Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, η ερώτηση μου απευθύνεται σε γνώστες. Έχω αγοράσει ένα Down Jacket το οποίο και θέλω να πλύνω πρώτη φορά πρωτού φορεθεί. Το θέμα είναι πως τα jacket αυτά έχουν ιδιαίτερο τρόπο πλυσίματος, στεγνώματος κτλ. Εγώ εκεί που κολλάω είναι στο απορρυπαντικό που θα χρησιμοποιήσω για να μην αφαιρέσω τα έλαια από τα φτερά και τα πούπουλα και χαλάσω και το jacket. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Αρκάδι σε σκόνη που δεν έχει καθόλου χημικά παρά μόνο ελαιόλαδο, ή πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσω Down Cleaner (το οποίο θα βρω μόνο διαδικτυακά);   

Δημοσ.

ο κατασκευαστης αναφερει πως το πλενεις συνηθως.

1 hour ago, Iamthagod said:

Καλησπέρα, η ερώτηση μου απευθύνεται σε γνώστες. Έχω αγοράσει ένα Down Jacket το οποίο και θέλω να πλύνω πρώτη φορά πρωτού φορεθεί. Το θέμα είναι πως τα jacket αυτά έχουν ιδιαίτερο τρόπο πλυσίματος, στεγνώματος κτλ. Εγώ εκεί που κολλάω είναι στο απορρυπαντικό που θα χρησιμοποιήσω για να μην αφαιρέσω τα έλαια από τα φτερά και τα πούπουλα και χαλάσω και το jacket. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Αρκάδι σε σκόνη που δεν έχει καθόλου χημικά παρά μόνο ελαιόλαδο, ή πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσω Down Cleaner (το οποίο θα βρω μόνο διαδικτυακά);   

Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

ο κατασκευαστης αναφερει πως το πλενεις συνηθως.

https://www.thenorthface.com/help/product-care.html

Αναφορά σε κείμενο

Periodic cleaning of down jackets is essential to maintaining maximum loft and ensuring the long life of the product. Though it is possible to wash your own down product, we recommend that you have your jacket or sleeping bag professionally cleaned by a service that specializes in cleaning down.

Στην Ελλάδα, άντε βρες εσύ ειδικούς που να ειδικεύονται στο πλύσιμο .

https://www.thenorthface.co.uk/help/product-care.html

Αναφορά σε κείμενο

How do I wash my down product(s)?

Periodic cleaning of down products is essential to maintaining maximum loft and ensuring the long life of the product. Down products are delicate and need special care to maintain maximum effectiveness. When dried improperly, down can become uneven and clumpy. This can cause loss of loft, the ability of your down product to keep you warm.

Use a front-loading machine ONLY. A top-loading machine with an agitator may damage the product's internal construction. Wash in warm water with a mild powder detergent (without bleach) on a gentle cycle. You may wish to repeat the rinse cycle to be sure all soap residue is removed. An extra spin cycle will help to remove excess water. Do not lift the product from the washer; scoop it from the bottom.

Tumble dry over a long period using no heat. It is important that you wash and dry items individually. Experienced down washers sometimes add tennis balls to the dryer to make sure the down does not clump.

Washing your down product in the bathtub by hand is not recommended. Soap is rarely rinsed out completely, which can be detrimental to the insulating value of down. Also, wet down can put substantial stress on its shell and can rip the baffles and stitching. Dry-cleaning can also decrease the item’s loft and may damage the down.

Though it is possible to wash your own down product, we recommend that you have your sleeping bag professionally cleaned by a service that specializes in cleaning down. It will save you time and energy.

Διαβάζω όμως αλλού πως πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα απορρυπαντικό που δεν αφερεί τα έλαια από τα φτερά και τα πούπουλα για αυτό αγόρασα ότι πιο ήπιο μπορούσα ( αρκάδι βρεφικό σε νιφάδες από πράσινο σαπούνι). Αλλά είναι σωστό;

Δημοσ.

Εγώ τα δίνω σε καλό καθαριστήριο πάντα τα μπουφάν μου. Έχω πουπουλενια με φυσική τρίχα, αυτά δεν νειναι προϊόντα να μπουν πλυντήριο.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 22/12/2019 στις 6:01 ΜΜ, Iamthagod είπε

υπαρχουν ειδικα απορρυπαντικα που μπορεις να τα βρεις παντου στην ελλαδα.....να φανταστω ειναι  μεταχειρισμενο γι αυτο θελεις να το πλυνεις?

Δημοσ.

το ελαιο για να γινει γαλακτωμα δεν χρειαζεται χημικα απορρυπατνικα, μπορει να γινει και με απλο πρασινο φυσικο σαπουνιλ

Δημοσ.

Προφανως για να ρωτας εισαι ασχετος με το  πλυσιμο (οπως και εγω )  ποσο μαλλον ενος down jacket  που θελει ειδικη μεταχειριση .Εγω τα δικα μου που εχω 5 διαφορετικης πυκνοτητας γεμιση τα πηγαινω στο καθαριστηριο .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, saltofx_v είπε

να φανταστω ειναι  μεταχειρισμενο γι αυτο θελεις να το πλυνεις?

Δηλαδή εσύ όταν αγοράζεις ένα νέο ρούχο και όχι μεταχειρισμένο, δεν το πλένεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και που ξέρεις εσύ πόσοι το δοκίμασαν και ποσό καθαροί ή βρομιάρηδες ήταν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ή όλοι οι «φτηνοί εργάτες» στου διαόλου την μάνα που το έραψαν για να μειωθεί το κόστος πόσο καθαροί ήταν;;;;;;;;;;;;;;;

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ.

Το μπουφάν είναι καινούργιο. Μικρός ότι αγόραζα τα φορούσα έτσι( στην εφηβεία). Τώρα όλα πλένονται. Επίσης φυσικά και είμαι άσχετος με το πλύσιμο down jacket. Γνωρίζω ότι υπάρχουν εξειδικευμένα απορρυπαντικά για down garments αλλα δε λες πως τα βρίσκεις και σε όλη την Ελλάδα. Λογικά θα το πάω στο καθαριστήριο μετά τα χριστούγεννα...

Δημοσ.
On 22/12/2019 at 21:11, Iamthagod said:

https://www.thenorthface.com/help/product-care.html

Στην Ελλάδα, άντε βρες εσύ ειδικούς που να ειδικεύονται στο πλύσιμο .

https://www.thenorthface.co.uk/help/product-care.html

Διαβάζω όμως αλλού πως πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα απορρυπαντικό που δεν αφερεί τα έλαια από τα φτερά και τα πούπουλα για αυτό αγόρασα ότι πιο ήπιο μπορούσα ( αρκάδι βρεφικό σε νιφάδες από πράσινο σαπούνι). Αλλά είναι σωστό;

δες και σε αλλο site πχ cumulus,millet να δεις τι λεει.ειδικα στην Cumulus που βγαζει down sleeping bags. οτι το πρασινο σαπουνι ειναι καλο δεν σημαινει οτι ειναι καλο για τα πουπουλα.

On 23/12/2019 at 18:59, Iamthagod said:

Το μπουφάν είναι καινούργιο. Μικρός ότι αγόραζα τα φορούσα έτσι( στην εφηβεία). Τώρα όλα πλένονται. Επίσης φυσικά και είμαι άσχετος με το πλύσιμο down jacket. Γνωρίζω ότι υπάρχουν εξειδικευμένα απορρυπαντικά για down garments αλλα δε λες πως τα βρίσκεις και σε όλη την Ελλάδα. Λογικά θα το πάω στο καθαριστήριο μετά τα χριστούγεννα...

παραγγελια μονο αν τα κανεις,.σε πουπουλο εχω ενα sleeping bag μονο προς ωρας το οποιο ναι το λεω το εβαλα πλυντηριο με κανονικο απορρυπαντικο και επαιξε και στυψιμο στο τελος.τα πουπουλα μαζευτηκαν σαν μπαλιτσα και απλα οταν το απλωσα και το στεγνωνε σιγα σιγα ανοιγα τις μπαλιτσες για να διαχωριστει το πουπουλο.το καλο ειναι οτι σε ολα τα ρουχα κτλ ειναι χωρισμενα τα πουπουλα σε θαλαμους για να μην μπορουν να μαζευτουν ολα κατω.μετα το στεγνωμα εχει γινει οπως πριν.τωρα αμα δουλευει οπως πριν δεν το ξερω αλλα σε μια μικρη δοκιμη δεν ειδα διαφορα.

On 23/12/2019 at 19:52, czarjuly said:

Κι εγω θα σου συνιστουσα το πουπουλενιο μονο καθαριστηριο

βεβαια και στο καθαριστηριο μπορει να κανουν καμια βλακεια δυστυχως

Δημοσ.
Στις 23/12/2019 στις 5:41 ΜΜ, bromiaris είπε

Δηλαδή εσύ όταν αγοράζεις ένα νέο ρούχο και όχι μεταχειρισμένο, δεν το πλένεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και που ξέρεις εσύ πόσοι το δοκίμασαν και ποσό καθαροί ή βρομιάρηδες ήταν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ή όλοι οι «φτηνοί εργάτες» στου διαόλου την μάνα που το έραψαν για να μειωθεί το κόστος πόσο καθαροί ήταν;;;;;;;;;;;;;;;

Εγώ είμαι τεμπέλα. Μόνο εσώρουχα πλένω πριν τα φορέσω πρώτη φορά. 

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, poulinos είπε

βεβαια και στο καθαριστηριο μπορει να κανουν καμια βλακεια δυστυχως

Αυτό είναι γενικό και αόριστο, γιατί όλοι μπορούν να αποτύχουν, όπως τα συνεργεία αυτοκινήτων και οι χειρούργοι. Ο κανόνας είναι ότι τα πουπουλένια πάνε καθαριστήριο και πλένονται με οργανικό διαλύτη. Αν το πλύνει με νερό/απορρυπαντικό τα πούπουλα θα χάσουν την αδιαβροχοποίησή τους και θα γίνουν μια μάζα στο εσωτερικό του jacket, και πάει για πέταμα.

Δημοσ.
36 minutes ago, evabb said:

Εγώ είμαι τεμπέλα. Μόνο εσώρουχα πλένω πριν τα φορέσω πρώτη φορά. 

θα πλυνω και μπλουζακια αλλα οχι jacket ή μεμβρανες ουτε πχ το sleeping bag.

12 minutes ago, Nikosmile said:

Αυτό είναι γενικό και αόριστο, γιατί όλοι μπορούν να αποτύχουν, όπως τα συνεργεία αυτοκινήτων και οι χειρούργοι. Ο κανόνας είναι ότι τα πουπουλένια πάνε καθαριστήριο και πλένονται με οργανικό διαλύτη. Αν το πλύνει με νερό/απορρυπαντικό τα πούπουλα θα χάσουν την αδιαβροχοποίησή τους και θα γίνουν μια μάζα στο εσωτερικό του jacket, και πάει για πέταμα.

σιγουρα.αλλα αμα εχει κανεναν που να ειναι τσεκαρισμενος οτι τα προσεχει καλο θα ειναι. γιατι υπαρχουν μπουφαν με πουπουλο των 50 ευρω και υπαρχουν και μπουφαν με πουπουλα των 1000 ευρω.ναι και μενα μαζα εγιναν αλλα οκ επανηλθαν.για αυτο και λενε οτι αμα τα πλυνεις βαλε μεσα μπαλακι τεννις:P> δεν το εχω δοκιμασει

https://www.mountainwarehouse.com/expert-advice/how-to-wash-a-down-jacket/

Δημοσ.
Μόλις τώρα, poulinos είπε

σιγουρα.αλλα αμα εχει κανεναν που να ειναι τσεκαρισμενος οτι τα προσεχει καλο θα ειναι. γιατι υπαρχουν μπουφαν με πουπουλο των 50 ευρω και υπαρχουν και μπουφαν με πουπουλα των 1000 ευρω.ναι και μενα μαζα εγιναν αλλα οκ επανηλθαν.για αυτο και λενε οτι αμα τα πλυνεις βαλε μεσα μπαλακι τεννις:P> δεν το εχω δοκιμασει

https://www.mountainwarehouse.com/expert-advice/how-to-wash-a-down-jacket/

Εννοείται, πως αν το αγόρασε 50-80€ δεν αξίζει να δώσει στο καθαριστήριο άλλα 40-50€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...