katbo Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Καλημέρα. Ψάχνω για κινητό με προσανατολισμό καθαρά φωτογραφικό. Κατά τα άλλα θέλω απλή αξιοπρεπή χρήση, δεν με ενδιαφέρουν η οθόνη, μπαταρία, εγγύηση, παιχνίδια κλπ 1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; ~250e, 300 μαξ 2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Ελλάδα 3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; όχι 4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; καινούριες 5) Μέγεθος οθόνης; προτιμώ μικρή σχετικά αλλά οκ μην τα θέλω και όλα 6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); Να έχει led ειδοποιήσεων και να υποστηρίζει Β20-800ρα μπάντα 7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Ναι και μόνο. Η selfie κάμερα δεν με ενδιαφέρει καθόλου. 8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; όχι 9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android 10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) Φωτογραφίες και μόνο. Θα ήθελα να έχει και manual επιλογές για φωτό, αν γίνεται να τραβάει και raw. H selfie camera δεν με ενδιαφέρει
ZauZ Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το πιο vfm κινητό αυτή τη στιγμή αν και λίγο μεγαλούτσικο είναι το redmi note 8 pro ( https://www.youtube.com/watch?v=el_nhPoKhHM ). Τιμή αρκετά πιο κάτω από αυτά που μπορείς να δώσεις. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2019 από ZauZ 1
kajwbtfe Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Εγώ πάλι θα έλεγα το Mi 8.Νομιζω πλεον εκεί παίζει ,στα 250 κοντά. 1
Teotsala Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2019 13 ώρες πριν, katbo είπε Καλημέρα. Ψάχνω για κινητό με προσανατολισμό καθαρά φωτογραφικό. Κατά τα άλλα θέλω απλή αξιοπρεπή χρήση, δεν με ενδιαφέρουν η οθόνη, μπαταρία, εγγύηση, παιχνίδια κλπ 1) Χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε; ~250e, 300 μαξ 2) Μας ενδιαφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από εξωτερικό; Ελλάδα 3) Μας ενδιαφέρει η αγορά από συγκεκριμένο κατάστημα; όχι 4) Αναζητούμε μόνο καινούριες ή και μεταχειρισμένες συσκευές; καινούριες 5) Μέγεθος οθόνης; προτιμώ μικρή σχετικά αλλά οκ μην τα θέλω και όλα 6) Κάποιο ειδικό χαρακτηριστικό (όπως αδιαβροχοποίηση, 2SIM+1SD, NFC κτλ); Να έχει led ειδοποιήσεων και να υποστηρίζει Β20-800ρα μπάντα 7) Μας ενδιαφέρει η απόδοση των καμερών; Ναι και μόνο. Η selfie κάμερα δεν με ενδιαφέρει καθόλου. 8 ) Μας ενδιαφέρει η αυτονομία; όχι 9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό; Android 10) Για τι χρήση προορίζεται η συσκευή; (Γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά) Φωτογραφίες και μόνο. Θα ήθελα να έχει και manual επιλογές για φωτό, αν γίνεται να τραβάει και raw. H selfie camera δεν με ενδιαφέρει Xiaomi Mi 9 SE (128GB) 1
chios Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Αν δε σε ενδιαφέρει όπως λες η μπαταρία, επίσης η έλλειψη sd, radio, 3.5 Jack, το καλύτερο είναι το mi8 το OIS που έχει κάνει την διαφορά. 1
katbo Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2020 Ευχαριστώ παιδιά, μελέτησα όσα μου είπατε και είμαι πλέον ανάμεσα σε Μi 9lite και Μi 9t, έχω μπερδευτεί όμως λίγο: Βλέπω ότι το lite δεν έχει τηλεφακό αλλά έχει depth sensor κάμερα. Αυτό σημαίνει ότι το Lite θα έχει καλύτερο bokeh? Η κύρια κάμερα του mi9t είναι καλύτερη από του lite? Ισχύει ότι το mi9t βγάζει και raw ενώ το lite όχι? Με το σκεπτικό ότι δεν με ενδιαφέρουν οι selfie, αξίζει να πάω στο 9t θυσιάζοντας το infrared και την depth sensor κάμερα?
elpenor Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν είμαι καλός στο να απαντάω ερωτήσεις του τύπου ποιο είναι το καλύτερο αλλά έχω μερικές πληροφορίες να δώσω: 1. Στα Xiaomi (Mi 9T/lite ,Redmi 8 Pro) για να βγάλεις raw φωτογραφίες πρέπει να βάλεις ένα πρόγραμμα που να μπορεί να ενεργοποιήσει αυτή τη δυνατότητα μέσα από το Camera 2 Api. Π.χ. Snap Camera, Google Cam port. 2. Στα Xiaomi οι RAW φωτογραφίες έχουν την μισή διάσταση από τις JPEG, δηλαδή τα 64Mpixels σε jpeg γίνονται 16 Mpixels σε RAW κλπ. Αυτό οφείλεται στην συσκευή που κάνει pixel binning και όχι στα app. 3. Τα τηλέφωνα που βγάζουν 40MP+ raw είναι πιο ακριβά, νομίζω ότι το φτηνότερο είναι το Huawei P20 pro. Και μία υποκειμενική παρατήρηση, στις διάφορες συγκρίσεις φωτογραφιών συνήθως αυτή που ορίζουν όλοι σαν την καλύτερη είναι αυτή με το λιγότερο θόρυβο, τα πιο ζωντανά χρώματα, την φωτεινότητα / HDR και γενικά χρησιμοποιούν χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν περισσότερο με τον driver της camera και λιγότερο με το sensor και τα lens. Απόδειξη είναι τα κινητά της Google που ενώ σαν hardware δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο λόγω του καλύτερου software θεωρούνται κορυφή. Αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει σωστή επεξεργασία στο PC η γνώμη μου είναι ότι το Pro 8 υπερέχει σε αυτή την κατηγορία τιμής λόγω του 1/1.7" sensor, ιδίως αν η εικόνα πρόκειται να προβληθεί full screen σε PC monitor. Το αποτέλεσμα μετά από επεξεργασία με το RawTherapee σε φωτογραφία RAW τραβηγμένη από το Snap Camera έχει στο 8 Pro πολύ περισσότερη λεπτομέρεια από το Mi 9 χωρίς κανένα από τα προβλήματα θορύβου/κακού sharpening/white balance της επεξεργασίας της stock cameras. Η διαφορά στην λεπτομέρεια φαίνεται και στην σύγκριση του GSMArena όμως το έντονο denoise στην 16MP και η ανυπαρξία denoise στην 64MP του 8 Pro κάνουν το Mi 9 να φαίνεται πιο ισορροπημένο, στις RAW όμως δεν υπάρχει denoise και ούτε το θέλεις γιατί γίνεται πολύ καλύτερα με το curve του RawTherapee ή τον έξυπνο αλγόριθμο του Dfine. Αν εκτός από τις RAW είναι παράγοντας στην επιλογή η καλύτερη φωτογραφία JPEG χωρίς μετέπειτα επεξεργασία τότε νικάει το τηλέφωνο με το καλύτερο port της Google Cam το οποίο δεν είναι σίγουρα το 8 Pro λόγω του Mediatek. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2020 από elpenor
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα