LIGHT1NG Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Στη Γερμανία οδηγούν πολύ καλύτερα, δεν λέω οτι οδηγούν με το γράμμα του νόμου, αλλά δεν είναι δολοφόνοι πίσω απο το τιμόνι. Ναι περνάνε κανα κόκκινο (ειδικά τα λεωφορεία) και πάνε πάνω απο το όριο και όλα αυτά αλλά στη Γερμανία δεν έχω δει ποτέ οδηγό να περνάει με βαθύ κόκκινο διασταύρωση λεωφόρων που κροσάρει κάθετα 4 λωρίδες, δεν εχω δει κάποιον να μπαίνει με τσαμπουκά στην κυκλική πορεία ενώ δεν έχει προτεραιότητα, δε παρκάρουν σε θέσεις αμέα (ακόμα κι οι Τούρκοι με τις mercedes), δε σου κλείνουν το γκαράζ γιατί "ελα μωρέ δε χωράς;", δε κλείνουν ραμπες στα πεζοδρόμια κι άλλα υπέροχα που κάνουμε εμείς. Κι όμως το κάνουν 7 μέρες είμαι εδώ και δεν μπορώ να πω ότι διαφέρει πολύ με την Ελλάδα σήμερα μας έκλεισε κιόλας ένας που είχε πάει να κάνει ναργιλέ σε ένα μαγαζί απέναντι... Τέλος πάντων βλέπετε μόνο τα κακά στην Ελλάδα και νομίζετε ότι αλλού είναι καλύτερα στην Αμερική ο άλλος μπορεί να σου την ανάψει ανάμεσα απτά μάτια και να εξαφανιστεί... 4 λεπτά πριν, james01gr είπε λάθος κάνεις. σε κάποιες ασφαλιστικές υπάρχει κάλυψη και για ατυχήματα σε ιδ. πάρκινγκ. Αν είναι να πληρώνεις έξτρα 200€ το χρόνο στην ασφάλεια βάζεις την ολική και πας και το καις μόνος σου γιατί στο economy pack με θραύση κρυστάλλων και νομική προστασία δεν νομίζω να σε καλύπτει.
james01gr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Στη Γερμανία οδηγούν πολύ καλύτερα, δεν λέω οτι οδηγούν με το γράμμα του νόμου, αλλά δεν είναι δολοφόνοι πίσω απο το τιμόνι. Ναι περνάνε κανα κόκκινο (ειδικά τα λεωφορεία) και πάνε πάνω απο το όριο και όλα αυτά αλλά στη Γερμανία δεν έχω δει ποτέ οδηγό να περνάει με βαθύ κόκκινο διασταύρωση λεωφόρων που κροσάρει κάθετα 4 λωρίδες, δεν εχω δει κάποιον να μπαίνει με τσαμπουκά στην κυκλική πορεία ενώ δεν έχει προτεραιότητα, δε παρκάρουν σε θέσεις αμέα (ακόμα κι οι Τούρκοι με τις mercedes), δε σου κλείνουν το γκαράζ γιατί "ελα μωρέ δε χωράς;", δε κλείνουν ραμπες στα πεζοδρόμια κι άλλα υπέροχα που κάνουμε εμείς. η διαφορά των Ελλήνων οδηγών με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι πως οι υπόλοιποι σέβονται τον ΚΟΚ (σταματούν σε διαβάσεις, δεν κλείνουν πάρκινγκ, δεν περνάνε με κόκκινο), γνωρίζουν να οδηγούν σε ειδικές συνθήκες ενώ στην πλειοψηφία τους οι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν μανούβρες και να παρκάρουν σε περιορισμένους χώρους. ακόμη και στην Ιταλία, μου είχε κάνει εντύπωση πως σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα ήταν γδαρμένα στους προφυλακτήρες 2 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε Αν είναι να πληρώνεις έξτρα 200€ το χρόνο στην ασφάλεια βάζεις την ολική και πας και το καις μόνος σου γιατί στο economy pack με θραύση κρυστάλλων και νομική προστασία δεν νομίζω να σε καλύπτει. η εθνική για παράδειγμα δεν το καλύπτει σε καμία κλίμακα. κάποιες άλλες το κάνουν. πληρώνω 170 το εξάμηνο σε καλή ελληνική ασφάλεια, όχι μικτή, αξία ασφαλιζόμενου 16 χιλ. 1 ώρα πριν, petasis είπε Δεν τους καλύπτει. Έχω τύχει σε περιστατικό σε κατάστημα στο αεροδρόμιο να γίνει παράπονο στο κατάστημα, το κατάστημα να καλέσει την τροχαία, αυτή να έρθει, αλλά δεν είδα τι έγινε. Εννοώ, σύσταση, πρόστιμο, κλπ. από την στιγμή που το κατάστημα υποχρεώνεται από τον νόμο να παρέχει θέσεις για ΑΜΕΑ τότε η λογική λέει πως με κάποιον τρόπο το κατάστημα πρέπει να προστατεύεται εάν κάποιος παρκάρει σε θέση για ΑΜΕΑ
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε Κι όμως το κάνουν 7 μέρες είμαι εδώ και δεν μπορώ να πω ότι διαφέρει πολύ με την Ελλάδα Μείνε μερικούς μήνες και θα διαπιστώσεις ότι η διαφορά με εδώ είναι χαοτική στους δρομους.Ακομα και στις μεγάλες πόλεις που είναι τίγκα στη κίνηση.Μην κρίνεις από μερικές μέρες και από κάνα δυο περιστατικά. Και αν βρεις θέση ΑμεΑ κατελειμμενη παράνομα έλα πες το,πολύ πολύ δύσκολα θα βρεις,ακόμα και αν όλες οι άλλες θέσεις είναι πιασμένος. Εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν,αλλά είναι εξαιρέσεις.
zx1234r Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, jmmys είπε Και αν βρεις θέση ΑμεΑ κατελειμμενη παράνομα έλα πες το,πολύ πολύ δύσκολα θα βρεις,ακόμα και αν όλες οι άλλες θέσεις είναι πιασμένος. Αν όμως βρεθεί ένα περιστατικό, ο οδηγός είναι έλληνας.
plasTOST Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Αν παρκάρεις σε θέση για AMEA σε πάρκινγκ η κλήση είναι 0€, 6 μήνες αφαίρεση διπλώματος, αδείας, πινακίδες & point system. Το ποσό της κλήσης είναι 0 καθώς ΘΑ πηγαίνει στην εφορία και ΘΑ ¨τιμολογείται" σύμφωνα με το δηλωθέν εισόδημα. 3
zx1234r Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, plasTOST είπε Αν παρκάρεις σε θέση για AMEA σε πάρκινγκ η κλήση είναι 0€, 6 μήνες αφαίρεση διπλώματος, αδείας, πινακίδες & point system. Το ποσό της κλήσης είναι 0 καθώς ΘΑ πηγαίνει στην εφορία και ΘΑ ¨τιμολογείται" σύμφωνα με το δηλωθέν εισόδημα. Την τιμολόγηση με βάσει το εισόδημα το έχω ακούσει εδώ και καιρό σε άλλες χώρες κυρίως σκανδιναβικές αλλά στην ελλάδα μόνο για συζητήσεις έχω ακούσει. Έχει ψηφισθεί άραγε κάτι τέτοιο? Γινονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση? Πιστεύω πως θα ήταν εξαιρετικά δίκαιο αφενός και καλό εισοδηματικό μέτρο αφετέρου, ειδικά απο τη στιγμή που η πλειοψηφία των παράνομων παρκαρισμάτων γίνονται απο ακριβά αυτοκίνητα. Προσωπική πάντα παρατήρηση. 1
svartevarg Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Αν είχες δει μια φορά άτομο ΑΜΕΑ να μπαίνει ή να βγαίνει στο αυτοκίνητο του, δεν θα είχες καν δίλημμα στο μυαλό σου. Ας λέμε ευχαριστώ που είμαστε τυχεροί και δεν χρειαζόμαστε αυτές τις θέσεις κι ας παρκάρουμε αν χρειαστεί και στο άλλο τετράγωνο. Επίσης, το λάθος είναι ότι οι περισσότεροι νομίζουν για παράδειγμα ότι τα ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα είναι μόνο όσοι έχουν αμαξίδιο, μπαστούνια ή πι. Επίσης, ότι τα άτομα με κινητικά προβλήματα είναι όλα θύματα αυτοκινητιστικού ή τραυματισμών. Δεν είναι έτσι, όμως. Υπάρχουν άτομα που μπορούν να σταθούν και να περπατήσουν αποστάσεις όταν είναι ίσιωμα χωρίς λακούβες και λοιπές μ@λ4κι3ς. Αλλά η Ελλάδα, ως κρατικός μηχανισμός και γραφειοκρατική νοοτροπία έχει φροντίσει να κάνει τα πεζοδρόμια υπερβολικά ψηλά και ως εκ τούτου «μη αναβάσιμα» και τους δρόμους μπαλωμένους από τα συνεχή σκαψίματα για αέριο και οπτική ίνα... Το κέρατο μας και την νοοτροπία μας μέσα.... 23 ώρες πριν, kon1to είπε Αυτό το θέμα το σκεφτόμουν πριν λίγο καιρό και αυτές τις μέρες που λόγω εορτών γίνεται χαμός στους δρόμους επανήλθε στη σκέψη μου... Σε διάφορα σουπερμάρκετ (ή και άλλα εμπορικά καταστήματα) που παρέχουν χώρο Parking για τους πελάτες συνήθως υπάρχουν κάποιες θέσεις για άτομα με αναπηρία ή εγκύους κτλ... Αν λοιπόν φτάνοντας στο κατάστημα δεν υπάρχει καμία άλλη ελεύθερη θέση παρά οι θέσεις για Αμεα, θα παρκάρατε σε μια απ αυτές τις θέσεις ή όχι; Φυσικά δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που ενώ υπάρχουν έτσι κι αλλιώς αρκετές θέσεις κάποιοι παρκάρουν εκεί για να είναι κοντά στην είσοδο για να μη χρειαστεί να περπατήσουν μισό βήμα... Ακόμα και αν δεν υπάρχει άλλη θέση είναι προτιμότερο να παραμείνει κάποιος στο αυτοκίνητο. Προφανώς υπάρχουν αμεα, που λες με το μάτι ότι: «στην κατάσταση που είναι είναι φύση αδύνατο να μπορεί να οδηγεί». Και όμως οδηγούν και μάλιστα τόσο καλά που είναι παραδείγματα ασφαλούς οδήγησης και δεν ψυλλιάζεσαι ότι είναι αμεα. Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα αμεα που το καταφέρνουν αυτό είναι παραδείγματα ισχυρής θέλησης, υπερπροσπάθειας και πολύ σκληρής δουλειάς (φυσικοθεραπείες κλπ). 49 λεπτά πριν, zx1234r είπε Πιστεύω πως θα ήταν εξαιρετικά δίκαιο αφενός και καλό εισοδηματικό μέτρο αφετέρου, ειδικά απο τη στιγμή που η πλειοψηφία των παράνομων παρκαρισμάτων γίνονται απο ακριβά αυτοκίνητα. Προσωπική πάντα παρατήρηση. Νομίζω ότι έχει σχέση με την καγκουριά και την ψευδαίσθηση ότι είναι αλώβητοι και δεν έχει σχέση πάντα με το κοινωνικοοικονομικό στάτους. Μεσοαστός ή πλούσιος, ο βλάκας στο μυαλό και στον εγωισμό είναι πάντα βλάκας. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2019 από svartevarg 1
kontinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Xacti είπε @papoys1 ξαναγράφω ότι η αστυνομία δεν μπορεί να βεβαιώσει παράβαση σε ιδιωτικό πάρκινγκ, ο ΚΟΚ εφαρμόζεται μόνο σε δημόσιο χώρο ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Νόμος 2696/1999 (ΦΕΚ 57/Α΄/23. 3.1999) Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής του Κώδικα O Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας εφαρμόζεται σε οδούς και σε χώρους που χρησιμοποιούνται για δημόσια κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ζώων. Ο ΚΟΚ δεν αναφερει ομως ιδιωτικο παρκινγκ, αλλα οδους και χωρους που χρησιμοποιουνται για δημοσια κυκλοφορια, αρα και τα παρκινγκ καταστηματων. Ειναι σαφες. Με την ιδια λογικη εφαρμοζεται ο αντικαπνιστικος νομος σε ιδιωτικους χωρους δημοσιας προσελευσης. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2019 από kontinos 4
zx1234r Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, Xacti είπε @papoys1 ξαναγράφω ότι η αστυνομία δεν μπορεί να βεβαιώσει παράβαση σε ιδιωτικό πάρκινγκ, ο ΚΟΚ εφαρμόζεται μόνο σε δημόσιο χώρο ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Νόμος 2696/1999 (ΦΕΚ 57/Α΄/23. 3.1999) Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής του Κώδικα O Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας εφαρμόζεται σε οδούς και σε χώρους που χρησιμοποιούνται για δημόσια κυκλοφορία οχημάτων, πεζών και ζώων. Θα συμφωνήσω με τον @kontinos. Ναι ο χώρος είναι ιδιωτικός αλλά χρησιμοποιείται δημόσια. Θα μου φαινόταν λογικό να μην εφαρμόζεται ο Κ.Ο.Κ. στην πυλωτή μου για παράδειγμα, ή στην πολυκατοικία μου αλλά μου φαίνεται αδιανόητο να μην ισχύει ο Κ.Ο.Κ. σε πάρκινγκ καταστημάτων. Αν δεν ισχύει τότε πρέπει να γίνει κάτι και να αναθεωρηθεί ώστε να ισχύει. Αλλιώς θα πρέπει απο τον φόβο μου να παρκάρω συνεχώς στο δρόμο!!!! 1 ώρα πριν, svartevarg είπε Νομίζω ότι έχει σχέση με την καγκουριά και την ψευδαίσθηση ότι είναι αλώβητοι και δεν έχει σχέση πάντα με το κοινωνικοοικονομικό στάτους. Μεσοαστός ή πλούσιος, ο βλάκας στο μυαλό και στον εγωισμό είναι πάντα βλάκας. Νομίζω πως κάποιο στερεότυπο πρέπει να ισχύει για τα τζιπ και τα παράνομα παρκαρίσματα πάντως. Όπως οτι οι οδηγοί BMW δεν χρησιμοποιούν ποτέ το φλάς, το οποίο παραδόξως παρατηρώ να είναι αληθές όλο και πιο συχνά. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 42 λεπτά πριν, kontinos είπε Ο ΚΟΚ δεν αναφερει ομως ιδιωτικο παρκινγκ, αλλα οδους και χωρους που χρησιμοποιουνται για δημοσια κυκλοφορια, αρα και τα παρκινγκ καταστηματων. Ειναι σαφες. Α ναι? ωραία τότε. 'Εχω έναν Σκλαβενίτη εδώ κοντά, θα πηγαίνω να παρκάρω το αμάξι μου στο υπόγειο πάρκινγκ του, αφού είναι δημόσιο. Ευχαριστώ.
HALF EVIL Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Μην γράφουμε ότι να ναι. Το πάρκιγκ ενός σούπερ μάρκετ είναι ιδιωτικός χώρος. Άμα θέλει τον κλείνει με μπάρες και μπαίνει μέσα μόνο ο πελάτης.
kontinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το οτι ειναι ιδιωτικος χωρος δεν αποκλειει τη δημοσια κυκλοφορια για τον σκοπο που εξυπηρετει. Ως εκ τουτου ο ΚΟΚ ισχυει. 26 λεπτά πριν, Xacti είπε Α ναι? ωραία τότε. 'Εχω έναν Σκλαβενίτη εδώ κοντά, θα πηγαίνω να παρκάρω το αμάξι μου στο υπόγειο πάρκινγκ του, αφού είναι δημόσιο. Ευχαριστώ. Η δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις ή κανεις πως δεν καταλαβαινεις. Θα το ξεπερασεις. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2019 από kontinos 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, kontinos είπε Η δεν καταλαβαινεις τι διαβαζεις ή κανεις πως δεν καταλαβαινεις. Θα το ξεπερασεις. τι εννοείς? αφού το ξαναείπες 4 λεπτά πριν, kontinos είπε Το οτι ειναι ιδιωτικος χωρος δεν αποκλειει τη δημοσια χρηση. Άρα μπορώ να το χρησιμοποιώ για μόνιμο πάρκινγκ του αυτοκινήτου μου.
kontinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, Xacti είπε τι εννοείς? αφού το ξαναείπες Άρα μπορώ να το χρησιμοποιώ για μόνιμο πάρκινγκ του αυτοκινήτου μου. Ε τοτε μαλλον δεν καταλαβαινεις με ο,τι αυτο συννεπαγεται για σενα και το ποσο αξια εχει να συνομιλει κανεις μαζι σου. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, kontinos είπε Ε τοτε μαλλον δεν καταλαβαινεις με ο,τι αυτο συννεπαγεται για σενα και το ποσο αξια εχει να συνομιλει κανεις μαζι σου. Μάλλον εσύ δεν ξέρεις τι σου γίνεται και γράφεις ότι να ναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις