Προς το περιεχόμενο

1 Watt RMS se posa Watt P.M.P.O. antistixi?

Exoskeletor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλύτερα να ξεχάσεις κάποια τέτοια αντιστοιχία... Δεν έχει και νόημα στην τελική γιατί PMPO είναι Peak Maximum Power Output δηλαδή στιγμιαία ισχύς και όχι συνεχής που είναι με τα RMS. Καλύτερα λίγα και καλά RMS παρά πολλά PMPO (αλήθεια έχεις δει κανέναν ενισχυτή HiFi ή HiEnd να λέει πόσα watt PMPO είναι?).

Δημοσ.

Καταρχήν τέτοια αναλογία θεωρητικά δεν υπάρχει μιας και εξαρτάται από την εκάστοτε συσκευή. Εμπειρικά τελείως μπορείς να το θυμάσαι σαν 1/2,5 εώς 1/4, ανάλογα τον απατεών.. εεε τον κατασκευαστή.

Αλλά και πάλι αυτό δεν θα σου δώσει κάποιο μέτρο για να πεις το χ ηχοσύστημα παίζει πιο δυνατά από το ψ, ακόμα και στον ίδιο χώρο.

Αν σε ενδιαφέρει για ένταση εκείνο που κοιτάς είναι τα db σε SPL (Sound Pressure Level) μέτρηση, το οποίο σχετίζεται άμεσα με τα πραγματικά Watt/Οhm (RMS) σε σχέση με την ευαισθησία των ηχείων σου (db/1m), πάντα αναλογικά με το χώρο (<14m)

Ψάξε και για παλιότερα post για να κατατοπιστείς καλύτερα.

sc

Δημοσ.

Diladi etsi gia periergeia re paidia, exo ta Creative Cambridge SoundWorks MegaWorks THX 5.1 550.

Power Specifications:

500 Watts Total Burst Power

70 Watts (RMS) per surround satellite (x5)

150 Watts (RMS) subwoofer

Einai alitheia ayto h einai gia entyposiasmo? Mporei na einai 70 Watt RMS to kathe mikro periferiako ixeio?

http://gr.europe.creative.com/products/product.asp?prod=373

Δημοσ.

Όπως διάβασες παραπάνω η σχέση είναι ανάλογη με τα Watt RMS ανά Ohm.

Δηλ 70Watt RMS στα 4 Οhm μπορεί κάλιστα να είναι 35Watt ανά 8 Ohm. Και πάλι, όσον αφορά την ένταση (db SPL) πολύ μεγάλο λόγο έχει η ευαισθησία του ηχείου (db).

Ναι δορυφόροι σε τέτοιο μέγεθος μπορεί να είναι και 70Watt RMS / 8 Ohm, (δεν γνωρίζω για τους συγκεκριμένους όμως).

sc

Δημοσ.

Ta sigekrimena hxeia epeidh exoun stampa THX einai pithano na einai 70W RMS. Ola ta hxeia pou exoun stampa THX einai arketa isxyra, os pros to fortio pou antexoun. Opos sosta leei kai o madsc paizei rolo kai h eyaisthisia tou hxeiou.

An ena magfono exei 88db/w/m eyaisthisia kai ena allo 91db/w/m tote to deytero me thn idia isxy enisxishs akougetai shmantika pio dynata.

Δημοσ.

Νομίζω ότι η στάμπα THX δεν έχει να κάνει για ένταση ήχου, αλλά για ποιότητα ήχου, πληθώρα παραμετροποιήσεων, κόφτες χαμηλών και άλλα.

Και 700watt να βγάζει, αν είναι χάλια οι ήχος τι να το κάνεις; Μου θυμίζουν κάτι καφενεία που βάζουν ένα παλιό ραδιόφωνο στο τέρμα, σε σημείο να σε ξεκουφαίνει, αλλά ο ήχος είναι σαν να ακούγεται από πικ-ακ του 1400 Π.Χ. (ανύπαρκτα χαμηλά και τσίτα πρίμα) !!!

Δημοσ.

πάντως είναι αλήθεια ότι δύσκολα συγκρίνονται τα μικρά ή και μεγαλύτερα full range ηχειάκια με ένα έστω μέτριο σετάκι ηχείων τριών δρόμων. Σίγουρα τα ηχεία που αναφέρεις παίζουν πολύ καλά και ίσως για ένα δωμάτιο υπολογιστή να καλύπτουν άνετα, αλλά έχεις αδιαμφισβήτητα καλύτερο διαχωρισμό σε μπάσα-πρίμα-μέσες με ένα κανονικό ηχείο. Το έχω δοκιμάσει επειδή τύχαινε να έχω από παλιά ένα μίνι σύστημα με 35W RMS συνδεδεμένο στην Live μου. Έπειτα πήρα ένα sub της Yamaha, για PC αλλά πολύ καλό και τέλος μου χάρισαν έναν ενισχυτή Sansui 75W RMS μαζί με κάτι παλιά ηχεία Philips. Ο Sansui πήγε μετά το sub στην πρώτη έξοδο της live και ο μικρότερος στην δεύτερη. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετό για να με κάνει να μην ρίξω ποτέ δεύτερη ματιά σε ηχεία για Η/Υ.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον DimAslan.Καλύτερα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις Hi-Fi ηχεία,να τα ρίξεις σ'έναν καλούτσικο ενισχυτή και να παίρνεις σήμα απ'την ψηφιακή έξοδο της κάρτας.Το έκανα με Yamaha DSP ενισχυτή 65w rms και ηχεία Audio Spectrum 90 db και δεν ήθελα να βγω απ'το δωμάτιο.'Ασε που κάθισα και ξανάκουσα ολα μου τα cd απ'την αρχή.(τα desktop ηχεία έφαγαν κάτι σφυρίες μετά)Γιαυτό μην τρωτε το παραμύθι των άπειρων watts που γράφουν τα desktop.(τα Audio Spectrum είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ και μάλιστα κάποια μοντέλα βραβευτηκαν κιόλας) :D :D

Δημοσ.

Ενισχυτης 145.000 και ηχεια 80.000 και τωρα με τα ιδια χρηματα θα παρεις καινουργια μοντελα.Δεν ξερω αν μπορεις να τα διαθεσεις αλλα αξιζει τον κοπο και δεν θα τρεχεις καθε λιγο για να παρεις το νεο μοντελο απ'τα ταδε desktop ηχεια γιατι ακουγονται καπως καλυτερα.Δεν παυουν να ειναι σε πλαστικα κουτια οποτε το ογκο τον ξεχναμε.Αργοτερα παιρνεις κι ενα sub της Yamaha και γινετε κολαση.(Σε καμια περιπτωση δεν μπορει να συγκριθει ο ηχος του Hi-Fi με του pc). :D :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...