duende Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπερα και χρονια πολλα θελω να αναβαθμισω τον σκληρο του φορητου (m.2 ssd) απο 256gb σε 512gb. αν αγορασω εναν m.2 σε usb 3 ανταπτορα θα μπορεσω να κανω clone τον δισκο απροβληματιστα? στον μεγαλυτερο θα δημιουργησει αναγκαστικα partition για τα υπολοιπα 256gb επειδη ο αρχικος ειναι μικροτερος? αν ναι, μπορω να κανω merge μετα τα partitions?
lion2486 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα, ναι γίνεται κανονικά, απλά μετά θα κάνεις expand partition. Αν δεν έχεις εξωτερικό reader, μπορείς να πάρεις disk image (με ένα live usb) και να το κάνεις restore στο άλλο. 1
manosbr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Και γω ακριβώς το ίδιο θέλω να κάνω ! ποια είναι ακριβώς η διαδικασία ; χρειαζομαι κάποιο λογισμικό για το cloning?
kanesaxo Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, manosbr είπε Και γω ακριβώς το ίδιο θέλω να κάνω ! ποια είναι ακριβώς η διαδικασία ; χρειαζομαι κάποιο λογισμικό για το cloning? "βρες" μια έκδοση του Αcronis και κάντο! Αυτό έκανα προ εβδομάδος κι εγω απο SSD σε m2 ssd
lion2486 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ το κάνω με το dd συνήθως με κάποιο LiveUSB https://www.howtoforge.com/tutorial/linux-dd-command-clone-disk-practical-example/ Έχω δει και στην πράξη το AOMEI με συνδεδεμένους και τους δυο δίσκους πάνω να κάνει με επιτυχία migrate σε μικρότερο δίσκο (έχοντας ήδη ελεύθερο χώρο). Και από Acronis φαντάζομαι θα υπάρχει κάτι. Μερικοί SSD έχουν δικό τους Migration tool (Samsung magician).
kanesaxo Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, lion2486 είπε Μερικοί SSD έχουν δικό τους Migration tool (Samsung magician). Ναι, αυτό δε το ανέφερα! Το οποιο ειναι επίσης εύχρηστο και πανεύκολο. (παρόλο που πηρα σαμσουνγκ δισκο, μετα το πήρα χαμπάρι!)
manosbr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2020 Καλή χρονιά! Ο καινούργιος δίσκος θα έχει ενσωματωμένο και λειτουργικό Windows, μεταφέρονται και τα windows με το cloning?
lion2486 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 14 hours ago, manosbr said: Καλή χρονιά! Ο καινούργιος δίσκος θα έχει ενσωματωμένο και λειτουργικό Windows, μεταφέρονται και τα windows με το cloning? Καλή χρονιά! Όταν γίνεται cloning αντιγράφονται όλα τα περιεχόμενα του δίσκου, και το λειτουργικό σύστημα μαζί. Συνήθως θέλει προσοχή η αντιγραφή του bootloader αλλά πλέον γίνεται μαζί και αυτό στις "έτοιμες" software λύσεις cloning.
manosbr Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 είναι καλύτερα αντι για cloning να περάσω μονο τα windows και μετά τα αρχεία που θέλω 1-1 ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα