TopicStrarter Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ποιο είναι το φθηνότερο ADSL (VDSL προαιρετικό όχι απαραίτητο) με τουλάχιστον 2 rj11 υποδοχές (για να συνδέσω ένα συναγερμό σε μια αποθήκη μου που έως τώρα δούλευε με την γραμμή του τηλεφώνου αλλά έγινε ψηφιακή η γραμμή και δεν λειτουργεί πια); Υπάρχει τρόπος να συνδέσω πάνω απο 2 rj11 (δύο χρειάζεται ο συναγερμός 1 για να πάρει γραμμή και μια άλλη για να κάνει κλήσεις σε περίπτωση συναγερμού) έτσι ώστε να συνδέσω το υπάρχον τηλέφωνο για να μπορώ να κάνω κλήσεις χωρίς να πάρω κάποιο καινούργιο voip τηλέφωνο με rj 45 Ευχαριστώ. edit: Θα ήθελα να έχει Gigabit lan υποδοχές εκτός αν εκτοξεύεται έτσι το κόστος. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2019 από TopicStrarter
jkoukos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 1. Όταν λες αλλαγή σε ψηφιακή, φαντάζομαι αναφέρεσαι σε VoIP τηλεφωνία. Στην περίπτωση αυτή όλοι οι πάροχοι δίνουν συμβατή συσκευή. Γιατί δεν σου κάνει αυτή και ζητάς άλλη; 2. Αν πρόκειται για τον ΟΤΕ, έχεις δυνατότητα να βάλεις άλλον DSL Router και με δυνατότητα VoIP. Αν όμως πρόκειται για οποιονδήποτε άλλο πάροχο, δεν έχεις επιλογές και έχεις παντρευτεί την συσκευή του, αφού μόνο σε αυτή δουλεύει η τηλεφωνία. 3. Δεν έχω υπόψη συναγερμό που να θέλεις 2 ζεύγη καλωδίων. Απλά έχουν 2 υποδοχές, μία για είσοδο της τηλεφωνίας (και χρήση από τον συναγερμό) και η άλλη για έξοδο προς όλες τις υπόλοιπες πρίζες του σπιτιού.
TopicStrarter Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ΟΤΕ μέχρι τώρα είχα splitter το ένα καλώδιο πήγαινε στο router το άλλο (του τηλεφώνου) πήγαινε στον συναγερμό. Μετά ο συναγερμός έβγαζε καλώδιο το οποίο σύνδεα με την σταθερή συσκευή τηλεφώνου. Έτσι α) μπορούσα να κάνω και να λάβω κλήσεις απο το τηλέφωνο μου β) όταν χτυπούσε συναγερμός έκανε παράλληλα κλήση για να με ειδοποιήσει στο κινητό μου (χρησιμοποιώντας την σταθερή συσκευή ) Με το που έγιναν ψηφιακές οι γραμμές δεν υπάρχει πλέον ρεύμα στην τηλεφωνική γραμμή και η σταθερή συσκευή τηλεφώνου (που έπαιρνε ρεύμα απο την γραμμή χωρίς να έχει δική της μπρίζα) δεν λειτουργεί πια και ο συναγερμός κατα συνέπεια δεν μπορεί να κάνει κλίσεις για να με ειδοποιήσει. Το router του ΟΤΕ έχει 2 υποδοχές rj11 και αυτό που έκανα είναι να συνδέσω και τα 2 καλώδια του συναγερμού εκει... και τώρα δουλεύει κανονικά αλλά δεν έχω τηλέφωνο (γιατί χρειάζομαι άλλη μια υποδοχή rj11) και όχι δεν λειτουργεί αν συνδέσω μόνο ένα απο τα δύο καλώδια έχω δοκιμάσει και τα δύο μόνα τους και τίποτα. Το θέμα ειναι ότι ειναι μούφα γενικά και είχα θέματα και απο πριν + ότι χρονίζει χαμηλότερα όταν έχω τον συναγερμό γιατί μάλλον προκαλεί "φασαρία" στο PCB λόγω φτηνής υλοποίησης υποθέτω.. και γενικά αρχίζει να κάνει αποσυνδέσεις κτλ επίσης δεν έχει gigabit lan που είναι άλλος ένας λόγος που θέλω να αναβαθμίσω σε καινούργιο ρούτερ. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ειναι ότι στο skroutz τα περισσότερα router δεν είχαν υποδοχές για τηλέφωνο και φαντάστηκα ότι με τις ψηφιακές γραμμές στην ελλάδα (που έχει και χρόνια που μπήκαν απότι ξέρω απλά σε έμενα άργησαν να αναβαθμιστούν) πίστευα πως υπάρχει ανάγκη για τέτοιες παροχές μόνο ένα βρήκα όμως μέχρι τώρα σε σχετικά λογική τιμή αλλά αυτό έχει 100mbps lan ports και δεν θα ήθελα να δώσω 100 ευρώ για router με τόσο αργά πορτς και δεν ήταν και γνωστής μάρκας... Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2019 από TopicStrarter
jkoukos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να καταργήσεις το splitter και: Συνδέεις κατευθείαν την γραμμή στο DSL Router. Συνδέεις την μία θύρα Phone του DSL Router με την είσοδο του συναγερμού. Συνδέεις την έξοδο του συναγερμού με την τηλεφωνική συσκευή. Μπορείς αντί αυτού να συνδέσεις την τηλεφωνική συσκευή με την δεύτερη θύρα του Router. Όπως καταλαβαίνεις δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στις συνδέσεις συναγερμού και τηλεφωνικής συσκευής. Όπως δούλευαν πριν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο συνδέονται και θα δουλεύουν τώρα. Το ρεύμα απουσιάζει στο καλώδιο που έρχεται από τον πάροχο. Υπάρχει όμως κανονικά στις θύρες στις οποίες συνδέονται οι τηλεφωνικές συσκευές, άρα και στο καλώδιο που έρχεται μέσω του συναγερμού. Δεν υπάρχουν πολλά DSL Router με δυνατότητα VoIP τηλεφωνίας. Και όσα υπάρχουν είναι σαφώς ακριβότερα και δε νομίζω να υπάρχει κάποιο μόνο για ADSL. Πολλοί έχουμε συναγερμό και αν η εγκατάσταση είναι σωστή, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δημιουργεί πρόβλημα στον συγχρονισμό της γραμμής. Μπορείς να αφήσεις το παλιό DSL Router κανονικά στην γραμμή όπως το είχες μέχρι τώρα και πίσω του το Speedport μόνο για την τηλεφωνία. Και αυτό το έχουν κάνει εκατοντάδες πελάτες του ΟΤΕ. Τέλος αν θέλεις Gigabit και δεν το υποστηρίζει το παλιό Router ή το Speedport, μπορείς να πας σε λύση Gigabit switch και θα σου έρθει οικονομικότερα ως λύση. Αλήθεια ποιο Speedport έχεις; Ρωτώ διότι τα 2 από τα 3 που δίνει η εταιρεία έχουν Gigabit θύρες. Μήπως να ζητούσες αντικατάστασή του με ένα από αυτά;
TopicStrarter Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Συνδέεις κατευθείαν την γραμμή στο DSL Router. εννοείται. Συνδέεις την μία θύρα Phone του DSL Router με την είσοδο του συναγερμού. yup Συνδέεις την έξοδο του συναγερμού με την τηλεφωνική συσκευή. Μπορείς αντί αυτού να συνδέσεις την τηλεφωνική συσκευή με την δεύτερη θύρα του Router. Εδώ τα μπερδεύεις... αν την συνδέσω στην συσκευή απλά δεν θα γίνει τίποτα γιατί η συσκευή δεν έχει ρεύμα... Αν συνδέσω την τηλεφωνική συσκευή στο ρούτερ τότε δεν θα καλεί ο συναγερμός στο κινητό μου (γιατί το καλώδιο που κάνει αυτή την δουλειά δεν θα ειναι πουθενά συνδεδεμένο) ο μόνος τρόπος που μπορεί να δουλέψει ο συναγερμός ειναι αν συνδέσω και τα δύο καλώδια του στις 2 υποδοχές του router. 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Αλήθεια ποιο Speedport έχεις; Ρωτώ διότι τα 2 από τα 3 που δίνει η εταιρεία έχουν Gigabit θύρες. Μήπως να ζητούσες αντικατάστασή του με ένα από αυτά; Speedport entry 2i 1 ώρα πριν, jkoukos είπε Μπορείς να αφήσεις το παλιό DSL Router κανονικά στην γραμμή όπως το είχες μέχρι τώρα και πίσω του το Speedport μόνο για την τηλεφωνία. Και αυτό το έχουν κάνει εκατοντάδες πελάτες του ΟΤΕ. έχω μόνο το Speedport δεν έχω κάποιο άλλο modemrouter... αλλά μιας και το είπες αν πάρω ένα modemrouter και συνδέσω την LAN έξοδό του στην WAN είσοδο του speedport οι είσοδοι για τα τηλέφωνα θα δουλεύουν κανονικά δηλαδή;
jkoukos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, TopicStrarter είπε Εδώ τα μπερδεύεις... αν την συνδέσω στην συσκευή απλά δεν θα γίνει τίποτα γιατί η συσκευή δεν έχει ρεύμα... Αν συνδέσω την τηλεφωνική συσκευή στο ρούτερ τότε δεν θα καλεί ο συναγερμός στο κινητό μου (γιατί το καλώδιο που κάνει αυτή την δουλειά δεν θα ειναι πουθενά συνδεδεμένο) ο μόνος τρόπος που μπορεί να δουλέψει ο συναγερμός ειναι αν συνδέσω και τα δύο καλώδια του στις 2 υποδοχές του router. έχω μόνο το Speedport δεν έχω κάποιο άλλο modemrouter... αλλά μιας και το είπες αν πάρω ένα modemrouter και συνδέσω την LAN έξοδό του στην WAN είσοδο του speedport οι είσοδοι για τα τηλέφωνα θα δουλεύουν κανονικά δηλαδή; α. Δεν μπερδεύω τίποτα. Το δοκίμασες; Ο συναγερμός καλούσε (πριν το VoIP) συνδεόμενος στην τηλεφωνική γραμμή μέσω του splitter. Δεν καλούσε μέσω του τηλεφώνου. Το ίδιο θα κάνει και τώρα απλά συνδεόμενο στον Router αντί του splitter. Το καλώδιο από τον συναγερμό προς την τηλεφωνική συσκευή (πριν το VoIP), χρειαζόταν για να δουλέψει το τηλέφωνο και να κάνεις εσύ κλήσεις (και όχι ο συναγερμός). Το ίδιο ακριβώς θα γίνεται και τώρα. Επαναλαμβάνω σε VoIP ρεύμα δεν υπάρχει στο καλώδιο που έρχεται από τον πάροχο. Από την θύρα του router και μετά, φυσικά και υπάρχει ρεύμα, διαφορετικά δεν θα δούλευε καμία τηλεφωνική συσκευή. Αν ίσχυε αυτό που αναφέρεις, με ποιον μαγικό τρόπο δουλεύουν οι ίδιες τηλεφωνικές συσκευές σε VoIP; β. Ναι, αν πάρεις άλλο DSL Router (ή σκέτο Modem) και μία LAN αυτού την συνδέσεις με το Speedport και το ρυθμίσεις κατάλληλα, θα παίξει μια χαρά η τηλεφωνία σε αυτό, όπως ήδη ανέφερα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα