failure
Trouleshoot graphics card, motherboard.

9 Beeps - ROM BIOS Checksum Failure
Replace ROM BIOS, troubleshoot motherboard.

10 Beeps - CMOS Shutdown Register Failure
Troubleshoot motherboard.

11 Beeps - L2 Cache Failure
Troubleshoot L2 cache, motherboard.

Continuous Beeps - Memory or Video Failure
Troubleshoot memory, graphics card, motherboard.

• Like 3
Δημοσ.

Αν το άκουσες σωστά 4 σετ απο 4 short beeps, σημαίνει πρόβλημα στην μητρική.

Βγάλε την μπαταρία του bios περίμενε λίγο και ξαναβάλτην μέτρησε την κιόλας αν έχεις πολύμετρο.

Τι άλλο έκανες όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, μήπως έβαλες σε κάποια θύρα κάποιο usb, στικάκι, καλώδιο και ήταν βραχυκυκλωμένο;

Ξεκούμπουσε τις μνήμες και ξαναβάλτες μία μία κάνε δοκιμές.

Δημοσ.
Στις 27/12/2019 στις 12:13 ΠΜ, papresa είπε

Αν ήξερα να τα κάνω αυτά... Από τεχνικά είμαι ΣΚΡΑΠΑΣ... 😀

Εμένα σε ένα Dell Optiplex 775 όταν έκανε έτσι έφταιγε η μνήμη. Ειδικά οι γραμμές στην αρχή. Πόσα DIMM' s (καρτάκια) μνήμης έχει πάνω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γραμμες και particles συνηθως παραπεμπουν σε καρτα γραφικων. Το beep code παραπεμπει σε μητρικη , συνηθως στα POST κατι παιζει με την μνημη.

Με λιγα λογια ΧΑΟΣ! οποτε

1) Αν εισαι σκραπας (your words ,not mine) πηγαινε το σε ενα τεχνικο με το αζημιωτο.

2) Βρες καποιον φιλο ,γνωστο που να ξερει και θα τσεκαρει το pc.

3) Θα ερχομουν εγω με κοστος 1 φραπε αλλα Σαμοθρακη οχι ρε φιλε πεφτει μακρια!

Επεξ/σία από FasTaker
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, FasTaker είπε

πηγαινε το σε ενα τεχνικο με το αζημιωτο.

Αυτό εννοείται

3 ώρες πριν, FasTaker είπε

συνηθως στα POST κατι παιζει με την μνημη.

Έτσι μου είπε ένας φίλος μου, καλός τεχνικός, αλλά λόγω ημερών δεν τον πίεσα να το δει. Από σήμερα όμως θα αρχίσω στενό μαρκάρισμα, γιατί ο συγκεκριμένος το θέλει...

Δημοσ.

Μην ανοίγω νέο θέμα αφού είναι παρόμοιο το πρόβλημα που έχω.Ειχα να ανοίξω τον υπολογιστή κάνα μήνα κ τις προάλλες που τον άναψα δεν κάνει κανένα μπιπ κ δεν ανοίγει η οθόνη...όλα ακούγονται να δουλεύουν.

τα ξηλωσα όλα άφησα μόνο cpu κ μια μνήμη αλλά τα ίδια.εβγαλα την μπαταρία έκανα clear cmos αλλά τα ίδια.

Καμία ιδέα?

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, daPro είπε

Μην ανοίγω νέο θέμα αφού είναι παρόμοιο το πρόβλημα που έχω.Ειχα να ανοίξω τον υπολογιστή κάνα μήνα κ τις προάλλες που τον άναψα δεν κάνει κανένα μπιπ κ δεν ανοίγει η οθόνη...όλα ακούγονται να δουλεύουν.

τα ξηλωσα όλα άφησα μόνο cpu κ μια μνήμη αλλά τα ίδια.εβγαλα την μπαταρία έκανα clear cmos αλλά τα ίδια.

Καμία ιδέα?

Ξεκινας αλλάζοντας τροφοδοτικό, παρε ενα δανεικο.

Αν δε ξανανοίξει, λογικά μητρική. 

Ετσι τουλάχιστο έκανα εγώ στο πισι το γραφείου που μας άφησε χρόνους.

Υ.Γ. πρωτα ομως, έλεγξε αν τπτ ξεκούμπωσε το καλώδιο ρεύματος, απ'τι πριζα, πολύπριζο, ups ή οτι έχεις! Ειναι μεν το πιο απλο, οποτε ξεκινα απο εκει. Αλλαξε κι ενα καλωδιο για καλο και για κακο.

Δημοσ.

και προτου πεταξεις την μητρικη κανε ενα ελεγχο στην gpu μιας και ειναι το πρωτο που ελεγχει στο POST!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...