NemesisUltra Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) γεια σας παιδια θα ηθελα να ρωτησω καποιον που ξερει πως μπορω να συνδεσω και το το μοντεμ του οτε ωστε να εχω τηλεφωνο, εχω 100ρα γραμμη και αν ξερει καποιες ρυθμισεις να το μαξαρω το ASUS σε θεμα γκειμινκ.... Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2019 από NemesisUltra
elpenor Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2019 Βάζεις πρώτα το router του OTE με passthrough και μετά το ASUS. Στο Asus μετά επιλέγεις στο QOS το Adaptive -> Customize και βάζεις πρώτα το Gaming και δεύτερο το Others. Δεν χρειάζεται να φτιάξεις νέο WAN connection στο router του OTE απλά πάτα το details να σιγουρευτείς ότι είναι ενεργοποιημένο το passthrough. Μέσα από το app της cosmote μπορείς να βρεις το password για να το περάσεις στο ASUS. Τα έγραψα πολύ περιληπτικά και χωρίς να αναφερθώ στα port binding γιατί νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή όμως επειδή εμένα δεν με ενδιαφέρει το τηλέφωνο και το έχω σε bridge mode δεν αποκλείεται να έχω ξεχάσει κάτι. Το custom firmware asuswrt-merlin του ASUS έχει πολύ καλύτερο QOS όμως εμένα δεν μου δούλευε τόσο αποδοτικά το wifi (ίσως γιατί το router μου είναι πολύ καινούργιο), αν έχεις όρεξη να χάσεις ώρες μπορείς να το βάλεις να τα συγκρίνεις.
NemesisUltra Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) ευχαριστω φιλε για τη βοηθεια δλδ πρωτα συνδεω το μοντεμ του οτε με passthrough οπως μου εδειξες ... και μετα το ασους αλλα με τη συνδεσμολογια? με σπλιτερ μπορεις να μου πεις πως να το κανω ... ουσιαστικα το οτε θα ειναι μονο τηλεφωνο και το ασους ιντερνετ ε? στην δευτερη φωτο λογικα μου δειχνεις για το γκειμινγκ αλλα βλεπω στο δικο μου μενου ειναι διαφορετικό ... παιζω destiny competitive με λαν και θελω να το μαξαρω εχεις αλλο φιρμγουερ στο μοντεμ? γινεται και στο δικο μου αυτο ? αν και ειμαι καλος σε τεχνικα σε θεμα ιντερνετ και μοντεμ δεν το κατέχω γιατι δεν ασχολήθηκα ποτε Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2019 από NemesisUltra
elpenor Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @NemesisUltra Για να καταλάβεις καλύτερα πρέπει πρώτα να σου δώσω μερικές πληροφορίες: Spoiler 1. Για να συνδεθείς στο internet μέσω τηλεφώνου πρώτα υπάρχει ένα modem το οποίο φροντίζει να δημιουργήσει μία σύνδεση DSL με τον πάροχο (λαμπάκι DSL πάνω στο router του OTE). Στη συνέχεια ένα router ή ένας υπολογιστής χρησιμοποιεί αυτή τη σύνδεση για να στείλει το username και το password και να πάρει από τον ISP ένα μοναδικό ιντερνετικό IP και πρόσβαση στο internet (λαμπάκι internet πάνω στο router του OTE). 2. Δεν γίνεται δύο modem ταυτόχρονα να δημιουργήσουν σύνδεση DSL σε μία γραμμή τηλεφώνου. 3. O OTE επιτρέπει σε 4 router/υπολογιστές να δώσουν το ίδιο username/password και να πάρουν διαφορετικά IP και πρόσβαση στο internet. Και τα 4 router θα χρησιμοποιήσουν την σύνδεση DSL που έχει φτιάξει το ίδιο modem. Όταν σε ένα router/modem επιλέγεις το PPOE passthrough τότε υπάρχει η δυνατότητα να συνδέσεις ένα ακόμα router πάνω του μέσω ethernet και το δεύτερο router να δώσει username/password στον OTE και να πάρει ξεχωριστό IP. Πλέον θα έχεις δύο router που και τα δύο θα δουλεύουν κανονικά και θα έχουν διαφορετικό ιντερνετικό IP. Δηλαδή με όποιο και να συνδέσεις τον υπολογιστή σου θα έχει internet όμως αν μπεις σε μία σελίδα what is my ip θα δεις ότι το κάθε router σου δίνει διαφορετικό IP. Στην περίπτωση σου τώρα, υπάρχουν 3 λύσεις. H πρώτη και πιο εύκολη είναι να χρησιμοποιήσεις σαν modem το router του OTE το οποίο θα σου δίνει και τηλέφωνο και σαν δεύτερο το router της ASUS το οποίο θα το χρησιμοποιείς σαν να ήταν σκέτο router. Η διαδικασία είναι η εξής: Spoiler α. Συνδέεις κανονικά το modem/router του ΟΤΕ και τσεκάρεις ότι δουλεύει κανονικά και ότι το PPOE Passthorugh είναι ενεργοποιημένο. α. Ενώνεις την ethernet 1 port του router του OTE με την μπλε είσοδο ethernet wan του ASUS. b. Στα settings του ASUS στην καρτέλα WAN διαλέγεις PPOE και περνάς το username και το password του OTE. Ίσως χρειαστεί να πεις στο ASUS να χρησιμοποιήσει το ethernet wan και όχι το DSL από κάποιο setting. Πρέπει να φροντίσεις να έχουν διαφορετικά IP subnets τα δύο router για να μην έχεις προβλήματα, λογικά της ASUS θα είναι 192.168.50.1 και του ΟΤΕ 192.168.1.1, αν είναι και τα δύο 192.168.1.1 τότε άλλαξε το ASUS σε 192.168.50.1 από την καρτέλα LAN -> IP address. H δεύτερη και καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις το modem της ASUS και να βάλεις σαν δεύτερο το router του OTE το οποίο θα χρησιμοποιείς σαν σκέτο router και φυσικά για το τηλέφωνο. Την διαδικασία δεν την γνωρίζω γιατί εμένα το ASUS είναι σκέτο router, η σύνδεση μου δεν είναι 100 και δεν χρησιμοποιώ το τηλέφωνο του OTE όμως υποθέτω ότι: Spoiler 1. Συνδέεις το modem/router της ASUS με το καλώδιο τηλεφώνου. 2. Βάζεις σαν modulation parameters VDSL2 (G.993.2) με profile 17a και ενεργοποιείς το vectoring / bitswap / sra. 3. Περνάς το username και password του ΟΤΕ και τσεκάρεις ότι έχεις internet. Αν δεν έχεις internet διαβάζεις στα αντίστοιχα thread του forum και αν δεν βρεις τις σωστές ρυθμίσεις κάνεις ένα νέο post και ρωτάς τι ρυθμίσεις πρέπει να βάλεις στο modem. 4. Στη σελίδα WAN -> WAN - NAT Passthrough ενεργοποιείς το PPOE relay. 5. Συνδέεις το πρώτο port του router του OTE με καλώδιο ethernet με ένα port του ASUS. Αν δεν έχεις τηλέφωνο τότε τσεκάρεις ότι στην σελίδα WAN -> WAN (ethernet 1) υπάρχουν δύο συνδέσεις και ότι η πρώτη έχει μέσα το username και το password σου και κάτω κάτω το VLAN 835. Όπως καταλαβαίνεις αυτά τα γράφω χωρίς να έχω δει ποτέ σελίδα από modem της ASUS και χωρίς να έχω ασχοληθεί με το θέμα ακόμα όμως και αν έχω ξεχάσει κάτι ελπίζω ότι θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τα βασικά και ότι θα κάνουν πιο εύκολο να ψάξεις ότι χρειάζεται από εδώ και πέρα. Η τρίτη λύση είναι να καταργήσεις το router του OTE και να χρησιμοποιείς το κινητό / pc ή voip τηλέφωνο με ethernet για σταθερό. Αν σε ενδιαφέρει αυτή η λύση και καταφέρεις τον OTE να σου δώσει του κωδικούς τηλεφωνίας μπορώ να σου γράψω παραπάνω πληροφορίες. Όσο αφορά το QOS αν το ενεργοποιήσεις και επιλέξεις το Adaptive και μετά πατήσεις το customize πιστεύω ότι θα έχεις τις ίδιες επιλογές. Σχετικά με το custom firmware άστο για το μέλλον, πρώτα σύνδεσε τα όλα και τέσταρε τα διεξοδικά ώστε αν σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα το custom firmware ή έχεις κάπου μειωμένες επιδόσεις να μπορέσεις να το καταλάβεις. Και κάτι ακόμα: Spoiler Καλό είναι να ακολουθήσεις αυτό το θέμα (κουμπάκι πάνω δεξιά) ώστε αν κάποιος άλλος απαντήσει με περισσότερες πληροφορίες να ενημερωθείς. Επίσης όταν γράφεις σε κάποιον χωρίς να κάνεις παράθεση αυτά που έχει γράψει ξεκίνα το σχόλιο σου με @τοόνοματου ώστε να λάβει ειδοποίηση, πραγματικά εντελώς τυχαία είδα ότι μου είχες απαντήσει. Επεξ/σία 26 Δεκεμβρίου 2019 από elpenor
NemesisUltra Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) @elpenor σε ευχαριστώ πολυ για την ενημερωση σου!!!! Η δευτερη λύση μεσω του ασους ειναι καλη η τριτη το καθολου τηλ .... με ενδιαφερει να παρει γραμμη το ασους για να εχω μεγιστο αποτελεσμα στο γκειμινγκ! εχω φτειαξει ενα φανταστικό σύστημα με πλειστεσιον και το κομπιουτερ εκανα προσφατα 100 ρα και προσπαθω να κερδισω ρισπονς στο ιντερνετ εχω βαλει και μονιτορ 1 μς και ειπα να παρω ενα καλο μοντεμ μηπως με βοηθήσει ενα σχεση με του οτε Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2019 από NemesisUltra
free4you Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2024 Καλησπέρα παιδιά, επαναφέρω το θέμα μετά από πολλά πολλά χρόνια γιατί θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με το συγκεκριμένο Router. Αγόρασα ένα μεταχειρισμένο το οποίο δεν έχει τον power adapter. Ψάχνοντας να βρω το εργοστασιακό του δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω ποια είναι τα κατάλληλα Specs. Κάποια site αναφέρουν ότι θέλει 45w (19V * 2.37A), κάποια άλλα 65w (19V * 3. 42). Επιπλέον, κάποια αναφέρουν ότι το tip του αντάπτορα είναι 4.0*1.35 και κάποια άλλα ότι είναι 5.5*2.5. Παρακαλώ αν κάποιος το έχει το συγκεκριμένο Router και ξέρει να με κατατοπίσει σχετικά με το τι είναι σωστό. Ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα