Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια απορία. Έχω δοκιμάσει το ακόλουθο site για συμπίεση png αρχείων και μειώνει κατά πολύ το μέγεθος των png, ακόμα και 70%!

https://compresspng.com/

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μια τέτοια πρακτική είναι ωφέλιμη (πχ μπορεί να είναι ωφέλιμη για το bandwidth - φόρτωμα των δεδομένων) ή όχι (πχ να απαιτεί υπολογιστική ισχύς για να προβληθεί η εικόνα, πχ σε smartphone).

Τι ισχύει;

Δημοσ.

Σε website είναι must φαντάζομαι.

Και όχι μόνο εικόνες.

Στο website της υπογραφής μου συμπίεσα το video και από 6 mb έγινε 1mb!

• Like 1
Δημοσ.

Φυσικά και είναι ωφέλιμη!!!
Λες να έχουν φτιαχτεί τόσες υπηρεσίες γύρω από αυτό το θέμα τζάμπα?! :P

Είναι το ίδιο να κατεβάζει ο χρήστης σου, με το άθλιο ελληνικό internet και τις υπέρογκες χρεώσεις σε data μια εικόνα που είναι 1000ΚΒ και μία που είναι 100ΚΒ?
Άσε που το πιο σωστό είναι να είναι οι φωτογραφίες resized σε διάφορα μεγέθη, large/retina desktop, desktop, laptop, tablet, mobile και όλες αυτές να είναι συμπιεσμένες.
Έτσι επιτυγχάνεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πέρα από την ταχύτητα κερδίσεις και σε SEO γιατί η google λαμβάνει υπόψιν της τέτοια παραπτώματα και σου ρίχνει το audit score.

• Like 3
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά! Ναι, κατανοητό, η ανησυχία μου αφορούσε το ενδεχόμενο υψηλού cpu usage στα smartphones, αλλά φαίνεται δεν υφίσταται.

Thanks!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Predatorkill είπε

Δεν χρειαζεται καποιο site για να κανεις compress, μπορεις να τις κανεις optimize με καποιον bundler (ή στον σερβερ), πχ webpack. Υπαρχει plugin γι αυτο https://www.npmjs.com/package/imagemin-webpack-plugin

To webpack για εμένα δεν είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην ιστορία του software.

Ευτυχώς έχουν κυκλοφορήσει και άλλοι bundlers.

Μόνο οι εργατοώρες που έχουν χαθεί για το configuration του webpack είναι ικανές να καταρίψουν οποιοδήποτε πιθανό business case.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/12/2019 στις 2:43 ΜΜ, skiabox είπε

To webpack για εμένα δεν είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην ιστορία του software.

Ευτυχώς έχουν κυκλοφορήσει και άλλοι bundlers.

Μόνο οι εργατοώρες που έχουν χαθεί για το configuration του webpack είναι ικανές να καταρίψουν οποιοδήποτε πιθανό business case.

Ψηθηκα και εβαλα parcel σε ενα react app με 100 περιπου components (με μπολικο κωδικα μεσα) και first run 85secs απο 4-5 λεπτα με Webpack, Prod build το ιδιο αλλα απο 8-9 λεπτα, hot reload σε 1.5sec, τι εχουν φτιαξει οι μπαγασες... 

διαβαζω ομως παντου οτι για μεγαλα projects το webpack ειναι μονοδρομος σε σχεση με parcel παντα. 

θα κοιταξω και rollup καποια στιγμη να δω πως παει.

Επεξ/σία από Predatorkill
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Predatorkill είπε

Ψηθηκα και εβαλα parcel σε ενα react app με 100 περιπου components (με μπολικο κωδικα μεσα) και first run 85secs απο 4-5 λεπτα με Webpack, Prod build το ιδιο αλλα απο 8-9 λεπτα, hot reload σε 1.5sec, τι εχουν φτιαξει οι μπαγασες... 

διαβαζω ομως παντου οτι για μεγαλα projects το webpack ειναι μονοδρομος σε σχεση με parcel παντα. 

θα κοιταξω και rollup καποια στιγμη να δω πως παει.

Γιατί νομίζεις ότι το webpack δεν πάει πλέον προς την κατεύθυνση του zero configuration?

Καταλαβαίνουν και οι ίδιοι πως δεν παίζουν πια μόνοι τους και ότι πρέπει να βελτιωθούν.

Στα hooks πήγες ή παίζεις ακόμα με κλάσεις;

Δημοσ.

Και κάτι άλλο παιδιά, σαν παρένθεση στη συζήτησή σας. Έχει νόημα να βάζουμε τις εικόνες ενός site σε ένα αρχείο και μετά με background-position να εμφανίζουμε στα διάφορα σημεία μόνο την εικόνα που θέλουμε; Σε τι βοηθάει αυτό και πότε πρέπει να χρησιμοποιείται ή να αποφεύγεται;

Δημοσ.

Τα css sprites είχαν νόημα παλιότερα που θέλαμε να μειώσουμε τα server requests, πλέον δεν έχουν νόημα.

Επίσης καλύτερα να χρησιμοποιείς font icons ή svg αντί για css sprites

• Like 1
  • Thanks 1
  • 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα!

Λοιπόν, έκανα μαζικά compress των εικόνων της ιστοσελίδας (του skin δηλαδή). Τεράστια διαφορά οι εικόνες σε kb, ακόμα και bytes!

Το θέμα είναι ότι έχω κι έναν φάκελο με ~800 εικόνες κάθε τύπου (βασικά png και jpg).

Ψάχνω για κάποιο εργαλείο, είτε online είτε Windows 10 εφαρμογή, να του δώσω το φάκελο και να επιστρέψει όλες τις εικόνες compressed και το κυριότερο: με ακριβώς το ίδιο filename.

Έχετε κάποια πρόταση για τόσο μεγάλο αριθμό αρχείων plus το ζήτημα του file name;

• Members
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, philos είπε

Καλησπέρα!

Λοιπόν, έκανα μαζικά compress των εικόνων της ιστοσελίδας (του skin δηλαδή). Τεράστια διαφορά οι εικόνες σε kb, ακόμα και bytes!

Το θέμα είναι ότι έχω κι έναν φάκελο με ~800 εικόνες κάθε τύπου (βασικά png και jpg).

Ψάχνω για κάποιο εργαλείο, είτε online είτε Windows 10 εφαρμογή, να του δώσω το φάκελο και να επιστρέψει όλες τις εικόνες compressed και το κυριότερο: με ακριβώς το ίδιο filename.

Έχετε κάποια πρόταση για τόσο μεγάλο αριθμό αρχείων plus το ζήτημα του file name;

Η Faststone, διαθέτει λειτουργία όπου μπορείς να επεξεργαστείς μαζικά τις εικόνες, τόσο ενσωματωμένη στον (πολύ καλό) image viewer της όσο και ως αυτόνομο εργαλείο (το Photo Resizer). Δεν κάνει συμπίεση όπως άλλα εξειδικευμένα εργαλεία, αλλά αν οι εικόνες σου είναι αδικαιολόγητα μεγάλες, και μόνο με την μείωση του μεγέθους τους σε πιο λογικά επίπεδα πιστεύω πως θα δεις διαφορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...