Προς το περιεχόμενο

Formula 1 2020

Diinekis21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, greenfan20 είπε

Κιμι ήταν λες και έπαιζε στο pc με 0% ΑΙ. Απίστευτος πρώτος γύρος, σαν να μην υπήρχαν οι υπόλοιποι.

Για Χαμ ήθελα και γω να αναφερθώ χθες. Θεωρώ ότι είναι μια από τις πλεον dominant εμφανίσεις του. Ο καθένας μπορεί να πει την άποψή του για την ταχύτητά του, το τρόπο διαχείρισης των ελαστικών του, αν είναι καλός στις προσπεράσεις ή παίρνει κατάλληλες γραμμές όταν αμύνεται. Ένα δεν αμφισβητείται με τίποτα. Έχει το υψηλότερο οδηγικό IQ της γενιάς του και πιθανότατα και το υψηλότερο που έχουμε δει ποτέ. Μπορεί στους επιμέρους τομείς να βρεις έναν ή δύο που να υπερέχουν του Βρετανού, αλλά overall είναι "εκνευριστικά" ολοκληρωμένος οδηγός. Τα περι μονοθεσίου δεν μπορεί να λαμβάνονται σοβάρα υπόψη. Παραπλήσιο μονοθέσιο οδηγάει ο Μπόττας και χθες του ριξε 25sec. Τον οποίο Μπόττας κοροϊδεύουμε όλοι σήμερα σαν beta male, αλλά ξεχνάμε ότι πήγε στην Mercedes έχοντας κερδίσει όλες τις προηγουμένες σεζόν τους teammate του. O Χάμιλτον είναι αυτός που τον νικάει συνέχεια και τον κάνει να φαίνεται σαν υποδεέστερος οδηγός από αυτό που στα αλήθεια είναι. Όπως ακριβώς νίκησε και τον Ροσμπεργκ 3-1 στην συνύπαρξή τους στην Μερκ. Όπως νίκησε και τον Μπάτον 2-1. Όπως νίκησε και τον Κοβαλάινεν. Όπως νίκησε και τον Άλονσο όντας ρούκι και ο Νάντο στο πικ της καριέρας του. Γενικά αστεία πράγματα από τον Βρετανό.

Και στο τέλος της ημέρας, η Μερκ είναι η κορυφαία ομάδα και προφανώς θέλει να έχει στις τάξεις τον κορυφαίο οδηγό. Τα "νικάει επειδή είναι στην Μερκ", δεν έχουν νοήμα. Η Μερκ πόνταρε τα πάντα στο να τον πείσει να υπογράψει μαζί της (πριν γίνει κορυφαία), επειδή νικούσε. Το κέρδισε (και το ρίσκαρε) το να πάει στη Μερκ.

Η Σίτυ θα κυνηγήσει τον Πεπ. Η Λίβερπουλ τον Κλοπ. Η Γιουβέντους τον Ρονάλντο. Η Μπαρσελόνα θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Μέσσι. Οι Λεϊκερς έπαιξαν τα ρέστα τους για να κάνουν δίδυμο τους LBJ και AD. Η Φενέρ θα κυνηγήσει τον Ομπράντοβιτς και τον Μπογκντάνοβιτς. Η Ρεάλ θα έχει τον Ντόνσιτς. Η Τσσκα θα αρπάζει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί. Έτσι γίνεται σε όλο τον παγκόσμιο αθλητισμό. Οι έχοντες τα χρήματα και επιθυμούντες να γίνουν κορυφαίοι θα έχουν τους κορυφαίους.

Και έτσι γίνεται και γινόταν και στην F1. Ο κόσμος ξεχνάει τι μονοθέσια οδηγούσαν ο Σούμι, ο Σέννα και οι υπόλοιποι μεγάλοι του παρελθόντος. O Βραζιλιάνος οδήγησε την κυριολεκτικά ανίκητη MP4/4. Ο Γερμανός την τρομακτική Ferrari F2004. Τα περί goat σε όλα τα αθλήματα δε θεωρώ ότι προσφέρουν τίποτα περισσότερο από κουβέντα μεταξύ των φαν. Αλλά αθλητές που αγωνίζονται στην ίδια εποχή μπορείς να τους συγκρίνεις. Και στην εποχή του ο Χάμιλτον δεν είναι απλά καλύτερος. Δεν τους βλέπει καν τους άλλους.

// Σημείωση ότι τον Βρετανό ποτέ δεν τον συμπαθούσα ιδιαίτερα, ενώ ανέκαθεν ήμουν φαν Κίμι και Σεμπ (και δεν πολυγούσταρα και τη Φερράρι, λολ!). Όταν όμως τον είδα πρώτη φορά, σκέφτηκα μπλέξαμε.

Very well said...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, eMike είπε

O Χάμιλτον είναι αυτός που τον νικάει συνέχεια και τον κάνει να φαίνεται σαν υποδεέστερος οδηγός από αυτό που στα αλήθεια είναι

Μάλλον το γεγονός οτι τον αναγκάζουν να παίζει το εμποδιο για τους αλλους τον κάνει να φαίνεται σαν υποδεέστερος οδηγός από αυτό που στα αλήθεια είναι.Αντε τωρα πέστε ξανα  απο τα συνεφα..........

• Confused 1

42 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε

Μάλλον το γεγονός οτι τον αναγκάζουν να παίζει το εμποδιο για τους αλλους τον κάνει να φαίνεται σαν υποδεέστερος οδηγός από αυτό που στα αλήθεια είναι.Αντε τωρα πέστε ξανα  απο τα συνεφα..........

Απλά είναι αργος σε συνθήκες αγώνα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν θελω να χαλασω το πανηγυρακι  (θεμα) απλα ειπα να πω την αποψη μου.Ουτε σε υποχρέωσα να δεχτείς κατι με το ζορι.Αν θελεις να το συνεχισες όμως εδω ειμαι..............

Νομιζω οτι λεω ξεκαθαρα τι πιστευω για τον μποτας.

Επεξ/σία από SPYRER_007

Παιδια αν ηταν αργος και ασχετος, δε θα ηταν μονιμα 2η θεση στα πρωταθληματα.. Θα μου πειτε οτι τον ευννοει το μονοθεσιο, οπου θα συμφωνησω.
Αλλα αν τους συγκρινεις με τους αλλους (πλην του χαμ) ειναι γρηγοροτερος(Λογω μονοθεσιου; σιγουρα). Αν τον συγκρινεις με τον χαμ, τοτε ναι ειναι αργοτερος. 
Φαινεται ξεκαθαρα οτι ειναι 2ος οδηγος στην ομαδα. Δεν εχει αυτο το "κατι" παραπανω που εχει ο χαμ.. Απο την αλλη δε ξερουμε αν ο χαμ θα επαιρνε τοσα πρωταθληματα με διαφορετικο μονοθεσιο.  Αλλα δε θα επρεπε να μας απασχολει. Μπορει η μερσεντα να εφτασε εκει που εφτασε και απο την βοηθεια των πιλοτων. Μπορει χιλια δυο.

Οι διαφορες που ειναι προς συζητηση και σχολιασμο ειναι πχ  ver - albon οπου του ριχνει γυρο και λεκλερ - φετελ οπου ο γερμανος δε μπαινει Q3.

O Bottas ποιον/ποιους βρίζει όταν (τον αφήνουν να) κερδίζει;

Στη τελευταία του κάπου διάβασα κάποιον που τον τρόλαρε στα social media. Ότι να ναι δηλαδή.

Σε παλαιότερες νίκες του;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο Bottas είχε και τη κατάρρευση ελαστικού στο Silverstone. Δεν εγκατέλειψε τελικά, αλλά έπεσε από 2ος εκτός βαθμών.

17 βαθμούς διαφορά έχουν. 

Aς υποθέσουμε ότι είχε και 3η ατυχία ο Bottas και  ότι ο Max έβγαινε 2ος (καθόλου βέβαιο, αλλά έστω). Θα έβγαινε 1 βαθμό μπροστά ο Max. 

Χεράκι χεράκι δηλαδή..

Επόμενο what if?  :P

Επεξ/σία από Diinekis21

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους,
Πάει καιρός που χαζεύω τα σχόλιά σας στην ενότητα Formula 1, και ήθελα να σας ρωτήσω το εξής απλό; ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΤΕ να παρακολουθείτε την [σημερινή] F1; Ρωτώ χωρίς ίχνος αστεϊσμού, ως απλός και ταπεινός tifosi που πιτσιρικάς βρέθηκα με Fiat στην Imola το '82, παρακολουθώντας τον ημίθεο Villeneuve και τον προδότη Pironi... χρόνια αργότερα συνάντησα τον Zanardi όταν ήταν στην Williams και πάλι χρόνια μετά γνώρισα απο κοντά τον Fisichella, και  έφαγα [η αλήθεια είναι ότι χάζευα, μπουκιά δεν έβαλα!] στο ίδιο τραπέζι με τον Schumacher στην Monza, ο οποίος εκτελούσε χρέη PR και έμεινε για λίγα λεπτά στο τραπέζι. Η τελευταία φορά που βρέθηκα σε αγώνα ήταν στην Monza το 2010, guest με παρέα στο hospitality γνωστού κατασκευαστή, και όταν τα μονοθέσια περνούσαν μπροστά απο τα box τέζα, ο ήχος σου προκαλούσε σχεδόν οργασμό. Δευτερόλεπτα αργότερα κατέβαζαν ταχύτητες πλησιάζοντας στο πρώτο σικέιν, και ο απόκοσμος κρότος απο τα κατεβάσματα, αν και γινόντουσαν εκατοντάδες μέτρα μακρυά μου, κοπανούσε το στήθος μου με τέτοια δύναμη που νόμιζα πως με χτυπάνε με σφυριά. Μετά τους αγώνες δεν άκουγα καλά, γιατί τον ήχο των V12 και των V10 τον απολαμβάνεις χωρίς ωτοασπίδες. Θέλω να πω με όλα αυτά ότι όταν έχεις βιώσει την F1 των προηγούμενων δεκαετιών, την έχεις μυρίσει την έχεις ακούσει και την έχεις δει, τι να σου κάνει το σημερινό χλιαρό θέαμα, ο σχεδόν ανύπαρκτος ήχος, το αποστειρωμένο περιβάλλον, και κάτι παιδάκια σαν τον Russel που όταν τον βλέπω γελάω, ή τον Stroll, ή τον Norris. Καταφθάνουν ώς ντίβες, στην πίστα λίγα λεπτά πριν τον αγώνα, με τα ελικόπτερά τους να κάνουν ουρά το ένα μετά το άλλο για προσγείωση πίσω απο τα paddock. Δεν αμφιβάλλω για τις ικανότητές τους, αλλά αυτές είναι αντίστοιχες των τέλειων και ασφαλέστατων μονθεσίων που οδηγούν. Όμως αυτό δεν είναι F1 ρε παιδιά, αυτό είναι καρτούν. Αν τους βάλεις αυτούς να κάνουν αγώνες με μονοθέσια της δεκατίας του ΄80/'90 θα λερώσουν το βρακί τους απο τον φόβο τους. Αν και δεν έχω καμία σχέση με δίκυκλα, τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ το MotoGP και απολαμβάνω την ένταση, τις εναλλαγές, το πάθος. Συναρπαστικό πρωτάθλημα το MotoGP, σε αντίθεση με την Formula On(c)e. ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΤΕ;;

PS. Κάποιος εδώ χαρακτήρισε την Imola ως μια άθλια πίστα. Με στεναχώρησε ο χαρακτηρισμός. Η λέξη Imola προέρχεται απο το immolare. Παραθέτω: "Ιmmolare la propria vita per un ideale". Στα Αγγλικά: "To sacrifice one’s life for an ideal". Στα Ελληνικά: "Να θυσιάσεις την ζωή σου για ένα ιδανικό." Ανατριχιαστικό ε;

Επεξ/σία από Imola
  • Like 7
  • Confused 1

Γεια σου ρε φιλε και -αν κρινω απο τις εμπειρες που μας παρεθεσες- τυχερε Imola.

Eγω βλεπω απο το 1997 F1 και δυστυχως δεν εχω καταφερει ακομα να παω εστω σε εναν αγωνα.

F1 βλεπω μονο και μονο για τον Kimi, αν παει για συνταξη, μαλλον θα σταματησω κι εγω να βλεπω, εκτος κι αν γινει κανα θαυμα και εχουμε τρελο ανταγωνισμο.

Την Imola την μισω γιατι εκει εχασε τη ζωη του ενας τεραστιος οδηγος, ανημερα των 10ων γενεθλιων μου μαλιστα.

Και για μενα η F1 δεν εχει παρει το σωστο δρομο. Σιγουρα ειναι και πρεπει να ειναι η επιτομη της τεχνολογιας, ο ηχος των ατμοσφαιρικων κινητηρων ηταν αλλου, εστω και μεσα απο τα ηχεια μιας τηλεορασης...

• Like 1

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Imola είπε

Καλημέρα σε όλους,
Πάει καιρός που χαζεύω τα σχόλιά σας στην ενότητα Formula 1, και ήθελα να σας ρωτήσω το εξής απλό; ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΤΕ να παρακολουθείτε την [σημερινή] F1; Ρωτώ χωρίς ίχνος αστεϊσμού, ως απλός και ταπεινός tifosi που πιτσιρικάς βρέθηκα με Fiat στην Imola το '82, παρακολουθώντας τον ημίθεο Villeneuve και τον προδότη Pironi... χρόνια αργότερα συνάντησα τον Zanardi όταν ήταν στην Williams και πάλι χρόνια μετά γνώρισα απο κοντά τον Fisichella, και  έφαγα [η αλήθεια είναι ότι χάζευα, μπουκιά δεν έβαλα!] στο ίδιο τραπέζι με τον Schumacher στην Monza, ο οποίος εκτελούσε χρέη PR και έμεινε για λίγα λεπτά στο τραπέζι. Η τελευταία φορά που βρέθηκα σε αγώνα ήταν στην Monza το 2010, guest με παρέα στο hospitality γνωστού κατασκευαστή, και όταν τα μονοθέσια περνούσαν μπροστά απο τα box τέζα, ο ήχος σου προκαλούσε σχεδόν οργασμό. Δευτερόλεπτα αργότερα κατέβαζαν ταχύτητες πλησιάζοντας στο πρώτο σικέιν, και ο απόκοσμος κρότος απο τα κατεβάσματα, αν και γινόντουσαν εκατοντάδες μέτρα μακρυά μου, κοπανούσε το στήθος μου με τέτοια δύναμη που νόμιζα πως με χτυπάνε με σφυριά. Μετά τους αγώνες δεν άκουγα καλά, γιατί τον ήχο των V12 και των V10 τον απολαμβάνεις χωρίς ωτοασπίδες. Θέλω να πω με όλα αυτά ότι όταν έχεις βιώσει την F1 των προηγούμενων δεκαετιών, την έχεις μυρίσει την έχεις ακούσει και την έχεις δει, τι να σου κάνει το σημερινό χλιαρό θέαμα, ο σχεδόν ανύπαρκτος ήχος, το αποστειρωμένο περιβάλλον, και κάτι παιδάκια σαν τον Russel που όταν τον βλέπω γελάω, ή τον Stroll, ή τον Norris. Καταφθάνουν ώς ντίβες, στην πίστα λίγα λεπτά πριν τον αγώνα, με τα ελικόπτερά τους να κάνουν ουρά το ένα μετά το άλλο για προσγείωση πίσω απο τα paddock. Δεν αμφιβάλλω για τις ικανότητές τους, αλλά αυτές είναι αντίστοιχες των τέλειων και ασφαλέστατων μονθεσίων που οδηγούν. Όμως αυτό δεν είναι F1 ρε παιδιά, αυτό είναι καρτούν. Αν τους βάλεις αυτούς να κάνουν αγώνες με μονοθέσια της δεκατίας του ΄80/'90 θα λερώσουν το βρακί τους απο τον φόβο τους. Αν και δεν έχω καμία σχέση με δίκυκλα, τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ το MotoGP και απολαμβάνω την ένταση, τις εναλλαγές, το πάθος. Συναρπαστικό πρωτάθλημα το MotoGP, σε αντίθεση με την Formula On(c)e. ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΤΕ;;

PS. Κάποιος εδώ χαρακτήρισε την Imola ως μια άθλια πίστα. Με στεναχώρησε ο χαρακτηρισμός. Η λέξη Imola προέρχεται απο το immolare. Παραθέτω: "Ιmmolare la propria vita per un ideale". Στα Αγγλικά: "To sacrifice one’s life for an ideal". Στα Ελληνικά: "Να θυσιάσεις την ζωή σου για ένα ιδανικό." Ανατριχιαστικό ε;

Υποθέτω οτι εχεις σταματήσεις και να πηδας γιατι αν σκεφτείς τι οργια εκανες στα 20 σου και τι κανεις τωρα λόγω ηλικίας (αντοχες κλπ οσο να ναι πεφτουν οι επιδόσεις) ε τωρα δεν εχει νοημα να το κανεις.. Ασε που θα λερωσεις το βρακι...

Το οτι κατι μπορει να μην ειναι οσο συναρπαστικο ήταν δεν σημαίνει οτι δεν μας αρεσει το αθλημα (δεν ειμαι καν τρελος φαν απλα παρακολουθω αν ειμαι σπιτι ) και οτι θα σταματησουμε να το βλεπουμε. Μπορει να μην το βλεπεις για τον ηχο και τις προσπερασεις αλλα το βλεπεις γιατι σαρεσει και περναει η ωρα ευχαριστα.. 

ΥΓ: το οτι καποιος εχει Χ εμπειρίες και πλεον κατι δεν του προσφερει ευχαρίστηση αυτο δεν σημαινει οτι ισχυει και για τον αλλον ε; 

Επεξ/σία από Spect~
  • Like 1

@Imola αδερφέ είσαι πολύ τυχερός. Από τους πολύ αγαπημένους μου ο Φίζικο, θα ήθελα πολύ να τον γνωρίσω από κοντά. Και απίστευτα underrated.

Εγώ παιδί F1 των 90s, και εννοείται δεν είναι το ίδιο ωμή η φάση σήμερα. Αγωνιστικά ωμή. Αλλά όλα τριγύρω έχουν φλορέψει, σοφτ γενιά.

Το τρισάθλια (δική μου άποψη) έχει να κάνει με χάραξη, μακριά από τα γούστα μου. Χάρηκα όταν την έβγαλαν από το καλεντάρι. Πχ και το Μονακό στα δικά μου μάτια κουράζει. Σε άλλους αρέσει πολύ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...