7nisiotis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Πήρα πριν μέρες το εν λόγω μόνιτορ συγκεκριμένα ένα για μένα (προσωρινό μέχρι να βρω κάτι σε 144Hz ή 1440p) κ ένα για συγγενή που τη θέλει για βασική χρήση - fifa, dota, καμια ταινία. Προχθές που εγκατέστησα μια AMD RX 5700XT στο σύστημα μου και ενεργοποιήθηκε το RGB FULL 255 από τους drivers * RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB) * έγινε κάπως έντονα πολύ μαύρο το περιεχόμενό και τα χρώματα της. Ξέρω ότι έχουν καλά σχετικά μαύρα τα VA panel , αλλά με Full RGB χάνονται πολλές λεπτομέρειες σε φωτογραφίες ή σε βίντεο, είναι σαν καμμένα τα χρώματα. Δοκίμασα και το limited αλλά εκεί τα πράγματα έγιναν το ακριβώς αντίθετο ασπρογκρι σαν να περασες μια διαφάνεια από πάνω. Το μόνο που έχω πειράξει στο μόνιτορ είναι τα χρώματα λίγο γιατί από out of the box είχαν μια απόχρωση κοντά στο κόκκινο και λίγο τη φωτεινότητα κατέβασα, default οι άλλες επιλογές ( contrast 75 ). Κάποια ιδέα; Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από 7nisiotis Edit // Σύνδεση με HDMI
Ryzenlake Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 To black equalizer πείραξε από τα settings της οθόνης. Αν το έχεις με HDMI πρέπει να πειράξεις και το HDMI black level. Brightness στα VA πρέπει να είναι στο ~50% περίπου για να έχεις το μέγιστο contrast. Αυτά , περαιτέρω δεν γνωρίζω, και εγώ τώρα πειραματιζόμαι με το νέo VA monitor μου Ghosting έχει καθόλου, κυρίως στο browsing? 1
7nisiotis Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν βρήκα επιλογή για το Black equaliser. Hdmi black level low από default. Σε κάθε άλλη ρύθμιση γίνονται σαν ασπρογκρι όλα Brightness πάνω από 40~ είναι υπερβολικά φωτεινό στη δικιά μου. Επίσης παρατήρησα ότι αν ενεργοποιηθεί το Freesync + επιλογή των 72Hz που υποστηρίζει έτσι το μόνιτορ είτε στο Full είτε στο Limited RGB setting έχουμε το φαινόμενο με το ασπρογκρι φαινόμενο που ανέφερα παραπάνω. Ghosting δεν παρατήρησα κάτι πολύ τρανταχτό μέχρι τώρα. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από 7nisiotis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα