aldon Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δεν ήθελα να ανοίξω νέο θέμα, αλλά δεν βρήκα κάτι στην αναζήτηση, οπότε δημιούργησα νέο. Έχω παραγγείλει την Be Quiet! Dark Rock Pro 4 για να αντικαταστήσει την στοκ ψήκτρα (Wraith Prism) του AMD 3800X. Τι πάστα να βάλω; Η Be Quiet! έχει μια δική της μέσα στο κουτί. Να βάλω αυτή ή να επιλέξω κάποια άλλη (Thermal Grizzly Kryonaut, Arctic MX-4 κτλ) Κάποια γνώμη; Έχει κανείς εμπειρία με την πάστα της που συνοδεύει η Be Quiet! την Dark Rock Pro 4;
elpenor Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Η πάστα της BQ θα είναι σίγουρα αρκετά καλή. Εγώ δοκίμασα αρκετές πάστες με τον 3700Χ γιατί άλλαξα μητρικές/ψύκτρες και ήθελα να δοκιμάσω και liquid metal και δεν είδα οι καλές πάστες να έχουν καμία μεγάλη διαφορά στην θερμοκρασία (+-1 βαθμό), αυτό που παρατήρησα ότι έχει σημασία είναι να μην βάλεις πολύ λίγη. 2
aldon Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, elpenor είπε Η πάστα της BQ θα είναι σίγουρα αρκετά καλή. Εγώ δοκίμασα αρκετές πάστες με τον 3700Χ γιατί άλλαξα μητρικές/ψύκτρες και ήθελα να δοκιμάσω και liquid metal και δεν είδα οι καλές πάστες να έχουν καμία μεγάλη διαφορά στην θερμοκρασία (+-1 βαθμό), αυτό που παρατήρησα ότι έχει σημασία είναι να μην βάλεις πολύ λίγη. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Έχει αλλάξει κάτι στο πως βάζουμε την πάστα; (μια σταγόνα σε μέγεθος μπιζελιού στο κέντρο του επεξεργαστή). Έχω δει και video που κάποιοι επιλέγουν να απλώνουν την πάστα με σπάτουλα (ή πιστωτική κάρτα), ή να την βάζουν σε σχέδιο "X" ή "+" στον επεξεργαστή. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2019 από aldon
elpenor Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δεν έχει αλλάξει κάτι αλλά αν την απλώσεις με σπάτουλα μπορεί να βάλεις αέρα λένε κάποιοι. Δεν ξέρω αν είναι σωστό αλλά εγώ αυτό που κάνω είναι ένα μεγάλο μπιζέλι στο κέντρο και όταν βάζω την ψύκτρα την κουνάω ελαφρά κυκλικά πριν την κλειδώσω, άλλες φορές κάνω Χ. Αν έχεις όρεξη δες αυτά: 2
Weiss Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Έστησα την προηγούμενη εβδομάδα σύστημα με ryzen 3600x και Dark Rock 4. Χρησιμοποίησα την πάστα της ψύκτρας, έχω καλές θερμοκρασίες, idle από 32 μέχρι 45 (τα γνωστά spikes ), και σε gaming δεν εχω ξεπεράσει τους 60oC μέχρι τωρα. Τα ανεμιστήρια της ψύκτρας εντελώς αθόρυβα. 1
aldon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Weiss είπε Έστησα την προηγούμενη εβδομάδα σύστημα με ryzen 3600x και Dark Rock 4. Χρησιμοποίησα την πάστα της ψύκτρας, έχω καλές θερμοκρασίες, idle από 32 μέχρι 45 (τα γνωστά spikes ), και σε gaming δεν εχω ξεπεράσει τους 60oC μέχρι τωρα. Τα ανεμιστήρια της ψύκτρας εντελώς αθόρυβα. Ήρθε και η δική μου σήμερα. Το βράδυ θα την βάλω. Την πάστα πως την έβαλες; Μπιζέλι στο κέντρο ή "X" ή "+", όπως δείχνει η Be Quiet εδώ; Το σωληνάριο που έχει η συσκευασία, βλέπω πως φτάνει το πολύ για 2 φορές. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2019 από aldon
Weiss Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Μπιζέλι στη μεση, αν θυμαμαι πίεσα 2-3 φορες το σωληνάριο. Και εγώ με το video έκανα το installation, βοηθάει πολύ περισσότερο απο τις οδηγίες. Μη ξεχάσεις να βγάλεις το αυτοκόλλητο από τη βάση της ψύκτρας. 1
aldon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Weiss είπε Μπιζέλι στη μεση, αν θυμαμαι πίεσα 2-3 φορες το σωληνάριο. Και εγώ με το video έκανα το installation, βοηθάει πολύ περισσότερο απο τις οδηγίες. Μη ξεχάσεις να βγάλεις το αυτοκόλλητο από τη βάση της ψύκτρας. Πραγματικά το έχω αποστηθίσει τόσες φορές που το έχω δεi!!
Weiss Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ το έβλεπα live στο youtube σε τηλεόραση και το έκανα βήμα βήμα, είναι αρκετά εύκολο, μεγάλο + το κατσαβιδακι που δίνει 1
aldon Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 11 λεπτά πριν, Weiss είπε Εγώ το έβλεπα live στο youtube σε τηλεόραση και το έκανα βήμα βήμα, είναι αρκετά εύκολο, μεγάλο + το κατσαβιδακι που δίνει Αυτά που δείχνει στο 0:22-0:31 δεν είναι για εμάς σωστά; είναι για AM3 socket. Εμείς έχουμε AM4
Weiss Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, aldon είπε Αυτά που δείχνει στο 0:22-0:31 δεν είναι για εμάς σωστά; είναι για AM3 socket. Εμείς έχουμε AM4 Ναι, πρόσεξε στο 1:03 τα εξογκώματα να κοιτάνε προς τα μέσα όπως στο video για να βιδώσεις τη βάση της ψύκτρας. Δεν το διευκρίνιζε καλά στο manual.
aldon Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 την εγκατέστησα. idle βλέπω από 32,4 έως 48,6 σε spikes 2
fever25 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 40-45 c (3900x) σε idle με την συγκεκριμένη ψύκτρα είναι φυσιολογικό; Οι πυρήνες τρέχουν αυτόματα σε 4,2.
aldon Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fever25 είπε 40-45 c (3900x) σε idle με την συγκεκριμένη ψύκτρα είναι φυσιολογικό; Οι πυρήνες τρέχουν αυτόματα σε 4,2. Θεωρώ πως ναι. από ότι έχω καταλάβει, όσο πιο υψηλά χρονισμένος είναι ο επεξεργαστης, τόσο πιο "ζεστός" είναι. σε browsing εγώ με τον 3800x και με αρκετά tabs ανοικτά (40+) και να τρέχει στο παρασκήνιο συνεχώς ανοικτό το photoshop και το corel, βλέπω κατά μέσο όρο 38-45 βαθμούς, μπορεί να πάει και 50+ σε κάποια spikes Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2019 από aldon
Weiss Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2019 11 ώρες πριν, fever25 είπε 40-45 c (3900x) σε idle με την συγκεκριμένη ψύκτρα είναι φυσιολογικό; Οι πυρήνες τρέχουν αυτόματα σε 4,2. Δοκίμασε να βάλεις από τα power options το plan AMD Ryzen Balanced, μπορεί να πετύχεις καλύτερες temps.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα