kon1to Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Αυτό το θέμα το σκεφτόμουν πριν λίγο καιρό και αυτές τις μέρες που λόγω εορτών γίνεται χαμός στους δρόμους επανήλθε στη σκέψη μου... Σε διάφορα σουπερμάρκετ (ή και άλλα εμπορικά καταστήματα) που παρέχουν χώρο Parking για τους πελάτες συνήθως υπάρχουν κάποιες θέσεις για άτομα με αναπηρία ή εγκύους κτλ... Αν λοιπόν φτάνοντας στο κατάστημα δεν υπάρχει καμία άλλη ελεύθερη θέση παρά οι θέσεις για Αμεα, θα παρκάρατε σε μια απ αυτές τις θέσεις ή όχι; Φυσικά δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που ενώ υπάρχουν έτσι κι αλλιώς αρκετές θέσεις κάποιοι παρκάρουν εκεί για να είναι κοντά στην είσοδο για να μη χρειαστεί να περπατήσουν μισό βήμα... 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Αν είμαι μόνος και βιάζομαι, φεύγω και πάω σε άλλο. Αν δεν βιάζομαι βγαίνω εκτός παρκινγκ και ψάχνω στη γειτονιά. Αν είναι και κάποιος άλλος μαζί μου, του λέω να μπεί στο κατάστημα και περιμένω στο αμάξι να ανοίξει κάποια άλλη θέση. Έτσι κι αλλιώς βαριέμαι πιο πολύ μέσα στο ΣΜ παρά μέσα στο αμάξι. 😛 9
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 17 λεπτά πριν, kon1to είπε Αυτό το θέμα το σκεφτόμουν πριν λίγο καιρό και αυτές τις μέρες που λόγω εορτών γίνεται χαμός στους δρόμους επανήλθε στη σκέψη μου... Σε διάφορα σουπερμάρκετ (ή και άλλα εμπορικά καταστήματα) που παρέχουν χώρο Parking για τους πελάτες συνήθως υπάρχουν κάποιες θέσεις για άτομα με αναπηρία ή εγκύους κτλ... Αν λοιπόν φτάνοντας στο κατάστημα δεν υπάρχει καμία άλλη ελεύθερη θέση παρά οι θέσεις για Αμεα, θα παρκάρατε σε μια απ αυτές τις θέσεις ή όχι; Φυσικά δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που ενώ υπάρχουν έτσι κι αλλιώς αρκετές θέσεις κάποιοι παρκάρουν εκεί για να είναι κοντά στην είσοδο για να μη χρειαστεί να περπατήσουν μισό βήμα... Αυτό το ρητορικό ερώτημα μόνο σε ένα ελληνικό φόρουμ θα μπορούσε να τεθεί. Ελλάδα και θέσεις/ράμπες ΑΜΕΑ,το μεγα ανέκδοτο. Εχω τσακωθεί πολλές φορές με αληταρια,επειδη τέτοιοι είναι αυτοί που παρκάρουν εκεί ενώ δεν επιτρέπεται,έχω και πολύ δικό μου άνθρωπο που είναι σε αναπηρικό και βλέπω τι υποφέρει από τον κάθε μη λερωσω το στόμα μου τώρα χρονιαρες μέρες. Πλέον δεν ασχολούμαι άλλο,δεν αλλάζουμε σε αυτή τη γενιά.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν είχες δει μια φορά άτομο ΑΜΕΑ να μπαίνει ή να βγαίνει στο αυτοκίνητο του, δεν θα είχες καν δίλημμα στο μυαλό σου. Ας λέμε ευχαριστώ που είμαστε τυχεροί και δεν χρειαζόμαστε αυτές τις θέσεις κι ας παρκάρουμε αν χρειαστεί και στο άλλο τετράγωνο. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από ProponitisTouKanape 11 5
kon1to Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 απο τη μια χαιρομαι με τις απαντησεις που διαβαζω, απο την αλλη ξανα-συνειδητοποιω ποσο μη αντιπροσωπευτικο είναι το δείγμα, διότι αν ηταν αυτη η επικρατούσα αντίληψη στην κοινωνία, τότε θα βλέπαμε σπάνια ή και ποτέ κόσμο (που δεν ανήκει σε κάποια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα) να παρκάρει στις θέσεις αυτές... πολλές φορές κάποιοι το πάνε στο επόμενο επίπεδο πιάνοντας 2 θέσεις ταυτόχρονα... 1 2
zx1234r Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ στον σκλαβενίτη Αμφιθέας έχω δει στην ριγέ γραμμή ανάμεσα σε 2 θέσεις ΑΜΕΑ, παρκαρισμένο δίκυκλο. Και ο χώρος για τα δίκυκλα απέναντι άδειος. Έχω δει επίσης τζιπ να κλείνει και τις 2 θέσεις στο ίδιο σουπερμάρκετ ενώ είναι πέμπτη απόγευμα και έχει 3 θέσεις άδειες στο υπαίθριο. Επίσης έχει και 2 υπόγεια πάρκινγκ. Αλλά όχι, μην περπατήσουμε 3 βήματα παραπάνω. Είμαι πάντα ευγενικός και προσπαθώ να δείξω στον άλλον το λάθος του αλλά πάντα έχω φτάσει σε τσακωμό. τα νεύρα μου δεν αντέχουν άλλο. Απλά παραγγέλνω σουπερμάρκετ σπίτι πια. 1
Dinos1973 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, kon1to είπε απο τη μια χαιρομαι με τις απαντησεις που διαβαζω, απο την αλλη ξανα-συνειδητοποιω ποσο μη αντιπροσωπευτικο είναι το δείγμα, διότι αν ηταν αυτη η επικρατούσα αντίληψη στην κοινωνία, τότε θα βλέπαμε σπάνια ή και ποτέ κόσμο (που δεν ανήκει σε κάποια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα) να παρκάρει στις θέσεις αυτές... πολλές φορές κάποιοι το πάνε στο επόμενο επίπεδο πιάνοντας 2 θέσεις ταυτόχρονα... Πολύ απλά του σπας τους υαλοκαθαριστήρες (το έχω κάνει άπειρες φορές σε παρόμοια ζώα ) επίσης με το κλείδακι κανείς απίστευτα σχέδια στην πόρτα του οδηγού για να είστε σίγουρος ότι θα το δει αμέσως .......την επόμενη φορά θα το ξανασκεφτεί να παρκάρει έτσι !!!!!
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, kon1to είπε Αυτό το θέμα το σκεφτόμουν πριν λίγο καιρό και αυτές τις μέρες που λόγω εορτών γίνεται χαμός στους δρόμους επανήλθε στη σκέψη μου... Σε διάφορα σουπερμάρκετ (ή και άλλα εμπορικά καταστήματα) που παρέχουν χώρο Parking για τους πελάτες συνήθως υπάρχουν κάποιες θέσεις για άτομα με αναπηρία ή εγκύους κτλ... Αν λοιπόν φτάνοντας στο κατάστημα δεν υπάρχει καμία άλλη ελεύθερη θέση παρά οι θέσεις για Αμεα, θα παρκάρατε σε μια απ αυτές τις θέσεις ή όχι; Φυσικά δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που ενώ υπάρχουν έτσι κι αλλιώς αρκετές θέσεις κάποιοι παρκάρουν εκεί για να είναι κοντά στην είσοδο για να μη χρειαστεί να περπατήσουν μισό βήμα... Απορω και που το σκέφτεσαι ,ΟΧΙ. 1
zx1234r Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Πολύ απλά του σπας τους υαλοκαθαριστήρες (το έχω κάνει άπειρες φορές σε παρόμοια ζώα ) επίσης με το κλείδακι κανείς απίστευτα σχέδια στην πόρτα του οδηγού για να είστε σίγουρος ότι θα το δει αμέσως .......την επόμενη φορά θα το ξανασκεφτεί να παρκάρει έτσι !!!!! Αυτές είναι οι εύκολες λύσεις. Το δύσκολο είναι να το πας με την νόμιμη οδό. Να καλέσεις την αστυνομία και να δώσει κλήση για παράβαση του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. που απαγορεύει την στάση ή στάθμευση σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) (παράγραφος ιζ και ιη). Αν ποτέ έρθει βέβαια αστυνομία, είναι και αυτό ένα ερώτημα. Και δεν ξέρω και κατα πόσο το άρθρο καλύπτει και τους ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης όπως σε σουπερμάρκετ ή εμπορικά κέντρα. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από zx1234r 2
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 4 hours ago, Dinos1973 said: Πολύ απλά του σπας τους υαλοκαθαριστήρες (το έχω κάνει άπειρες φορές σε παρόμοια ζώα ) επίσης με το κλείδακι κανείς απίστευτα σχέδια στην πόρτα του οδηγού για να είστε σίγουρος ότι θα το δει αμέσως .......την επόμενη φορά θα το ξανασκεφτεί να παρκάρει έτσι !!!!! Τι νομίζεις ότι είσαι? Ο τιμωρός? Ο Ευλογητός που θα σώσει τον κόσμο? Αν σε πιάσει κάποιος την ώρα που προκαλείς φθορές σε ξένη περιουσία μάντεψε ποιος θα μπλέξει. Και στο λέω εγώ που τσαντίζομαι επίσης με τέτοιες συμπεριφορές. Α ναι, και η σωστή αναγραφή είναι ΑμεΑ
NikosKallithea Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Για να ρωτας μαλλον εσύ παρκάρεις και θελεις να δεις ποσοι ακόμα το κανουν Ελα πες την αλήθεια
zx1234r Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Συζήτηση με οδηγό στον Σκλαβενίτη Καλλιθέας που μόλις είχε παρκάρει στην μία και μοναδική θέση ανάπηρων στο υπαίθριο "Τρία μόνο πράγματα θα πάρω φίλε μου. Μωρομάντηλα, φρούτα για το μωρό και δύο στολίδια για το δέντρο. Το πολύ σε 5 λεπτά θα έχω φύγει!!" Εγώ απο μέσα μου................. "Είναι σάββατο πρωί. Τα ταμεία είναι όλα γεμάτα και η ουρά τεράστια. Τα υγρά μαντηλάκια είναι στην μία άκρη του ισογείου, τα φρούτα στην άλλη όπου επίσης η ουρά για το ζύγισμα είναι τεράστια. Τα στολίδια είναι στον πάνω όροφο.....βάλε και τον χρόνο για να διαλέξει.......μερικά τηλέφωνα και στην γυναίκα για το χρώμα....." ΜΕΓΑΛΕ ΜΑΣ ΛΕΣ @!#ΚΙΕΣ!!!! 'Εχει φύγει.... 2
Dinos1973 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 4 hours ago, Xacti said: Τι νομίζεις ότι είσαι? Ο τιμωρός? Ο Ευλογητός που θα σώσει τον κόσμο? Αν σε πιάσει κάποιος την ώρα που προκαλείς φθορές σε ξένη περιουσία μάντεψε ποιος θα μπλέξει. Και στο λέω εγώ που τσαντίζομαι επίσης με τέτοιες συμπεριφορές. Α ναι, και η σωστή αναγραφή είναι ΑμεΑ Στην ζούγκλα που ζούμε σαν ζώα θα φερόμαστε !!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις