Επισκέπτης Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπέρα σε όλους Τι μηχανή μου προτείνεται να πάρω? Δεν ενδιαφέρομαι για μηχανή αλεσμένου καθώς θέλει μια ολόκληρη διαδικασία και προτιμώ τις κάψουλες. Θα φτιάχνω 2 καφέδες την ημέρα
antbyron Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Αν και η γεύση είναι υποκειμενική, για τα δικά μου γούστα η iperespresso φτιάχνει τον καλύτερο espresso. Έχω και μηχανή για iperespresso και nespresso. Η dolce gusto θεωρείται η χειρότερη, δεν την έχω δοκιμάσει όμως. Αν δεν έχεις πρόβλημα να δίνεις 50 λεπτά(περίπου) για τον μονό στην iperespresso, go for it, αλλιώς για πιο φθηνά nespresso. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Απο το να παίρνει απέξω και να πληρώνεις 1.50 καλύτερα να δίνει τα 0.50
villasg Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Ειχα illy iperespresso και την πεταξα , τωρα με την nespresso ειμαι οκ . Διαβασε και το νημα για τις καψουλες της
antbyron Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Όταν παίρνεις από έξω δίνεις 1.50 περίπου για διπλής δόσης καφέ. Δηλ αν θέλεις να φτιάξεις fredo στο σπίτι με την iperespresso, για διπλή δόση που χρειάζεται, θα σου βγαίνει 1 ευρώ. Και εγώ προτιμώ να τον φτιάχνω σπίτι.
pananton Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 έχω δοκιμάσει και τις 3...επειδή είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα ο καφές την nespresso και την dolce gusto (τις έχουμε στο γραφείο) τις έχω στην ίδια κατηγορία. (average γεύση λίγο καλύτερη θα έλεγα nespresso). για το σπίτι προτίμησα την illy και μου αρέσει περισσότερο από τις άλλες. αν ψαχτείς λίγο ebay θα βρεις και αλουμινένια κάψουλα επαναγεμιζόμενη και για illy.
antbyron Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 21 λεπτά πριν, pananton είπε έχω δοκιμάσει και τις 3...επειδή είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα ο καφές την nespresso και την dolce gusto (τις έχουμε στο γραφείο) τις έχω στην ίδια κατηγορία. (average γεύση λίγο καλύτερη θα έλεγα nespresso). για το σπίτι προτίμησα την illy και μου αρέσει περισσότερο από τις άλλες. αν ψαχτείς λίγο ebay θα βρεις και αλουμινένια κάψουλα επαναγεμιζόμενη και για illy. Βγαίνει καλός ο καφές με την επαναγεμιζόμενη για τον illy; Καιμάκι βγάζει;
pananton Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, antbyron είπε Βγαίνει καλός ο καφές με την επαναγεμιζόμενη για τον illy; Καιμάκι βγάζει; εύλογη ερώτηση που δεν το διευκρίνισα. δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα...περιμένω να μου έρθει...λογικά μετά τις γιορτές θα την έχω...το καλό που της θέλω γιατί ήταν και από τις πιο ακριβές...😂
villasg Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 19 λεπτά πριν, antbyron είπε Βγαίνει καλός ο καφές με την επαναγεμιζόμενη για τον illy; Καιμάκι βγάζει; Στις 22/12/2019 στις 9:41 ΠΜ, billdanos είπε Αυτο που πρέπει να κοιτάζετε στις κάψουλες συμβατές με Nespresso, είναι η πίεση που υπάρχει στο εσωτερικό της κάψουλας. Το αλουμινόχαρτο στο πάνω μέρος πρέπει να είναι «φουσκωμένο» όταν το πιέζετε και όχι απλά επίπεδο χωρίς καμία ένδειξη πίεσης στο εσωτερικό. Διαφορετικά δεν θα πιάσει ποτε τα σωστά bar κατά την εκχύλιση του καφέ και θα βγάζει απλά ...ζουμάκι με γεύση καφέ και χωρίς σωστό καϊμάκι από πάνω. Αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα με τις κάψουλες που ξαναγεμίζουν μιας και στην ουσία είναι σα να πίνετε καφέ φίλτρου με γεύση espresso αφού το νερό απλά περνάει μέσα από την κάψουλα με μηδενική πίεση. 1
antbyron Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, villasg είπε Ναι το διάβασα προηγουμένως, για αυτό και έκανα την ερώτηση, να δω τι παίζει. Έχει μία λογική αυτό που λέει ο billdanos.
ge-lyk Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 ...εαν το οικονομικό δεν είναι θέμα, illy. Γιατί για διπλό εσπρέσο ή καπουτσίνο θες 1,1 €. Ειδάλλως, πας σε nespresso. Χειρότερος, για μένα καφές, αλλά με πολλές εναλλακτικές επιλογές. Για επαναγεμιζομενες, ειδικά στην illy, δεν το συζητώ καν. Εαν δεις την αυθεντική κάψουλα, εύκολα καταλαβαίνεις το γιατί.
gthe Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν θες ότι πιο κόντα σε "κανονικό" εσπρέσσο, όπως δλδ αυτόν που βγάζει μια επαγγελματική μηχανή θα σου πρότεινα να πάρεις illy και αυθεντικές κάψουλες. Αν πάλι θες το καλύτερο αποτέλεσμα με την μεγαλύτερη ευκολία τότε πάρε nespresso που βρίσκεις ευκολα κάψουλες κτλ. Εξηγώ γιατί: Εσπρέσσο σε επαγγελματική μηχανή γίνεται με 16-17γρ καφέ και πίεσή 7-10bar (συνήθως 9 λένε οι ειδικοι στο χώρο). Οι κάψουλες χωράνε οι μεν nespresso 5gr και οι δε illy 7.5gr. Επομένως πρέπει ούτως ή άλλως να τονιστεί ότι με 5 και 7.5 gr καφέ (που μάλιστα είναι και ξερός αφού έχει αλεστεί μήνες πριν) δεν φτιάχνεις σίγουρα καλό έσπρεσσο όπως στις καφετέριες (αλλά γενικά το πλησιάζεις).Για την πίεση τώρα οι μηχανές διαφημίζουν 19bar η nespresso και 15bar η illy (και τα 2 marketing trick είναι, αλλά σίγουρα βγάζουν 9 και οι 2 για να γίνει η κρέμα). Επομένως η μεγαλύτερη κάψουλα θα σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα. Αν τώρα βάλεις ότι σε κάποιες συμβατές κάψουλες το tamping (αυτό που πιέζεις το καφέ) και το κλείσιμο γίνεται και ψιλοτυχαία χειροτερεύει το αποτέλεσμα. tip: αν θέλετε να πίνετε το καλύτερο δυνατό καφέ σπίτι σε λογικό κόστος (third wave δλδ), ένας μύλος καφέ, ένα σύστημα pour over hario v60, ολόφρεσκοί κόκοι και λίγη εξάσκηση δινουν τρομερο αποτέλεσμα σε καφέ φίλτρου με πολύ μικρό κόστος Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από gthe
villasg Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Εγω παντως που εχω σπιτι επαγγελματικη μηχανη [ Lelit PL042Temd ] και παιρνω φρεσκο και καλης ποιοτητας καφε απο exo's roasters & brewers , ειμαι ικανοποημενος στην δουλεια που εχω την Nespresso ( 3 δόσεις σε 1 καφε βαζω ) . Αυτο που θελω να πω οτι βασικα αυτες ολες ειναι μηχανεςροφηματων και οχι 100% μηχανες καφε
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Άρα να πάρω illy. Να πάρω την μηχανή με τα 60Ε που δίνει δώρο 100 κάψουλες ή να πάρω μια καλύτερη με 150Ε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα