spiridonas Δημοσ. 13 Απριλίου 2004 Δημοσ. 13 Απριλίου 2004 h avtistixeia Peak to Peak Watt me RMS einai: RMS = P2P∕2√2
Silok Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Δημοσ. 14 Απριλίου 2004 Ναι αλλα μια φορα θα τα δωσεις και θ'ακουν και τα παιδια σου.(Οταν ακουσεις τετοιο ηχο θα σου φανουν λιγα).Υπαρχουν και οι δοσεις.Εγω ετσι τ'αγορασα και δεν πηρα χαμπαρι ποτε ξεχρεωσα.Φυσικα με 6μηνο διακανονισμο γιατι απο κει και πανω σε σκιζουν.Επιμενω πανω σ'αυτο φιλε μου exoskeletor γιατι κι εγω το ιδιο με σενα πιστευα για τα φραγκα αλλα δεν το μετανιωσα ποτε.Τα εχω 5 χρονια και πολλοι φιλοι μου ερχονται για να παιξουν call of duty σε μενα μονο και μονο για τον ηχο.
Critter Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2009 Παιδιά, παλαιό το thread αλλα θέλω να φώτα των ειδικών. Θα παρω 2 τετοια ηχειακια και επειδή το μαλλί παει πολυ, τι συμπέρασμα βγάζετε απο τα παρακάτω specs? Για παράδειγμά για 280 RMS ειναι καλά ή θα πρεπει να κολλάω το αυτί μου στο ηχείο για να ακούσω (βεβαια παιζει και η version με τα 480 RMS )? Το φάσμα συχνοτήτων? ο θόρυβος? Η αντίσταση εισόδου (ohms) τι ρόλο βαράνε? Πρεπει να προσέξω τι XLR θα βάλω? Ευχαριστώ. EON510 Specifications System Type: Self powered 10", two-way, bass-reflex design Frequency Range (-10 dB): 58 Hz - 18.5 kHz (EQ in ‘Flat’ position) Frequency Response (±3 dB): 70 Hz - 17 kHz (EQ in ‘Flat’ position) Coverage Pattern: 100º x 60º nominal Directivity Index (DI): 9 dB Directivity Factor (Q): 8 Crossover Frequency: 1.6 kHz System Power Rating 280 W continuous, 560 W peak LF Power amp 220 W continuous at driver impedance HF Power amp 60 W continuous at driver impedance Distortion: Less than 0.1% at rated power Maximum SPL: 121 dB Input Gain (input 3): Mic position: -infinity to +40 dB Line position: -infinity to +4 dB (+20 dBu Max signal input) Input Gain (input 1 & 2): -Infinity to +4 dB (+20 dBu Max signal input) Input Impedance: 64 K Ohms (balanced), 32 K Ohms (unbalanced) Boost EQ: LF +3 dB Shelving Filter @ 150 HF +2.5 dB Shelving Filter @ 4 kHz Low Cut Filter Preset high pass @ 120 Hz LF Driver: 1 x JBL 261F 254 mm (10 in) Differential Drive® integrated woofer with dual 1.5” voice coils. HF Driver: 1 x JBL 2414H-1 25.4 mm (1 in) neodymium compression driver Input 3 connector: Balanced XLR / ¼ inch TRS combo jack with XLR loop through Input 1 & 2 connectors: Balanced ¼ inch TRS jack Output (Loop/Mix switch): Balanced male XLR, +20 dBu (peak) o/p level in MIX position XLR Pin Assignments: Pin 2(+), Pin 3(-), Pin 1(GND) Limiting/Protection: Dynamic Limiter Enclosure: PP impact copolymer, multi-purpose main & monitor orientation Handles: One on top with rubber grip Suspension/Mounting: 36 mm pole socket with stabilizing screw, 3 x M10 suspension points, 1 x M10 pull-back point Grille: Powder coated perforated steel with acoustically transparent black screen backing. AC input: 120-240 v, 50/60 Hz Dimensions (H x W x D): 490 x 315 x 262 mm (19.3 in x 12.3 in x 10.3 in) Net Weight: 7.7 kg (17 lb)
tmjuju Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2009 Καλημέρα, Μεγάλη συζήτηση θα ανοίξουμε ;-) Πώς και κατέληξες στα συγκεκριμένα? Τα έχεις ακούσει και συγκρίνει με άλλα αντίστοιχα ηχεία? Γενικά τα ηχεία αυτά είναι PA,φτιαγμένα για να παίζουν σε υψηλές εντάσεις σε καταστάσεις όπως μικρά μαγαζιά κ.ο.κ. Πιθανά να μην είναι ιδανικά για το χώρο/δωμάτιο σου. Άρα επέτρεψε μου να σε ρωτήσω σε τι χώρο σκέπτεσαι να τα βάλεις, και τι χρήση θες να κάνεις.
Critter Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Καλημέρα,Μεγάλη συζήτηση θα ανοίξουμε ;-) Πώς και κατέληξες στα συγκεκριμένα? Τα έχεις ακούσει και συγκρίνει με άλλα αντίστοιχα ηχεία? Γενικά τα ηχεία αυτά είναι PA,φτιαγμένα για να παίζουν σε υψηλές εντάσεις σε καταστάσεις όπως μικρά μαγαζιά κ.ο.κ. Πιθανά να μην είναι ιδανικά για το χώρο/δωμάτιο σου. Άρα επέτρεψε μου να σε ρωτήσω σε τι χώρο σκέπτεσαι να τα βάλεις, και τι χρήση θες να κάνεις. Καλησπερα, κατ αρχας μάλλον θα έπρεπε να κάνω τοπικ στο forum του ηχου αλλα επειδη βρηκα το link απο google δεν προσεξα οτι ειναι στις κάρτες ήχου. Τα συγκεκριμενα ηχεια προφανως δεν τα επέλεξα για τον υπολογιστή . Παιζω μουσικη ως DJ και έχω μικτη pionner djm 600 που παίρνει αυτοενισχυόμενα, κατι που φυσικα το θελω για να αποφεφυγω τον ενισχυτη. Εκτος απο το δωμάτιο μου που θα βάλω το 1 απο τα 2 (εχει μικρες διαστασεις για την αποδοση του...10αρι ειναι αλλωστε), θα τα παιρνω μάζι μου σε parties είτε σε σπίτια ειναι σε πιο ανοιχτους χώρους (π.χ κήπους). Επομένως νομιζω ότι ειναι αυτο που χρειάζομαι. Εχω δει και τα mackies κτλ αλλα ειναι αρκετα πιο ακριβα και το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θελω να παρω 70cm ηχειο 15άρι γιατι δεν θα έχω που να τα βάλω...Αλλιώς μπορει να χτύπαγα και τα jbl eon 515. Ποιά ειναι η γνώμη σου?
tmjuju Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Μάλιστα… Δεν είναι άσχημοι επιλογή από την άποψη ότι… πότε κανείς δεν απολύθηκε αγοράζοντας IBM … εχμ JBL. Τα watt του εκτιμώ ότι είναι όσα χρειάζεται για να αποδώσει και σε μέγιστες εντάσεις. Αυτό ισχύει σε όλα τα δυναμικά ηχεία. Γενικά τα watt δεν μπορούν να μας δώσουν ένδειξη σε db Θα θέλαμε και άλλα μεγέθη (ευαισθησία κ.ο.κ.) Καθώς δεν έχω εμπειρία σε αντίστοιχα επαγγελματικά... Η συμβουλή είναι πάντα ή ίδια άσχετα με τον τύπο του ηχείου. Άκουσε τα προσεκτικά με τα δικά σου cd. Σύγκρινε τα εάν μπορείς με άλλα. Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο http://www.thomann.de/ (εάν δεν το ξέρεις είδη) γιατί έχει καλές τιμές και δωρεάν μεταφορικά από μια τιμή και πάνω. Επίσης μια ερώτηση σε σχετικά ελληνικά forums λ.χ. avclub.gr δεν θα έβλαπτε. Τα οικονομικά thebox που έχω ακούσει από thomman δεν μου πολυάρεσαν. Πιθανά να αξίζουν τα αντίστοιχα behringer καθώς έχω ακούσει θετικά σχόλια. Γενικά δες εδώ http://www.thomann.de/gr/loudspeakers.html
Critter Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2009 Ναι, το ξέρω το thomann. Έχω βρει σε αυτά παρομοια τιμή στην Ελλάδα μιας και μου κανει συγκεκριμενες τιμες ενας που ψωνιζω και τα κανονιζουμε και με αποδειξεις κτλ. Την έψαξα αρκετα με jbl γιατι τα μεγαλυτερα clubs που εχουν πολύ καλο ήχο, έχουν jbl. Το έχω προσεξει δηλαδη. Και επειδη και γω παιζω club dance μουσικη, θεωρω οτι το τεστ το περνάνε ασυζητητη. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και ίσως το ψάξω και λίγο παραπάνω εκεί που ειπες. Να είσαι καλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.