logistoulis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, dollyyy19 είπε πρωτη φορα σου τυχαινει αυτο το διλημα??μετα απο τοσα χρονια μνημονια,δεν ακουσες πως σκιζουν τους ελ επ?δεν ετυχε στα πρωτα χρονια να διαβασεις ακουσεις ,που τρεχαν ολοι με μπλοκακια να διακοψουν διοτι θα τους σκιζαν για τα ψιχουλα που επαιρναν ή και δεν επαιρναν?προπερσι ημουνα μονο υπαλληλος και ειχα εναν αλφα φορο ,μικρο διοτι ξεπερνουσα το αφορολογητο για λιγο,αλλα και πληρωθηκε με κρατησεις.περσι ξεπερασα αρκετα το αφορολογητο και ταυτοχρονα εγινα και αγροτης ,χωρις εισοδημα,απλα εγγραφηκα.και επιδης ημανε αγροτης,πληρωσα προκαταβολη φορου το 100% του φορου που βγηκε απο το εισοδημα του υπαλληλου.....μπορεις να το καταλαβεις αυτο που σου λεω??ποσο μαλακας ειναι οποιος επιχειρει στο χανειο αυτο?????? βέβαια πλέον το ελεύθερο επάγγελμα πάει να γίνει πιο στρωτό (προφανώς λόγω αλλαγής κυβέρνησης, αλλά ας μην κάνουμε πολιτική κουβέντα) και με τη μείωση φόρου, αλλά κυρίως αν στρώσει το ασφαλιστικό και πάψει να υπάρχει το έκτρωμα του κατρούγκαλου η κατάσταση θα είναι πολύ πιο ανθρώπινη βέβαια κάτι καραγκιοζιές τύπου προκαταβολής φόρου ή τέλος επιτηδεύματος παραμένουν, αλλά οκ κάπως θα παλεύεται καλύτερα απλά σε ο,τι αφορά το παρόν θέμα, για 3 μήνες δεν έχει νόημα η κουβέντα πάντως εσένα το πώς σου βγήκε προκαταβολή φόρου από τη μισθωτή μου κάνει εντύπωση.. δε μου ακούγεται σωστό.. μήπως απλά σε έπιασαν τεκμήρια που δεν κάλυπτε ο μισθός σου και φορολογήθηκες την όποια διαφορά με το συντελεστή του αγρότη; γιατί κανονικά αυτά τα δύο εισοδήματα φορολογούνται ξεχωριστά Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2019 από logistoulis
dollyyy19 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Απο οτι ειπε ο λογιστης,ο φορος βγηκε απο την μισθωτη εργασια,αλλα λογω αγροτικου,εβγαλε προκαταβολη 100% τον φορο....
zoranb Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, logistoulis είπε βέβαια κάτι καραγκιοζιές τύπου προκαταβολής φόρου ή τέλος επιτηδεύματος παραμένουν, αλλά οκ κάπως θα παλεύεται καλύτερα Τι πρόταση θα έκανες ώστε να μην υπήρχαν οι "καραγκιοζιές" τύπου προκαταβολής φόρου & τέλος επιτηδεύματος;
logistoulis Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 51 λεπτά πριν, zoranb είπε Τι πρόταση θα έκανες ώστε να μην υπήρχαν οι "καραγκιοζιές" τύπου προκαταβολής φόρου & τέλος επιτηδεύματος; Χαμηλός φόρος και απλά να κλείνουν την επιχείρηση όποιου δεν είναι συνεπής Όχι να βεβαιώνονται πρόστιμα και πόσα που δεν θα εισπραχθουν ποτε 1
ManFromEarth Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος μπλοκάκιας εδώ και 6 χρόνια. Κόβω πάντα στον ίδιο εργοδότη και φορολογουμαι σαν μισθωτός. Δεν πληρώνω λογιστή, φ2 μυφ κλπ τα κάνω μόνος μου.
conkal Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Στις 25/12/2019 στις 1:02 ΠΜ, zoranb είπε Πόσο περίπου δηλαδή μπορεί να ζήταγε για αμοιβή ένας λογιστής για κάτι τέτοιο; Η ταριφα είναι άνω των 100 ασχέτως ποσού που έβγαλες. Εμένα μου έπαιρνε 120. Αν σε συνέφερε το μπλοκάκι ( δεν σε συμφέρει 99% των περιπτώσεων) θα το ήξερες ήδη.
The_Judas Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Στις 26/12/2019 στις 9:43 ΠΜ, ManFromEarth είπε Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος μπλοκάκιας εδώ και 6 χρόνια. Κόβω πάντα στον ίδιο εργοδότη και φορολογουμαι σαν μισθωτός. Δεν πληρώνω λογιστή, φ2 μυφ κλπ τα κάνω μόνος μου. και εγώ το ίδιο και κάνω τα λογιστικά μόνος. Είναι λίγο ταλαιπωρία βέβαια γιατί πρέπει να ενημερώνεσαι συνέχεια για τις αλλαγές στα λογιστικά. Από την άλλη βέβαια είναι υπερβολικά τα ποσά που ζητάνε οι λογιστές, γιατί σε θεωρούν επαγγελματία ενώ δεν είσαι. Αρκεί βέβαια να σε πληρώνει ο εργοδότης τα πάντα (ασφάλεια κλπ). Αλλιώς δεν συμφέρει.
tounion Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Στις 25/12/2019 στις 3:00 ΠΜ, Βασίλης_29 είπε Μα φυσικά και θα σκισουν τον Ελ. Επ. Γιατί αν είσαι μισθωτος είσαι φτωχαδακι και δούλος μέσα στο λιοπυρι της μισθωτης σκλαβιάς ενώ αν είσαι Ελ. Επ. δεν έχεις αφεντικό πάνω από το κεφάλι σου και είσαι πλούσιος που ζεις μέσα σε βιλλες με υπηρέτες, έχεις και μια μερτσεντα και κανένα 100-200k στην τράπεζα, σου λένε πλερω τώρα, για την Ελλάδα και την πατρίδα. Καλή η προπαγάνδα σου υπερ των ΕΕ αλλά έχουμε δει εκαντοντάδες ΕΕ με Kayene και Mercedes και δήλωση >10.000. Στους μόνους που πίνει το αίμα το κράτος είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι γιατί δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα.. Σιγα που σκίζει τους ΕΕ, τους έκανε και δώρο τα 900€ για 10 χιλιάρικα και τα άλλα μαύρα στην Βουλγαρία 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, tounion είπε Καλή η προπαγάνδα σου υπερ των ΕΕ αλλά έχουμε δει εκαντοντάδες ΕΕ με Kayene και Mercedes και δήλωση >10.000. Στους μόνους που πίνει το αίμα το κράτος είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι γιατί δεν μπορούν να κρύψουν εισοδήματα.. Σιγα που σκίζει τους ΕΕ, τους έκανε και δώρο τα 900€ για 10 χιλιάρικα και τα άλλα μαύρα στην Βουλγαρία Κλασσική απαντηση ελληναρα που δεν βλέπει πέρα από την μύτη του. Και δεν φταίνε οι ΕΕ για την φοροδιαφυγή, ας είχε θεσπίσει το κράτος μηχανισμους ελέγχου και επιβολής προστίμων να έκοβε κόλους και να πληρωναν όλοι ότι τους αναλογουσε. Η μήπως να πούμε για τους μισθωτούς που έκαναν δεύτερη δουλειά μαύρα χωρίς να τα δηλώνουν στην εφορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα