Προς το περιεχόμενο

WinX DVD Ripper Platinum Review

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα πάλαι ποτέ κραταιά DVD αρχίζουν σιγά-σιγά και εκλείπουν. Με ένα σημαντικό ποσοστό φορητών υπολογιστών να έρχεται πλέον χωρίς μονάδα οπτικού δίσκου και ενώ παράλληλα οι βασισμένες στο cloud υπηρεσίες γίνονται ολοένα και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες, ο κόσμος έχει σχεδόν ξεχάσει τα δισκάκια που σχεδόν δύο δεκαετίες πριν εμφανίστηκαν ως η μονάδα του μέλλοντος αντικαθιστώντας το γερασμένο CD.

Έστω λοιπόν ότι το νέο σας laptop δε διαθέτει μονάδα DVD την ίδια στιγμή που τα περισσότερα ράφια της βιβλιοθήκης σας είναι κατειλημμένα από έναν μεγάλο αριθμό πλαστικών θηκών, με τη συλλογή ταινιών σας να κοιτά στα ίσα εκείνη video club. Σε ένα τέτοιο, αρκετά πιθανό σενάριο, τι κάνετε λοιπόν;

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό έρχονται να δώσουν τα προγράμματα DVD ripping όπως το WinX DVD Ripper Platinum της Digiarty Software. Χάρη σε αυτά ο χρήστης μπορεί να ψηφιοποιήσει τους δίσκους DVD του, έτσι ώστε να μπορεί να απολαμβάνει το περιεχόμενό τους ακόμα κι αν δε διαθέτει σχετική μονάδα. 

Το περιβάλλον χρήστη του WinX DVD Ripper Platinum παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με εκείνο του WinX HD Video Converter Deluxe οπότε όσοι έχουν χρησιμοποιήσει το δεύτερο, θα νιώσουν σαν στο σπίτι τους. Αν δεν ανήκετε σε αυτούς, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού είναι αρκετά φιλικό, με ξεκάθαρα μενού και χωρίς περιττές επιλογές.

Σε πρώτη φάση, καλείστε να διαλέξετε την πηγή σας μεταξύ των DVD και ISO. Εν συνεχεία και έχοντας βρει το μέσο που θα μετατρέψετε, θα πρέπει να ορίσετε τον τύπο του εξαγόμενου αρχείου. Η επιλογή γίνεται με τον απλούστερο τρόπο που θα μπορούσε να υπάρξει: σε μία στήλη αριστερά βλέπετε τους διαθέσιμους τύπους αρχείων ανάλογα τη συσκευή και τη χρήση και σε μία δεύτερη δεξιά, τις επιλογές που σας προσφέρονται.

Διαβάστε ολόκληρο το review

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φαντάζομαι χρειάζεται σε όσους κατέχουν παλιές ταινίες σε DVDs και θέλουν να τις σώσουν κάπου πιο μαζεμένα και να τα στείλουν γι ανακύκλωση.

Μερικές παλιές ταινίες δεν έχουν βγει σε νεότερες εκδόσεις HD κτλ ή είναι αρκετά σπάνιες και μόνο DVD υπήρξαν, οπότε σίγουρα υπάρχει ακόμα χρήση γι αυτό το πρόγραμμα.

Επεξ/σία από PCharon
  • Like 1
  • Thanks 4

Συμφωνώ με όσα γράφουν τα μέλη εδώ μέσα ομως σίγουρα υπάρχουν πολλοί από εμάς που " ένιωσαν " την τότε μαγεία εστω και με το συγκεκριμένο πρόγραμμα του να κάνουν rip μία νοικιασμένη ταινία από το DVD club 😉

• Like 8
  • Thanks 1

9 λεπτά πριν, Giannakos83 είπε

Συμφωνώ με όσα γράφουν τα μέλη εδώ μέσα ομως σίγουρα υπάρχουν πολλοί από εμάς που " ένιωσαν " την τότε μαγεία εστω και με το συγκεκριμένο πρόγραμμα του να κάνουν rip μία νοικιασμένη ταινία από το DVD club 😉

Και όχι μόνο εμείς.. Το κάνανε και οι ίδιοι 😁

• Like 4
  • Thanks 2

9 λεπτά πριν, Giannakos83 είπε

20 λεπτά πριν, PCharon είπε

Φαντάζομαι χρειάζεται σε όσους κατέχουν παλιές ταινίες σε DVDs και θέλουν να τις σώσουν κάπου πιο μαζεμένα και να τα στείλουν γι ανακύκλωση.

Μερικές παλιές ταινίες δεν έχουν βγει σε νεότερες εκδόσεις HD κτλ ή είναι αρκετά σπάνιες και μόνο DVD υπήρξαν, οπότε σίγουρα υπάρχει ακόμα χρήση γι αυτό το πρόγραμμα.

Θυμάμαι τότε ότι χρησιμοποιούσα anydvd + dvdfab για να τις ριπάρω σε ISO για 1:1 ποιότητα, μιας και το xvid ήταν καλό, αλλά όχι picture perfect.
Νομίζω ότι αυτοί που κατέχουν DVDs τις έχουν κάνει μάλλον mkv με transcoding (1:1 rip) κρατώντας μόνο την ταινία και τους υποτιτλους με makemkv ή τις κάνουν x264 2-pass ή best quality με crf 19.

Υπάρχουν ακόμα συλλέκτες ταινιών που αγοράζουν second-hand dvds τα ριπάρουν και τα ξαναπουλάνε.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου αρέσει που το άρθρο ξεκινάει εξηγώντας σαφέστατα ότι το dvd εξαφανίζεται και ότι με το πρόγραμμα αυτό μπορούν να ριπαρουν τα dvd τους ώστε να συνεχίσουν να έχουν το περιεχόμενό τους στο μέλλον. Παρά ταύτα, κλασσικά, κανείς δεν διαβάζει το άρθρο και κατακρίνει την "αναχρονιστική" επιλογή του αρθρογράφου για review. Έτσι για να μην σπάσει η παράδοση που θέλει τον μέσο insomniac να σχολιάζει πριν διαβάσει.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 7
  • Thanks 1

αμα δεν εχετε μοναδα DVD στον υπολογιστη σας απλα κατεβαστε αυτο το προγραμμα! το πως θα τις κανετε rip ειναι αλλο εργο :P

3 λεπτά πριν, ImmortalA9 είπε

αμα δεν εχετε μοναδα DVD στον υπολογιστη σας απλα κατεβαστε αυτο το προγραμμα! το πως θα τις κανετε rip ειναι αλλο εργο :P

Έχω DVD r/w 😎

To θέμα είναι ότι έχω και τεράστια συλλογή από ταινίες αλλά που να βρεθεί χρόνος για rip-άρισμα....  

• Like 2

1 λεπτό πριν, coffeex είπε

Έχω DVD r/w 😎

To θέμα είναι ότι έχω και τεράστια συλλογή από ταινίες αλλά που να βρεθεί χρόνος για rip-άρισμα....  

κι εγω εχω εννοειται γτ καπου χρειαζεται... αλλα εχει πλακα το πως ξεκιναει το αρθρο... :P

20 λεπτά πριν, ImmortalA9 είπε

Ξεθαβεις τον pentium 4 απο το παταρι και εισαι ετοιμος να ζησεις στιγμες 2003.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...