Προς το περιεχόμενο

Fastboot στα windows 10. Ενεργοποιημενο η οχι;

Ronnie1985

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας! Ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με το fastboot των windows το οποιο στα windows 10 απο προεπιλογη κ γραφωντας recomended ειναι ενεργοποιημενο.

Ψαχνωντας ομως στο διαδυκτιο βλεπω αρκετους να το απενεργοποιουν κ να προτεινεται απο διαφορα sites να το κανουμε disabled αναφεροντας διαφορους λογους γιατι στην ουσια ετσι δεν ειναι shutdown 100% κ μπορει να δημιουργει διαφορα θεματακια ακομα κ στο πληκτρολογιο οπως εχω παρατηρησει στο δικο μου.

https://www.windowscentral.com/how-disable-windows-10-fast-startup?amp

Σκεφτομαι να το απενεργοποιησω κ εγω απλα ηθελα τη γνωμη σας γιατι με προβληματιζει που τα windows το εχουν προτεινομενο enabled.

Επεξ/σία από Ronnie1985
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Exω δυο υπολογιστες στην δουλεια οι οποιοι δεν κλεινουν ποτε. Ο ενας το εχει ενεργοποιημενο, ο αλλος οχι. Και κανενας απο αυτους δεν παρουσιασε κανενα λειτουργικο προβλημα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βλεπεις προβληματα στο shutdown ή στο start up του υπολογιστη σου τοτε καλο ειναι να το απενεργοποιησεις, ειδικα σε παλαιοτερα μηχανηματα. Επισης υποψιν πως οταν ειναι ενεργοποιημενο δεν περνιουνται updates κατα τον τερματισμο του υπολογιστη και θα πρεπει αναγκαστικα να κανεις restart για να γινει η εγκατασταση τους.

Επεξ/σία από asmilon
  • Like 1

Ευχαριστω πολυ θα το απενεργοποιησω! Δε βρισκω λογο να το κρατησω, αλλωστε m2 δισκο φοραω για το λειτουργικο. Ελπιζω να φτιαχτει κ το θεμα με το bios γιατι οταν ειναι κλειστο κ το ανοιξω κ πατησω del δε μπαινει bios δεν υπακουει. Πρεπει να μπω πρωτα windows να κανω restart κ μετα το del το πιανει κ μπαινει bios. Επισης κ στη διαχειρηση εργασιων στη καρτελα της cpu θα δειτε μερες κ ωρες να δουλευει το πισι κ ας το ειχατε κλεισει. 

52 λεπτά πριν, donblunts είπε

Ενεργοποιημένο η όχι, δεν επηρεάζει την λειτουργία του.

επηρεαζει. σε 8.1 και 10 εχω παθει ζημια με αρχεια και οχι μονο σε ενα πισι. Γενικα θεωρω οτι το fastboot μονο προβληματα δημιουργει.

• Like 2

Οσον αφορα το θεμα με το bios, δεν νομιζω οτι φταιει το fastboot. Δοκιμασε να κανεις update την εκδοση του bios σου.

3 λεπτά πριν, villasg είπε

Σε win 10 1909 , πως πας control panel ??? στο Search δεν το βγαζει ....

εναρξη-συστημα των windows-πινακας ελεγχου

start-windows system-control panel

42 λεπτά πριν, Alex-V είπε

επηρεαζει. σε 8.1 και 10 εχω παθει ζημια με αρχεια και οχι μονο σε ενα πισι. Γενικα θεωρω οτι το fastboot μονο προβληματα δημιουργει.

Πως επηρεάζει?

1 ώρα πριν, donblunts είπε

Πως επηρεάζει?

Συμφωνα με αυτα που εχω παθει απο προσωπικη μου εμπειρια εδω και χρονια και συμφωνα απο αλλους χρηστες, πχ επηρεαζει στο hibernation, στον τερματισμο.

Παραδειγματα ανεφερα.

3 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Ευχαριστω πολυ θα το απενεργοποιησω! Δε βρισκω λογο να το κρατησω, αλλωστε m2 δισκο φοραω για το λειτουργικο. Ελπιζω να φτιαχτει κ το θεμα με το bios γιατι οταν ειναι κλειστο κ το ανοιξω κ πατησω del δε μπαινει bios δεν υπακουει. Πρεπει να μπω πρωτα windows να κανω restart κ μετα το del το πιανει κ μπαινει bios. Επισης κ στη διαχειρηση εργασιων στη καρτελα της cpu θα δειτε μερες κ ωρες να δουλευει το πισι κ ας το ειχατε κλεισει. 

Το «θέμα» με το BIOS έχει να κάνει με την ρύθμιση fastboot (ή κάπως έτσι ανάλογα με τον κατασκευαστή) που αφορά το boot time και ρυθμίζεται από αυτό, όχι από τα win. Είναι άλλο πράμα.
Στα Asrock π.χ. αν πας να το ενεργοποιήσεις σε προειδοποιεί ότι δεν θα λειτουργεί το Del μετά.

2 ώρες πριν, villasg είπε

Σε win 10 1909 , πως πας control panel ??? στο Search δεν το βγαζει ....

πας στην εκτελεση με δεξι κλικ στο σημα των windows  μετα γραφεις  control panel

14 λεπτά πριν, Loinen είπε

πας στην εκτελεση με δεξι κλικ στο σημα των windows  μετα γραφεις  control panel

Αυτο το ηξερα αλλα δεν δουλευει σε  win 10 1909

K96kcCG.png

Γράψε με ελληνικά και τόνους, "πίνακας ελέγχου" μπορεί να θέλει και κεφαλαία δεν θυμάμαι απ έξω, λειτουργει σίγουρα όμως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...