Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Εχω την rx 5700 xt η οποια εχει δυο 8πινα υποδοχες για ρευμα. Επειδη τα καλωδια αυτα στη συνδεσμολογια τα "ζορισα" αρκετα για να χωρεσουν κ περασουν απο καποια σημεια στο mid tower, με αποτελεσμα να τσακισουν  σε 2-3 σημεια, μου χει μπει η ιδεα στο κεφαλι μην εκανα καμια γκαφα και απο μεσα εχουν φθαρθει εστω κ λιγο... Δεν ειμαι ειδικος σε τετοια θεματα κ ρευματα, και ισως ειναι υπερβολη αυτο που σκεφτομαι αλλα θελω να τσεκαρω οτι δεν εχω απολυτως κανενα θεμα στα ρευματα της καρτας κ ειναι εντελως σωστα οπως πρεπει να ναι.

Υπαρχει καποιος τροπος προγραμα να το τσεκαρω για να μου φυγει ιδεα μπας κ ησυχασω; Εχω το hwinfo. Να το αφησω στο παρασκηνιο κ να ανοιξω καποιο παιχνιδι κ μετα οταν βγω να δω στο hwinfo καποιες συγκεκριμενες τιμες; Μηπως καλυτερα ενω παιζω αν υπαρχει κ δειχνει το overlay απο τους andrenaline ρευματα κλπ; Δε το χω προσεξει... 

Μηπως αντι για game χρειαζεται καποιο στρες τεστ στην καρτα για να φανει καλυτερα ..;

Δημοσ.

Με πολύμετρο είναι εύκολο την ώρα που τρέχει κάποιο παιχνίδι π.χ., άρα και έχει φορτίο (Αmps), και θα παρατηρήσεις την τάση (Volt) στο 12v rail αν εμφανίζει κάποια πτώση, με τον ΟΡΟ "ρεύματα" αποκαλούμε τόσο τα ρεύματα τα πολιτικά όσο και τα ρεύματα τα θαλάσσια και τα εναέρια αλλά ηλεκτρικά ΟΧΙ

Το point μου είναι ΑΝ απλά θες να δεις μόνο μια τιμή για να σου φύγει ο όποιος φόβος ανασφάλεια μήπως έκανες κάτι λάθος, που δε θα καταλάβεις και πολλά είναι να μην πειράξεις απολύτως τίποτα και να μην ασχοληθείς, ΑΝ έχεις ενδιαφέρον να κατανοήσεις πως συμπεριφέρεται η τάση του συνεχούς ρεύματος από ένα κύκλωμα προερχόμενο από ένα switching τροφοδοτικό να ξεκινήσεις από κα΄τι βασικότερο όπως ο τύπος V=I/R που διδάσκεται στο γυμνάσιο, δεν γίνεται με δυο λόγια να σου πει κάποιος κάνε αυτό ή το άλλο γιατί κατά την κρίση μου είναι λάθος

Π.χ. θα μπορούσα να σου πω πάρε το πολύμετρο γύρνα το στο συνεχές, και το μαύρο probe βάλτο σε ένα μαύρο καλώδιο του τροφοδοτικού και το κόκκινο σε ένα κίτρινο σε ενα από τα δύο 8pin pci-x και παρατήρησε την τάση τρέχοντας ένα παιχνίδι. ΕΑΝ όμως βραχυκυκλώσεις κάτι και κάψεις κάτι και στενοχωρηθείς μετά θα δεις οτι η ανωτέρω συμβουλή είναι άκρως ανεύθυνη

Γράφω ότι γράφω γιατί πολλοί ζητούν με παρόμοιες ερωτήσεις όπως π.χ. πως θα βρω ενα βραχυκύκλωμα σε μια μητρική με πολύμετρο?? πείτε με απλά λόγια, ε αυτό για κάποιον που ξέρει προκαλεί γέλιο ΔΕΝ γίνεται σε ένα ποστάρισμα σε φόρουμ ή δυο βιντεάκια στο youtube να κάνουν κάποιο γνώστη, σε αυτό διαφωνώ όπως και με πολλά βίντεο tutorials εδώ και εκεί, πως να μετρήσει κάποιος μια πλακέτα την στιγμή που δεν ξέρει απλά πράγματα όπως τι είναι μια δίοδος μια γέφυρα, ένα switcher, ένα varistor ή ένα mosfet...

Δημοσ.
Στις 22/12/2019 στις 3:42 ΜΜ, Ronnie1985 είπε

Γεια σας! Εχω την rx 5700 xt η οποια εχει δυο 8πινα υποδοχες για ρευμα. Επειδη τα καλωδια αυτα στη συνδεσμολογια τα "ζορισα" αρκετα για να χωρεσουν κ περασουν απο καποια σημεια στο mid tower, με αποτελεσμα να τσακισουν  σε 2-3 σημεια, μου χει μπει η ιδεα στο κεφαλι μην εκανα καμια γκαφα και απο μεσα εχουν φθαρθει εστω κ λιγο... Δεν ειμαι ειδικος σε τετοια θεματα κ ρευματα, και ισως ειναι υπερβολη αυτο που σκεφτομαι αλλα θελω να τσεκαρω οτι δεν εχω απολυτως κανενα θεμα στα ρευματα της καρτας κ ειναι εντελως σωστα οπως πρεπει να ναι.

Υπαρχει καποιος τροπος προγραμα να το τσεκαρω για να μου φυγει ιδεα μπας κ ησυχασω; Εχω το hwinfo. Να το αφησω στο παρασκηνιο κ να ανοιξω καποιο παιχνιδι κ μετα οταν βγω να δω στο hwinfo καποιες συγκεκριμενες τιμες; Μηπως καλυτερα ενω παιζω αν υπαρχει κ δειχνει το overlay απο τους andrenaline ρευματα κλπ; Δε το χω προσεξει... 

Μηπως αντι για game χρειαζεται καποιο στρες τεστ στην καρτα για να φανει καλυτερα ..;

Από αυτά που γράφεις δεν φαίνεται να έχεις κάποιο πρόβλημα. Μην ασχολείσαι λοιπών

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...