bananasplit Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 καλημέρα!σε πρόσφατη -ούτε βδομάδα-εγκατάσταση windows 7,σε καινούριο SSD,(με υγεία και απόδοση 100%) παρατηρώ τα εξής:δύο BSOD,όπως ανέφερα εδώ (μπορεί να είναι και τυχαίο).Όταν επανέρχεται από sleep,κάνει ένα κόλλημα κι ένα "σπάσιμο" στον ήχο..και (επειδή δεν κλείνω το Chrome) μόλις συνδέεται το ποντίκι σέρνεται..Αυτό με το κόλλημα το έκανε και στην προηγούμενη εγκατάσταση Windows που είχα,στον άλλο SSD-αν παίζει ρόλο,η εγκατάσταση ήταν με την ίδια έκδοση windows,από το ίδιο CD-. (εδώ η ανάρτηση).Δοκίμασα και τα Windows 10,με αποτυχία.Όταν έμπαινε στο sleep έπρεπε να κάνω restart τον υπολογιστή.(εδώ η σχετική ανάρτηση).Όπως καταλαβαίνετε έχουν σπάσει τα νεύρα μου και φυσικά δε μπορώ να δουλέψω..έχω κολλήσει και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω..ΑΝ κάποιος έχει ιδέα τι μπορεί να φταίει,ή τι θα μπορούσα να δοκιμάσω,θα το εκτιμούσα,ειλικρινά πάρα πολύ!!
jim_p Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Για αρχη να κοιταξεις τις μνημες σου με ενα memtest. Μετα δες αν υπαρχει κανενα bios update για τη μητρικη σου. Τελος, σιγουρεψου οτι το τροφοδοτικο σου επαρκει για ολα οσα εχεις. p.s. Δεν διαβασα τα υπολοιπα θεματα που εχεις ανοιξει.
htaccess Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 5 ώρες πριν, bananasplit είπε καλημέρα!σε πρόσφατη -ούτε βδομάδα-εγκατάσταση windows 7,σε καινούριο SSD,(με υγεία και απόδοση 100%) παρατηρώ τα εξής:δύο BSOD,όπως ανέφερα εδώ (μπορεί να είναι και τυχαίο).Όταν επανέρχεται από sleep,κάνει ένα κόλλημα κι ένα "σπάσιμο" στον ήχο..και (επειδή δεν κλείνω το Chrome) μόλις συνδέεται το ποντίκι σέρνεται..Αυτό με το κόλλημα το έκανε και στην προηγούμενη εγκατάσταση Windows που είχα,στον άλλο SSD-αν παίζει ρόλο,η εγκατάσταση ήταν με την ίδια έκδοση windows,από το ίδιο CD-. (εδώ η ανάρτηση).Δοκίμασα και τα Windows 10,με αποτυχία.Όταν έμπαινε στο sleep έπρεπε να κάνω restart τον υπολογιστή.(εδώ η σχετική ανάρτηση).Όπως καταλαβαίνετε έχουν σπάσει τα νεύρα μου και φυσικά δε μπορώ να δουλέψω..έχω κολλήσει και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω..ΑΝ κάποιος έχει ιδέα τι μπορεί να φταίει,ή τι θα μπορούσα να δοκιμάσω,θα το εκτιμούσα,ειλικρινά πάρα πολύ!! Καλημέρα... στα παρακάτω αρχεία υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες, ανέβασέ τα αν θέλεις. Αρχεία για την περιγραφή του προβλήματος: C:\Windows\Minidump\122419-12183-01.dmp C:\Users\Κωνσταντίνος\AppData\Local\Temp\WER-19983-0.sysdata.xml
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Το σχετικά παλιό hardware δεν τα παει καλα με το sleep. Κανε οτι update μπορείς σε ολα τα υποσυστηματα. Εμενα σε Windows 7 το sleep δεν δουλεψε ποτέ σωστα, απορω φυσικα και γιατι το βαζει ο κόσμος. Παντα εβαζα τις ρυθμίσεις να κλεινει η οθόνη αλλα να μην κλείνει ποτε ο δίσκος.
bananasplit Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, jim_p είπε Για αρχη να κοιταξεις τις μνημες σου με ενα memtest. Μετα δες αν υπαρχει κανενα bios update για τη μητρικη σου. Τελος, σιγουρεψου οτι το τροφοδοτικο σου επαρκει για ολα οσα εχεις. p.s. Δεν διαβασα τα υπολοιπα θεματα που εχεις ανοιξει. memteŕt έκανα..δε βρήκε σφάλμα..το τροφοδοτικό επαρκεί..bios update υπάρχει αλλά φοβόμουν να το κάνω..λες να το δοκιμάσω;; 3 ώρες πριν, htaccess είπε Καλημέρα... στα παρακάτω αρχεία υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες, ανέβασέ τα αν θέλεις. Αρχεία για την περιγραφή του προβλήματος: C:\Windows\Minidump\122419-12183-01.dmp C:\Users\Κωνσταντίνος\AppData\Local\Temp\WER-19983-0.sysdata.xml τα ανεβάζω άμεσα.. 2 ώρες πριν, Talepwros είπε Το σχετικά παλιό hardware δεν τα παει καλα με το sleep. Κανε οτι update μπορείς σε ολα τα υποσυστηματα. Εμενα σε Windows 7 το sleep δεν δουλεψε ποτέ σωστα, απορω φυσικα και γιατι το βαζει ο κόσμος. Παντα εβαζα τις ρυθμίσεις να κλεινει η οθόνη αλλα να μην κλείνει ποτε ο δίσκος. στα 7 στον υπολογιστή της γυναίκας μου λειτουργεί περίφημα..δεν έχει παρουσιάσει ποτέ κανένα πρόβλημα..το βάζω γιατί μπορεί να μείνει για μέρες ανοιχτός ο υπολογιστής..επίσης βαριέμαι τα άνοιξε-κλείσε όταν πχ μπορεί να λείψω για δύο τρεις ώρες.. 122419-12183-01.dmp WER-19983-0.sysdata.xml Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2019 από bananasplit προσθήκη αρχείων
tarantules Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Από όταν πρωτοβγήκαν τα Windows 7 έως και σήμερα , πάντα σε λειτουργία sleep βάζω το pc χωρίς ποτέ να έχω κάποιο θέμα , και με σχετικά πολύ παλιό hardware (Asus Rampge II EE). Τώρα όσον αφορά τα BSOD , εαν κάθε φορά σου βγάζει και διαφορετικό πρόβλημα , δοκίμασε τη μητρική πάνω σε διαφορετικό (καλό) τροφοδοτικό μήπως κάποια γραμμή δεν δίνει σταθερό βολτάζ και σου δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα.Εναλλακτικά εαν δεν έχεις 2ο καλό τροφοδοτικό κατέβασε το HWinfo και πήγαινε στην καρτέλα Sensors και δες αν όλα τα voltage των υποσυστημάτων μένουν μέσα στα προβλεπόμενα όρια.Πολλά από τα hardware θέματα ξεκινάνε από ένα μέτριο τροφοδοτικό που αν και έχει επαρκή ισχύ δεν έχει σταθερά ρεύματα και τάσεις. Μετά από το τροφοδοτικό κοιτάς μνήμες και σκληρό. Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2019 από tarantules
bananasplit Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 μνήμες έχω δει..θα ήταν και το πιο καλό σενάριο να έχει πρόβλημα κάποια μνήμη..την πετάς και ησυχάζεις..ο δίσκος είναι ούτε βδομάδας με 100% σε υγεία και απόδοση από το sentinel..θα κοιτάξω για τροφοδοτικό τώρα..θα ταίριαζε να είναι τροφοδοτικό,γιατί εκτός από τις bsod θα εξηγούσε και την αργή ανταπόκριση στο wake up..
Κάβουρας Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Κοίτα είχα και εγώ τα ίδια προβλήματα σε παλιό λάπτοπ που έβαλα ssd που έκανε 27 ευρώ τα 128gb από προσφορές του insomnia πριν 2 χρόνια. Επίσης το άλλο που μου έκανε αν άνοιγα κάτι δύσκολο κολλούσαν τα πάντα και μετά από λίγο ξεκολαγαν. Δεν με ενδιέφερε τόσο γιατί με hdd ναι μεν δε κολαγε αλλά αργούσε περισσότερο. Επίσης το λάπτοπ δεν είχε sata 3... Οπότε ο ssd σου είναι καλός; Τον έχεις βάλει σε sata 3; Επίσης άμα έκανες αναβάθμιση τις μνήμες βάλε πίσω τις παλιές, με ένα memtest δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Δώσε και λίγο περισσότερο πληροφορίες στο hardware .
bananasplit Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, Κάβουρας είπε Κοίτα είχα και εγώ τα ίδια προβλήματα σε παλιό λάπτοπ που έβαλα ssd που έκανε 27 ευρώ τα 128gb από προσφορές του insomnia πριν 2 χρόνια. Επίσης το άλλο που μου έκανε αν άνοιγα κάτι δύσκολο κολλούσαν τα πάντα και μετά από λίγο ξεκολαγαν. Δεν με ενδιέφερε τόσο γιατί με hdd ναι μεν δε κολαγε αλλά αργούσε περισσότερο. Επίσης το λάπτοπ δεν είχε sata 3... Οπότε ο ssd σου είναι καλός; Τον έχεις βάλει σε sata 3; Επίσης άμα έκανες αναβάθμιση τις μνήμες βάλε πίσω τις παλιές, με ένα memtest δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Δώσε και λίγο περισσότερο πληροφορίες στο hardware . η αλήθεια είναι πως ο δίσκος είναι ο kingston a400 256gb.την ώρα που δουλεύει,δεν έχει σημασία τι ανοίγω,δεν κολλάει ποτέ..είναι σε sata 2..τις μνήμες τις έχω ένα χρόνο τουλάχιστον.. τώρα,σε οτι αφορά το hw,i7-920/asus p6t/μνήμες corsair,CMZ8GX3M1A1600C10 μονή,CMZ4GX3M1A1600C9 μονή,CM3X1024-1333C9 τριπλή.βασικά ίσως είναι λάθος να κρατάω και τις παλιές μνήμες πάνω (έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρουν πολλά),αλλά δε νομίζω οτι φταίει αυτό για την επαναφορά από το wake up..αν δημιουργούσε πρόβλημα και στη χρήση θα είχε λογική..με σκάλωσες λίγο με το δίσκο..υπάρχει τρόπος να τσεκάρω μήπως από εκεί δημιουργούνται τα προβλήματα; 2 ώρες πριν, tarantules είπε Από όταν πρωτοβγήκαν τα Windows 7 έως και σήμερα , πάντα σε λειτουργία sleep βάζω το pc χωρίς ποτέ να έχω κάποιο θέμα , και με σχετικά πολύ παλιό hardware (Asus Rampge II EE). Τώρα όσον αφορά τα BSOD , εαν κάθε φορά σου βγάζει και διαφορετικό πρόβλημα , δοκίμασε τη μητρική πάνω σε διαφορετικό (καλό) τροφοδοτικό μήπως κάποια γραμμή δεν δίνει σταθερό βολτάζ και σου δημιουργεί όλα αυτά τα προβλήματα.Εναλλακτικά εαν δεν έχεις 2ο καλό τροφοδοτικό κατέβασε το HWinfo και πήγαινε στην καρτέλα Sensors και δες αν όλα τα voltage των υποσυστημάτων μένουν μέσα στα προβλεπόμενα όρια.Πολλά από τα hardware θέματα ξεκινάνε από ένα μέτριο τροφοδοτικό που αν και έχει επαρκή ισχύ δεν έχει σταθερά ρεύματα και τάσεις. Μετά από το τροφοδοτικό κοιτάς μνήμες και σκληρό. στα sensors δε βλέπω κάτι που να μου τραβάει την προσοχή..αν θες κάνω ένα αντίγραφο και το κοιτάς,μήπως βλέπω κάτι λάθος..
htaccess Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, bananasplit είπε 122419-12183-01.dmp 256 kB · 1 download WER-19983-0.sysdata.xml 224 kB · 1 download Έχεις κάποιο περιφεριακό (gpu/sound card..._ στο οποίο δεν έχεις περάσει drivers ?? ή αν έχει δεν έχει τους σωστούς ?? Δες 1. στο device manager και πες μας αν υπάρχει κάποια συσκευή που δεν έχει αναγνωριστεί. 2. στο event viewer οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία σχετικά το bsod η οποία μπορεί να βοηθήσει το παρόν topic.
bananasplit Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, htaccess είπε Έχεις κάποιο περιφεριακό (gpu/sound card..._ στο οποίο δεν έχεις περάσει drivers ?? ή αν έχει δεν έχει τους σωστούς ?? Δες 1. στο device manager και πες μας αν υπάρχει κάποια συσκευή που δεν έχει αναγνωριστεί. 2. στο event viewer οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία σχετικά το bsod η οποία μπορεί να βοηθήσει το παρόν topic. τώρα που το ανέφερες βλέπω ένα ελεγκτής βίντεο πολυμέσων και ελεγκτής πολυμέσων που δεν έχουν drivers.. Ανάθεμα κι αν έχω ιδέα τι είναι αυτά όμως,γιατί η κάρτα γραφικών (στο προσαρμογείς οθόνης) αναγνωρίζεται κανονικά.. σε οτι αφορά το event viewer,μάλλον κάτι έπιασες..βλέπω αρκετά σφάλματα..407 συμβάντα,για την ακρίβεια..wmi,wlan,dns,kernel power,service control manager,user profile service..ανεβάζω το αντίγραφο,μπας και βγάλουμε άκρη.. EDIT:η κάρτα που δεν αναγνωρίζεται είναι μια παλιά κάρτα τηλεόρασης..δε θυμόμουν καν οτι την είχα μέσα..δεν είχα και λόγο να την έχω δηλαδή,γιατί λειτουργούσε στα xp,στον παλιό μου υπολογιστή..τώρα,μάλλον θα την είχα δοκιμάσει πριν χρόνια μήπως δουλέψει και την ξέχασα μέσα.. συμβάντα.evtx Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2019 από bananasplit
htaccess Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 34 λεπτά πριν, bananasplit είπε τώρα που το ανέφερες βλέπω ένα ελεγκτής βίντεο πολυμέσων και ελεγκτής πολυμέσων που δεν έχουν drivers.. Ανάθεμα κι αν έχω ιδέα τι είναι αυτά όμως,γιατί η κάρτα γραφικών (στο προσαρμογείς οθόνης) αναγνωρίζεται κανονικά.. σε οτι αφορά το event viewer,μάλλον κάτι έπιασες..βλέπω αρκετά σφάλματα..407 συμβάντα,για την ακρίβεια..wmi,wlan,dns,kernel power,service control manager,user profile service..ανεβάζω το αντίγραφο,μπας και βγάλουμε άκρη.. EDIT:η κάρτα που δεν αναγνωρίζεται είναι μια παλιά κάρτα τηλεόρασης..δε θυμόμουν καν οτι την είχα μέσα..δεν είχα και λόγο να την έχω δηλαδή,γιατί λειτουργούσε στα xp,στον παλιό μου υπολογιστή..τώρα,μάλλον θα την είχα δοκιμάσει πριν χρόνια μήπως δουλέψει και την ξέχασα μέσα.. συμβάντα.evtx 1 MB · 1 download Πήγαινε στις συσκευές που δεν έχει "αναγνωρίσει" δεξί κλικ / properties και γράψε μας τα device ids των συσκευών αυτών, (PCI\VEN_blablabla). Θα δω το συντομότερο και το log του event viewer και θα επανέλθω. Βλέπω κάτι zone alarm... avast απεγκατέστησέ αν τα έχεις εγκατεστημένα, κάνε απεγκατάσταση και στα 2. Αν έχεις και κανένα 3ο ... 4ο.... 5ο και αυτά στο καλαθάκι ώσπου να βγάλουμε άκρη, και στο τέλος θα κρατήσεις 1... όποιο θέλεις. 1
bananasplit Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 τη συσκευή τη βρήκα..είναι μια παλιά κάρτα τηλεόρασης..μάλλον θα είχα δοκιμάσει να την εγκαταστήσω και την ξέχασα μέσα..avast και za έχω,antivirus και firewall αντίστοιχα..θα τα βγάλω μήπως βγάλουμε άκρη..
htaccess Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, bananasplit είπε τη συσκευή τη βρήκα..είναι μια παλιά κάρτα τηλεόρασης..μάλλον θα είχα δοκιμάσει να την εγκαταστήσω και την ξέχασα μέσα..avast και za έχω,antivirus και firewall αντίστοιχα..θα τα βγάλω μήπως βγάλουμε άκρη.. Είχα την εντύπωση ότι είναι νέα καθαρή εγκατάσταση, με τόσα που έχεις περάσει "χάνουμε την μπάλα". Αν είναι εφικτό να ξεκινήσεις εκ νέου μία καθαρή εγκατάσταση (μόνο τα windows και drivers συσκευών) τίποτα μα τίποτα άλλο, έχει καλώς, αλλιώς θα φάμε εβδομάδες εδώ και δεν θα έχουμε βγάλει άκρη. Δεν μπορούν να συνυπάρχουν 2 προγράμματα προστασίας, δημιουργούν διενέξεις μεταξύ τους. Φιλικά στο γράφω.
bananasplit Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) σωστή ήταν η εντύπωσή σου..είναι καινούρια εγκατάσταση..ούτε βδομάδας..σε καινούριο δίσκο..την κάρτα τηλεόρασης λογικά θα την είχα δοκιμάσει κάποτε κι έμεινε επάνω.απλά την είδε το device manager..σε ότι αφορά το antivirus και το firewall,είχα την εντύπωση ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω antivirus ενός παροχου (avast) με firewall άλλου παροχου (za)κι ότι αυτό δε θα δημιουργούσε πρόβλημα.δεν είναι πχ 2 antivirus..οπότε λες να κάνω άλλη μια εγκατάσταση και να μη βάλω ούτε εκτυπωτές,ούτε av,μέχρι να δούμε γιατί κάνει κόλπα;; Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2019 από bananasplit
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα